evlenmek istiyor ama borç var

ya ben de şaşırdım acaba normal olan istememek mi diye düşünmeye başladım, benim ocakta abim evlendi eşinin çeyiz taksitlerini bile abim şimdi ödüyor kyk borcunu vs herşeyi eşi çalışmıyor altın da taktık ve düğünde takılanlar vs hepsi dahil eşinin bunları görüp sonra karşımdaki bana altın isteme düğün altınları ile de borç öderiz diyince moralim bozuluyor.
Asla kabul etme.

Benden mutlaka küçüksündür.
Eşimle evlenirken bir aracı vardı sattırmadım bende para ve altın vardı herşeyi yaptım.
Fakat esim iki üni mezunu, dili var, mesleği var, borcu yok.
Ayrıca evlenirken istesem aracını sattırırdım çok ısrar etti ama gerek yok bende var dedim.
Evlendim gayet rahat mutluyum.
Takılarımızla ve eşimin para getirecek bir birikimi vardı. Bunlari sattık. Arabamızı satıp yeniledik sonra da 0 araç aldık.
Yani evliligimiz ve kendi konforumuz için şimdi de bir eve girmek istiyoruz.

Sen neden evliliğin ve geleceğin için adım atacağın altınları beyefendinin seni hiç alakadar etmez borçları için harcayacaksin.
Bak gör bu tipler borçları bitsin tekrar borç yapar.
Ömrü billah borç ödersin.

Ailesine desin borcumu ödeyin evlenicem neden sen gibi masum hiç birseyden haberi olmayan insanamı kalmış borcunu ödemek.

Hiç o güzel canını sıkma.
Bırak onu borçları ile kabul edecek eşya ve altın istemeyecek. Birini bulursa gitsin evlensin.
Sakın kendini ateşe atma.

Ayrıca kanunen altınların %75 senin.

benim abim evlendi ocakta eşi çalışmıyor eşim kyk borcuna kadar ödüyor bizim taktığımız altınlar ve düğünde takılanlar hepsi eşinin bunun mevzusu bile olmadı ama şimdi bakıyorum bana bir birşey takılmak istenmiyor aileme mahcup olmak istemiyorum ki bunu bu şekilde çirkin ifade ediyor ayrı bir skandal.

evet işte ben bana hediye olarak alınması gereken şeylerin borçlarına beni dahil etme planlarına kırıldım.
sadece mahcubiyet meselesi de degil.. sen de degersiz hissedeceksin, o da sana fazla deger vermeyecek emin ol.. cunku her seyin oluruna bakacaksin.. mobilya dosemeye kalksaniz ucuzuna git, o kalsin, o eksik olsun vs diyecek, baban alsin ceyiz olarak diyecek, gelinligin ucuzuna git diyecek vs.. can sıkıcı seyler ya.. sana her seyi eksik yaparken annemin ihtiyaci var babamin borcu var kardesim bilmem ne deyip parayi onlara verecek. sen kuduracaksin..

benim abim evlendi ocakta eşi çalışmıyor eşim kyk borcuna kadar ödüyor abim bizim taktığımız altınlar ve düğünde takılanlar hepsi eşinin bunun mevzusu bile olmadı ama şimdi bakıyorum bana bir birşey takılmak istenmiyor aileme mahcup olmak istemiyorum ki bunu bu şekilde çirkin ifade ediyor ayrı bir skandal.

evet işte ben bana hediye olarak alınması gereken şeylerin borçlarına beni dahil etme planlarına kırıldım.
çok haklisin kuzum evlenince de odunluga devam eder. sen bir sebep bul ayril gitsin

Asla kabul etme.

Benden mutlaka küçüksündür.
Eşimle evlenirken bir aracı vardı sattırmadım bende para ve altın vardı herşeyi yaptım.
Fakat esim iki üni mezunu, dili var, mesleği var, borcu yok.
Ayrıca evlenirken istesem aracını sattırırdım çok ısrar etti ama gerek yok bende var dedim.
Evlendim gayet rahat mutluyum.
Takılarımızla ve eşimin para getirecek bir birikimi vardı. Bunlari sattık. Arabamızı satıp yeniledik sonra da 0 araç aldık.
Yani evliligimiz ve kendi konforumuz için şimdi de bir eve girmek istiyoruz.

Sen neden evliliğin ve geleceğin için adım atacağın altınları beyefendinin seni hiç alakadar etmez borçları için harcayacaksin.
Bak gör bu tipler borçları bitsin tekrar borç yapar.
Ömrü billah borç ödersin.

Ailesine desin borcumu ödeyin evlenicem neden sen gibi masum hiç birseyden haberi olmayan insanamı kalmış borcunu ödemek.

