- 29 Mayıs 2017
- 24.901
- 113.504
- 598
- Konu Sahibi gulenyuz_22
-
Kirmamak için değil, kendinde istiyorsun. Bu sayede kendini önemli his ediyorsun. Ama işte tam istediğinin tersini yapiyorsun biliyormusun? Bu şekilde hiç ciddiye alinmazsin, önemli olarakta görülmezsin.
Doğruyu söylemek gerekirse anlattiklarindan bu kişi ile gelecek göremiyorum. Işsiz bir şekilde, ortada fol yok yumurta yokken annesi ile taniştirma, daha yeni tanidiği kişi ile evlilik konuşmak,.. bunlar cahillik. Cahil biri ile evlilik çok zor oluyor.
Okul için şehir dişina gitmeye korkuyorsun fakat ayni şehirde, baban biraz siki olmasina rağmen, sevgilin ile buluşup, dügünlere gidiyorsun.
O cesareti okul içinde kullanabilirsin. Hayat senin hayatin canim. Zaman su gibi akip gidiyor. Önceliğini kendine ver. O gelinlik ve dügün sadece 1 günlük birşey. Burda konulari oku, ne kadar çok kadin ne kadar mutsuz.
Yani kendin karar ver. Şimdiye kadar herşeye baban karar verdi, şimdide herşey sevgilin ve onun annesimi karar verecek? Ya sen? Senin hayatin?
Okul için şehir dışına gitmeye korkmuyorum hayır, sürekli evde durmam gereken bi sorun var onu söyleyemem ailevi deyip kapatıyorum. babam da gönderir yanımda da dedemle bababnemi gönderir.Kirmamak için değil, kendinde istiyorsun. Bu sayede kendini önemli his ediyorsun. Ama işte tam istediğinin tersini yapiyorsun biliyormusun? Bu şekilde hiç ciddiye alinmazsin, önemli olarakta görülmezsin.
Doğruyu söylemek gerekirse anlattiklarindan bu kişi ile gelecek göremiyorum. Işsiz bir şekilde, ortada fol yok yumurta yokken annesi ile taniştirma, daha yeni tanidiği kişi ile evlilik konuşmak,.. bunlar cahillik. Cahil biri ile evlilik çok zor oluyor.
Okul için şehir dişina gitmeye korkuyorsun fakat ayni şehirde, baban biraz siki olmasina rağmen, sevgilin ile buluşup, dügünlere gidiyorsun.
O cesareti okul içinde kullanabilirsin. Hayat senin hayatin canim. Zaman su gibi akip gidiyor. Önceliğini kendine ver. O gelinlik ve dügün sadece 1 günlük birşey. Burda konulari oku, ne kadar çok kadin ne kadar mutsuz.
Yani kendin karar ver. Şimdiye kadar herşeye baban karar verdi, şimdide herşey sevgilin ve onun annesimi karar verecek? Ya sen? Senin hayatin?
Her halükarda hayatıma karışan birileri oluyor doğrusu. Büyüklere karşı da gelemiyorum. O yüzden kendi hayatımı anlatmıyorum sadece sevgilimle olan problemi anlatma gereği duydum :)Okul için şehir dışına gitmeye korkmuyorum hayır, sürekli evde durmam gereken bi sorun var onu söyleyemem ailevi deyip kapatıyorum. babam da gönderir yanımda da dedemle bababnemi gönderir.
He he tamam hadi bizde yedikBen kısarım, öyle herşeye gözüm yok zaten mutluluk huzur olsun yeter
Sizin gibi tipler derken?He he tamam hadi bizde yedik
mutluluk huzur dünyada barış el ele insanlık he
İnsanlar sizin gibi tipleri çok mu arıyor acaba cidden merak ediyorum..
Evet 'evlenicez zaten' diyerek yaklaşıyor bana her konuda
Annem beni uyardı, gitmemi istemedi ama bilmiyorum gençliğimden dolayı sanırım engel olamıyorum kendime. Kırmamak için gidiyorum, sevgilim için gidiyorum. Anladım, teşekkürler
siz bence şuan hibirşeye karışmayın daha 4 yıl var hem yaşınız da gençEv eşya derdine düşmedimde. Annesinin halinden tavırlarından dolayı gerçekten beni istiyor mu ailesi onu düşünüyorum o yüzden aklım karışıyor
Ortada fol yok yumurta yok hatta yumurtlayacak tavuk bile yokken bu saçmalıkları dert edinen, ve insanların alacakları eve kadar karışan (ki siz ileride çocuğum evlenecek diye ev almayacakmısınız?), adamların televizyonunu dahi dert edinen tiplerden bahsediyorum.Sizin gibi tipler derken?
Sizce burda benim anlatmak istediğim maddiyat mı? Veya dillere destan bir düğün mü?Ortada fol yok yumurta yok hatta yumurtlayacak tavuk bile yokken bu saçmalıkları dert edinen, ve insanların alacakları eve kadar karışan (ki siz ileride çocuğum evlenecek diye ev almayacakmısınız?), adamların televizyonunu dahi dert edinen tiplerden bahsediyorum.
