Evlenmeden önce eşiyle aynı evi paylaşan var mı?

bence 3 gün tatile gitmişsin 2gün beraber geçirmişsin çoook farklı birşey aynı evi paylaşmakla..türkiyede insalar ahlak kavramını cinsel yolla değerlendirdiği için tabi karşına zorluklar çıkabilir.aynı evde tabiki yaşayacasn tabiki cinselliği paylşacaksın..bunlar bir ihtyaç.nasıl su içmek ihtiyaç buda bir ihtiyaç.yoksa negatif rozalindalar,aşırı süslü hanım kızlar gibi yada abaza oğlanlar gibi gezen kuru kalabalık bir millet zaten böyle inamadğı için..bir insanla ne kadar çok şeyi paylşırsan o kadar çok seversin onu o kadar çok bağ artar.ben zengin insanların evliliklernin yürümemesinin ve fazla dindar insanların evliliklerinde mutsuzlukların sebebini hep buna bağlarım.bazen sevgilimle fiyatı pahalı geldiği için arada sırada aldığımız pastayı paylaşmak ,dışarda yemeğin ücretinin hesabımıza uyarmı diyip daha azını alarak yetinmeye çalışmk bile bize keyif veriyor..bazen aynı parfümü kullnmak bile bize keyif veriyor.bence hayatı biryle paylaşacaksanız yaşayın yoksa evlilik büyüsü hepsi gelip geçici ve sonunda hep daha fazlasını isteyen bir tat bırakıyor ağızda...evlilik amaç olmasın araç olsun ..birlikte yaşayacağınız insanla sadece bir araç gibi.

ben eşimle üni.yi aynı şehirde okudum, aynı evde kalmasakta gidip çok kaldım,çook güzel bişey ,tabi karşındaki insana da bağlı ilerde bunu kafana kakmıycaksa iyi oluyo,, ama aynı evde kalıp herşeyimi paylaşmadım:1: mesela 7 yıl çıktık,evlendiğimde benim vajinusmus olduğumu ögrendik, hiç birlikte olmaya çalışmamıştık çünkü..en azından evlenene kadar o konu özel kalırsa evliliğin tadı daha güzel çıkıyo canımmm. o kısma kadar yaşarsan paylaşacak bişeyin kalmıyo evlilikte...

Aynı evi paylaşmayan herkes yapay bir ilişki sonucu mu evleniyor.Sadece fiziksel yönleri mi önemli
yataktan kalktığı hali v.s.Pek ala aynı evin içindeyken de evlilik öncesi oynabilir daha toleranslı v.s.
Size katılmıyorum.Bu sadece yapılan şeye kılıf uydurmak olur.Haa evlilik öncesi beraber yaşamak
herkesin tercihi kesinlikle yargılamıyorum saygı duyarım.Ama benim düşünce tarzıma aldığım görgüye ters.
Helal haram dairesi diye birşey var.Helal dairesi çerçevesinde yapılan paylaşılan şeyler evlilikleri güçlendirir
birbirine bağlar ama haram dairesi içinde bunu yapıyorsanız ki evlenmeden önce sonuçta birbirinizin helali
değilsiniz,bu durumda tam tersi geçerli..

arkadaşım herkes senn gibi düşünmek zorunda mı..sen helal haram diye kızcağıza ahlak öğretmeye çalışacaksında kız evliliğe nasıl baktığını söylediinde kılıf uydurmak mı olacak bu...birkere aç oku anayasayı bu ülkede herkes aynı şeye inanmak aynı şeyi yapmak zorunda değil..cinsel yönden giderilemeyen duygularınızı ya sizin gibi olmayanların dedikodusunu yaparak ahlak öğretrek giderilemeyen ihtyaçlarınızla depresyonlu ev kızları olmaktan yada sokakta gördüğü kızlara sarkarak girdermeyi ne zaman bırakacaksınız ...?

ben eşimle üni.yi aynı şehirde okudum, aynı evde kalmasakta gidip çok kaldım,çook güzel bişey ,tabi karşındaki insana da bağlı ilerde bunu kafana kakmıycaksa iyi oluyo,, ama aynı evde kalıp herşeyimi paylaşmadım:1: mesela 7 yıl çıktık,evlendiğimde benim vajinusmus olduğumu ögrendik, hiç birlikte olmaya çalışmamıştık çünkü..en azından evlenene kadar o konu özel kalırsa evliliğin tadı daha güzel çıkıyo canımmm. o kısma kadar yaşarsan paylaşacak bişeyin kalmıyo evlilikte...