Hiç o güzel canını sıkma.
Bırak onu borçları ile kabul edecek eşya ve altın istemeyecek. Birini bulursa gitsin evlensin.
Sakın kendini ateşe atma.

Ayrıca kanunen altınların %75 senin.

inanın ben altınları da verirdim hiç sorun değil ama bana sormuyor ki onlarla ilgili de planı var. Ben demeyi düşündüm ilk arabayı satma ben para vereyim demeyi ama sonra anladım buna değmez.

İnsanın borcu olur ben gerçekten anlarım. Dürüstçe söyler vs. Yahu benim eşimin kan emici sözde ailesi için kredi çekmiş 14 bin filandı sanırım bana söylememişti sırf onu düşünüp üzülür alışveriş yapmam diye. Onun borcu için sen niye isteklerini azaltasın. Makul insanlarız hepimiz zaten ne gerek var uyarıya. Herşeyi geçtim de kredi şahsi borçları için bu kadar borçlanan adam aile hayatına asla adapte olamaz. Dünyadaki son erkek oymuş gibi davranmayın şunlara yüz vermeyin.

sadece mahcubiyet meselesi de degil.. sen de degersiz hissedeceksin, o da sana fazla deger vermeyecek emin ol.. cunku her seyin oluruna bakacaksin.. mobilya dosemeye kalksaniz ucuzuna git, o kalsin, o eksik olsun vs diyecek, baban alsin ceyiz olarak diyecek, gelinligin ucuzuna git diyecek vs.. can sıkıcı seyler ya.. sana her seyi eksik yaparken annemin ihtiyaci var babamin borcu var kardesim bilmem ne deyip parayi onlara verecek. sen kuduracaksin..
evet doğrusu tüm arkadaşlarımın herşeyi 4*4 lük yapıldı ben bana da yapılsın isterdim daha en baştan yapmam diyor resmen. Zaten bence istese şimdi de para biriktirebilir ama ailesine yardım etmekten biriktiremiyor onlarla yaşıyor çok masrafı yok özellikle birlikte ödemek için kasmıyor kendini diye düşünüyorum.

kim oyle bedavaya verir kizini ya? kiz istiyorsa altin da alacak hepimiz taktigimiz icin mi altin aldirdik. ziynettir isterse takar. takmazsa yatirimdir, mehirdir.. dugun de yapacak, refah bir evlilik de sunacak.. direkt borcun icine yapilan acele bir evlilik.. mutluluk getirmez.

Birde diyelim altın istemedi.. Diger işler ne olacak? Bu adam düğünde yapmaz doğru dürüst. Üstüne evde kurulacak. Zaten adam borç içinde onlar nasıl halledilecek. Sahsen böyle durumda olsam bende evlenmeyi düşünmem

Birde diyelim altın istemedi.. Diger işler ne olacak? Bu adam düğünde yapmaz doğru dürüst. Üstüne evde kurulacak. Zaten adam borç içinde onlar nasıl halledilecek. Sahsen böyle durumda olsam bende evlenmeyi düşünmem

şöyle düşünüyor; arabayı satıp eski borcu kapatacak ( bu da sorun arabasız işe bile gidemeyiz ) , eşyaları vs birlikte ödeyeceğiz düğün ucuz altın yok oldu bitti..

evet doğrusu tüm arkadaşlarımın herşeyi 4*4 lük yapıldı ben bana da yapılsın isterdim daha en baştan yapmam diyor resmen. Zaten bence istese şimdi de para biriktirebilir ama ailesine yardım etmekten biriktiremiyor onlarla yaşıyor çok masrafı yok özellikle birlikte ödemek için kasmıyor kendini diye düşünüyorum.
bir de kabul eder devam edersen daha da piskinlesecek, ben acikca soyledim sen kabul ettim diye ne itirazlarini dinleyecek ne nazini cekecek.. sus otur diyecek..

inanın ben altınları da verirdim hiç sorun değil ama bana sormuyor ki onlarla ilgili de planı var. Ben demeyi düşündüm ilk arabayı satma ben para vereyim demeyi ama sonra anladım buna değmez.
Neeeee birde altında arabası mı var????

Kaç kaç bu ava çıkmış. Av arıyor kendine.

her seyin ucuzuna git, oldugu kadar olsun.. begendiklerin pahali, olmaz vs diyecek..

bunu dün akşam yumurtladı önceden herşeyi ben halledicem diyordu üzülmüştüm ..
Arabasını satmasın die para teklif edeceğinizi okudum da şimdi burda bayılacaktım. İnsan en yakınına o kadar güvenemio, siz 4 ayda nasıl bunu düşünebildiniz çok şaşırdım.

