Öyle öyle olmasına ama iyi adamları bulup kafalayan kadınlar da yok değil hani.. kastedilen bu olsa gerek bu sözde. Kurnaz dediğimiz kadınlara mı kalıyor iyi erkekler onu düşündüm bir an..
araştırmayı merak etmedim değil.. araştırmada nasıl bir sonuç elde etmişler peki ?
mantıklı elbette.. kendimi biraz başarısız hissettim sanırım bu konuda :) ama tek faktör kişisel özellikler değil bunu da biliyorum.Olumlu düşünmenin baz alındığı bir yazıydı sanırım. İçeriğini net anımsayamayacağım.
Elbette duygusal zekası yüksek kişiler, kendileri için doğru insanı bulma veya eldekini doğru insana yontma konusunda daha iyiler. :)
Neticede hepsi kısmet işi ya, takılmayın.
haklısın hemen ekleyelim ana konuya bu içeriği.Soruyu evlenenler akıllı mı diye değilde bu şekilde sorsaydınız daha yerinde olurmuş. Bu konuya benzer birkaç konu okumuştum. Evlenmek için güzel mi olmak gerek vs. gibi konulardı. Olaya bu şekilde bakarsak cevap çoğunlukla hayır olarak gelir tabiki. Ama iyi adamlarla, iyi bir evlilik yapmak için dersen o zaman farklı bakış açılarını görebiliriz burada bence.
Alakası yok. İyi, akıllı erkekler yine iyi akıllı bayanlarla evlenmek ister. Mesela ben aptal bir erkekle evlenmeyi hiç düşünmedim çok şükür evlenmedim de öyle biriyle.Öyle öyle olmasına ama iyi adamları bulup kafalayan kadınlar da yok değil hani.. kastedilen bu olsa gerek bu sözde. Kurnaz dediğimiz kadınlara mı kalıyor iyi erkekler onu düşündüm bir an..
mantıklı elbette.. kendimi biraz başarısız hissettim sanırım bu konuda :) ama tek faktör kişisel özellikler değil bunu da biliyorum.
evet nihayetinde nasip kısmet :)
Malesef bütün evliliklerde taraflar aynı şekilde akıllı ya da ahlaklı değil, birinin diğerini yönettiği ya da idare ettiği evlilik modeli çok fazla.Alakası yok. İyi, akıllı erkekler yine iyi akıllı bayanlarla evlenmek ister. Mesela ben aptal bir erkekle evlenmeyi hiç düşünmedim çok şükür evlenmedim de öyle biriyle.
E erkekler de öyle, kim istemez ki akıllı birini seçmeyi?
Bunun kadınların kurnazlığıyla alakası yok.
Ayrıca ilk sorunuza cevap olarak da evlilik için akıllı olma gibi bir kriter aranmıyor ama keşke aransa. Evlenenler psikolojik bir sınavdan geçip eğitilseler belki de aile ilişkileri daha iyi olurdu.
Tatlı dilli olmanın, güler yüzün de etkisi var. Aslında bu evlilik için değil, hayatın genelinde, her tür insan ilişkilerinde güler yüzlü olmak (hele ki şu karamsar zamanda) insanları çeken bir şey. Yüzünüz gülümsesin, diliniz tatlı tatlı söylesin, çevreniz insan dolacaktır. Eh bir gün biri çıkar karşınıza, çok da şeapmamak lazım. :)
Akışına bırakın, hayatınızı yaşayın.
Evlenmenin akılla alakası yok,Gerçekten nasip işi.Hiç aklımda yokken pat diye evlendim ben.Biraz garip bir soru olacak ama evlenmenin, evliliğin akıllı olmakla bir ilgisi var mı?
Bugün biri bunu sorgulamam neden olacak şeyler söyledi. Gerçekten akıllı kızlar kadınlar mı başarılı bir evlilik yapmayı becerebiliyor!(sözüm ona) ?
Nasip kısmet diyoruz, Ki gerçekten bazen pat diye oluverirken bazen bir türlü olmuyor bu işler.
Öyle öyle olmasına ama iyi adamları bulup kafalayan kadınlar da yok değil hani.. Kurnaz dediğimiz kadınlara mı kalıyor iyi erkekler onu düşündüm bir an..
Pek sanmıyorum. Erkekler aptal değil. Muhakkak bir çıkarı vardır o kadından o yüzden evlenir. Allah aşkına herkesin elinde internet var. Ben bu devirde saf insanın olabileceğine ihtimal dahi veremiyorum. Kısa bir süre erkeğin gözü kör olur belki ama sonra kadının gerçek yüzünü görür.Öyle öyle olmasına ama iyi adamları bulup kafalayan kadınlar da yok değil hani.. kastedilen bu olsa gerek bu sözde. Kurnaz dediğimiz kadınlara mı kalıyor iyi erkekler onu düşündüm bir an..
