Evlenmek isteyen kişiye karşı tereddütlerim.

vera2020

Guru
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2009
1.315
1.865
333
51
Sizden içinde bulunduğum tereddütler hakkında destek ve yorum bekliyorum.

8 ay önce evlilik amaçlı görüşmeye başladığım erkek arkadaşımla ilgili karar veremediğim noktalar var. Siz olsanız nasıl karar verirdiniz.

1) Aylık geliri, 6000 TL, benimki ise aylık 3500 sabit + 1000 ila 1500 arası ek gelir. Erkek arkadaşım bana 8 ay içinde hiçbir paraya kıyıp da hediye almadı. Aldıkları 1 kutu leblebi, yarım kilo çikolata, 1 gül. Bir de eski eşine aldığı boşanınca onun kullanamadığı 1 kutu vitamin tablet. Yani inanılmaz cimri. Sanırsınız ki asgari ücretli birisi. Ki nice asgari ücret alsa da isevgilisine eli açık olan kişiler çoktur.

2) Emekliliğine 10 yıl var ancak en baştan beri 5 yıl sonra çalışmayı bırakacağını, şimdiden her ay bu nedenle maaşının yarısını bir kenara biriktirdiğini belirtiyor. Nasıl geçineceksin dediğimde de birikimini söylüyor. Yani bence bana da ima etmek istediği evlenince de öyle rahat harcama değil de eli sıkı bir yaşama hazır ol mesajı veriyor.
Ben de yıllardır kendi işim + 10 yıldır da ek işte çalışıyorum ve bayan olarak öyle yıprandım ki iş hayatımı uzatmadan bırakmak istiyorum. Belki sadece daha kısa süre zamanımı alan ek işe devam etmek düşüncesindeyim. Ve bunu kendisine söylediğimde bana ise gelirin çok azalır ve ek işin garantisi yok diyor.

Bunlar beni iki türlü kırıyor. Birisi benim maaşımda gözü var sanki. İkincisi erkek olara 5 yıl sonra o yan gelip yatacak bir bayan olarak ben işe gelip gidicem Bunu hazmedemiyorum. Ama bunları ona belirtemiyorum.

Diğer hususlarda çok beğendiğim birisi. Diğer her açıdan tam aradığım gibi birisi...Fikirlerini, mantığını ,ailesini çok beğeniyorum.Sizce ben abartıyor muyum bu detayları? Onu kırmadan nasıl isteklerimi belirteceğimi bilemiyorum.

Bu ara yüzünü görmek istemiyorum, görüşmeyi düşünmediğimi söyledim, benden vazgeçmeyeceğini belirtiyor. Acaba param için mi? Bunları ondan nasıl öğreneceğim bilemiyorum..

Valla böyle olunca hiç evlenesim gelmiyor erkeklerle filan. Otur hayatını yaşa diyorum kendi kendime. Çünkü ayrıca çocuk yapmak da istemiyor.

Yorum ve desteklerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Nasılı mı var sor öğren güven vermedikçe sakın evlenme ..şimdiden ayrılma sebebi ileride boşanma sebebi olur.

Kaçın kaçın kaçın.

Deli misiniz bu herifle evlenmek için samimi olarak aptal olmak gerek.

Yalnız şunu söylemeyi unuttum: Diğer yönlerden inanılmaz uyumlu birisi. Dünya görüşlerimiz, sadakati, konuşması, bilgi, kültür ve nezaketi. Bana olan tripsiz sevgi ve ilgisi. Sorunlarımla ilgilenip sorması vs...

Ama gle gelelim maddi konuları acaba onu kırmadan nasıl açıp da, onu değiştireceğimi bilememem....

İlk eşiyle ayrılma sebebi, çocuk konusu. İlk başta net konuşmuşlar çocuk yapmak sitemediklerini. 3.5 yıl sonra ise eşi çocuk istemeye karar verince ayrılmışlar..

Cimrilik zordur sizin calisma zorunlulugunuz yok ister calisin ister calismayin evlenince bu keyfinize ve maddi durumunuz bagli zaten yipranmissiniz biliyorsuniz rahat etmek hakkiniz degilmi? Bence baska biri olsun eli acik erkek iyidir

Madem bu kadar mükemmeeeeel bir erkek ilk eşi neden vazgeçmiş?

Ben cimri adama hiç gelemem. Ama siz geriye kalanı iyi idare ederim derseniz durumu bu şekil kabullenin. Bu adam değişmez.

Bir kutu leblebiden hediye mi olur Allah aşkına? Yarısı dolu vitamin kutusundan???

başka adam mı kalmadı ya simdiden cebini kapatmış bu adam

Adam acik acik planlarini soylemis size sizinde hosunuza gitmemis ne mecburiyetiniz var bu adama ayrilin gitsin yani. Baska adam mi kalmadi evlenecekte kendinizi mecburmus gibi caresiz hissediyorsunuz. Bitirin gitsin, adamin olanlarida bir tuhafmis laf aramizda. Bide evlenmis bosanmis falan dediniz, durumu daha da karisik.

Bide eski eşine aldığı vitamini sana niye veriyor..ayıp yav..
Ay oda vardi Allah askina bu neydi simdi? Manayi cozemedim cokmu zayifsiniz da kilo al msjimi var? Rica ederim doktora gorunmeden almayiniz kullanmayiniz amaa bu essiz hediyeden dolayi tarihe gecti o ayri

İlk eşiyle ayrılma sebebi, çocuk konusu. İlk başta net konuşmuşlar çocuk yapmak sitemediklerini. 3.5 yıl sonra ise eşi çocuk istemeye karar verince ayrılmışlar..
ne sacma her bayan cocuk ıster ne dıye evlenıyoruz aıle kurmak ıcın... senın ılk evlılıgın mı olacak

Bir kadin asla sadece cocuk konusunda sadece tek bir konuda sorun yasayip esini mukemmel bir esi birakmaz. Bence bosluklar var ayrica adam uyanik davranmaya calisirken eline yuzune bulastirmis bence hediye almamasi niyetini belli ediyor ztn

Pardon kac yasinda bu arkadas? 5 yil once emekli olmayi dusunuyorsa yasi var gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…