Evlenmeden önce eşiyle aynı evi paylaşan var mı?

yaşamadım ama yaşamak isterdim ne yalan söyliyeyim. sanırım daha keyifli olurdu. bekarlığın gençliğin verdiği avarelik... hala gencim ama evliliğin verdiği sorumluluk yüzünden mi bilmiyorum birlikte yaşamanın keyfini çıkarmaktan çok hayata dair hesaplar yapmak zorunda kalıyo insan. bu monotonluk nereye kadar onuda bilemiyorum ama yinede evli olmakta ayrı bi güzel.

Ya ben asıl şeyi merak ediyorum.
Zaten aynı evde yaşayan iki insan neden evlenir ki? Bence ne olursa olsun kaç yaşında olursan ol en güzeli sevgililik.
ne demişler kavuşursan meşk kavuşamazsan aşk olur :47:

iki sene aynı evin içinde yaşadık eşimle şimdi dördüncü senenin içindeyiz evliliğimizde.altı senedir birlikteyiz gayette mutlu bir evliliğimiz var.:nazar:hiç bir sorun yaşamadık şu zamana dek. allah herkesin evliliğinde ve yuvasında mutlu:nazar: olmayı nasip etsin :nazar:

sevgililik bir yere kadar.

evli olmak bambaşka bir şey.

sevgililikten daha tatlı.

evlenmeden "evliliğin" tadını beraber yaşayarak alamazsın.evliyken birbirine ait olduğunu iliklerine kadar hissediyorsun.

birlikte yaşamakta heyecan var, evlenmekte huzur

ben evlenmeden önce beraber yaşamadım.
o yalnız ben ev arkadasımla kalıyordum.
eşimi asla kimse sabah kaldıramaz su an öle . ama flörtteyken haftasonu merkeze giderdik gezmeye sabah saat 7 arabasıyla gidelem lütfen derdi . ne mükümmel bisey düsünsenize güce bak . hazırlanıp erkenden yollara düsmek . heyecanla çıkacağınız anı beklemek baska .
evlenmeden önce aynı evi paylasmak bi nevi evlilik sadece yasal değil. flört sevgililik çok farklı bir süreç ve mükemmel .
ha birlikte kaldığımız günler tabiki oldu en çok 4 gün hiç evden çıkmadan birlikte kaldık oda mükümmeldi ama paylaşımdı.
bence beraber yasanmamalı flörtün tadı çıkarılmalı bekarlığın da tadı çıkarılmalı.
aynı ev ipaylaşırken evli gibi ya sorumluluklarvs vs. sonuçta ev masrafında bile sen ben yapamazsın . ev arkadasınla ay basında hesaplasırsın .

su an 4 yıllk evliyiym 2 yılda flört ettik. aynı evi paylaşmak eş de olsan sıkıcı bi yerden sonra. sonradan öğrenilmeli. hersey zamanında olmalı:34:

2 hafta beraber kalmistik bekar evimde
evlilik öncesi balayi oldu
birbirimizi daha iyi tanidik
o gunleri hala konusuruz
cok özel ve guzeldi :(9

ben yaşamadım ama haftasonları yanına gidip kaldığım oluyor çünkü mesafemiz uzak...
yalnız bişiy farkettimki yanında kaldığımda bile keşke evlenene kadar kalmasam diyorum..
her şeyi evlendikten soraya saklıyorum ben geri kafalılıksa geri kafalılık...
evlendiğimiz gece ona ait olmak istiyorum, evlendikten sora onun eşi olarak ona yemekler yapmak istiyorum...
ne bilim ben böyle düşünüyorum:16: onu çok seviyorum deli gibi... ve evlenmemize 6 aydan kısa bir süre kaldı..
ben onu evlendikten sora da tanımak istiyorum. her gün onunla ilgili yeni bir şey keşfetmek istiyorum...
istiyorum da istiyorum işte BEN BİR TEK ONU İSTİYORUM:16:

