Evlenmek istemeyen sevgili

ucgunlukdunya

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2022
353
-213
13
Yaklaşık 7 aydır süren ilişkimizin başında söyledi bana: “Evlenmeyi düşünmüyorum, eğer öyle bir niyetle konuşacaksan haberin olsun” diye. Bende düşünmüyordum o yüzden konuşmayı kabul ettim. Kendisi 26 yaşında, memur ve askerliğini yapmış. Neden düşünmediğini sorduğumda bana: “Bir aile ve çocuk sorumluluğunu alacak durumda değilim” dedi. Kendisi işten eve evden işe giden, pek de sosyal hayatı olmayan birisi.

Dediğim gibi bende en başta evlilik düşünmüyordum, aslında hala da erken çünkü öğrenciyim üniversitede ama bir yandan da onunla ileriye dönük hayaller kurmaktan kendimi alamıyorum. Bence gerçekten iyi bir eş olabilecek bir insan ama önyargıları var evlilikle ilgili. Bende onu darlamamak için bu konuyu hiç açmıyorum ama içten içe de onu ikna etmeyi istiyorum.

Ne yapabilirim var mı bir öneriniz?

Ayrılabilirsiniz, ciddiyim.

Evlenmeyi düşünmeyen insan senle düşünmüyordur. Yoksa öyle biri çıkar ki karşısına eşekten düşmüş karpuza döner. Kapısında yatar onunla evlensin diye.

Burada ne konu açanlar oldu, yıllarını erkek arkadaşını evliliğe ikna etmek için heba eden.

Yaklaşık 7 aydır süren ilişkimizin başında söyledi bana: “Evlenmeyi düşünmüyorum, eğer öyle bir niyetle konuşacaksan haberin olsun” diye. Bende düşünmüyordum o yüzden konuşmayı kabul ettim. Kendisi 26 yaşında, memur ve askerliğini yapmış. Neden düşünmediğini sorduğumda bana: “Bir aile ve çocuk sorumluluğunu alacak durumda değilim” dedi. Kendisi işten eve evden işe giden, pek de sosyal hayatı olmayan birisi.

Dediğim gibi bende en başta evlilik düşünmüyordum, aslında hala da erken çünkü öğrenciyim üniversitede ama bir yandan da onunla ileriye dönük hayaller kurmaktan kendimi alamıyorum. Bence gerçekten iyi bir eş olabilecek bir insan ama önyargıları var evlilikle ilgili. Bende onu darlamamak için bu konuyu hiç açmıyorum ama içten içe de onu ikna etmeyi istiyorum.

Baştan böyle söyleyen biri kendini tanıdığı için bu uyarıyı yapıyordur. Böyle söyleyen birini evliliğe ikna etmeye çalışmak, onun başta çizdiği sınırı ihlal etmek olur. Eğer sizin evlilik fikirleriniz değiştiyse ve evlenmek istiyorsanız bu adamla olmaz.

Olur da evlendiniz, birkaç yıla boşanırsınız. Çocuk olsa bakmaz, ben demiştim der işin içinden çıkar. Kendi cehenneminizi yaratmayın. Size böyle diyen biri sizinle evlenmek istemiyordur.

bir bakarsınız cidden aha bu kadın evlenilecek kadın deyip bulur bir gün birini gidebilir de. Ama baştan net konuşan birini ikna etmek, etmeye çalışmak, bunun için uğraşmak saçmalık.

Ortalığı kızıştırman lazım istemeye geliyorlar felan diye ama evlendikten sonra pek değerin olmaz böyle yaparsan

ilişkimizin başında söyledi bana: “Evlenmeyi düşünmüyorum, eğer öyle bir niyetle konuşacaksan haberin olsun” diye. Bende düşünmüyordum o yüzden konuşmayı kabul ettim
Şahsen ben o an evlilik dusunmesem bile cevabim bu olmazdi
"Bende su an dusunmuyorum ama oylesine takilacak biri de degilim. Iliski ciddiye evrilirse bir adim atmak gerekir zamani gelince birbirimizi iyi taniyinca. Sen zaman gecsin kafasindaysan hic baslamamak daha saglikli olur"
benim cevabim bu olurdu

Ortalığı kızıştırman lazım istemeye geliyorlar felan diye ama evlendikten sonra pek değerin olmaz böyle yaparsan
Ben söyleyim oğlanın vereceği cevabı: e bi görüş o zaman diyecek ya da ayrılacak. Benim arkadaşım aldı aynı cevabı. Adam konu sahibini çpk seviyor da olabilir ama evlenmek isteyecek kadar ön yargılarını kıramamış bu ilişkide. Bu konu sahibinin suçu değil ama adamı böyle kabul ettiyse böyle devam edecek

Ayrılabilirsiniz, ciddiyim.

Evlenmeyi düşünmeyen insan senle düşünmüyordur. Yoksa öyle biri çıkar ki karşısına eşekten düşmüş karpuza döner. Kapısında yatar onunla evlensin diye.

Burada ne konu açanlar oldu, yıllarını erkek arkadaşını evliliğe ikna etmek için heba eden.
Ayrılmayı hiç istemiyorum. Onu seviyorum ve beni sevdiğini biliyorum, ona çok güveniyorum. Evleneceğimizi bilsem senelerce beklerim. Gerçekten iyi bir insan ve onun bu önyargısını anlıyorum. Bana karşı bir düşünce değil bu, genel olarak evliliğe karşı önyargılı.

Evliliği düşünmemek çok normal ama zamana yayalım şu an hazır değilim gibi cümleler kullanılması lazım. Siz de içten içe evlenmeyi istediğiniz belli. ömür boyu sorumluluk alamayan bir insanla da devam etmek istiyorsanız buyurun

Hiçbir şey. Adam baştan söyleyeceğini söylemiş.

