Evlenmek istemeyen erkek arkadaş..

thehopelessone

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2015
123
85
98
Düzenleme: Bugün açtım konuyu söyledim açık açık. Düşünmek istiyorum bir süre zaman ver bana dedi.
Merhaba sevgili üyeler, benden tecrübeli ablalar belki bana bir tavsiyede bulunurlar diye derdimi açmak istedim.. Erkek arkadaşımla 2 senedir birlikteyiz. Ben 23 o ise 24 yaşında. O meslek hayatına geçen sene başladı, ben de bu sene başlayacağım inşallah. Evlilik için maddiyat da var çok şükür. Ama... kendisi evlilik düşünmeyen biri. İlişkimizin başında benimle ciddi olduğunu, artık tek bir insanla hayatını geçirmek istediğini söyleyen adam şimdi “ben katiyen evlenmem, şehir şehir gezerim, evlilik bana göre değil, ben evlilik adamı değilim” diyor. Ailesinin ve çevresinin ilişkimizden de haberi var. Bense onun aksine bir yuvam olsun istiyorum ama bugüne kadar hiç baskı yapmadım ona asla. Acaba genç olduğu için korkuyor mu, birkaç seneye fikri düzelir mi, yoksa yol yakınken ayrılmalı mıyım? Tavsiyelerinizi ve sorularınızı bekliyorum sevgiler☺

Son düzenleme:
Henüz bunları düşünmeniz için erken. Sende önce çalışmaya başla belki senin de fikrin değişecek bunu bilemezsin. Evlilik elbet olur ama sahip olduğun şu yıllar asla geri gelmeyecek. Asla bekar 2 sevgili olmayacaksınız mesela. Herşeyi vakitlice yaşayın. Vakti geldiğinde eğer hala birlikteyseniz sevgilinin de fikri değişecektir.

Yaşlarınız evlilik için çok erken. Şimdi evlenmek isteseydiniz, o da biraz daha bekleyelim deseydi, çocuk haklı derdim ama kendisi sizden bağımsız planlar yapmaya başlamış; şehir şehir gezeriz demiyor, gezerim diyor. Yani evliliği istememesinden çok, ortak bir gelecek bile düşünmüyor oluşuna kafayı takardım. Eşimle tanıştığımda 24 yaşındaydım, o da 26. İkimiz de 4 sene kadar evlenmeyi düşünmedik ama o zamanlar bile 10-20 sene sonra birlikte olacağımıza inancımız tamdı. Hayat neler getirir bilinmez ama sonuçta birlikte bir gelecek umuyorduk, ona göre hayallerimizden bahsediyorduk. Eşim o zamanlar sevgiliniz gibi konuşsaydı, totosuna tekmeyi yerdi. Bu da evlenmek istemediği için değil, benimle ortak bir geleceği bile düşünemediği için olurdu.

Bi erkek boyle net kestrip atıosa evliliği değil evliliği senle düşünmüyordur ....Çünkü eğer gerçekten endişeli olsaydı kendi durumundan kestrip atmaz beraber çare arardı...
Bekleme konumunda oldukça değerin düşer...
Ona diyeceğin şu; ben evlilik düşünüyorum şartlar müsait olduğunda, seninle hedeflerimiz uymuyor...Bir gün fikrin değişirse bana ulaş ben de hala uygun durumda olursam düşünürüz de ve ayrıl...

Bu ona bomba etkisi yapacaktır, anca bu sözden sonra seni kaybetmek isteyip istemediğini anlarsın...
Peki sen bilirsin deyip giderse bil.ki zaten bosuna bekleyecekmişsin..

evlilik belki duşunuyordur ama seninle duşunmediğine eminim. duşunse yuzune karşı böyle söylemez.

Evlilik düşünmek için çok gençsiniz zaten. Birkaç sene ertele bu düşünceni sen de.
Ben şöyle düşünüyorum, bence bir insan ben evlilik düşünmüyorum diyor ise, hayatında olan kişi ile düşünmüyor bana kalırsa. Kim gerçekten sevdiği, saydığı, anlaştığı, kaybetmek istemediği biri ile evlenmek istemez ki...

evet kesinlikle ben de buna takılıyorum. Evliliği falan boşversem bile adamın benimle alakalı en ufak hayali yok. Sadece kendisine odaklı. Beni inciten de bu zaten.

Yaşınız küçük. Simdi onun da senin de gezip tozacagi kendini tamamlayacağı yaslardasiniz evlenip eve kapanmak istemez. Hele ki sorumluluk almak istemez. Ancak bir yandan değişmez kaideler var seven erkek evlenmek ister. Bu hiç değişmez. Bence sen de o kadar ciddi düşünme.

önce evliliğe sıcak bakan biri sonradan fikrini niye değiştirir alttaki nedenler araştırılmalı eğer cinsel bişeyler yaşadısanız o olana kadarmıdı acaba diye düşünülür.

evet kesinlikle ben de buna takılıyorum. Evliliği falan boşversem bile adamın benimle alakalı en ufak hayali yok. Sadece kendisine odaklı. Beni inciten de bu zaten.
Eee bu bir ilişkide olmaması gereken bir şey ama. Hepimizin sevgilileri oldu, hepsiyle de evlenmedik. Ama romantik ilişkilerin doğasında, bir gün gerçekleşmeyecek dahi olsa ortak hayaller kurmak vardır, bu geleceği planlamaktan çok anın tadını çıkarmakla ilgilidir aslında, en azından hayal kurmuyorsan da bu kadar bariz bir şekilde geleceğimde sen olmayacaksın mesajı vermezsin yani. Adam şuan onu bile yapmıyor, anınızın içine ediyor. O kadar kopmuş bence romantik ilişki kavramından.

Zaten beni üzen şey de bu. 2 yıldır beraberiz ve insan demez mi, sen de atanırsın şöyle yaparız böyle yaparız gezeriz vs. Adam tutturmuş “ben hayal kurmam hedeflerim vardır onları yaparım”
Bak şu an evlilik düşünmemeniz anlaşılabilir. Ama bu seni hayatına katmamasi sıkıntı. Biraz mesafe koysan mesela o arasa o sorsa seni?

Şahsen erken evlenmeye karşı değilim, ama hazır olmadan evliliğe karşıyım. Adamin dediklerine göre niyetinde sizinle gelecek senelerde veya hiç evlenmeye yok. Simdi sizde gençliğinizin baharindasiniz. Isterseniz gezin tozun onunla. Ama bizim toplumun bir gercegi var: siz bu adamla 4/5 sene öylece gezseniz ve ayrılsaniz evlenmediginiz icin, sırf sizin arkanızdan kötü konuşulur. Erkekler icin "evet 5 sene kız arkadaşı vardı ama bıraktı" olur. Kızlar için "5 sene başka bir erkekle gezen bakalım neler yaşamıştır onunla" oluyor. Bunu da göz önünde bulundurun. Sizi geleceğinde görmeyen adam için bence bosuna caba harcamaya gerek yok.

Aceleniz ne? Hadi sizi geçtim ama o daha çocuk bence. Erkekler geç olgunlaşıyor. 30 yaş altı erkekle evlenilmemeli. Sonra büyütmek zorunda kalırsınız ama burada itici olan bir şey var o da yüzünüze pat pat söylemesi. Umudu kes benden diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…