ben yaşamadım ama haftasonları yanına gidip kaldığım oluyor çünkü mesafemiz uzak...
yalnız bişiy farkettimki yanında kaldığımda bile keşke evlenene kadar kalmasam diyorum..
her şeyi evlendikten soraya saklıyorum ben geri kafalılıksa geri kafalılık...
evlendiğimiz gece ona ait olmak istiyorum, evlendikten sora onun eşi olarak ona yemekler yapmak istiyorum...
ne bilim ben böyle düşünüyorum:16: onu çok seviyorum deli gibi... ve evlenmemize 6 aydan kısa bir süre kaldı..
ben onu evlendikten sora da tanımak istiyorum. her gün onunla ilgili yeni bir şey keşfetmek istiyorum...
istiyorum da istiyorum işte BEN BİR TEK ONU İSTİYORUM:16:

yahu naptın sen arkadaşım ağlattın beni şimdi of off:)
benimde nişanlım uzakta olduğu için dokundu yazdıkların düşüncelerin çok güzel inşallah kısa zamanda kavuşur mutlu olursunuz .Bu arada mendil almaya gıdıyorum .çok ŞEKERSİN:))

yahu naptın sen arkadaşım ağlattın beni şimdi of off:)
benimde nişanlım uzakta olduğu için dokundu yazdıkların düşüncelerin çok güzel inşallah kısa zamanda kavuşur mutlu olursunuz .Bu arada mendil almaya gıdıyorum .çok ŞEKERSİN:))

amin inşallah siz de kavuşur mutlu olursunuz tatlım:16:

Biz de önce uzun bir süre beraber yaşadık, evlilik kararını almamız için hayatımızla ilgili bazı şeylerin düzene girmesini bekledik, esimin doktorasını bitirmesi, benim kariyerimi planlamam, maddi olarak durumun düzelmesi vs...sonra da evlendik, koşullar öyle gerektiriyordu, ikimiz de ailemizden ayrı başka şehirlerde yaşıyorduk, ikimizin de ayrı evi vardı, ben işim gereği çok sık şehir dışına çıkıyordum ve eve tek başıma boşuna kira ödüyordum, sonra aynı eve geçtik, maddi olarak çok faydasını gördük, işle ilgili konularda düzenimizi sağlayınca ve maddi olarak toparlanınca (evlenecek, düğün yapacak, eşya alacak parayı biriktirince yani) evlendik şimdi evliliğimizin de 6.senesi oldu.... bir oğlum var. ben bir zararını görmedim beraber yaşamanın, hatta sanki daha mı heyecanlıydı ne??? ilk evlenip de birbirini evde tanıma sürecini yaşarken bazen çok fazla tartışma yaşanabiliyor, işte biz onları evlenmeden yaşayıp çözdük, evlendiğimizde birbirimizin evdeki huyunu suyunu biliyorduk, düzenimizi oturtmuştuk, yıllar geçince çocuk olunca bazı şeyler değişiyor doğal olarak ama hayat böyle bir şey değil mi zaten :)))

Biz de önce uzun bir süre beraber yaşadık, evlilik kararını almamız için hayatımızla ilgili bazı şeylerin düzene girmesini bekledik, esimin doktorasını bitirmesi, benim kariyerimi planlamam, maddi olarak durumun düzelmesi vs...sonra da evlendik, koşullar öyle gerektiriyordu, ikimiz de ailemizden ayrı başka şehirlerde yaşıyorduk, ikimizin de ayrı evi vardı, ben işim gereği çok sık şehir dışına çıkıyordum ve eve tek başıma boşuna kira ödüyordum, sonra aynı eve geçtik, maddi olarak çok faydasını gördük, işle ilgili konularda düzenimizi sağlayınca ve maddi olarak toparlanınca (evlenecek, düğün yapacak, eşya alacak parayı biriktirince yani) evlendik şimdi evliliğimizin de 6.senesi oldu.... bir oğlum var. ben bir zararını görmedim beraber yaşamanın, hatta sanki daha mı heyecanlıydı ne??? ilk evlenip de birbirini evde tanıma sürecini yaşarken bazen çok fazla tartışma yaşanabiliyor, işte biz onları evlenmeden yaşayıp çözdük, evlendiğimizde birbirimizin evdeki huyunu suyunu biliyorduk, düzenimizi oturtmuştuk, yıllar geçince çocuk olunca bazı şeyler değişiyor doğal olarak ama hayat böyle bir şey değil mi zaten :)))

