Evlenmeden önce eşiyle aynı evi paylaşan var mı?

2. uyarım geliyor...arkadaşlar biliyorsunuz forumda dini içerikli konular tartışmaya sebep olduğu için yasaktır ve uyarı/ceza sebebidir.
Kurallar çerçevesinde yorumlara devam edelim lütfen.

senin bu yaptığın dinimize yakışıyormu dersin? hangi akla hizmet fetva vermeye çalışıyorsun ki...sen nerden biliyorsun cennete kim gidiyor kim gitmiyor,kim cehennemde yanıyor yada kim yanmıyor...kaç kere gittin geldin arkadaşım..
şimdi ben SANA GÖRE Ahlaksızmıyım eşimle birlikte evlenmeden yaşadım diye..!
Eğer öyle ise süper bu...aynı evde yaşadıktan sonra bastık nikahı düğünümüzde oldu derneğimizde hemde günlerce..
o zaman desene bu ahlaksızlığın ardından büyük sevap kazandım namusum kurtuldu senin mantığınla...
ya bu adam beni nikahına almasaydı nolucaktı...Eyvahhhh evde kalıcaktım,herkes bana kötü gözle bakıcaktı,adım çıkacaktı v.s... v.s........ bu tılar...... dılar hiç bitmez arkadaşım...
Allah insana kalp güzelliği versin,ruh güzelliği versin,merhamet versin vicdan versin...kul hakkı yememeyi,hırsızlık yapmamayı kin duymamayı kötü yola düşmemeyi versin...
sen biliyormusun benim 5 vakit namazımı kıldığımı,ama açık olduğumu...zekatımı fitremi verdiğimi orucumu tuttuğumu ama bazen canım istemeyince tutmadığımı...bu kimseyi ilgilendirmez kimsenin hakkı değil haddi değil hayatımı sorgulamak ahkam kesmek..!
en azından başımı örtüp türlü türlü dedikodular yapmıyorum,insanlara dini baskılar uygulamıyorum,insanların hayatlarını yargılamıyorum yarglayıp sen ahlaksızsın,sen cennete gidemezsin sen ne akla hizmet hangi yüzle cenneti isticeksin demiyorum...çok şükür Allahım bana 1 yüz vermiş onunla istiyorum cenneti...ve sana ilk ve son kez yazıyorum Sana hakkımı helal etmiyorum..!!! sırf bu yazdıkların yüzünden,ahlaksızlıkla nefse yenik düşmekle suçladığın için...ve diğer yazdıkların için...Sana HAKKIMI HELAL ETMİYORUM !!!!!
Ve dip not: madem bu kadar dikkatlisin bu konuda o zaman internettede dolaşmıcaksın...bir sürü sitede kaslı vücutlu erkekler çıkıyor sen iste veya isteme ..abdestin bozulmuyormu günaha girmiyormusun?
neyse daha fazla yazmak istemiyorum sadece burada hayatımızı paylaşıp konu başlığına göre mesaj yazan arkadaşlarım,aynı evi paylaşıp mutlu olan HALA MUTLU olan arkadaşlarım adına yazmak istedim....
iğne ve çuvaldız olayını hafife almayın....
iyi forumlar...

Şimdi burda bu kadar sinirlenecek ne var anlamadım. siz neden üzeriniize alındınız. bu kadar laf söylediniz.

yazdım yazdım geri sildim. ne söylesem dini boyuta kaçacak...

kısa ve öz... söyleyim.. Allah aynı çatı altında yaşayacaksak ancak eşim olduğunda yaşamak nasip etsin. Asla pişman olmak nasip etmesin... evlenmeden önce nasılsa evlenmeden sonrada aynı kalsın hiç değişmesin...

