Evlenmeye karar verene kadar her şey güzeldi, ama...

inan bana bu daha iyi olur. şak diye bitirirsen içinde acabalar belkiler oluşur. ama zamana bırakıp daha da çirkinleştiğini görmek elimden geleni yaptım. daha da kötüye gittim. der daha rahat unutursun.
bitirme kararı aldığında bunu kabullendiğinde onunla düğün nasıl olacak hayalindeki ev gelinlik vb. konudaki her konuyu şartlarını anlat. kabul ederse ne ala devam eder... ama etmezse hiç değilse senin için rahat eder.

Selam Belinay seni bu sitede bende iyi tanıyorum..Yeni nick aldığımdan beni tanımazsın..Sorun değil...
İnan sen hakkında en doğru kararı verdin..Kendin ve ailen için..Güzel günler gelecek.Sadece sabretmelisin..Bak gör sanai ailenei yaşam tarzına saygı duyacak seni sen olduğun için seven ve asla değiştirmeye çalışmayacak birisi çıkacaktır..
Sevgilerimlea.s.

çok teşekkür ediyorum bu güzel temennilerin için tatlım a.s.

yanılmıyorsun.. sadece bunların olabildiğine inanamıyorum hala. beklememin sebebi de hala inanamıyor olmam sanırım. öyle bir şey ki bütün hayatını planlıyorsun. şimdi ne yöne gideceğimi bilemiyor gibiyim. çok güvendim ona, çok inandım.

bu arada belinay sana da sabır diliyorum. çoğunu atlatmışsın ama hala içinde bir şeyler kalmıştır. senle aynı şeyleri yaşıyorum ve kolay olmadığını görüyorum. eminim senin için çok çok güzel bi hayat var..

buraya yazarken içimin bu kadar rahatlayabileceini, önümün açılacağını ve yolları bu kadar iyi görebileceğimi düşünmemiştim. çok teşekkür ederim..

inanki kolay değil heleki ilk 1 2 ay ben neyapttım dedim aslında bakma şuan iyi olduğuma ara sıra ağlıyorum en ufak bi şarkıda geliyor aklıma ama geleceğimde önemli benim bu hayata 1 kere geliyorum evet henüz yeni ve bu ayın 7'sinde 6. aya girricez ayrılışımızın yavaş yavaş atlatıyorum çok şükür...

canım bence de çok iyi düşün.daha sonra son pişmanlık fayda vermez.ayrıca biömür ağlayana kadar şimdi ağla daha iyi.bide tavsiyem eltinle görüş.onun durumu nasıl?çok seviyorsan sana yardımcı olabilir o kadar mutlularsa.ama mutlulukta kolay elde edilmiyor.inşallah en doğru kararı verirsin.senin için kolay olmayacak.sonra pişman olmadan enine boyuna düşünerek karar ver.

esra varya okadar tilkiki sein erkek arkadaşın hem çıkarken belirtmemiş bunu hemde zaten nişandan 1 gece öncesi senin gelmeyin dediğinizde korkup gelip nişanı takıp ertesi gün yine afra tafra yapmasından çok tilki olduğu yani akıllı olduğu besbelli.. nasılsa esra nişan yapılınca vazgeçemez diye düşünmüş aklı sıra...

1-2 hafta gibi bir süre uzak dur düşün istersen. telefonunu kapat görüşme. düşüncelerini ölç biç. yapıcı olmaya çalış önce. ki ilerde acabaların keşkelerin olmasın.keşke şöyle yapsaydım belki düzelirdi diye bir düşünce kafanda kalmayacak şekilde seçenekleri düşün.
oldu ki kararın ayrılık yönünde oldu. hiiççç öyle ben nişanlandım geri dönüşü yok düşüncelerine de kapılma. belki olabilir bu düşünce aklının bir köşesinde. millet bilmem kaç yıllık kocasından ayrılıyor. ayrıca senin arkanda aslanlar gibi ailen var.

eltimle ve dahi kaynımla konuştum. onlar benzer şeyler yaşadıkları için ben derdimi anlatmadan onlar beni teselli etmeye çalıştılar. onlar tabi ailede bu duruma maruz kalan ilk ekip oldukları için daha çok zorlanmışlar bir de onlar kayınvalidemle aynı şehirde oturuyorlar. siz dik durmalısınız diyorlar. ama tatlılıkla bu durum çözülmez 45 yaşından sonra ablam düzelcek değil diyor kaynım. nişanlım abisini dinlese, biraz akıllanır. ama yıllarca onu doldurmuşlar, abin şöyle yaptı, bizi üzdü, yengen bunu dedi vs... bu arada görümcem annemle yaşıt sayılır. biraz kuşak sorunu biraz da kapris sorunu olan bir kadın.