ne güzel kendi fikrinizi beyan etmişsiniz keşke herkes sizin gibi olsa..fakat bir sorun gördüm yanlış anlamayın..zaten sevgiizle 7 yıldır birlikte olmadğınız için vajinusmus olmuşsunuz..birde olayın başka tarafı var ..bir erkek 7 yıl boyunca hiç ilişk yaşamadı mı ..yaşadıysa bu aldatmaya girer.

ne güzel kendi fikrinizi beyan etmişsiniz keşke herkes sizin gibi olsa..fakat bir sorun gördüm yanlış anlamayın..zaten sevgiizle 7 yıldır birlikte olmadğınız için vajinusmus olmuşsunuz..birde olayın başka tarafı var ..bir erkek 7 yıl boyunca hiç ilişk yaşamadı mı ..yaşadıysa bu aldatmaya girer.
evet aynen düşündüğün gibi 7 yıl boyunca korumacı olan beynim evlendikten sonrada aynısını sürdürdü ve vaji oldum... uzun süreli ilişkilerdeki en büyük sorun bence bu,,, eşimin beni aldattığını düşünmüyorum, yüzeysel de olsa yakınlaşma yaşanıyor sonuçta aramızda, birbirini gerçekten çok seven 2 kişi içinde evlenene kadar beklemek cinsel sorun olarak görülmemeli...

konu illa cinsellik değil aynı evde yaşamaya başlayınca hayatın farkına varıyorsun. maddi sorunlarla yüzleşiyorsun erkek evi geçindirmeye çalışıyor kadın ona yardım ediyor ayrıca ev işleriyle ilgileniyor.
sevgili olduğunda yani aynı evde yaşamadığında bu sorunları bilmiyorsun sadece hayatı yaşıyorsun öyle dışarıda buluşup gezip tozmak vs...
ama aynı ev bir çiftin birbirini tanımak için iyi günde kötü günde nasıl tepkiler vereceğini görmek için ideal bir deneyim...

bende kesinlikle karşıyım evlenmeden aynı evde yaşamaya. o zaman ne anlamı kalır ki evliliğin

evlenmeden önce tatile de gittik biz eşimle,1-2 günlüğüne amasraya kaçmıştık. ailelerin haberi yok tabi. dünyanın en güzel tatiliydi bizim için. ilk tatilimizdi ve yasaktı tabi, :1:
şimdi evliyken dünyanın en güzel ülkesine götürseniz,eşim de ben de o küçük amasra gezisini tercih ederiz belki de.

kaçamakların tadı bambaşka
biz aynı evi paylasmadık ama kaçamk tatil yaptık hiç bir seyde o tat yok :)

arkadaşlar aynı evde yaşamaya karşısınız yada değilsiniz bu beni ilgilendirmez sadece aynı evde yaşayanlardan bilgi almak istedim o kadar...

aynı evde yaşayınca ne gibi farklılıklar oluyor bunu sordum

biz 3 yıldır beraberiz. 1 yıl çıktık ve 2 yıl nişanlı kaldık. şimdi iki haftalık resmi ve imam nikalı eşim kendisi.düğünümüzde 2 ay sonra inşallah. eşim hep anlayışlıydı ve üstüme çok düşerdi. kendisi 3 aydırda şehir dışında çalışyo. orada ev buldu ve eve bakmaya gittimgeçen gün, bir gece otelde beraber kaldık. nişanlıyken ve cıkarken olduğundan çoook fazla anlayışlı davrandı bana. ben bana yakınlaşmak isticeğini düşünmüştüm ama evli olmamıza rağmen bi sakınca olmamasına rağmen yakınlaşmadı. aksine birbrimizn bazı özelliklerini gördük. ben onun bana daha cok düşkün olduğunu gördüm, o benim ne kadar deli yattığımı gördü :9: ben onun düzenli olduğunu gördüm,o benim aşırı pasaklılığımı gördü. yatağımızı ben hazırlanırken çoktan düzeltmiş etrafı toplamıştı bile. tabi aile evime uğurlarken de ayrılık zor oldu :( ikide bi bana mutlumusn diye sorup durdu,bu şehire alışabilcekmisin sıkılır mısın dedi durdu. aynı evde yaşamadık ama aynı odada bir gece kalmak bana onun hakkında olumlu bi çok şey görmemi sağladı. evlilik öncesi bende kalınmamasından yanayım.tabiki karşınızdakine ne kadar güvendiğinizede bağlı bu.

