Evlenmeden önce eşiyle aynı evi paylaşan var mı?

sedulu

Hey seksi lady
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2011
21.761
33.180
798
merak ediyorum evlenmeden önce eşinizle aynı evi paylaştınız mı?
yapılan evliliklerin çoğu boşanmayla sonuçlanıyor birbirlerini iyi tanımadıkları için
böyle bir deneyim yaşayanlar anlatabilirler mi?
sizce ilişkiye artısı mı olur eksisi mi ?

hiç böyle deneyim yaşayan yok mu

biz aynı evi paylaşıyorduk eşimle,evet karşındaki insanın huyunu suyunu bir nebze öğrenebilirsin belki ama şimdiki aklım olsa ben paylaşmazdım çünkü evlendiğinde o yeni evlilik duygusunu yaşayamıyorsun.Bir Öğretmeniminde dediği gibi herşey yerinde ve zamanın da güzel

ben nişanlıyım . nişanlım yalnız yaşıyor... evi oturdugum eve yakın.. ama evdeki tüm eşyayı beraber aldık. yemek, düzen temizlik çamaşır herşey bana ait :) yaz sezonu dışında orada kalamıyorum. yazın kalıyorum annemler yazlıkta olduğundan ev düzeni tamamen bana ait. bu arada ben 33 yaşındayım. belirteyim de

bi evin içinde birbirini tanımak çok ama çok iyi... benim nişanlım çok dağınık. bazen sinirleniyorum elbette ama en azından evlendiğimde bir surprizle karşılaşmıycam. aksine bende aşırı titiz ve kılım. o da buna alıştı

flört dönemindeyken en bakımlı hallerimizle çıkarız birbirimizin karşısına.. herşey çok yapaydır aslında... evlendiğin zaman sabah uyandığında ya ağız kokusuna , şiş gözlerine tahammül edemezsen ... o yüzden birlikte bir evi paylaşmak evlilik öncesi iyi bir etüt diye düşünüyorum..

en azından "sen böyle değildin" diye başlayan cümleler olmayacak hayatımızda..

aynı evi paylaşmadık ama bütün gün aynı işyerinde beraberdik. eşimin öyle sinirli hallerini gördümki ben bile korkuyordum inan bana. onun sinirlerini yatıştırmak moralini düzeltmek hep bana düşerdi. zaten böyle başlamıştı aşkımızda. herşeyden önce arkadaş olarak tanımak lazım bence sevgiliyken pek güzel pek iyi oluyorlar çünkü. :)))

Evet evlenmeden 1 ay önce aynı evde yaşamaya başladık..

Ben evimi boşaltıp şimdiki evime taşıdım..1 ay düğün olana kadar beraber yaşadık..

Bir artısı ya da eksisi olmadı,zaten düğün hazırlığı telaşından evde kalıp da tadını pek çıkaramadık açıkçası..

böyle bir deneyim yaşamadım ama açıkcası yaşamakta istemezdim çünkü herşeyin bir yeri zamanı varr. evlenmeden öncede birarada olursanız ne anlamı kalır ki özelemenin , mesajların aramanın zaten yanında. bence mesefe aşkı öldürüyor diyorlar ama bence aksine kavuşmak için daha fazla savaşıyosun. vee bir araya geldiğinizde dünyalar sizin oluyor. bence çok gereksiz bi durum tabi bu benim fikrim. ben evliyim bazen eşimden ayrı kalmak onu özlemek istediğim zamanlarım bile oluyor. kaldı kii evlenmeden bir arada yaşamak.. herşeyi evlenmeden yaşarsanız evlendikten sonra yaşayacak hiç birr şeyiniz olmazz bencee

Aynı evi paylaşmayan herkes yapay bir ilişki sonucu mu evleniyor.Sadece fiziksel yönleri mi önemli
yataktan kalktığı hali v.s.Pek ala aynı evin içindeyken de evlilik öncesi oynabilir daha toleranslı v.s.
Size katılmıyorum.Bu sadece yapılan şeye kılıf uydurmak olur.Haa evlilik öncesi beraber yaşamak
herkesin tercihi kesinlikle yargılamıyorum saygı duyarım.Ama benim düşünce tarzıma aldığım görgüye ters.
Helal haram dairesi diye birşey var.Helal dairesi çerçevesinde yapılan paylaşılan şeyler evlilikleri güçlendirir
birbirine bağlar ama haram dairesi içinde bunu yapıyorsanız ki evlenmeden önce sonuçta birbirinizin helali
değilsiniz,bu durumda tam tersi geçerli..

