- 1 Ağustos 2018
- 2.224
- En iyi cevaplar
- 1
- 3.824
- 83
- Konu Sahibi gulenyuz_22
-
Canım elbette düşüneceksin ama bu kadar kafaya takma. Şuan olanlara göre devam edip etmeme kararını alacak olman bile çok yanlış.Düşüneceğim ki ona göre devam edeceğim veya etmeyeceğim. Aile meselelerine karışmadım. Siz beni yanlış anlamışsınız
Benimle planları yok ama bu kızla bu evde oturacaksın orayı yaptıralım burayı yaptıralım tv alalım diyorlar. Yeni gelin evi yapmaya çalışıyorlar. Tv yi şimdi alacaklar 4 sene sonra ben kullanacağım. Ben ve oğlu için yapıyorlar aslında. Biraz benide planlarına katıyorlar burada. Gelin için alınacak o tv anlatabildim mi? Ama amaçları şimdiden alalım bizde kullanalım gelin de bunu kullansın nasıl olsa yeni tv. Ben tabiki karışmam istediklerini yapsınlar ama olaya beni de katıyorlar. Gelin için yapıyoruz gelin için alıyoruz. Hayır! Kendi zevklerine göre yapıyorlar kendi zevkleri için kullanıcaklarCanım elbette düşüneceksin ama bu kadar kafaya takma. Şuan olanlara göre devam edip etmeme kararını alacak olman bile çok yanlış.
Bu kadar garantici olma. Neyin ne olacağı ne belli. Kaç kez plan değiştirecekler Allah bilir.
Hani mesela tv modeline, ev tadilatına varana kadar; bu kadar dahil olma düşünme ve sana sorulmasını bekleme. Bu açıkça karışmaya girer. Sonuçta söz nişan birşey yok ortada, kimsenin şuan seninle ilgili bir planı da yok.
Çünkü daha çok erken..
Vakti gelince ilişkiniz yolunda giderse zaten; sen istemesen bile bunlar konuşulur tartışılır planlar yapılır.
Kadınlar eğlenemez mi ?AYRICA ŞUNUDA SÖYLEMEDEN DURAMAYACAĞIM. SEVGİLİM AİLESİNE ÇOK DÜŞKÜN. BU SENE İLK SWVGİLİEER GÜNÜMÜZDE YENGESİNİN DOĞUM GÜNÜNE GİTTİ. 10 DK ONU GÖRSEM YETERDİ ASLINDA. VE KUZENİ SÜREKLİ RAKI İÇER. BENİM ERKEK ARKADAŞIM İÇMEDİĞİ İÇİN ARABAYI KULLANMASI İÇİN ONU ÇAĞIRIYOR SÜREKLİ. VE BEN ONUN ÖYLE ORTAMLARDA OLMASINI İSTEMİYORUM. İÇMEDİĞİ HALDE GÜNAHA GİRİYOR. GİTTİĞİ YERDE CANLI MÜZİK VAR, RAKI VAR VE KADINLAR DA GİDİYOR EĞLENMEYE
Sanırım yanlış anladınız. Onu demedim ki bende şimdi okuyunca farkettim yanlış yazmışım. Kadınlar bende dahil eğlenme hakkına sahibiz fazlasıyla. Ben sevgilimin gittiği yerde kadınlar da var demek istedim. Gidecekse başka yere gitsin. Erkek erkeğe alkol alınan yerler de var.Kadınlar eğlenemez mi ?
Benim için alınıyor. Benimde kullanmam amacıylasenede değişiyor fikirler uzun vadeyi kapsasada
siz daha dış kapının mandalı iken eve alınan şeylere bakıyorsunuz
çok ayıp
Ya sizi o eve gelin getirip hep beraber yaşayalım diyecekler. Ya da siz annesinin planlarında hiç yoksunuz. Oğlu iş bulsun da bana baksın kafasında gibi geldi. Resmen evi istedikleri döşetecekler. Ayrıca niye onların 4 yıl kullandığı eşyaların üstüne gelin gidiyorsunuz. Köyden ev alırsa yazın köyde kışın sizde geçer. Kusura bakmayın ama size tavsiyem bence ayrılın bu adamdanMerhaba ben 23 yaşındayım. Tanışmamız 1 buçuk sene oldu. ve 8 aydır da sevgiliyiz. Ciddi düşünüyoruz. Ailesi-akrabalarıyla tanıştırdı beni. Bizdede babam hariç diğerlerinin haberi var. Annesiyle 3 kere görüştük dışarda. O, ben ve annesi. Her görüşmemizde gelecekteki planlarından konuştular ama hiç beni, benimle ilgili şeyleri söylemediler. Bi söz, nişan vs bunun gibi evlilik yolundaki ilk adımları bile söylemediler. Tek başıma kaldım orda öylece. Bekledim ki biri söylesin en azından ama yok ikiside söylemedi. Annesi de 'iş bul bizi rahat ettir artık' dedi yanımdayken. Onunda rahat etmeye hakkı var ama benim yanımdayken söylemesini hoş bulmadım. 