Mutluluk huzur diyorsunuz ama bütün derdiniz maddiyat.
Madem amaç mutlu ve huzurlu olmak bu kadar masrafa girip düğün yapmayın. Sende müstakbel eşinde girin bir işe çalışın. Sade bir nikah ve yemek organize edin. Eşyalarda son model televizyon isteremde isterem kafasında olmayın.
Adet adı altında yapılan zırvalardan vs hepsinden arttırdığınız paralarla hem size verilen o evi tadilat yapar hemde yurtdışında iki ükle gezersiniz.
Umarım anlatabildim.
Düşüneceğim ki ona göre devam edeceğim veya etmeyeceğim. Aile meselelerine karışmadım. Siz beni yanlış anlamışsınızBen de düğüne 6 ay-1yıl filan kaldı sanmıştım..
Bu ne acele, ne ara bu kadar çok şeyi kafaya takıp düşünmüşsünüz...
Yapmayın Allah aşkına; bu kadar da dahil olmayın aile meselelerine..
Çok erken; 4 yıldan bahsediyorsunuz..
Bu sırada fikirler planlar hayatlar kaç kez değişecek kim bilir.. Biraz akışına bırakın.
Nolur başınızı yakmayın eş adayından adam olmaz.Merhaba ben 23 yaşındayım. Tanışmamız 1 buçuk sene oldu. ve 8 aydır da sevgiliyiz. Ciddi düşünüyoruz. Ailesi-akrabalarıyla tanıştırdı beni. Bizdede babam hariç diğerlerinin haberi var. Annesiyle 3 kere görüştük dışarda. O, ben ve annesi. Her görüşmemizde gelecekteki planlarından konuştular ama hiç beni, benimle ilgili şeyleri söylemediler. Bi söz, nişan vs bunun gibi evlilik yolundaki ilk adımları bile söylemediler. Tek başıma kaldım orda öylece. Bekledim ki biri söylesin en azından ama yok ikiside söylemedi. Annesi de 'iş bul bizi rahat ettir artık' dedi yanımdayken. Onunda rahat etmeye hakkı var ama benim yanımdayken söylemesini hoş bulmadım. 'iş bul da söz yapalım, kızın ailesi de biliyor, kıza problem olmasın' gibi şeyler beklemiştim. Ayrıca annesi evlenince evi bize bırakacak kendi dublex ev alacakmış köylerinden. Köy dediğime bakmayın gelişmiş biryer aslında. Ee sen bize vereceği ev için tadilat yaptıracağız eşyalar alacağız, sen bizim evi mi ödeyeceksin annelerin evini mi dedim. İkisinede yardım edeceğim dedi. Ve eğer öyle olursa bi çok zor geçiniriz. Mesela şuan oturdukları ev bize kalacağı için ufak terk şeyleri yeniliyorlar. Tv alacaktı babasını aradı. Uygun fiyata buldum alayım mı modeli böyle böyle dedi. Banada sormasını beklerdim. Beğendin mi diye. Ayrıca evlenmemiz 4 sene sonra olacakmış öyle diyor. 4 seneye kadar o tv eskir, ben yeni kullanmak isterim yani. Bilmiyorum anlamıyorum ben mi abartıyorum yoksa sadece lafta mı evlenmek istiyor. sevgilime sorsan ben evlenmek için seninle birlikteyim, bana güven diyor. Askerden geldi 8 ay önce. Hala iş bulamadı. Geldiğinden beri 4 yerde çalıştı ama boş durmadı fakat düzgün bir iş bulamadı. İş bulunca herşey daha güzel olcak diyor. İnanmalı mıyım? Üstüne gitmiyorum bu yüzden.Ayrıca annesi kendince hesaplar yapmış, bize bırakacağı evin tadilatı için 50 bin TL gider demiş. Şuan onun yaptırdığı şeyleri ben evlenince beğenmeyeceğim belki? Evlenmeye yakın banada sorarak yaptırılsa daha iyi olmaz mı? Hemde 50 bin o eve, 200 bin annesinin alacağı eve para giderse düğünü nasıl yapacağız? Bazı şeylerden benim mi kısmam gerekiyor annesinin mi? Ben kısarım, öyle herşeye gözüm yok zaten mutluluk huzur olsun yeter ama böyle şeyler aklımı karıştırıyor. Belkide yaşımın verdiği cahilliktendir. 4 sene sonra babası emekli olacağı için sevgilim 4 sene dedi bana
gerçekten ciddi düşünseydi bu ev mevzusu falan açıldığında “ben düğünüm için para biriktiricem evinizin parasını siz ödeyin” derdi
AYnen öyle bu hayati tek yasamicak sonuçta seninde fikrini alması lazım . Annesi zaten felfecir belli. Sende tavrını koy isteklerini söyleSizde mesafeli ol, daha iyi tanı diyorsunuz sanırım. Çoğunlukla bunu diyorlar çünkü. Ve mantıklı olanda bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?