bi adam yüzünü gizleyecekse pekala gizler.en basitinden dağınıksa,aynı evde yaşadığınız sürece toplu davranıp gözünüzü boyayabilir hiç de zor bişi değil.aynı şekilde diğer olumsuz taraflarını da.dur bi aynı evde yaşayalım şunun huyunu suyunu öğrenim mantığı bırakın dini boyutunu mantıken de olcak iş deil.eğer karşınızdaki sizin kadar zekiyse çok da iyi OYNAYABİLİR!neden hakkınızda hayırlısı olması için dua etmeyip kendim anlarım mantığıyla kolları sıvıyorsunuz?evlenip evlenmeyeceğinize emin olmadığınız bi insanla aynı evde nasıl kalabiliyosunuz bunu da anlamıyorum.doğru evlilik için girilen riske ve çiğnenen ilahi emre bak.sen ilahi emri çiğne Allahtan mutluluk dile.bu ne yaman çelişki :52:
gerçekten akıl almaz bişi.kaldı ki beraber yaşayıp evlenenlerden bazıları çok iyi tanıyamamış olmalı ki önce böyle değildi cümleleri kuruyor (malesef boşuna uğraşmışlar:1:).
eğer korkuyosanız evlendikten sonra da değişebilir,ne canavara dönenler oluyo.o yüzden bu yöntem çok da sağlıklı görünmüyo...:27:[istisnalar kaideyi bozmaz]:32:
Allah iyilerle karşılaştırıp aynı evde yaşamak zorunda bırakmasın :51:

ya arkadaşım yaşamam ben de geç. sana neden yaşamıosun diye soran oldumu?,
ne bu eleştiri ne bu fetva anlamadım yani. sanamı kaldı helal haramın fetvasını vermek.
hala vıdıvıdıvıdııvıd konusuosun.

susayım diyorumda zorla tahrik ediosun insanı.

yönetici sölemiş demi yazmayın diye. ne diye yazıp duruosunki hala

ne ayıp ya. islamiyet önce saygıyı ögretir bize. insana saygıyı.

ya arkadaşım yaşamam ben de geç. sana neden yaşamıosun diye soran oldumu?,
ne bu eleştiri ne bu fetva anlamadım yani. sanamı kaldı helal haramın fetvasını vermek.
hala vıdıvıdıvıdııvıd konusuosun.

susayım diyorumda zorla tahrik ediosun insanı.

yönetici sölemiş demi yazmayın diye. ne diye yazıp duruosunki hala

ne ayıp ya. islamiyet önce saygıyı ögretir bize. insana saygıyı.

hay ağzını öpiim senin yaa

Ben yaşamam..Yaşayana da karışmam...Kendi düşüncesi,kendi tasarrufudur...Herkesin dini,inancı kendine... Kimseye düşmez ahlak dersi vermek...........

bizde aynı evde kaldık nişanlımla (tabi şimdi nişanlı değilim) ama nasıl kaldık kayınvalidemlerde benim annem onun ablaları falan o kendi odasında biz görümcemlerle :90: yani başbaşa değildi ama ben şöyle söyleyeyim evlenmeden aynı evde yaşamanın çook fazla bir getirisi olacağını düşünmüyorum işin içine aileler girince bekarken beraber yaşamak gibi olmaz o herşeyini gördüğünüz adam birden değişebilir ve - seni artık tanıyamıyorum diyalogları gerçekleşebilir evlenmeden o nikahı basmadan kocammm demeden hiç birşey belli olmaz sevgililik ayrı eş olma durumu farklı sevgiliyken istemezse sizden ayrılabilir ve bunun rahatlığı vardır ama karıkoca olunca işler bir nebze değişiyor hele çocukta olursa oyyyyy işte o zaman erkeklerin gerçek yüzü çıkar ortaya o zor bakımsız uykusuz günlerinizde beyimiz dışarlardamı gezecek yoksa tatlı eşiyle bebişlerine yardım edip ona destekmi olacak heyy heyyy bi görsem o günleri şu smileyi kullanmak banada nasip olsun ALLAHIM:49::82:

herkesin doğrusu kendinedir ,yaşam tarzından kendi mesuldur ,şu bir gerçek ki ne kadar flört edersen et ,kaç yıl nişanlı kalırsan kal evlendiğinde
aynı evde yaşamaya başladığında o kişiyi tam olarak tanıyabiliyorsun,hergün aa böyle bir huyunda varmış diyorsun tabi bu her iki taraf içinde geçerli,
bu yönlerden evlenmeden önce aynı evi paylaşmak belki iyi olabilir ama dediğim gibi tercih meselesi ben bazı şeylerin büyüsü bozulacağı kanısındayım
ama bu şekilde yaşayan insanları kınayıp yargılamıyorum başta da dediğim gibi herkesin kendi doğrusu yargısız infaz yaparken biraz daha dikkatli olmak gerekli...

