Evlenmeden önce eşiyle aynı evi paylaşan var mı?

Biz de aynı evi paylaşmadık ama önceleri iş arkadaşıydık. Bu iş ısmarlama olmaz tabi, ama önce arkadaş olarak tanımak da gayet iyi bir şey, sürprizler azalıyor.

canım benimki öyle böyle diil. ortada bırakıyo şekilli biçimde

bir ara yatağı topluyordu benden sonra çıkıyor kendisi çünkü
ama bu aralar bakıyrum afedersiniz pijamasını çıkardığı yerde kalıyor bazen
bazen çoraplarınıda atmıyor kirliğe...hep çocuk gibi tembihlemem lazım...
ama allahı var kirliğe atmasa bile yatak odasında yere mutlaka çorabını ikisini içiçe geçirir koyarama temiz bişeyini öyle katlasa daha memnun olurum çünkü makinaya atarken onuda ayırmaya uğraşıyorumbazen yatağı toplar pijamalarını atar içine eve akşam ondan önce geliyorum gelince korkarım yatakta biri var diemutfakta sigara içer masada tembihlerim sandalyeyi tekrar düzelt die...tezgahın üzerinde şişelerden su içer şişeyi aynı hizaya koymaz hep sürekli bir tembihleme olayımız varhep hiç sevmem dağınıklığı ortada hiç bişi görünmeyecek.ama erkeklerde böyle işte.ben eşimin her akşam ertesi günki kıyafetlerini kendim hazırlarım dolaba elini sürdürmem böylelikle dolap içlerim toplu kalıor
ama düşünüyorumda yinede aşırı dağınık biri değil eşim...psikolojisine göre bazen toplar bazen bırakır...yinede buna şükür böylede seviyorum ben onu napalım

Aslinda yukarida yazdiklarina katiliyorum herseyden önce ten uyumu diye birsey var ve kimse bunu inkar edemez.cinsellikde birlikteligin en büyük parcasi...
Kisitlamalar yargilar olmasa evliliklerde daha saglikli olur bosanmalarda azalir diye düsünüyorum.
Benim "acelen ne?! " cümlemde aslinda söylemek istedigim o flört döneminin,nisanlilik faslinin doya doya tadina vara vara yasanmasi...
ayni evde yasayinca zaten (uzun süreli) evli bir cift oluyorsun her türlü sorumluluk ayni tek bir farkla belediyeye "ben bu insanla ayni evde yasicam haberin olsun"demiyorsun. iliskiyi bitirirkende bak biz ayriliyoruz diye haberdar etmiyorsun

Bir de burda şunu gördüm daha flörtlerinin ilk 1-2 yılın içinde hemen evlenmiş kavuşmuş çiftler böyle 4-5 sene ve üstü çiftleri anlayamaz onlara kolay gelir hemen aceleniz ne her şeyi bekleyin demesi çoğu bir iki yıl içinde evlenmiş çünkü. Oysaki hayat şartları artık çok zor zaten üniversite okuyan birisi en erken 22-23 yaşında üniversiteyi bitiriyor üniversitenin ilk yılında sevdiği erkekle tanışmışsa anca okul bitip iş ve askerlikle beraber 4-5 yılı buluyor bu süreç.

Son düzenleme:

doğru bir tespit

Sana katılıyorum.O 4 5 yıllık süreçte insan sevdiğiyle sarılıp yatmak ister,onunla uyumak ister,sevgiyee olan ihtiyaç sonuçta bunlar doğal olarak aynı evide paylaşmak ister ne biliyiim ona yemekler yaparsın birlikte yersiniz onu tanırsın böylelikle insnalar kadın erkek bir yaşayınca içinde muhakkak cinsellik arıyolar bunun altındada türk insanının bastırılmış cinsel tutkuları var bi tabu sonuçta bu bizim ülkemizde.

"hııı aynı evde mi yaşıyolarmıış kesin yatmışlardır o zaman vah vah bu kızın ana babası yok mu tüüüüüüh ne günlere kaldık " yurdumm manzaraları bunlar

haklısın bizim insanlarımız böyle geçmişte olan şeylere takılıyorlar devir değişti ama insanlar değişmedi

kesin kapatması olmuştur onuunnn tüüüü irrezilll

haklısın bizim insanlarımız böyle geçmişte olan şeylere takılıyorlar devir değişti ama insanlar değişmedi

aynen geçmişle yaşamaya bayılıyoruz ya da başkalarının hayatına burnumuzu sokmaya hiç aynayı kendimize çevirmeyelim her zaman bi açık bi mantık hatası arayalım zaten geri kalmışız her şey de oof anaam .

Zamanla İnsanın Ne Yaşaması Gerekiyorsa Zaten Yaşıyor..
Bunun Heyecanını Büyüsünü Bozmaya Gerek Yok Diye Düşünüyorum..