belliki her zaman onun ailesine uyum sağlayacaksın uymazsanda tantana ve kavga yani

senin ailenle onun ailesi uyumsuz bence fazla uzatma sadece erkekle evlenilmiyor ailesi ile evleniliyor
sonuçta bayramlar var başka düğünler var her daim baskı altında olacaksın veya kendini öyle hissedeceksin yarin çocuk olduğundada evde otur diyecek ailesinin sözünü dinleyecek kız kardeşleride varmış onlarla epey uğraşacaksın oysaki uyumlu olsalar morel bozukluğuda olmaz çevremde uyumsuz
çiftlere çok üzülüyorum ben, bir de sen yüksek okul mezunusun neden kendini şimdiden ezdiresin sindiresin , kızlar kendilerin aşk uğruna ezdirmesinler , istedikleri karşısında dik dursunlar , !!!

erkek arkadasin madem ailesini bu kadar takacakti en bastan tercihini o yonde yapsaydi..yapmadiysa da ailesine seni benimsetmesi lazim..onlarin istedigi gibi olmak zorunda degilsin..ufak tefek seyler yapilir..ama onlar seni ellerinde istedikleri gibi oynatmaya calisiyorlar.nisanlinda buna izin veriyor..ayrica diger gelinleri icin dusundukleri cok cirkin yarin sende onlarin istedigi gibi giyinmeyince senin icinde mi aynisini soyleyeyip uzak duracaklar senden?ne kadar kirici kilik kiyafete bakipta yargida bulunmak..bunun adi yobazliktir baska birsey degil..hayat senin..ama cok iyi dusun,tasin yarin obur gun ailesine zit birsey dersen yada giyinirsen sende kotu olursun esinle de aran bozulur..

Allahım kıme güvenebılırım dıye korkuyorum.
benzer durum bende de var. sevgılım aılesını falan bırakıp yanıma geldı. benım sana ıhtıyacım var, annem babam zaten bana yıllarca bakmadı (ayrılar ve onu babaannesı büyütmüş) bundan sonra da olmasınlar benım ıçın fark etmez dıyor ama...

ılerıde onların sözüyle bütün yaşadıklarımızı alt üst eder dıye korkmaya başladım böyle konuları okudukça... çok zor durumun.. bılmıyorum kı ne yapman doğrudur

@ ema1 ben de aynı şeyleri düşünüyorum. ben hayatı dolu dolu yaşamayı isterim. ailem de beni hep öyle yetiştirdi. öyle özgürüm ben diyip manyakça şeyler de yapmadım şükür. ama şimdi her hareketim sorugulanıyormuş gibi hissediyorum, boğuluyorum.

@ mors bence de yobazlık. ah inanın hep kafamdan geçenleri dile dökmüş oluyorsunuz. ben hep kendime "acaba abartıyor musun" diye soruyorum.

@ dove çok iyi düşün canım. bak daha öğrencisin. o da öğrenciyse sana net bir şey söyleyeyim öğrencilikle iş hayatı arasında bir uçurum kadar fark var. hele para kazanmaya başladığında değersiz olan oğullar kızlar birden değerli oluyor. ben ve belinay gibi öğrenciliğinde mutlu olup sonradan sürprizlerle karşılaşma. fedakarlık da bir yere kadar olmalıymış... ayrıca "Ankara'da aşık olmak mükemmeldir.." en güzelini yaşa, her dakikanı mutlu geçir. öğrencilik öyle güzel ki.. ama kendini de korkutma, sadece çok iyi düşünmeye çalış.

Kimse senin omzuna alacağın şala karışamaz. Nişanlın şimdiden böyleyse ileride nasıl olur acaba. Sert durmak gerek bu tür konularda. Olay şunu giydin bunu giymedin değil senin seçimlerine şimdiye kadarki yaşantına saygısızlık. Ne yani şimdi sen abuk subuk giyinen biri haline geldin işte. Herkes tercihini kendisi yaşar yaa. Çok sinir oluyorum ben böyle şeylere. Baştan bu tavrı alman çok iyi olmuş. Herkes amannn bir şal alıvereyim çeneleri kapansın der genelde ama yapmamak gerek işte.

