Evlenme Yolundayken Böyle Şeyler Normal Midir Sizce?

Herşeyi bir kenara bırakın da karşınızdaki adam annesine ne kadar düşkün farkında mısınız ?
Annesinin ne kadar gereksiz tavırları olduğundan. Bu adam işe başlasa alacağı en fazla 2-2500 bu şekilde evi nasıl geçindirecek ve annesine nasıl yardım edecek.
Ben bu adamdan hoşlanmadım ve sizi üzer bence.

Oğlumuzdan para geliyor diye diye herşeye onun yardım etmesini istiyorlar. Kardeşinin okul parasında ödüyor
Ayyy okudukça cıldiriyorum oglunu somuren bir anne daha sen evlenincede kocan onlara para yediricek kendi maasini onlara vericek kac kurtul ya bu kadar mi degersizsin baska adam mi yok be kizim

sen hiç çalışmıyormuşsun da kocanın eline bakacakmışsın sadece gibi geldi yazdıklarından.

söyleyebileceğim tek şey evlilik işlerinin içinde eğer maddi sıkıntı varsa ta en baştan, o işten uzak durmalı. para derdi olunca aşk da meşk de huzur da kalmıyor.

Oo hiç o işe girmesin konu sahibi. Benim teklifimi sunsun bakalım ne diyecek erkek arkadaş?

bence de sizin dediginiz cok mantıklı

konu sahibi iliskiyi bitirmek istemiyo tam olarak ikna olmak istiyo olmayacagina

karsi taraf da cok uyanik, tamam deyip evlenince cayarlar da, ne huzuru olur ne rahati.

ya ben cok kotumserim ya da konu sahibi iyimser

Çalışmanın istemiyorum ben bakarım dedi. Ben istiyorum tabiki

O beni tanıştırmak istedi ailesiyle. Düğünlere falan götürdü akrabalarıyla da tanıştırdı. Benim ailem daha tanımadı onu. Sadece görüştüğümü biliyorlar

Peki hangi sifat ile gittin o dügünlere, annesi ile tanişmaya?

23 yaşindasin, bu kadar evliliğe merakli olma. Evlilik denilen şey öyle romantik harika birşey değil. Yapilmasi kolay. Gidersin nikah dairesine, kagidi imzalarsin, al sana evlenmişsin.

Ancak önemli olan doğru kişi ve doğru zamanda evlenmen. 8 ayda nasil karar veriyorsun bu kişi ile gelecek 60 yili beraber geçirmek istediğini?

Ortada fol yok yumurta yokken annesi ile buluşmak niye? Hemde 3 defa. Aklinda kalsin erkenden böyle yüz göz olursan asla hiçbirşey yoluna girmez.

Sen çalişiyormusun, mesleğin varmi?

Oo hiç o işe girmesin konu sahibi. Benim teklifimi sunsun bakalım ne diyecek erkek arkadaş?
Biraz daha zaman geçsin, karışmaya hakkım olsun yada en azından söz olsun. Gerçekten evleneceğimizi anlayayım. O zaman bu önerilerinizi uygulayacağım. Ne zaman ne yapacağım onu bile bilmiyorum ne düşünmem gerekiyor onuda bilmiyorum akışına bırakıp kendimi aşka kaptırıp sonradan üzülmekten istemiyorum aslında

calisirsan neyle susturcak ki seni... eve kapatip paran da yok bana mecbursun, parayi ben kazaniyorum istediğimi yaparım, onlar benim ailem sana ne de der.

erkek kadinin calisip calismayacagina karismamali sadece iki türlü de saygi duymalı bence.

Sevgilimi kıramadığım için gittim. Gelmeni istiyorum dediği için. Öğretmenlik okuyorum açıköğretimden

Ben kimse üzülmesin kırılmasın, can sıkıcı şeyler olmasın istiyorum. Aslında yapılan mantıksız geliyor ama kırmamak için bişey demiyorum. Hakkımda yanlış düşünürler diye demiyorum. Sonra ben üzülüyorum

pahalı bir şeye heves ettin, kıyafet, makyaj vs. kocana mı ağız eğeceksin bana para ver de kendime bunu bunu alayım diye? çalışmanı istemiyorum dediği için çalışmayacak olman seni ne kadar zor durumda bırakacak biliyor musun? yarın öbür gün çalışmak durumunda kalsan, hayat ne getirir belli değil, iş tecrüben olmadığından ve yaşın ilerlediğinden kolay iş de bulamazsın. aşk gözü kör edince bunlar hiç düşünülmüyor.