Herşey Zamanında Güzel

bende sevgilimle 3günlüğüne abanta gitmiştim ahh ahh o 3gün hayatımın en güzel günüydü ordaki yasadıklarımı hiç birseye degişmem .uyuyamıyrduk bile zamanımız boşa gitmesin diye yağmurlu gündü dısarısı sırılsıklam duygulandım bak ya anlatırken bile ağlayasım geliyor bence hiç birsey eskimesde degişmezde zamanınız ve fırsatıbnız varsa değerlendirim kimseyede kulak asmayın kim nederse desin sonuçta sizin hayatınız doyasıya tüm güzellikleri yaşayın

Onu diyenlerin niyetlerinden ben şüpheliyim asıl demek ki onlara bir fırsat verilse bir başbaşa kalsalar neler yapacaklar. Herkesi de bu yüzden kendileri gibi biliyorlar.

anlamadiğim şey şu ki insanlar neden hala diğernn fikirlerine saygı gösterip ona göre davranmıyorlar??
soru gayet açk cevp da evet ya da hayr.
ha gerekçeleriniz saygı çerçevesnde açklarsınz tabii ki başimzn üstnde yeri var amaaa...
hemn saldırıya geçmeler hemen helali haramı belrleyip fetva vernlr büyünn heycann kaçacağndan endişe ediomş gibi davranmaya çalişanlar vs vs vs...
önmli oln kişinn kndini nasl bildiğidr bnce çnkü karşisndakini kendine göre anlar kndine göre yorumlar.
bnm fikrm o ki bu soruya samimiytle cevp verip tecrübelrini paylaşn arkadşlar aa olur mu öyle anne bba ne der
harama nasl göz dikersnz die öfkelnnlerden daha açk yürkli ve duracaği yeri daha ii bilen inslr
sebp ne dersenz gayet açk. açık sözlülük
aynı çatı altnda dört duvar altnda sevdiğin insanla berabr olmk demk illa da cinsellk demk deildir
muhabbettir,şefkattir,güvendir,sadakattir ..
heycanınızı yaratmak size kalmiş...

zamanını yaratmakta.
çok güzel bi yerden bakmışsın tebrik ederim

yahu size ne milletin cinsel hayatından
ne zaman insanları farklarıyla kabul etmeyi yargılamamayı öğreneceksiniz
cinsellik yok mu var mı savunmasına geçmek niye
kime ne
ne zaman insanların fabrkadan çıkan kumaşlar olmadığını algılayacaksınız ,inançlarının ,değerlerinin dinlerinin de sizden farklı olabileceğini neden idrak edemiyorsunuz
hayretler içinde sorulan bir soruyu yine kadının toplum içindeki cinsel kimlik karmaşasına getirişinizi okuyorum
hatta kalkıp burada yaşantısından bahseden insanlara ahlak dersleri verenler anne ve babasını yargılayanlar var komiksiniz ya
hiç düşümüyor musun başkasını yargılamaya kalktığın anda sende yargılanacaksın
saygı bekliyorsanız saygı gösterin arkadaşlar
lütfen sizin gibi düşünmeyen yada yaşamayan insanları afaroz etmeyin
hoşgörü tanıdık geliyor mu size bir yerden ???

öncelikle belirteyim ki henüz bekarım ve erkek arkadaşımla yaşamıyorum.

buradan okuduğum yorumlar ve endi düşüncelerimi birleştirince kendimce bir sonuca ulaştım.
Bir 'tüketmek' lafı yürümüş gidiyor,önce bunu 'paylaşmak'kelimesiyle değiştirmek bence doğru olacaktır.
Evlilik öncesi 2-3 yıl birlikte yaşayan arkadaşlar mutlu olduklarını ama ayrı yaşadıkları dönemki heyecanlarının da bir başka olduğunu belirtmiş.
Yine bazı arkadaşlar kaçamak olarak birlikte kalmaları ve tatilleri çok güzel anlatmışlar.
Ben de kendimce uzun süreli birlikte yaşamaktansa, bir hafta-10 günlük tatil ve birlikteliklerin ilişkideki paylaşımları hem arttırıp,hem de tazelenmeye sebep olduğunu düşünüyorum ve erkek arkadaşımla bi tatile çıkmayı işte bunun için çok istiyorum.

Sonuç olarak paylaşımların daha sıcak olması için ara ara birlikte zaman geçirmek (benim kanaatimce) en güzeli...

bir şeyleri tüketmemek yada paylaşımını azaltmamak insanın kendi elinde ilişkiyi canlı tutmak yani. zaten bunlar için uğraşmıyorsan tükendi gitti heyecan yok diyorsan ilişkiyi bir daha gözden geçirmek en mantıklısı olur

ewli deilim. şehir dşnda üni okuyorm. bu yıl4.sınıfmdayım. erkek arkadşmla haftanın bi çook günü birlikte uyuyoruz. sürekli birlikte wakt geçiriorz. çok güzel bi duygu. inşallah ewleniicezde. 2 yıldr çıkıoruzz. ve hiççç pişman değilim :) aşkı arttrıo birlikte wakt geçirmek. ewlenince nasıl olur bilmem ama şuan mutluyuuz :)

ne mutlu sevindim sizin adınıza

bence evlenmeden önce aynı evi paylaşmak çok güzel birşey .ömür boyu için bir adım atıyorsunuz ve emin olmanız lazım..türkiyedeki evli insanların hiçbiri mutlu değil gördüğüm kadrıyla çünkü birbirlerini tanımadan evleniyorlar.sabah uyandığınızdaki haliniz sizin gerçek halinizdir.elinizi tavaya yandığınızda o sizin gerçek halinizdir gerçek tavırlarınıdır.en azından markete gittiğinde size birşey istiyormusun demesi bile veya sizin sevdiğiniz türde bir şeyi düşünmesi onun kşiliğini analiz etmeniz için size yardımcı olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…