Evlenmek istemeyen sevgili

Baştan böyle söyleyen biri kendini tanıdığı için bu uyarıyı yapıyordur. Böyle söyleyen birini evliliğe ikna etmeye çalışmak, onun başta çizdiği sınırı ihlal etmek olur. Eğer sizin evlilik fikirleriniz değiştiyse ve evlenmek istiyorsanız bu adamla olmaz.

Olur da evlendiniz, birkaç yıla boşanırsınız. Çocuk olsa bakmaz, ben demiştim der işin içinden çıkar. Kendi cehenneminizi yaratmayın. Size böyle diyen biri sizinle evlenmek istemiyordur.

bir bakarsınız cidden aha bu kadın evlenilecek kadın deyip bulur bir gün birini gidebilir de. Ama baştan net konuşan birini ikna etmek, etmeye çalışmak, bunun için uğraşmak saçmalık.
Baştan net konuştu ama, ileride birkaç yıl sonra ne olur bilmiyorum, belki fikrim düşüncelerim değişir ama yakın bir zamanda evlilik düşünmüyorum dedi. Zaten hiçbir şekilde evlilik düşünmese, kapıyı tamamen kapatsa hiç konuşmazdım, başlamadan biterdi. Ama ileriye dönük ucu açık konuştuğu için kabul ettim çünkü bende yakın zaman içinde evlilik düşünmüyorum.

Ayrılmayı hiç istemiyorum. Onu seviyorum ve beni sevdiğini biliyorum, ona çok güveniyorum. Evleneceğimizi bilsem senelerce beklerim. Gerçekten iyi bir insan ve onun bu önyargısını anlıyorum. Bana karşı bir düşünce değil bu, genel olarak evliliğe karşı önyargılı.
Bi arkadaşımız da böyle diyordu, şimdi farklı insanlarla evliler. Evdeki kırık sehpayı düzeltmeyen adam gitti buldu bi kız, altınlı salkımlı davullu zurnalı her şeyli düğün yapmış valla üşenmemiş.

En başta söylemiş. Evlilik istemeyen birini evliliğe ikna etmeye çalışmak saçma. Hadi ikna ettiniz bir gün, sonrasında elinizde patlayabilir.

Siz sonrasında ileriye dönük gelecek hayal etmeye başladınız diye karşınızdaki insana gizliden gizliye veya alenen psikolojik baskı kurmayınız.

Tamam, net davranmış olabilir, evlenmeyi düşünmüyor olmak, kendini hazır hissetmemek normal; ama biri bana ilişkinin başında: “Ben evlenmeyi düşünmüyorum, haberin olsun.” derse onunla devam etmeyi tercih etmem. Ben de evlenmeyi düşünmüyorumdur; ama bilmem gerekenden fazlasını da bilmek istemem.

Adam hiç mi evlenmeyi düşünmüyor yoksa şuan için mi evlenmeyi düşünmüyor? Yani kafasında uzun uzun zaman için evlilik yoksa ben ayrılırdım.
Tekrar bir ağzını arayın, cevabına göre hayatınızı şekillendirin. Ne yani 10 sene evlenmeyeceğim dese 10 sene bekleyecek misiniz? Kaldı ki 10 sene sonrasının garantisi de yok. Ayrıca bana itici geliyor sorumluluktan kaçan insanlar. Çocuk düşünmeyebilir bunu çok iyi anlarım ama evlilikte insan sevdiğinden eminse o sorumluluklar zorlu gelmez ki. Ne yani ömür boyu ailesiyle birlikte ya da tek başına sorumluluk almadan mı yaşayacak?

Bi arkadaşımız da böyle diyordu, şimdi farklı insanlarla evliler. Evdeki kırık sehpayı düzeltmeyen adam gitti buldu bi kız, altınlı salkımlı davullu zurnalı her şeyli düğün yapmış valla üşenmemiş.
Böyle örnekler de var hayatın içinde ama benim içinde bulunduğum durum o yöne gidecek bir durum değil. Yani benimle evlenip evlenmemesini geçtim, bir kıza öyle davullu zurnalı bilmem neli düğün yapacak biri değil karşımdaki insan. Hiçbir kadın için kendini büyük bir maddi yükün altına sokacak biri değil.