Evlenip birlikte ayni evde yasamak filan zor oluyor tabii ilk baslarda, tanimadigin biriyle evdesin gibi…taniyorsunda daha onceden bu sekilde asla bir arada olmadin sonucta. Hem evliligin getirdigi sorumluluklar hemde karsidaki insana alismak zaman aliyor. dinen sakincasi olmasaydi bende bu sekilde dusunurdum ve yapardim belki. Ama su da varki herseyin bir ilki vardir evlenince yasadiklarinin aynisini evlenmeden birlikte yasiyorsun bu durumda.

ben eşimle 2004 yılında haziran ayında tanıştım o zamandan beri aynı evi paylaşıyoruz..evleneli 2,5 yıl oldu..ailemden ayrı okuyordum üni.2.sınıfın başındaydım bir arkadaşımla aynı evi paylaşıyordum..o zaman girdi hayatıma kocişim ve ilk hafta itibariyle aynı evi paylaşmaya başladık..tabi bu arada kız arkadaşımı bi süre sonra postaladık:))
bence aynı evi paylaşıyor olmak aşkı güçlendirir...tabi ortada gerçekten aşk var ise..yani bi tarafın başka bir amaç güderek o kişiyle aynı evi paylaşması zaten ayrılıkla sonuçlandırır o ilişkiyi..
asıl kişiyi aynı çatı altındayken tanıyor insan...herşeyin iç yüzünü orada görüyorsun..iyiyide kötüyüde..
mesela kendime bakıyorum dışardaki halimde evdeki halim arasında dağlar kadar fark var.
bu benim 2 karakterim olduğunumu gösteriyor hayıııırr tabikide..
ama dışarda süslü püslü Elossa var,ev içinde makyajsız ama bakımlı ayağında terlik şortunu t_shırt ını giymiş ev içinde salınan yemek yapan toz alan çamaşır ütüleyen Elossa var..bazende tam aksi minilerini giymiş kocişine özel süslenmiş jartiyerini babydollunu giymiş saçını başını fönlemiş bir kadın..yani şimdi tüm bunları nasıl göstereceksiniz dışardayken eş adayınıza...
aynı evi paylaşmak bence çok önemli. çünkü daha önce hiç farketmediğiniz özelliklerini farkediyorsunuz. Ya aşkınız derinleşiyor ya da neftret edecek duruma bile gelebiliyorsunuz.
eğer sevdiğini düşünüyorsan, ancak gerçektende sevmiyorsan,
uyum sağlama konusunda zorlanıyorsan,
sadece fiziksel bir heyecan duyuyorsan AŞKI ÖLDÜRÜR..
eğer gerçektende aşıksan,
uyumlu bir insansan,
ve yüzüne baktığın her an tekrar bakmak geliyorsa içinden AŞKI GÜÇLENDİRİR
kısacası aşk varsa güçlenir,
yoksa zaten güçlenecek bi şey de yok demektir..

yeri gelmişken bişiler yazayım kocişime...
Aynı evi paylaşırken seninle;
Nasıl bir mutluluktur bu tarif edemem ki!
Gece mutfaktan tıkırtılarını duymak,banyoda diş fırçanı görmek
Mutfağı ben yokken darma duman etmen eve gelmeme yakın korkudan hepsini makineye bocalaman:)Uykudan uyanınca elimi yanındaki yastığa uzattığımda yanımda nefes alışını hissetmek,ellerin saçlarım arasında güne uyanmak
Küsüp küsüp barışmak sonra soluğu koynunda almak
Sabahın 5 inde yangın var diye uyandırıp eşofmanlarla kokoreççiye koşmak deli gibi gülerek:)
Seviyorum Seni....Çok Seviyorum ama.......