'iş bul da söz yapalım, kızın ailesi de biliyor, kıza problem olmasın' gibi şeyler beklemiştim. Ayrıca annesi evlenince evi bize bırakacak kendi dublex ev alacakmış köylerinden. Köy dediğime bakmayın gelişmiş biryer aslında. Ee sen bize vereceği ev için tadilat yaptıracağız eşyalar alacağız, sen bizim evi mi ödeyeceksin annelerin evini mi dedim. İkisinede yardım edeceğim dedi. Ve eğer öyle olursa bi çok zor geçiniriz. Mesela şuan oturdukları ev bize kalacağı için ufak terk şeyleri yeniliyorlar. Tv alacaktı babasını aradı. Uygun fiyata buldum alayım mı modeli böyle böyle dedi. Banada sormasını beklerdim. Beğendin mi diye. Ayrıca evlenmemiz 4 sene sonra olacakmış öyle diyor. 4 seneye kadar o tv eskir, ben yeni kullanmak isterim yani. Bilmiyorum anlamıyorum ben mi abartıyorum yoksa sadece lafta mı evlenmek istiyor. sevgilime sorsan ben evlenmek için seninle birlikteyim, bana güven diyor. Askerden geldi 8 ay önce. Hala iş bulamadı. Geldiğinden beri 4 yerde çalıştı ama boş durmadı fakat düzgün bir iş bulamadı. İş bulunca herşey daha güzel olcak diyor. İnanmalı mıyım? Üstüne gitmiyorum bu yüzden.Ayrıca annesi kendince hesaplar yapmış, bize bırakacağı evin tadilatı için 50 bin TL gider demiş. Şuan onun yaptırdığı şeyleri ben evlenince beğenmeyeceğim belki? Evlenmeye yakın banada sorarak yaptırılsa daha iyi olmaz mı? Hemde 50 bin o eve, 200 bin annesinin alacağı eve para giderse düğünü nasıl yapacağız? Bazı şeylerden benim mi kısmam gerekiyor annesinin mi? Ben kısarım, öyle herşeye gözüm yok zaten mutluluk huzur olsun yeter ama böyle şeyler aklımı karıştırıyor. Belkide yaşımın verdiği cahilliktendir. 4 sene sonra babası emekli olacağı için sevgilim 4 sene dedi bana
Genelde ailelerle en sonda tanışılır.'bak ben seninle ciddiyim, ailemlede tanıştırıyorum' demek için tanıştırdı. Bunu son zamanlarda farkettim çünkü her seferinde bunu söylüyor. Seni seviyorum ailemle bile tanıştırdım. Başka söz söylemeye hakkın yok der gibi
Her halükarda hayatıma karışan birileri oluyor doğrusu. Büyüklere karşı da gelemiyorum. O yüzden kendi hayatımı anlatmıyorum sadece sevgilimle olan problemi anlatma gereği duydum :)
Tadilat düğüne yakın yapılmalı ki bir anlamı olsun.Düşüneceğim ki ona göre devam edeceğim veya etmeyeceğim. Aile meselelerine karışmadım. Siz beni yanlış anlamışsınız
sakın ola evlenmeden bir hata yapma. sakın. zaten aileyle tanıştırma amacı da bu. 4 sene sonra evlenecekseniz ilişkiye ara verin. 4 sene sonra görüşürüz diyin. bakalım ne diyecek. :)Evet 'evlenicez zaten' diyerek yaklaşıyor bana her konuda
çok güzel yazmışsınız. çok haklısınız. konu sahibi önce iş bulsun, para kazansın bence. bakalım o zaman değeri nasıl kat kat artacak.Uzun süredir buraları takip ederim ama artık sırf sizin konunuza yazmak için üye oldum. :)
1- Erkek arkadaşınız zaten evleneceğiz diyor. Evlenme teklifi aldınız mı ? Almadıysanız o kabul edeceğinizden nasıl bu kadar emin ? Sizi çantada keklik görüyor.
2- 4 yıl sonra evleneceksiniz ve eşinizin annesinin 4 yıl kullandığı eşyaları yeni gelin evi eşyaları olarak kullanmaya devam edeceksiniz. Tamam şimdilik TV konusu geçmiş ama bu durum diğer eşyaların da size kalacağını gösteriyor :) Yani burada siz ''benim hiç bir önemim yok, isteklerim, heveslerim yok, beni dikkate almayın'' mesajını veriyorsunuz karşınızdakilere.
3- Siz şuan en büyük kötülüğü ailenize yapıyorsunuz. Karşı tarafın ailesine gidip gelmeler, evlenme planları falan.. Ama anne babanız dahil değil. Yarın sizi istemeye geldiklerinde erkek tarafı o kadar rahat olacak ki. Zaten biz her şeyi planladık, kız zaten dünden razı, hani adet yerini bulsun diye isteyelim düşüncesi olacak. Bir aksilik çıkıp bu iş olmadığında da bunların hepsini yüzünüze vuracaklar.
4- Genç kızlar Allah'ın aşkına şu evliliğe bu kadar hevesli olmayın ya. Önce biraz kendinizi geliştirin, sonunda nasipse nasılsa evleneceksiniz. Biz güçlü, öz güvenli, kendine saygısı yüksek kızlar yetiştirelim derken resmen siz gidip adamın ağzının içine bakıyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?