Evlenme Yolundayken Böyle Şeyler Normal Midir Sizce?

Düşüneceğim ki ona göre devam edeceğim veya etmeyeceğim. Aile meselelerine karışmadım. Siz beni yanlış anlamışsınız
Canım elbette düşüneceksin ama bu kadar kafaya takma. Şuan olanlara göre devam edip etmeme kararını alacak olman bile çok yanlış.
Bu kadar garantici olma. Neyin ne olacağı ne belli. Kaç kez plan değiştirecekler Allah bilir.
Hani mesela tv modeline, ev tadilatına varana kadar; bu kadar dahil olma düşünme ve sana sorulmasını bekleme. Bu açıkça karışmaya girer. Sonuçta söz nişan birşey yok ortada, kimsenin şuan seninle ilgili bir planı da yok.
Çünkü daha çok erken..
Vakti gelince ilişkiniz yolunda giderse zaten; sen istemesen bile bunlar konuşulur tartışılır planlar yapılır.

Benimle planları yok ama bu kızla bu evde oturacaksın orayı yaptıralım burayı yaptıralım tv alalım diyorlar. Yeni gelin evi yapmaya çalışıyorlar. Tv yi şimdi alacaklar 4 sene sonra ben kullanacağım. Ben ve oğlu için yapıyorlar aslında. Biraz benide planlarına katıyorlar burada. Gelin için alınacak o tv anlatabildim mi? Ama amaçları şimdiden alalım bizde kullanalım gelin de bunu kullansın nasıl olsa yeni tv. Ben tabiki karışmam istediklerini yapsınlar ama olaya beni de katıyorlar. Gelin için yapıyoruz gelin için alıyoruz. Hayır! Kendi zevklerine göre yapıyorlar kendi zevkleri için kullanıcaklar

kendinden taviz verme cinsellikte va ileri gitme. bence soz olsun diye de israr etmem. bir soz yaparlar dugunu ertelerse daha kotu olur. dugune yakin yapilsin soz. gercekten evlenmek isteyen bir an once ise girer. kiraya cikar 2 sene kirada oturursunuz babasi emekli olunca o eve gecersiniz. 4 sene sonraya ertelemek nedir yani

Kadınlar eğlenemez mi ?

Kadınlar eğlenemez mi ?
Sanırım yanlış anladınız. Onu demedim ki bende şimdi okuyunca farkettim yanlış yazmışım. Kadınlar bende dahil eğlenme hakkına sahibiz fazlasıyla. Ben sevgilimin gittiği yerde kadınlar da var demek istedim. Gidecekse başka yere gitsin. Erkek erkeğe alkol alınan yerler de var.

senede değişiyor fikirler uzun vadeyi kapsasada
siz daha dış kapının mandalı iken eve alınan şeylere bakıyorsunuz
çok ayıp

Ya sizi o eve gelin getirip hep beraber yaşayalım diyecekler. Ya da siz annesinin planlarında hiç yoksunuz. Oğlu iş bulsun da bana baksın kafasında gibi geldi. Resmen evi istedikleri döşetecekler. Ayrıca niye onların 4 yıl kullandığı eşyaların üstüne gelin gidiyorsunuz. Köyden ev alırsa yazın köyde kışın sizde geçer. Kusura bakmayın ama size tavsiyem bence ayrılın bu adamdan

Genelde ailelerle en sonda tanışılır.
Yani her şey yolundadır ilişki evliliğe doğru gidiyordur söz nişan yapılacaktır vs. ondan sonra aileyle tanışma olur.
Yani ailemle tanistirdim diye havalara girmesine gerek yok.
Sizin de daha şimdiden düğüne katılmanız tüm akrabalarla tanışmamız falan çok yanlış olmuş.
Bence araya mesafe koyun madem evlenmemize dört yıl var o zaman ailelerle görüşmeye gerek yok deyin.
Şu an aileye karşı bi sorumluluğunuz yok şimdiden kv çekmek zorunda değilsiniz.
Bu süreçte de evlilik odaklı düşünmeyin karşınızdaki adamı tanımaya çalışın aşkınızı yaşayın çünkü daha 23 yaşındasınız.

Her halükarda hayatıma karışan birileri oluyor doğrusu. Büyüklere karşı da gelemiyorum. O yüzden kendi hayatımı anlatmıyorum sadece sevgilimle olan problemi anlatma gereği duydum :)

Annen "dügüne gitme" dediginde gayet karsi gelip gitmistin. Yani istediginde gayet karsi gelebiliyorsun.
Evde kalmani gerektirecek nedeni ortadan kaldirmaya calis ve evet gerekirse babaanne ve dede ile sehir disinda oku.