bir paket bebek bezi bile dünyanın parası bugün. daha şimdiden maddi dertler. sevgi uğruna 23 yaşında gözünü kör etme, her şeyi düşün bence ince ince.

canım benim bak bisey egri oldugunda doğru demiyosun diye sana trip atan, cephe alan, kusen, kizan insanlar varsa bil ki seni kullanmaktan baska bi sebebi yoktur o hareketlerin.

burda kac kadin var kim seni haksiz buldu. demekki iki iki daha dort. kim sevgilin ya da annesi icin iyi bisey dedi. demekki sen de sorun yok.

insanlar uzulebilir, kirilabilir, tatsizlik olabilir. ama gecim iki bastan demisler. simdi boyleyse ilerde neler olur neler. ben de eskiden senin gibiydim. aman agzimin tadi kacmasin aliriza bey dedikce agzima ettiler.

ama benim esim senin sevgilin gibi degildi. sıkıntı yasasak da asabildik. adamin senle hayali yok. adamin annemi istedigi gibi yasatirken sorun cikarmayacak gelin hayali var.

Sevgilimi kıramadığım için gittim. Gelmeni istiyorum dediği için. Öğretmenlik okuyorum açıköğretimden

Peki senin fikirlerin, çizgilerin yokmu? Bende eşim ile 4 yil beraber olduktan sonra, annesi ile nişandan 1 ay önce ilk defa görüşmüstüm.

Yani "biz ciddiyiz" olayi dügünlere gitmek ile, aile ile tanişmak ile olmuyor. Bu zaten his edilen birşey. Sevgilinin her isteğine evet deme. Önce kendin ne istediğine bak.

Öyle geleneksel bir yapidaysan, hemen söz nişan istiyorsan o zaman ayrilmalisin. Ha yok ben bir kaç yil daha tanimak isterim dersen, beraber didineceksin. Çalişacaksin ve ailesi ile mesafeni koyacaksin.

Emin ol o dügünlerde, akrabalari senin ile dalga geçiyorlardir. Ha sen bunu hak ediyormusun? Elbette hayir, ama daha geleneksel yapida olan insanlar işte dalfa geçer böyle şeyler ile.

Konunun başinda iş ariyorum diyordun ve şimdi açik ögretim ile ögretmenlik okuyorum diyorsun. Bu yaşta neden sinava girip üniversiteye gitmiyorsun?

Koye tasinmayacak gibi. Oturacağı evi kendi zevkine gore tadilat ettirip sizle yasiyacak bence :) yoksa fikir alinirdi. Zaten dedigin gibi olursa çok zor geçinirseniz. Evlenmek icin acele etme cok erken daha

babasının emekliliğiyle sizin evlenmeniz ne alaka? herkes anası babası emekli olsun diye mi bekliyor.evlenmeye gönlü yok onun hiç bahanelere sığınma.annesi de ya hala haberi yok ya da istemiyor o yüzden sizin yanınızda konuşmalar bu şekilde.

Kırmamak için evet diyorum. Başka şehire gidemem ailevi birşey bu. O yüzden açıköğretimden okuyorum ekstra olarakta çalışmak istiyorum iş bakıyorum

Kırmamak için evet diyorum. Başka şehire gidemem ailevi birşey bu. O yüzden açıköğretimden okuyorum ekstra olarakta çalışmak istiyorum iş bakıyorum

Kirmamak için değil, kendinde istiyorsun. Bu sayede kendini önemli his ediyorsun. Ama işte tam istediğinin tersini yapiyorsun biliyormusun? Bu şekilde hiç ciddiye alinmazsin, önemli olarakta görülmezsin.

Doğruyu söylemek gerekirse anlattiklarindan bu kişi ile gelecek göremiyorum. Işsiz bir şekilde, ortada fol yok yumurta yokken annesi ile taniştirma, daha yeni tanidiği kişi ile evlilik konuşmak,.. bunlar cahillik. Cahil biri ile evlilik çok zor oluyor.

Okul için şehir dişina gitmeye korkuyorsun fakat ayni şehirde, baban biraz siki olmasina rağmen, sevgilin ile buluşup, dügünlere gidiyorsun.

O cesareti okul içinde kullanabilirsin. Hayat senin hayatin canim. Zaman su gibi akip gidiyor. Önceliğini kendine ver. O gelinlik ve dügün sadece 1 günlük birşey. Burda konulari oku, ne kadar çok kadin ne kadar mutsuz.

Yani kendin karar ver. Şimdiye kadar herşeye baban karar verdi, şimdide herşey sevgilin ve onun annesimi karar verecek? Ya sen? Senin hayatin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…