Son düzenleme:
biz kalamadık yani imkanımız hiç olmadı ama bir keresinde hava alanında onu karşılamaya gitmiştim en yanlız kaldığım andı onunlaa öyle samimi öyle cana yakın öyle yumuşak davrandıkii sanki evliymişiz gibi anlayışlı bunu hiç unutamıyorum aslada unutmamm ... evlenmeden kalınır kalınmaz kafa yapısı bu tartışmaya açık benceeeyani şimdi yokmuu her yerde dolu var bazı şeyler artık alıştırılmaya çalışılıyorr ama en doğrusu ilkler her zaman heyecan vericidir ...

2 ay birlikte yaşadık ve gerçekten yalnızlık sadece Allah'a mahsus..

öyle güzel ki bir evi paylaşmak, birlikte bişeyler yapmak, bir de geçen yıl ramazan ayına denk gelmişti ki değmeyin keyfine... sahurumuz iftarımız ortak, temizliğimiz ortak, alışverişimiz ortak, uykumuz ortak.. gece uyku tutmadığında kalkıp sinemaya gitmek.. regl döneminde evden çıkamayacak durumdayken tatlı krizine girdiğinizde koşup tüm özsüt'ü eve taşıması....

kesinlikle pişman değilim..

şunu da belirteyim ki aynı evi paylaşanlar cinsel ilişkiye girmek zorunda değildir.. dediğim gibi bizim sadece uykumuz ve hayatımız ortaktı.. evlendikten sonrasına aktarılması gereken özel değerler olması gerektiğine inandığımız için bişeyleri yaşamak için acele etmedik.. yaşayadabilirdik, yaşayanlara da sonsuz saygım var.. herkesin kendi hayatı ama bence yaşanması gereken bir deneyim aynı evi paylaşmak :69:

birseylerin tukenmesi tamamen ciftlere bagli bir durum. o 'birseyleri' tuketen ciftler de tanidim, tuketmeden kendilerine cok tatli bir duzen kuranlari da. birseylerin tukenmesi endisesi bana biraz baska degerleri saklayan bi endise gibi geliyo. yoksa tukenecegi varsa sevgiliyken de tukenir evliyken de..

birseylerin tukenmesi tamamen ciftlere bagli bir durum. o 'birseyleri' tuketen ciftler de tanidim, tuketmeden kendilerine cok tatli bir duzen kuranlari da. birseylerin tukenmesi endisesi bana biraz baska degerleri saklayan bi endise gibi geliyo. yoksa tukenecegi varsa sevgiliyken de tukenir evliyken de..

bu tamamen karşılıklı anlaşmaya bakar tüketip tüketmemek ilişkiyi monotonlaştırmak...
tamamen kişisel bir şey senin ilişkinde bazı şeyler tükendi diye onun ilişkisinde tükenmek zorunda değil

Kişilerin kendi tercihidir birşey diyemem tabi ...
Ama daha önce de evlenmeden evvel tanımak için aynı evde yaşamayı şiddetle savunan ve bunu bizzat uygulayan arkadaşlardan birkaç tanesi şiddetli geçimsizlik ve aldatılma sonucu boşanmak durumunda kaldılar...Kocalarına toz kondurmayan,gayet emin kişilerdi...Kimi gerçek hayatta tanıdığım kişiler , kimi de k.k. den arkadaşlar...

Demek ki evlilik öncesi aynı evde yaşansa da yeterince tanınamıyor insanlar..........