Ya arkadaşlar bir konu açıldığında da birbirinizi yargılamasanız ne olur?Ha ne olur?

Daha ilk sayfadan çıkmış hemen karşıt görüşler,ilerleyen sayfalarda ne olacak belli değil..

"Eşiyle evlenmeden aynı evde yaşayan var mı,yok mu" soru gayet açık..

Yok ben yaşamam da şu sebepten yok bu sebepten..

Yaşayan var mı yaşayan?

Onu soruyor arkadaş..

Şurayı hemen arenaya çevirmeyin yahu..

Peşin edit:Lütfen yazımı alıntılayıp bir tartışma ortamına döndürmeyin rica ediyorum..Keyifle kk'da gezmek istiyorum..

ben eşimle 2004 yılında haziran ayında tanıştım o zamandan beri aynı evi paylaşıyoruz..evleneli 2,5 yıl oldu..ailemden ayrı okuyordum üni.2.sınıfın başındaydım bir arkadaşımla aynı evi paylaşıyordum..o zaman girdi hayatıma kocişim ve ilk hafta itibariyle aynı evi paylaşmaya başladık..tabi bu arada kız arkadaşımı bi süre sonra postaladık:))
bence aynı evi paylaşıyor olmak aşkı güçlendirir...tabi ortada gerçekten aşk var ise..yani bi tarafın başka bir amaç güderek o kişiyle aynı evi paylaşması zaten ayrılıkla sonuçlandırır o ilişkiyi..
asıl kişiyi aynı çatı altındayken tanıyor insan...herşeyin iç yüzünü orada görüyorsun..iyiyide kötüyüde..
mesela kendime bakıyorum dışardaki halimde evdeki halim arasında dağlar kadar fark var.
bu benim 2 karakterim olduğunumu gösteriyor hayıııırr tabikide..
ama dışarda süslü püslü Elossa var,ev içinde makyajsız ama bakımlı ayağında terlik şortunu t_shırt ını giymiş ev içinde salınan yemek yapan toz alan çamaşır ütüleyen Elossa var..bazende tam aksi minilerini giymiş kocişine özel süslenmiş jartiyerini babydollunu giymiş saçını başını fönlemiş bir kadın..yani şimdi tüm bunları nasıl göstereceksiniz dışardayken eş adayınıza...
aynı evi paylaşmak bence çok önemli. çünkü daha önce hiç farketmediğiniz özelliklerini farkediyorsunuz. Ya aşkınız derinleşiyor ya da neftret edecek duruma bile gelebiliyorsunuz.
eğer sevdiğini düşünüyorsan, ancak gerçektende sevmiyorsan,
uyum sağlama konusunda zorlanıyorsan,
sadece fiziksel bir heyecan duyuyorsan AŞKI ÖLDÜRÜR..
eğer gerçektende aşıksan,
uyumlu bir insansan,
ve yüzüne baktığın her an tekrar bakmak geliyorsa içinden AŞKI GÜÇLENDİRİR
kısacası aşk varsa güçlenir,
yoksa zaten güçlenecek bi şey de yok demektir..

yeri gelmişken bişiler yazayım kocişime...
Aynı evi paylaşırken seninle;
Nasıl bir mutluluktur bu tarif edemem ki!
Gece mutfaktan tıkırtılarını duymak,banyoda diş fırçanı görmek
Mutfağı ben yokken darma duman etmen eve gelmeme yakın korkudan hepsini makineye bocalaman:)Uykudan uyanınca elimi yanındaki yastığa uzattığımda yanımda nefes alışını hissetmek,ellerin saçlarım arasında güne uyanmak
Küsüp küsüp barışmak sonra soluğu koynunda almak
Sabahın 5 inde yangın var diye uyandırıp eşofmanlarla kokoreççiye koşmak deli gibi gülerek:)
Seviyorum Seni....Çok Seviyorum ama.......

Peki aileler nasıl izin veriyor bu duruma? Yani aileniz hiç karşı çıkmadı mı:26:

Canım ben zaten 20 gün 1 ay falan birlikte kaldım dediğim gibi..