Yaklaşık 7 aydır süren ilişkimizin başında söyledi bana: “Evlenmeyi düşünmüyorum, eğer öyle bir niyetle konuşacaksan haberin olsun” diye. Bende düşünmüyordum o yüzden konuşmayı kabul ettim. Kendisi 26 yaşında, memur ve askerliğini yapmış. Neden düşünmediğini sorduğumda bana: “Bir aile ve çocuk sorumluluğunu alacak durumda değilim” dedi. Kendisi işten eve evden işe giden, pek de sosyal hayatı olmayan birisi.

Dediğim gibi bende en başta evlilik düşünmüyordum, aslında hala da erken çünkü öğrenciyim üniversitede ama bir yandan da onunla ileriye dönük hayaller kurmaktan kendimi alamıyorum. Bence gerçekten iyi bir eş olabilecek bir insan ama önyargıları var evlilikle ilgili. Bende onu darlamamak için bu konuyu hiç açmıyorum ama içten içe de onu ikna etmeyi istiyorum.

Ne yapabilirim var mı bir öneriniz?
Yav bir dur okulunu bitir mesleğini eline al, ne alaka şimdi adamı evliliğe ikna etmek? Evlilik dışındaki hayallerinize odaklanın varsa tabi. Hayat kocadan aşktan ibaret değil daha çok var sizin bunları düşünmenize. Yani deli oluyorum bu kızlar niye evlilik evlilik diye soluyor şu havayı. Bir durun ya, kaldı ki adam aşık olsa size zaten kendisi kafanızı yerdi gelecekte şöyle yaparız böyle yaparız diye. Adam direk sizi görüp ben evlenmeyi düşünmüyorum demiş, ben olsam muhattap bile olmam bir ilişkiye böyle başlayan biriyle. Tamam tercih olarak da istemeyebilir ama zamanla aramızda muhabbeti açılır öyle söylerdi, ne o daha baştan ben evlenmem bak avcıysan hele benden bi uzak dur muamelesi 😂

Adam hiç mi evlenmeyi düşünmüyor yoksa şuan için mi evlenmeyi düşünmüyor? Yani kafasında uzun uzun zaman için evlilik yoksa ben ayrılırdım.
Tekrar bir ağzını arayın, cevabına göre hayatınızı şekillendirin. Ne yani 10 sene evlenmeyeceğim dese 10 sene bekleyecek misiniz? Kaldı ki 10 sene sonrasının garantisi de yok. Ayrıca bana itici geliyor sorumluluktan kaçan insanlar. Çocuk düşünmeyebilir bunu çok iyi anlarım ama evlilikte insan sevdiğinden eminse o sorumluluklar zorlu gelmez ki. Ne yani ömür boyu ailesiyle birlikte ya da tek başına sorumluluk almadan mı yaşayacak?
Yakın bir zaman için düşünmediğini söyledi. İlerisi için kapıyı aralık bıraktı. Benim için de aynı durum geçerli olduğu için kabul ettim. Bilmiyorum kafam çok karışık diye buraya yazıp fikir almak istedim ama ayrıl tavsiyesi duymak daha çok üzüyor beni.

Sevisme, fazla gezme ailem izin vermiyor gören olur de

Tabi canım yapmak isteyen bin dereden su taşıyıp olduruyor bir şeyleri, evlilik bana göre değil paravanı, aşık oldukları kadını tanıyıncaya kadar

Yav bir dur okulunu bitir mesleğini eline al, ne alaka şimdi adamı evliliğe ikna etmek? Evlilik dışındaki hayallerinize odaklanın varsa tabi. Hayat kocadan aşktan ibaret değil daha çok var sizin bunları düşünmenize. Yani deli oluyorum bu kızlar niye evlilik evlilik diye soluyor şu havayı. Bir durun ya, kaldı ki adam aşık olsa size zaten kendisi kafanızı yerdi gelecekte şöyle yaparız böyle yaparız diye. Adam direk sizi görüp ben evlenmeyi düşünmüyorum demiş, ben olsam muhattap bile olmam bir ilişkiye böyle başlayan biriyle. Tamam tercih olarak da istemeyebilir ama zamanla aramızda muhabbeti açılır öyle söylerdi, ne o daha baştan ben evlenmem bak avcıysan hele benden bi uzak dur muamelesi 😂
Bende öyle düşündüğüm için kabul ettim konuşmayı zaten, yakın zamanda bende istemiyorum tabiki ama ileriye dönük de onunla olmayı çok istiyorum. İster istemez aklıma geliyor, ileride ne olacak ya ayrılırsak diye düşünüp üzülürken buluyorum kendimi.