Allah herkesi hayırlı insanlarla karşılaştırsın.......

fırsatım var ama oldum olası istemedm.. güzelce düğünüm olduğunda çıkmak kendi eşyalarımla yeni bir düzen kurmak herşeyi beraber planlamak en ince ayrıntısına kadar.... akşm eve gelen adamın kocam olması sevgilm olmasndan çok farklı olur. biz sevglmle 8 yıldır beraberiz. dağınıkmıdır uyumayımı sever gezmeyimi, boş kaldığında ne yapar hepsini biliyorm aynı evde yaşamama gerek yok demkki bunları bişmem için... en ufak mimiğinden, ses tonundan, msndek, harfleri kullanışından dahi anlıyorm düşüncelerini kendmden iyi tnıyorm onu. evinde kalsam da bundan çok daha fazlasını görmücm.. evlenince aileler işin içine girecek, evilik garantisi olacak vs.. işte bu asıl tanıyacağın süreç olur.. birlkte yaşayıp hüsrana uğrayan çok çift tanıdım.... hepsi pişmn oldklarını söylediler...

ayrıca bazı arkadşlar gizli olnca kaçamak olnca daha zevkli demişler... madem mu kadar normal neden anne ve babalarımzdan gizli?

üni hayatım boyunca birlikte aynı evde yaşadık...çok merak ediliyorsa cinsel birliktelik de yşadık evlilik öncesi..hiçbirşey tükenmedi bizim ilişkimizde..ha evlenince 2 yıl sonra tüketmşsin ha evlenmeden bir farkı yok biz imza attık ve yolumuzua devam ettik hiçbirşey değişmeden..değişen tek şey ailelerin dahil olması oldu ilişkimize eh o da olacak o kadar...ama bazı şeylerin evliliğe saklanması gerek lafına inanmıyorum.ne kadar birlikte yaşarsan yaşa cinsel yönden ne yaşarsan yaşa nişanlılığın da evli olmanın da heyecanları farklı...herşeyin yeri ayrı...bşeyleri çok erken yaşadığım için hiç pişman değilim böylesi kısmetmiş...birlikte bazen 3 kuruşun hesabını yapıp yumurta kırıp yedik bazen paramızı biriktirip en güzel tatillere çıktık...yeri geldi hasta olduğumda çorbalar yaptı başımda bekledi yeri geldi o hasta olduğunda bütün gece o terledikçe ben onun üstünü değiştirdim...şuan evliyiz ve hayatımızda dedğim gibi aileler haricinde hiçbir değişiklik olmadı...

Evlenmeden once ayni evi paylas,evlendikten iki ay sonra bosan:19::19:

Birbirini 5-10 sene taniyip evlenenler oluyor sonu genelikle husran:19:

Ne yani sadece aynı evi paylasanlar ve uzun süre flört edenler mi bosanıyor??
İlginc bir tespit olmus!
:53:
Bizde 5 senedir birbirimizi tanıyor ve flört ediyoruz okullarımız yeni bitti nasıl evlenelim? Para yok, pul yok öyle ha deyince evlenilmiyor!
Sırf 5-10 yıl olmasın diye de ayrılacak mıyız??
:44:

Ne yani sadece aynı evi paylasanlar ve uzun süre flört edenler mi bosanıyor??
İlginc bir tespit olmus!
:53:
Bizde 5 senedir birbirimizi tanıyor ve flört ediyoruz okullarımız yeni bitti nasıl evlenelim? Para yok, pul yok öyle ha deyince evlenilmiyor!
Sırf 5-10 yıl olmasın diye de ayrılacak mıyız??
:44:

Katılıyorum illa evlenmek için 1-2 sene içinde mi flörtü sonlandırmak lazım. Biz de 4. senemize girdik erkek arkdaşımla ama daha bu sene mezun olduk ben 22 o 25 yaşında askere gidicek düzgün bir işe girecek ben kpss'ye girip ondan sonra işe giricem ne yani hemen evlenmemiz mi lazım heyacan kaybolmasın diye ayrıca hiç de kaybolmadı o heyecan 4 sene boyunca.

Ben ayrı eve çıksam hayatta yaşamam sevgilimle.Tam ailemden uzak tek başıma yaşamak varken birde sevgilinin sorumluluğunu mu alıcam;asla.Sevgilim olursa da ayrı evi olsun ben kimseyle paylaşmam evimi.Evlenince zaten hep dip dibe yaşanacak bekarken bari rahat olayım.

Back
X