Zaten düğüne 16 gün kala nikah oldu,toplamda 2 hafta falan beraber yaşadık,ama ben düğüne kadar olan kısmı beraber yaşamak sayıyorum..
Yani 1 ay..sonra düğün oldu..
Aileler uzakta olduğu için haberleri olmadı ama nikahtan sonra birşey diyemediler..

Düğünden önce mecburen aynı evdeydik,çok tehlikeli bir şehir burası ve en güvenli yer eşimin yanıydı..

Anladım. Benimkiler hayatta izin vermez

Bende evlenmeden eşimle kaldım 2008 kasımda tanıştık 2010 mayısda evlendik. başka bi ilde üni okuyordum eşimde okuduğum yerde oturuyordu suanki evimizde kaldık bu evi tadilat yaptık evlendk. bence ii herseyi ile tanıma sansın oluyor suandada bi kızımız var:)

Son düzenleme:
biz de 2006 da tanıştık 2010 da evlendik tanıştıktan 2 sene sonra beraber kalmaya başladık yani haftada 3- 4 gün kalabiliyoduk. hiç pişman değilim. orda yaşadığım duygularla evlendikten sonraki duygular yaşam tarzı çok farklı herşey aynı devam etmiyoki çok güzel heyecanlı günler geçirdik. birbirimizi çok iyi tanıdık.

Evlenmeden once ayni evi paylas,evlendikten iki ay sonra bosan

Birbirini 5-10 sene taniyip evlenenler oluyor sonu genelikle husran

Son düzenleme:

ben kendi yaşadığım şeyden örnek verdim.. siz niye beni yargılıyorsunuz onu anlamadım. ?
helali haramı sizmi değerlendiriosunuz..? rabbim bu yetkiyi sizemi verdi? konuyu nereden nereye çekiyorsunuz?
eşinizle kavga edip benden hıncınızımı alıyorsunuz yoksa muayen gününüzdemisiniz? arkadaşın sorusuna cevap verirsiniz olur biter.. kişiselleştirip saldırmanın mantığı nedir.

ben evlenmeden önce eşimle aynı evi paylasmadım ama aynı arabayı paylastık
honkkkkkk diyeceksiniz ama öleee

benim babam çok tutucudur o sebeple bizde gezmeye gittiğimizde arabamız ev oluyordu :):):):)

Kimse kimseye evlenmeden önce şöyle iyi olur evlenmeden önceki hallerini gördüm demesin...şahsen imza atıldıktan sonra herşey değişir... bana göre iki kişinin birbirini evlilikleri boyunc atanıması en güzeli...işin gizemi evliğin büyüsü bu bence aynı evi paylaşmak birbirinin en çirkin hallerini bile görmek... birbirine çok seven insanlar en çirkin hallerini görmez... aşk biter sevgi bitmez...

Allah birbirine aşkla sevgiyle bağlılıklar nasip etsin... birlikte yaşamak özellikle nikahsız yaşamak benim kültürüme ters..Asla kabul etmem...

öyle bi imkanımız yoktu evlenmeden önce, ama nişanlandıktan sonra eşim benim ailemle birlikte oturduğumuz evde ailem de evdeyken misafirmiz olurdu şehir dışından geldiği için. tabi ailem evde olduğundan gayet dikkatliydi, hazır olda duruyordu resmen.
ben üniversitede yurtta kaldığım zamanlarda ise 5-6 kere onun ailesi evde olmadığı zamanlarda eşimle kaldım. işte o zamanlar dünyalara bedeldi. aynı evi paylaşmak, birlikte sarılarak film izlemek, sabah erken kalkıp bana kahvaltı hazırlaması,ben ders çalışırken beni uzaktan izlemesi,kahvemi getirmesi,gece yarısı hastalandığımda koşup eczane araması...bunları yaşamış olmak bizim ilişkimize çok şey kattı. ben onun ev ortamını gördüm o da benimkini. bu arada helal(!) kurallarına da uyardık,evlenmeden önce eşim benim sınırlarımı bildiğinden hiç bi zaman ileri gitmeye yeltenmedi. bu da ona güvenmemi sağladı açıkcası. yanında benden fiziksel bi çıkarı olmadan uyuyabildiğim biri olması da evlenme kararı vermemde etkili oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…