Bende öyle düşündüğüm için kabul ettim konuşmayı zaten, yakın zamanda bende istemiyorum tabiki ama ileriye dönük de onunla olmayı çok istiyorum. İster istemez aklıma geliyor, ileride ne olacak ya ayrılırsak diye düşünüp üzülürken buluyorum kendimi.
Ne okuyorsun ne iş yapacaksın mezuniyete kaç sene kaldı, staja imkanın var mı? Nerde deneyim elde edebilirsin mesleğinde nasıl ilerleyebilirsin? Şuan düşünmen gereken bunlar bence senin de. Ayrılırsanız ayrılırsınız yani hayatın parçası, kendinizi bu yaşta bir adama bağımlı yapmayın oturup ya ayrılırsak diye kendi kendine çıldırmanın lüzumu var mı

O konuda olan oldu zaten. Birlikte olduk yani.
Bir daha yapma kendimi özgür hissedemiyorum de, her an biri duyacak görecek diye ödüm patlıyor felan de ...yani ben bunları bilerek yapmıyordum ailem sevgilimle gezmeme izin vermezdi benim sevgili olduğum kişiler bu yüzden hemen evlenmek isterdi benle .. çünkü evliyken özgür olacaklarini düşündükleri için muhtemelen şimdi öyle düşünüyorum ...ee sen herşeyi yapıyorsan zaten balını kaymağını yaşiyor adam senle neden cilesini çekmek için evlensin ki

Bir daha yapma kendimi özgür hissedemiyorum de, her an biri duyacak görecek diye ödüm patlıyor felan de ...yani ben bunları bilerek yapmıyordum ailem sevgilimle gezmeme izin vermezdi benim sevgili olduğum kişiler bu yüzden hemen evlenmek isterdi benle .. çünkü evliyken özgür olacaklarini düşündükleri için muhtemelen şimdi öyle düşünüyorum ...ee sen herşeyi yapıyorsan zaten balını kaymağını yaşiyor adam senle neden cilesini çekmek için evlensin ki
Cinsellikten mahrum bırakmak çözüm değil bence bu konuda. Zaten cinsellik için evlenecek biri de değil. Onunla eş olabileceğimize, birlikte yaşayıp mutlu olabileceğimize ikna olması lazım. Benim düşüncem ona bunu aşılayabilmek zaten.

Ben bu kısma katılmıyorum ya, sadece bir şeyleri daha rahat yaşamak icin evlenip de çok mutlu olan tanıdığım fazla yok çünkü evlilik Rio karnavalı degil. Bazı arkadaşlarım var, aileleri en basit istekleri bile - mesela iki günlük bir tatile gitmesini,bir konsere gitmesine bile - "evlen,kocan götürsün" derdi,izin vermezdi. Sevgilisiyle canlı müziğe gitse sekizde eve dönmek zorunda kalırdı. Hepsi 'cok seviyorum,beraber gençliğimizi yaşarız,kimse karışamaz,lay lay lom' diye 25 olmadan evlendi. Ama çok fazla taniyamadan evlenilmesi, ailelerin işin içine girmesi, düğün ev işinin masraflı olması, ekonomik kriz, adamların evlenince bir anda evden çıkmaya erinen insan olmaları falan...çoğu gördü ebesinin örekesini.
Ama sevgilisiyle zaten sıkça beraber kalan, tatillerde bazen iki hafta başbaşa aynı evde kalan - her istediğinde bunu yasayabilmesine rağmen evlenen insanlar benim gözlemim daha mutlular

Konuşmak istiyorum ama çekiniyorum işte. Bir de ayrılmak istemiyorum ki. Birlikte olduk üstelik. Ona çok bağlandım yani. Onun da benimle ileriye dönük hayalleri var, yaşadığım yere gelmeyi ailemle tanışmayı istediğini söyledi. Gelişme var sanki, birbirimizle vakit geçirdikçe evliliğe sıcak bakacağına inanıyorum. Ama böyle konuşamamak canımı sıkıyor. Onu sıkmadan yavaş yavaş ikna etmek için ne yapabilirim ki?
Ohoo sen bu kadar korkarsan bir arpa boyu yol alamazsin
Birak o korksun seni kaybetmekten
Aman bide sakin ha birlikte olduk ayrilamam senden moduna girme o en iticisi adam sittin sene evlenmez artik
Sen korkup kacacak bi ceylan saniyorsun adami ama fazla deger iyi degil bu kadar cekinmek falan bana gore abarti

Back
X