Lütfen evlenseniz bile bu adamla (Allah korusun) yanınızda maddiyatla birlikte gitmeyin. Şimdiye kadar bir kişi görmedim kocasına maddi destek çıkıp takdir göreni. Birikiminiz yokmuş gibi davranın. Boşanmış arkadaşlarımdan duyduğum tek tavsiye bu hatta (Birikimleri altın yap böylece düğün zamanı ihtiyaç da olsa bozamam dersin ,yatırım o dersin kocana vs vs die.Her şey de iste,yok istemem yapma,sen onu düşündükçe gözünde değerin azalıor vs vs şeklinde tavsiyelere maruz kalıyorum. Neler neler feda edip nelere maruz kalmış bu insanlar.Bile bile lades dememek gerek.)

evet onu satıp bu borçları kapayacak düğünden sonra da altınlarla araba almayı düşünüyor sanırım tekrar
Siz bu durumu konuda belirtmediniz şimdi yazdığınız için aracı olduğunu.
E peki arabasını satıp borcunu ödedikten sonra neden size altın ve eşya alamıyormuş???
Beyimiz hangi ulukandan çok merak ettim.

Bı tek akıllı cin kendini sanıyor galiba...

E peki arabasını satıp borcunu ödedikten sonra neden size altın ve eşya alamıyormuş???

Harbiden niyeti iyi olsa arabayı satar borcunu öder. Sonra da düğün için birikim yapabilir.

Anlattığınız kadarıyla sevgiliniz bana hiç tekin gelmedi. Yorumlarınızdan belli, kaliteli bir insansınız. Neden bir kusurunuz varmış gibi hiçbir şey istemeden evleneceksiniz?

Zaten altın istiyorum denmez, erkek tarafı kendi gücü ölçüsünde setini bileziğini yapar. Önceden pazarlığa oturarak altın isteme demek çok ucuz bir muhabbet.

Bir de erkeklerin kadınların parasına karışmasına hep uyuz olmuşumdur. Kendim kazanıp harcıyorum, birikimimi de yapabildiğim kadar yapıyorum sana mi soracağım para biriktirip biriktirmeyeceğimi? Önce maddi olarak kendini evliliğe hazırlasın sonra gelip niyetini konuşsun.

Boş tenekeden farksız şu an benim gözümde. Evlenmek için beklemeyin, hiç evlenmeyin.

Arabasını satmasın die para teklif edeceğinizi okudum da şimdi burda bayılacaktım. İnsan en yakınına o kadar güvenemio, siz 4 ayda nasıl bunu düşünebildiniz çok şaşırdım.

Lütfen evlenseniz bile bu adamla (Allah korusun) yanınızda maddiyatla birlikte gitmeyin. Şimdiye kadar bir kişi görmedim kocasına maddi destek çıkıp takdir göreni. Birikiminiz yokmuş gibi davranın. Boşanmış arkadaşlarımdan duyduğum tek tavsiye bu hatta (Birikimleri altın yap böylece düğün zamanı ihtiyaç da olsa bozamam dersin ,yatırım o dersin kocana vs vs die.Her şey de iste,yok istemem yapma,sen onu düşündükçe gözünde değerin azalıor vs vs.Neler neler feda edip nelere maruz kalmış bu insanlar.)
kabul ediyorum saflık etmeye başladım resmen ama dediğim gibi böyle konuşmaya yeni başladı
benim boşanmış arkadaşlarımın da düğündeki takılar vs hep kendilerinde ama bu bana bırakmaz hayatta : D

bilmiyorum inanın bilmiyorum yani evlilik için hiçbir şeyi yok borç olmasın diye almak istemiyor ama zaten evlenmek istiyorsan bunu planlamalısın borç olmasın diye benden kısmasını ben de anlayamıyorum...

Harbiden niyeti iyi olsa arabayı satar borcunu öder. Sonra da düğün için birikim yapabilir.
Aynen dediğiniz gibi.

Hani gördüm gördüm de bu kadar düşmüşünü görmedim.
Bence pantalonun yakışmadıği erkeklerden...
Ne günlere kaldık valla.

Bizde karı koca ama çocuklarımıza ev alalımda gelecek gelin rahat etsin ev araba derdine düşmesin diye şimdiden birikim yapıyoruz. Evladımla gelinim iyi yaşasın diye.
Ve benim oğlum daha 1 yaşında.
Biz enayiyiz galiba baksana beyimiz bı kizi sömürmek için elinden geleni ardına koymuyor.

Back
X