- 1 Ekim 2013
- 8.855
- 19.004
- 448
- 35
- Konu Sahibi outofthewoods
-
Bana ters. Hem inancıma hem kültürüme. Erkek kadını her anlamda zor ikna etmeli. Üniden bi arkadaşım var görüşüyoruz hala. Ünide erkek arkadaşıyla yaşadı sonra evlendiler. Önce laf sokuyordu başka kimle kaldım falan diye. Sonra kızı oldu sen büyütme seni gördük falan dedi(sanki erkek kızla kalmamış gibi) senin büyüttüğün kız senin gibi kalır adamlarla aynı evde falan dedi. 1,2,3,5 derken boşandılarBurada benden büyük ve ilişkiler hakkında tecrübeli insanlar olduğu için sormak istedim. Yurtdışında çok gördüm önce birlikte yaşayıp daha sonra evleniyorlar veya anlaşamıyorlarsa ayrılıyorlar peki Türkiye'de bu durum ne kadar geçerli sizce? Bu duruma karşı da değilim çok da doğru bişey bence ama ufak da olsa bir korkum var burda da bulunabilir mi amacı "kullanıp atmak" olmayan erkekler? Şimdiye kadar ilişkim olmadığı için merak ettim size sormak istedim benim bakış açım bu yönde açıkçası
Ben bu inancımıza ters ayaklarını da anlamıyorum. İnanç bireysel değil midir? Yaradan ile kul arasında değil midir? Onu rahatsız etmediği sürece (gürültü patırtı gibi) yan komşunun nasıl yaşadığından kime ne? Yani ben anlamıyorum, inançlı insanlar olarak yan dairede birlikte yaşayan iki sevgiliyi neden dert ediyorlar? Yan dairedeki kadını bacak omuzda düşünmekten vazgeçseler bi sorun kalmaz bence.E tamam kimse sizi zaten kimseyle aynı eve sokmuyor, siz inancınıza uygun yaşayın yine. Panik yapacağınız bir durum yok.
Benimkine de ters değil ama beraber olmadan evlenen hiç kimseye gidip mutlaka aynı evde yaşamalısınız demedim, soran olursa söylerim ama ondan ötesi kişiyi bağlar yani, bana ne?Ben bu inancımıza ters ayaklarını da anlamıyorum. İnanç bireysel değil midir? Yaradan ile kul arasında değil midir? Onu rahatsız etmediği sürece (gürültü patırtı gibi) yan komşunun nasıl yaşadığından kime ne? Yani ben anlamıyorum, inançlı insanlar olarak yan dairede birlikte yaşayan iki sevgiliyi neden dert ediyorlar? Yan dairedeki kadını bacak omuzda düşünmekten vazgeçseler bi sorun kalmaz bence.
Kusura bakmayın ama buda alakasız olmuşvalla benim bütün apartman pek müslüman ama sabaha kadar yıkıyorlar ortalığı, küfür, gürültü patırtı. apartman hayatı sıfır saygı sıfır. keşke birlikte yaşasalardı da saygılı olsalardı. benim hiç umrumda değil kimsenin nikahı nikahsızlığı, gel gör ki türkiye burası işte. yurtdışında apartmanda kimse evli değildi ama tık çıkmıyordu...çok özlüyorum o apartman hayatımı.
Bu forumda biri konu açıyor, birşey sormuş oluyor, herkes de düşüncesini söylüyor. Her şeyi anlarım da bunu kendi inancıyla ya da hayat tarzıyla bağdaştıranları dediğim gibi, hiç anlamıyorum. Zaten koskoca insanlar da kendi kararlarını kendileri alabiliyorlar, xx beraber yaşamalısınız dedi diye beraber yaşayalım demez kimse. Bu durumu inançla bağdaştıranların inancı sömürdüğünü düşünüyorum ben. Hangi inançtan olursa olsun, İslam, X, Y, Z fark etmez. İnanç başka, insanların hayatları başka.Benimkine de ters değil ama beraber olmadan evlenen hiç kimseye gidip mutlaka aynı yaşamalısınız demedim, soran olursa söylerim ama ondan ötesi kişiyi bağlar yani, bana ne?
Bazı şeyleri cidden anlamıyorum.