böyle bir deneyimim olmadi
yurt disinda yasiyorum haliyle böle yyasayan arkadaslarimda cok
ardinndan mutlu olup evlenenlerde cok

3-4 ay aynı yatakta yanyana uyumak demiş bazı arkadşlar.. cinsellk talep etmedi hiç demişiniz ama.. o erkekte bir sorun vardır bence en ufak bir yaklaşımı olmamışsa... yani en azndn ayn ı yatakta yatıpta bişyler yaşamak istememesi hiç normal bir durum değil o erkeğin cinsellikle ilgili problemleri vardır bence. sonuçta kız kardeşi değilsinz...

3-4 ay aynı yatakta yanyana uyumak demiş bazı arkadşlar.. cinsellk talep etmedi hiç demişiniz ama.. o erkekte bir sorun vardır bence en ufak bir yaklaşımı olmamışsa... yani en azndn ayn ı yatakta yatıpta bişyler yaşamak istememesi hiç normal bir durum değil o erkeğin cinsellikle ilgili problemleri vardır bence. sonuçta kız kardeşi değilsinz...
canım burada bahsedilen cinsellik ilişkiye girmek.yani yüzeysel sevişmelerden bahsetmiyoruz.yoksa aynı yatakta yatan bir erkekte bir kadında birbirini öpmeden dokunmadan niye uyuyoki birbirini seviyorsa ve istiyorsa.problemin erkekle kadınla bir alakası yok.bazı çiftler beraber yasasada ilişkiye girmeyi evlilikten sonraya bırakmayı tercih ediyor.kastedilen odur sanıyorum hayatım

canım burada bahsedilen cinsellik ilişkiye girmek.yani yüzeysel sevişmelerden bahsetmiyoruz.yoksa aynı yatakta yatan bir erkekte bir kadında birbirini öpmeden dokunmadan niye uyuyoki birbirini seviyorsa ve istiyorsa.problemin erkekle kadınla bir alakası yok.bazı çiftler beraber yasasada ilişkiye girmeyi evlilikten sonraya bırakmayı tercih ediyor.kastedilen odur sanıyorum hayatım

hmm.. o zaman konu başka bir boyuta taşınıyor.. cinsel ilişkiye girmek yada sevişmek çokmu farklı şeyler.. herşeyi yaşayıp, kız kalmanın manasını sorgulamak gerekiyor.. ama herkesn kendi tercihi tabii:) konuyu da değiştirmeyeyim.. tşkkr ederm cevbnz için.

hmm.. o zaman konu başka bir boyuta taşınıyor.. cinsel ilişkiye girmek yada sevişmek çokmu farklı şeyler.. herşeyi yaşayıp, kız kalmanın manasını sorgulamak gerekiyor.. ama herkesn kendi tercihi tabii:) konuyu da değiştirmeyeyim.. tşkkr ederm cevbnz için.
bu cevabı vereceğini biliyordum.bencede konu baska boyutlara tasınmasın.çünkü kimsenin sevgilisi yada nişanlısı ile eli elime değmedi durumları oldugunu sanmıyorum:1:istisnalar kaideyi bozmaz ama 10 çiftten 8i kesin yasıyor sonucta

biz eşimle üni. de tanıştık. ben yurtta kalıyordum o evde. gündüzleri ders ve staj saatleri dışında onun evinde vakit geçiriyorduk. yemek yapıyorduk film izliyorduk. arkadaşlarla toplanıyorduk. sınav dönemlerinde ders çalışıyorduk. peki bu süreçteki eşimle şimdi ki aynı mı tabi ki değil. belki ben ona misafir olarak gittiğim için böyle olmuş olabilir de...