Ben söyleyim oğlanın vereceği cevabı: e bi görüş o zaman diyecek ya da ayrılacak. Benim arkadaşım aldı aynı cevabı. Adam konu sahibini çpk seviyor da olabilir ama evlenmek isteyecek kadar ön yargılarını kıramamış bu ilişkide. Bu konu sahibinin suçu değil ama adamı böyle kabul ettiyse böyle devam edecek
İşte o cevabı aldıktan sonra da içinde bişeler ölmesi lazım.
Nasıl körkütük aşık olabiliyorlar. Karsısında ki boş insana karsı.

Ayrılmanız gerekli. Başta size evlilik istemediğini söyleyen adamı ikna etmeye çalışmak iki yüzlülük.

Hiç acele etmeyin

Ayrılmayı hiç istemiyorum. Onu seviyorum ve beni sevdiğini biliyorum, ona çok güveniyorum. Evleneceğimizi bilsem senelerce beklerim. Gerçekten iyi bir insan ve onun bu önyargısını anlıyorum. Bana karşı bir düşünce değil bu, genel olarak evliliğe karşı önyargılı.

Bu olayın sizin çok sevmenizle ya da onun sizi sevmesiyle ilgisi yok.

Evleneceğimizi bilsem demişsiniz, biz de diyoruz ki evlenmesi için bir sebebi yok. Baştan evlenmem demiş mi, demiş.

Evlilik kurumuna karşı ise kabul etmez bu kadar net.

Bu asıl olmaması gereken bir ilişki. Siz zamanla onun fikrini değiştiririm diye düşünmüşsünüz.

Bunun “evlenince kapanmaya/açılmaya ikna ederim” diyen erkeklerden bir farkı yok, her insanın sınırları vardır.

Karşı tarafı olduğu gibi kabul edip öyle ilerleyeceksiniz yoksa hayal kırıklığı kaçınılmaz.

Şahsen ben o an evlilik dusunmesem bile cevabim bu olmazdi
"Bende su an dusunmuyorum ama oylesine takilacak biri de degilim. Iliski ciddiye evrilirse bir adim atmak gerekir zamani gelince birbirimizi iyi taniyinca. Sen zaman gecsin kafasindaysan hic baslamamak daha saglikli olur"
benim cevabim bu olurdu
Evlilik düşünmüyorum demişti ama, yakın zamanda düşünmediğini söyledi. İleride ne olur bilmiyorum dedi o yüzden biraz da benim içimde bir umut var. Belki fikri değişir diye düşünüyorum.

Önceki yorumlarınızı hatırlıyorum da bu duygusal konu ve yorumlar gözlerimi yaşarttı. Cinsellik dahil her şeyi gereksiz gören siz bir sevgi kelebeğine dönmüşsünüz. Aşk nelere kadir.

Dikkat edin pek sevgilinizi eleştirmiyoruz zira bu toplumda ilişkiler ciddileştiğinde evlilik düşünülmesi standart olduğu için sizi üzmemek için baştan uyarmış. Aslında istediği sevgili tipini toplumumuzda bulmak hiç kolay değil, siz de bu kişi değilsiniz.

Sizi aylarca bekletip sonradan evlilik hiç düşünmedim aslında deseydi ona göre eleştirimizi yapacaktık.

Dikkat edin pek sevgilinizi eleştirmiyoruz zira bu toplumda ilişkiler ciddileştiğinde evlilik düşünülmesi standart olduğu için sizi üzmemek için baştan uyarmış. Aslında istediği sevgili tipini toplumumuzda bulmak hiç kolay değil, siz de bu kişi değilsiniz.

Sizi aylarca bekletip sonradan evlilik hiç düşünmedim aslında deseydi ona göre eleştirimizi yapacaktık.
Yok bende eleştirmiyorum zaten. En baştan böyle konuşması da beni etkiledi çünkü, samimi dürüst bir insan. Ama sorumluluk alamayacak biri değil, çalışmasına ve bekar olmasına rağmen çapkınlığı yok, herhangi bir kötü alışkanlığı yok. Zaten ileride hiç düşünmüyorum, asla evlenmeyeceğim de demedi. İleride belki isterim, bende ileride ne olacağını bilmiyorum ama yakın zaman içinde kesinlikle düşünmüyorum dedi. Bende aynı düşüncede olduğum için konuşmaya başladık.

Evlilik düşünmüyorum demişti ama, yakın zamanda düşünmediğini söyledi. İleride ne olur bilmiyorum dedi o yüzden biraz da benim içimde bir umut var. Belki fikri değişir diye düşünüyorum.
Valla keyfini beklersen olan yillarina olur
Adam 2 3 sene sonra da "hala hazir degilim evlilik dusunuyorsan seni tutmayayim' diyebilir

Valla keyfini beklersen olan yillarina olur
Adam 2 3 sene sonra da "hala hazir degilim evlilik dusunuyorsan seni tutmayayim' diyebilir
Konuşmak istiyorum ama çekiniyorum işte. Bir de ayrılmak istemiyorum ki. Birlikte olduk üstelik. Ona çok bağlandım yani. Onun da benimle ileriye dönük hayalleri var, yaşadığım yere gelmeyi ailemle tanışmayı istediğini söyledi. Gelişme var sanki, birbirimizle vakit geçirdikçe evliliğe sıcak bakacağına inanıyorum. Ama böyle konuşamamak canımı sıkıyor. Onu sıkmadan yavaş yavaş ikna etmek için ne yapabilirim ki?

Back
X