Burada benden büyük ve ilişkiler hakkında tecrübeli insanlar olduğu için sormak istedim. Yurtdışında çok gördüm önce birlikte yaşayıp daha sonra evleniyorlar veya anlaşamıyorlarsa ayrılıyorlar peki Türkiye'de bu durum ne kadar geçerli sizce? Bu duruma karşı da değilim çok da doğru bişey bence ama ufak da olsa bir korkum var burda da bulunabilir mi amacı "kullanıp atmak" olmayan erkekler? Şimdiye kadar ilişkim olmadığı için merak ettim size sormak istedim benim bakış açım bu yönde açıkçası
ben mesajı yazdığımda bir üstte gürültü partırtı vs. gibi şeylerden bahsediliyordu. ve genel olarak insanların hayatına karışma-karışmama ekseninde gelişiyor konu, farkıdaysanız.Kusura bakmayın ama buda alakasız olmuş
Dert etme sebebi topluma örnek olma açısından uygun görmüyorlar kendi kızları kardeşlernin bu durumu benimsemelerinden korkuyorlar. Sonuçta çoğu insan pırlanta gibi sakındığı kızını kardeşini hiç tanımadığı bir adamla habersiz aynı evde yaşamalarına müsade etmez. Geri dönüşü olmayan kötü sonuçlara sebebiyet verebilecek ve suistimallere açık bir yaşam tarzı olarak görülüyor.Ben bu inancımıza ters ayaklarını da anlamıyorum. İnanç bireysel değil midir? Yaradan ile kul arasında değil midir? Onu rahatsız etmediği sürece (gürültü patırtı gibi) yan komşunun nasıl yaşadığından kime ne? Yani ben anlamıyorum, inançlı insanlar olarak yan dairede birlikte yaşayan iki sevgiliyi neden dert ediyorlar? Yan dairedeki kadını bacak omuzda düşünmekten vazgeçseler bi sorun kalmaz bence.
Bakın bu anlattığınız olumsuz şeylerin ;evlilik,birlikte yaşama,din ve ülkeyle hiçbir alakası yok; bunlar insanların içinde olması gereken kavramlar ;saygı ve sevgiben mesajı yazdığımda bir üstte gürültü partırtı vs. gibi şeylerden bahsediliyordu. ve genel olarak insanların hayatına karışma-karışmama ekseninde gelişiyor konu, farkıdaysanız.
Gayet mantıklı bencede beraber yaşamak.yıllarca kendini kullandırt bedavadan sonrada adam evlenmicem ben diye tekmeyi bassın.ya bizim bu kızlarımızda neden akıl yok allahım ya .önümüzde kocaman sertap erener örneği var;Burada benden büyük ve ilişkiler hakkında tecrübeli insanlar olduğu için sormak istedim. Yurtdışında çok gördüm önce birlikte yaşayıp daha sonra evleniyorlar veya anlaşamıyorlarsa ayrılıyorlar peki Türkiye'de bu durum ne kadar geçerli sizce? Bu duruma karşı da değilim çok da doğru bişey bence ama ufak da olsa bir korkum var burda da bulunabilir mi amacı "kullanıp atmak" olmayan erkekler? Şimdiye kadar ilişkim olmadığı için merak ettim size sormak istedim benim bakış açım bu yönde açıkçası
İnançlarına tersse yaşamasınlar.Bu forumda biri konu açıyor, birşey sormuş oluyor, herkes de düşüncesini söylüyor. Her şeyi anlarım da bunu kendi inancıyla ya da hayat tarzıyla bağdaştıranları dediğim gibi, hiç anlamıyorum. Zaten koskoca insanlar da kendi kararlarını kendileri alabiliyorlar, xx beraber yaşamalısınız dedi diye beraber yaşayalım demez kimse. Bu durumu inançla bağdaştıranların inancı sömürdüğünü düşünüyorum ben. Hangi inançtan olursa olsun, İslam, X, Y, Z fark etmez. İnanç başka, insanların hayatları başka.
İnsanlar kendilerini bildikten sonra, ne yaptıklarını bildikten sonra sorun olmaz. Geri dönüşü olmayan sonuç bekaretin gitmiş olması muhtemelen. Kusura bakmayın, sakın üstünüze alınmayın ama yazdığım cümleden sonra gülesim geldi. Zar, zar, zar... Baydı.Dert etme sebebi topluma örnek olma açısından uygun görmüyorlar kendi kızları kardeşlernin bu durumu benimsemelerinden korkuyorlar. Sonuçta çoğu insan pırlanta gibi sakındığı kızını kardeşini hiç tanımadığı bir adamla habersiz aynı evde yaşamalarına müsade etmez. Geri dönüşü olmayan kötü sonuçlara sebebiyet verebilecek ve suistimallere açık bir yaşam tarzı olarak görülüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?