Bazı insanlar kendilerini gökten inmiş gibi gösteriyor.Dinden bahsediyor ahlaktan bahsediyor....

Boşver arkadaş sen bunları millete ahkam kesmeyi.Yorumları okuyunca sinirlendim.Bu konudan hoşlanmıyorsan yorum yapmayacaksın.Herkes bunun din boyutunu ahlak boyutunu biliyor.Herkesin dini kendine.
VE ayrıca

Kimde iman var kmde para var anlaşılmazmış.Bu bir kriter değildir anlayacağınız.Birlikte yaşadılar diye tü kaka diyenleri kınıyorum.Özgür bir ülke ve ayrıca kimseye karışamazsınız.

Ahlak polisliği yapmasın bazı insanlar:61:

yahu hatunlar ben anlayamıyorum aynı evde kalmak illaki cinsel deneyim mi demektir?

bu anlayış hala var biyerlerde birilerinin kafasında ama bu forumda gördüğüm kadarıyla gayet de belli bi olgunluğa erişmiş insanlar var (şimdiye kadar okuduğuma bakrak söylüyorum.) şaşırıyorum doğrusu. neden? çünkü benim yaşadıklarım burda okuduklarım gibi asla değildi.

biliyorum ahlak polisleri haramı helali öğretmeye çalışacak fırsatını bulduğu için fakat ben kimsenin sütten çıkmış ak kaşık olduğunu düşünmüyorum.

yoksa öyle bakılacak olursa aynı evde kalmaya gerek bile yok, çimlerde oturma, birlikte yürüme, sinemaya gitme bahaneleriyle insanlar ne masum(!) günahlar işliyolar hepiniz bilmiyo musunuz?

sevgilinizi şehvetle düşünmek, ona bu mantıkla dokunmak bile haram değil mi ona kalırsa bu elini tutmak bile olsa?

neyse. konuyu açan arkadaşa saygısızlık olmasın daha fazla, ben 2 günlük deneyimimden bahsedeyim.

uzun süre kalma fırsatım olmadı sevgilimle. sevglim evde kalıyor, ve 4 senede bana sadece bikaç kere teklif etmiştir kalmayı ben de onu çok iyi tanıdığım için işlerimi yoluna koyup 1 kere kalma şansım oldu onunla.

ve hayatımda geçirdiğim en güzel günlerdi. neler mi yaptık? ben ilk defa sevdiğim insana yemek yaptım. o günkü masamızın resmi bile hala durur. dışarda en güzel en pahalı restoranda yediğimiz yemekten daha güzeldi o soframız ve lezzetimiz.

ilk yemeğim sevgilime tavuk pirzola ve pilav yapmıştım yanına da güzel bi salata. hala unutmuyorum sevgilimin heycanla ben ekmek alıp geliyim demesini, sen yorulma anahtarını alıp giderim kapıyı açmaya uğraşma bide demesini.

yemek faslından sonra oturduk çayımızı demleyip muhabbet ettik, geleceğimizden bahsettik aynı çatı altında.

ben onun odasını inceledim nerde ne var ne yok baktım eee merak düzenli mi değil mi görme fırsatım old, gerçi kendisinin çok düzenli olduğu söylenemez ama beni yormamaya çalışır.

film izledik, pcde oyun oynadık ve vakit nasıl geçti hiç anlamadık. şimdi bunları okuyp da hiç öpüşmediniz yani deyip sırıtanlar için yazıyorum(!) illaki yakınlaşma olur iki seven kalp arasında ki iyiki de olmuş bu 2 gün sevgilimle olan bağımı çok çok güçlendirmiştir bunu o da ben de her kavgamızda ya da mutluluğumuzda söyleriz ama bu yakınlaşma buraya yazan hatunların kastettiği gibi cinsellik ve kaba geleblir ama birbirinin tadına bakma anlamında değil asla! önemli olan bu buluşma cinsellik için ayarlanmamıştır, birbirini öpmek dokunmak için fırsat kollanılan bi 2 gün olmamıştır. benim için önemli olan budur.

böyle olduğu sürece de o insan canımı istese bile veririm ben ona. tamamen iki kişinin birbirini ne kadar bildiğiyle alakalıdır bu durum.