Kendi yaşam tarzı ve zevklerine uyumlu insanları seçerler bence. Kim olsa öyle olur. Benim hayat tarzıma uyuyor mu? Benim sinema zevkime uyuyor mu? Ya da benim giyim kuşamıma uyuyor mu diye düşünüp buna göre hareket eder. Vs vs. Zaten böyle hareket eden insanlara bakın mutludurlar. Çünkü bi sorun yoktur olsa bile insanca çözebilirler.Malesef bütün evliliklerde taraflar aynı şekilde akıllı ya da ahlaklı değil, birinin diğerini yönettiği ya da idare ettiği evlilik modeli çok fazla.
Erkekler akıllı kadın ister ama gerçekten akıllı kadını mı seçer yoksa ona hitap edeni akıllı mı bulur mesele bu aslında.
Evet herkes keşke kendine uygun birini bulsa ve kendi aralarında çözseler konuyu.Kendi yaşam tarzı ve zevklerine uyumlu insanları seçerler bence. Kim olsa öyle olur. Benim hayat tarzıma uyuyor mu? Benim sinema zevkime uyuyor mu? Ya da benim giyim kuşamıma uyuyor mu diye düşünüp buna göre hareket eder. Vs vs. Zaten böyle hareket eden insanlara bakın mutludurlar. Çünkü bi sorun yoktur olsa bile insanca çözebilirler.
Ama diğer türlü uyumsuz eşler maalesef gördüğümüz üzere mutsuzdurlar genel olarak tabiki hepsi öyle değil.
Bu konu gerçekten güzel iyiki açtınız. Yani demem o ki herkes kendine uygun birisiyle evlenirse hayat daha güzel olacak.
En basiti nişanlıyken böyleydi evlensek değişir sandım ama yanılmışım! Diyor çoğu kadın. Aslında karşısındakinin karakterinin değişmeyeceğini bilse o kadın belki bu kadar mutsuz olmazdı.
Asla kendi isteklerinizden kendi doğrularınızdan vazgeçmeyin derim ben. İnan'ın bekarlık; kötü bir evlilik yapmaktan kat be kat iyidir.
Tamam da soru evlenebiliyorlar değil ki ben mi yanlış anladım başarılı evlilik demiş konu sahibiValla ne salaklar evleniyor alakası yok
sonradan değiştirdim soruyu. cevapta bir hata yok yani :)Tamam da soru evlenebiliyorlar değil ki ben mi yanlış anladım başarılı evlilik demiş konu sahibi
Bazı erkek ve kadınların "ben bunu iyi güderim, ipler benim elimde olur" yaklaşımıyla özellikle akılsız eş aradıklarını düşünüyorum.
Ama normal şartlarda akıllı bir adam/kadın kendi zekasına denk bir eş ister yanında bence.
Eşimin "aslanın dişisi de aslandır" diyerek sık kullandığı bir hikaye vardır;
Ormanlar kralı aslan' la boğa bir barda oturup kafa çekmektedir. laf lafı açmış havadan sudan muhabbet uzamıştır. saatin epey geç olduğunu fark eden aslan müsaade isteyerek ayaklanır.
+ saat çok geç olmuş. ben kalkayım artık. hanım bekler evde.
öteden beridir aslana uyuz olan boğa. bu durumu fırsat bilerek ormanlar kralına yüklenmeye başlar.
- yahu sen ki koskoca aslansın, ormanlar kralısın yakışır mı senin gibi birine hanımdan korkmak?
aslan bıyık altından gülse de hiç istifini bozmadan kalkar. fakat boğa yüklenmeye devam eder.
- bak bana. örnek al biraz beni. ben evdekinden korkuyor muyum hiç?
bunun üzerine aslan gülümseyerek eğilir ve boğanın kulağına sessizce fısıldar.
+ bak canım kardeşim. işte aramızdaki fark bu. beni evde aslan bekliyor. seni ise inek bekliyor.
Herkes bir şekilde dengini buluyor diye düşünüyorum. Önemli olan hayatta doğru adımlar atmak, kendine güven duyup beklentilerini iyi ifade edebilmek.
Ama evlenmenin akılla ilgisi yok bence. Duygusal zeka derseniz evet kesinlikle.
Evliliğin en temelinde tek başına da mutlu bir birey olabilmek var benim için.
Yalnızken de çok mutluydum, hayatı kaçırmadım, sevgilimle birlikte çok eğlendiğimiz için evlendim. Yaptığım espriye boş boş bakacak biriyle ömür çürütemezdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?