Evlenmek isteyen kişiye karşı tereddütlerim.

Zekat konusunda çok hassas. Gene yılki zekatını ben verdim. İki aileye aylık düzenli maddi yardım yapıyor. Yardım derneklerine bağış sadakası yapıyor.
Hediyeden farklı olarak mesela nerede buluşuyorsunuz,harcama yapması nasıl?

Günahını mı aldık acaba...ama hediye almayı sevmiyor falan mı...
bide ben evlenince atıyorum 2 SENE DAHAçalışıp ilten çıkmayı vs düşünüyorum diye blof yapsanız acaba tavrı ne olacak
aynen ne ıkı senesı hemen cocuk yapcam yasımız gectı ve calısmıcam dıyemedınmı konu sahıbı?

Adamın kalbine inebilir .

Çalışmayı bırakacağını söylediğinde gelirin azalır demek çok bencilce zaten ,erkek olrak dinen ev geçindirmek onun sorumlulugunda, zekatı vermesi çok güzel bunuda biliyor mu ?

Çalışmayı bırakacağını söylediğinde gelirin azalır demek çok bencilce zaten ,erkek olrak dinen ev geçindirmek onun sorumlulugunda, zekatı vermesi çok güzel bunuda biliyor mu ?

evet ben de buna çok içerledim. ama ona belli edemiyorum.

Ailesinde durum şöyle olmuş. Babbasınınki ile geçim yapılmış, annesininki sürekli kooperatif borcuna gitmiş yıllarca..
Ama babası herhalde maaşının yarısını kenara koymuyordu ve erken emekli olucam da demiyordu. Seninkisi seninkisi bizim benimkisi benim diyor sanki.

Para lafının geçmedigi her konuda uyumlu olur tabiki ama hepimizin çalısma sebebi iyi bir yaşam ve para iken ,bu düsünceye sahip kişiyi kendine eş seçersen gün gelir yüzünü görmek istemezsinnn.. yol yakınken arkana bakmadan kaç en iyisi..

Bu adama 8 ayını nasıl verdin öyle? Topuk yap kaç.İnan ileride çok pişman olur vahlarsın.Adam finansal destek görüyor seni ,çocuk yapmayıda tabiki istemez

evet ben de buna çok içerledim. ama ona belli edemiyorum.
aslında hersey belli. calısıyorsun calışmasan senınle evlenmez bile... cocukta ıstemıyor. senın maasınıda kulanıp oturcak bu adam. bu zamana kadar evlenmemısın bundan bu yastan sonrada boyle adam cekme...

Çok sinir bozucu bi hal yahu...adam evlilik değilde meslekleri paraları evlendiriyor sanki
ne demek gelirin azalır.hem bu eski hanımına
nafaka vermiyor mu.
birde hiç irdelediniz mi
neden çocuk istemiyor...
cinsel vb sorunları da olabilir

Aklınızdaki soruları,kaygıları açık,net ve samimi bir şekilde konuşmanız en doğrusu,eş adayınız nasıl kesin çizgilerle kurallarını,isteklerini rahat bir şekilde belirtmiş,sizde belirtin,sadece tek tarafın doğrularını kabullenerek bir ilişki olmaz,taviz vermeyin... YADA ! Sizde iş hayatında çok yıprandığınızı,belli bir süreden sonra çalışmamayı düşündüğünüzü söyleyin bakalım tepkisi ne olacak,yengeç gibi yandan yandan sıvışıp kaçacakmı.AMA ben en büyük sorunun çocuk meselesi olduğunu düşünüyorum,erkekler bizim gibi değil,bizler annelik içgüdüsüne doğuştan sahip olarak dünyaya geliyoruz,siz şimdi çocuk sorun değil olmasada olur gibi hissedebilirsiniz ama evlenip aile olunca eksikliğini hisseder çocuk diye yanıp tutuşursunuz,bence çocuk mevzusunun üstünde durun derim.

Bence ikinizin de işi bırakmak istemesi garip .
Yani yaşamak biseyler almak için çalışmak lazım , ne güzel işiniz var yüksek ücretli niye koca eline bakacaksınız?

Adam zaten ayrı bir anormal . Sakin evlenme .

Hediyeden farklı olarak mesela nerede buluşuyorsunuz,harcama yapması nasıl?

Bu konuda da içime sinmiyor. iftarda iki kez, sonra da bir kaç kez yemeğe çıktık. biz benim bu maddi tereddüt sebeplerimle arada bir görüşmeyi kesme taleplerimle görüşmelerimiz kesintiye uğradı, arada boşluklar var. ama benim gönlümü aldı her seferinde konuşmalarıyla ve yine devam ettik. son görüşmelerimizde ise evime yakın yerdeki cafede görüştük hep.

canım o hayatını yaşamak gezmek için istiyor. bir sürü gezi planı var. sadece 5 yıl maaş alamıcak. sonra zaten yaş dolunca emeklilik maaşı ve ikramiyesini alacak.

ben de zaten evlenirsem işi bırakmayı düşünüyorum. yoksa devam işe... bekarken sadece birini bırakıcam. ya ana işi ya da ek işi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…