Not: alıntı yapmayın lütfen. sadece açılan bi konuya cevap vermektir niyet. ve biraz da can sıkan yorumlara iç dökmek.

Ben erkek olsam, zaten hali hazırda aynı evi paylaşıp da evlilik hayatı yaşadığım bir kadınla neden evleneyim.

Genel olarak şöyle düşünüyor kadınlar; hayatını paylaşacağın kişiyi önceden görüyorsun, tanıyorsun vs..

Hadi adamın evdeki hali umduğu gibi çıkmadı. Sonra ne olacak peki? Ayrılıp başka bi adamla yaşamaya başlayacak. O da umduğu gibi çıkmayınca, bi başkasıyla.. Sonra yine başkasıyla.. Sonra yine.. Taa ki "doğru insan"ı bulana dek.. Şöyle geriye dönüp de bakıldığında ne kadar da gurur duyulacak bi tablo(!)..

Bir de zaten böyle birlikteliklerde, evlilikten sonra erkekten sadakat beklememek lazım. Birliktelik için evlilik şartı aramıyorsa, evlendikten sonra başka kadınlara karşı da geçerli olacaktır bu. Kim kime dum duma yaşayan insanlarla dolu ortalık artık.

Ben erkek olsam, zaten hali hazırda aynı evi paylaşıp da evlilik hayatı yaşadığım bir kadınla neden evleneyim.

Genel olarak şöyle düşünüyor kadınlar; hayatını paylaşacağın kişiyi önceden görüyorsun, tanıyorsun vs..

Hadi adamın evdeki hali umduğu gibi çıkmadı. Sonra ne olacak peki? Ayrılıp başka bi adamla yaşamaya başlayacak. O da umduğu gibi çıkmayınca, bi başkasıyla.. Sonra yine başkasıyla.. Sonra yine.. Taa ki "doğru insan"ı bulana dek.. Şöyle geriye dönüp de bakıldığında ne kadar da gurur duyulacak bi tablo(!)..

Bir de zaten böyle birlikteliklerde, evlilikten sonra erkekten sadakat beklememek lazım. Birliktelik için evlilik şartı aramıyorsa, evlendikten sonra başka kadınlara karşı da geçerli olacaktır bu. Kim kime dum duma yaşayan insanlarla dolu ortalık artık.

bencede kişiler birbirimizi çok seviyoruz aynı evde paylaşacaz dese anlarım ama yok evlenmeye karar verdim kişiyi tanımam lazım hayatımda duyduğum en şaçma söz beğenmediğin ev halini ne olacak ozman ayrıl başkasını bul aslında herşeyin bir kurali var evlilerin bir evi olur ailelerin haberi olur artık evlilikte oyuncaklaşmış ayrıca çok evlenmeden önce yaşayan arkadaşlar var sonra eşleri ne diyor biliyormusunuz beni tanımıyordun güvendin aynı evi paylaştık hatta bu yüzden bırakan erkekler var evlilik aşmasında ne kadar severseniz sevin erkeklerin önüne her değerinizi dökmeyin önünde sonunda her sözü duyarsınız ben evli bir bayanım erkeklerde şöyle bir bakış açısı var bu benle bunu yaşıyor aceba benden önce ne yaşadı yada benden ayrılsa ne yaşar bak hemen evini paylaşmaya başladı diyorlar yani belkide erkeğin kafasında soru işaretleri kalıyor kısacası bence evlenenmeden aynı ev paylaşılması normal değil..

merak ediyorum evlenmeden önce eşinizle aynı evi paylaştınız mı?
yapılan evliliklerin çoğu boşanmayla sonuçlanıyor birbirlerini iyi tanımadıkları için
böyle bir deneyim yaşayanlar anlatabilirler mi?
sizce ilişkiye artısı mı olur eksisi mi ?

ben varım canım 5 sene beraber yaşadık.Yeni evlenicez bilmiyorum ne olucak ama mutluyuz biz

Back
X