Bosuna yaziyorum bunlari biliyorum. Bir sekilde ikna edip sevgilin ile bu sene evlenirsin. Ikide cocuk yapip asgari ücret ile, kaynananin yaninda yasarsin. O zaman kafana duvarlara vurarsin ama cok gec olur. Tv, gelinlik gibi seyler icin evlenmek ne kadar sacma oldugunu o zaman anlarsin.

Başlığa cevabım,evlilik yolu çok uzun,4 sene ne demek? Ben okuyunca sandım ki yaza düğününüz var,hazırlık yapiyorsunuz, Belki ayrılacaksınız? Yani ortada fol yok yumurta yok. Akışına bırakın,şimdiden stres yapmayın.
Davranışları hoşunuza gitmezse ayrılırsınız.
Ha yaza evlenecek olsaydınız/planlanmış bir tarih olsaydı oturup düşünün bunları dert edin de 4 seneye kim öle kim kala ki zaten iş konusu problem,birikim yok,elindeki avucundakinin gideceği yer şimdiden belliyken bu 4 seneyi de geçer.

Düşüneceğim ki ona göre devam edeceğim veya etmeyeceğim. Aile meselelerine karışmadım. Siz beni yanlış anlamışsınız
Tadilat düğüne yakın yapılmalı ki bir anlamı olsun.
Eşyalar yine düğüne yakın alınır.

Sevgiliniz ve ailesi sizi kullanılmış eşyalara ve yıpranmış eve mi gelin olarak getirecek?

Madem köyden ev alınacak borcu sevgiliniz ödeyecekse neden evleniyorsunuz ki?

Mantıklı olan sevgilinizin sizin için ev alıp karı koca borç ödemenizdir. Ailesi de eski evi satar, üstüne krediyle ev alıp, kendi maaşlarıyla öderler.

Yani 4 yıl çok uzun ve siz bu planların içinde yoksunuz. Bence yol yakınken bu ilişkiden vazgeçin.

O evi tadilat edecekler köye ev yapacaklar , sonra yazları köye kişlari sizin yanınıza gelecekler. İstemem diyemeyeceksiniz çünkü ev benim ben size verdim diyecekler. Ayrıca şimdiden bizi rahat ettir vs. diyorlarsa işiniz zor.. ben olsam tekrar gözden geçirir ve çok fazla bağlanmadiysam yolları ayırirdim

Uzun süredir buraları takip ederim ama artık sırf sizin konunuza yazmak için üye oldum. :)

1- Erkek arkadaşınız zaten evleneceğiz diyor. Evlenme teklifi aldınız mı ? Almadıysanız o kabul edeceğinizden nasıl bu kadar emin ? Sizi çantada keklik görüyor.

2- 4 yıl sonra evleneceksiniz ve eşinizin annesinin 4 yıl kullandığı eşyaları yeni gelin evi eşyaları olarak kullanmaya devam edeceksiniz. Tamam şimdilik TV konusu geçmiş ama bu durum diğer eşyaların da size kalacağını gösteriyor :) Yani burada siz ''benim hiç bir önemim yok, isteklerim, heveslerim yok, beni dikkate almayın'' mesajını veriyorsunuz karşınızdakilere.

3- Siz şuan en büyük kötülüğü ailenize yapıyorsunuz. Karşı tarafın ailesine gidip gelmeler, evlenme planları falan.. Ama anne babanız dahil değil. Yarın sizi istemeye geldiklerinde erkek tarafı o kadar rahat olacak ki. Zaten biz her şeyi planladık, kız zaten dünden razı, hani adet yerini bulsun diye isteyelim düşüncesi olacak. Bir aksilik çıkıp bu iş olmadığında da bunların hepsini yüzünüze vuracaklar.

4- Genç kızlar Allah'ın aşkına şu evliliğe bu kadar hevesli olmayın ya. Önce biraz kendinizi geliştirin, sonunda nasipse nasılsa evleneceksiniz. Biz güçlü, öz güvenli, kendine saygısı yüksek kızlar yetiştirelim derken resmen siz gidip adamın ağzının içine bakıyorsunuz.

çok güzel yazmışsınız. çok haklısınız. konu sahibi önce iş bulsun, para kazansın bence. bakalım o zaman değeri nasıl kat kat artacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…