[yani doğru insanı bulana kadar her arkadaşınızla aynı evi paylaşacaksınız jartiyer baybdoll olayına gireceksiniz artık hangisi olursa pes doğrusu mideye:53::53::53::53::53: bak

Bazı insanlar kendilerini gökten inmiş gibi gösteriyor.Dinden bahsediyor ahlaktan bahsediyor....

Boşver arkadaş sen bunları millete ahkam kesmeyi.Yorumları okuyunca sinirlendim.Bu konudan hoşlanmıyorsan yorum yapmayacaksın.Herkes bunun din boyutunu ahlak boyutunu biliyor.Herkesin dini kendine.
VE ayrıca

Kimde iman var kmde para var anlaşılmazmış.Bu bir kriter değildir anlayacağınız.Birlikte yaşadılar diye tü kaka diyenleri kınıyorum.Özgür bir ülke ve ayrıca kimseye karışamazsınız.

Ahlak polisliği yapmasın bazı insanlar:61:

parayı bilmem ama imanın kimde olup olmadığı yorumlardan anlaşılıyor.

bende sevgılımle beraber yasıyorum.

ve ıyıkı beraber yasıyoruz.

ılk basta cok guzeldı ama cok seyde zorladı benı.. bırden hem evlenmek yenı ev yenı hayat hersey yenı yenı yenı daha zor olurdu.sımdı her sekılde alıstık ve cogu seyı astık.. zamanın gecmesını beklıyoruz ve dugunumuz ıcın gun sayıyoruzç...

sevgılımle beraber yasamanın tek negatıf tarafı aılemden gızlı olması..

evlenmeden önce aynı evde yaşamak?? Güzel soru!!
Bana göre isteyen istediği hayatı yaşar,herkesin dini,düşünceleri kendinedir.kimse kimseyi kınamak,yadırgamak hakkına sahip değildir.ben evlenmeden aynı evi paylaştım mı;hayır.. Peki öyle bir durumum olsa paylaşırmıydım;evet. En azından evlenmeden önce nasıl bir insanla evleneceğimi öğrenmiş olurdum:)

bu arada söylemeden geçemeyeceğim.
Dinden bahsediliyor ya; herkesin aynı dinden olduğunu nereden biliyoruz? Birimizin dininde ters olur,birimizin de olmaz. Unutmayın ki,burada her bölgeden,her dinden bayan var...ve kimse kimsenin fikrini vs uygulamak zorunda değil:)

acaba hangi dinde evlenmeden beraber yaşayın birbirinizi tanıyın olursa evlenin olmazasa ayrılın düşüncesine yer vardır merak ettim söylesene bu dini

acaba hangi dinde evlenmeden beraber yaşayın birbirinizi tanıyın olursa evlenin olmazasa ayrılın düşüncesine yer vardır merak ettim söylesene bu dini

herkesin inancı da günahı da kendine bayan :34:
sizin görüşlerinize uymuyorsa uymuyordur bu kadar basit
konunun başlığından anlaşılacağı üzere paylaşan var mı
dinen nasıl olur değil :34:

Son düzenleme:
Evlenmeden once kısa bır sure yasamıstık. Ama evlılık telasından hıc tadını cıkaramadık. Benım kanaatım evlenmeden once aynı evde bol bol vakıt gecırmelı cıftler.Bırbırlerının bılmedıklerı huylarını ogrenılıyor cunku.Bu da beklentılerı daha olabılır hale getırıyor. Cunku bır catı altına gırınce bır cok sey degısıklık gosterıyor.Cok ıyı tanıyarak evlendıgınız bırınde hayal kırıklıgı yasamanız cok dusuk bır ıhtımaldır. Cok ıyı tanımak ıcın kesınlıkle aynı evde vakıt gecırmek onemlıdır.

Back
X