Ben nişamında ip askılı bi abiye beğenmiştim eşim o ip askıları bile söktürdü
Seni nasıl görürlerse öyle bilsinler alışsınlar nasıl başlarsa öyle gider dedi
Benim eşimin aileside kapalı ama dinden değil köy zihniyetinden
Bende sana yazık ki aynı şeyi söyleyeceğim nasıl başlarsa öyle gider
Eğer nişanlına kendini iyi ifade edip kendini kabul ettirebiliyorsan ne ala
Ama yok nişanlın ailesinin lafıyla hareket etmeye devam ediyorsa çok üzgünüm ama sonu büyük ihtimal hüsran
Nişanda bu kadar karışan inan düğünden sonra daha garanti görür daha çok karışır
Eşyanıza evinize yediğinize içtiğinize hatta ne zaman doğuracağına daha aklına ne gelirse karışabilir
Daha yolun başındayken iyi düşün.
Bunun kararını verecek olan sensin
Allah sana kolaylık içine ferahlık versin Sevgiler

nişanlın askerden gelince adam akıllı konuş aynen burda anlattığın gibi canım ailenden etkilenip huy değiştireceksen mutlu olamıycaz evlenince sürekli huzursuz olucaz ben böyle bi evlilik istemiyorum ayrılalım daha iyi de sonra onun tavırlarına göre hareket edersin..

Essra ; senin hikayeni arkadaşların yorumlarını teker teker okudum...
Aile baskısıyla erkeklerin çok değişecekleri aşikar.
Şunu da unutma, onlar ne kararlıysa sen de o kadar kararlısın...
Sana şu hikayeyi anlatacağım belki seninkine benzeyen kısımlarından kendine bir karar çıkarırsın...
Ben erkek arkadaşımla 3 senedir beraberim. Onun ailesi çok çok kapalı olmasa da annesi öyle.
Oğlunun kendi şehrinden olmayan tabiri caizse ıstanbul kızıyla olduğunu duyunca çıldırmış.. Hele ki ben aleviyim mesela, onlar bunu duyunca beni şu PKK militanlarından sanmışlar. (Ne alakaysa.) Ve beni tanımadan benden nefret etmişler. Babasının bağırmasına, annesinin hastaneye kaldırılışına ve sonunda oğluna o kızla bir daha görüşmeyeceksin diye yemin ettirişine herşeye şahit oldum...
Sonuç mu?
Ben pes etmedim sonunda onlar pes etti.
Beni evlerine davet ettiler gittim. Gördüler ve anladılar yanlışlarını şimdi ise, hala müstakbel kayınvalidem açıp 15-20 günde bir hatrımı sorar...
Yani lütfen seni dış görünüşünle yargılamalarına izin verme.
Nişanlın belli ki zan altında kalmış. Evlenince eltin gibi omzun dik olacak ve hayatını kuracaksın eminim...
Nişanlının gerçek yüzünün bu olduğuna inanmıyorum herşeyi silip atmak kolay.
O kadar çabuk pes etme lütfen.
HERŞEYıN ÇARESı VAR.
:teselli:

essra canım bence de tavrını başta belli et.arkadaşların dediği gibi nasıl başlarsa öyle gider.başta tantana ederler ama sonra kabul etmek zorunda kalırlar.bence sen başta nişanlını alıştır.ben böyleyim kabul edersen de.bence seni kaybetmek istemeyecek.ama nişanda davrandığı gibi evlendikten sonra da değişmez inşallah.sende nişanlıyken alıştır ve her fırsatta vurgula kişiliğinden taviz vermeyeceğini.gerçi nişalın seni önceden detanıyomuş ama nişanlınınca değişmiş.korkarım ki evlenince de dğişebişir.karalı ol.taviz verme.kayınvalidenlere de baştan mesafeni koy.

şimdi bir ton sorum ve sorunum var.
bu adam benim tanıdığım sevdiğim kişi mi?

canım bak bende nişanlanmamızı askerdeyken ıstedıler bız kendı aramızda yüzük taktık adamı askerdeyken tanıyamamaya başladım ben askerdeyken ayrılmak cok ısterdım ama bırcok arkadaşım hande yapma etme güzelim asker gelınce hersey degıscek dedı babası ıcın okulu bırakmış ve babasını ıflastan kurtarıp askere gıtmıştı ben ne ıstersem olur dıyordu aılesı caddebostanda oturan ablası -kuzenlerı açık gıyınen dogulu bır ınsandı.yazlıkta ( tekırdağda yaptı askerlıgını ) gelmeden benım kıyafetlerımı uygun bulmadıgını söyledı ve ayrıldık ınanamıyordum nasıl olur boyle der dıyordum sonra barıştık aılesının benım yazlıktakı kıyafetlerıme laf soyledıgını ve bunun ıcın ayrıldıgını kendısı ıtıraf ettı bsy dıyemedım halbukı ablası benden daha acık bır bayandı askerden geldıkten sonra parmağında oynatmaya başladı aılesı.sana da olabılır canım dıkkatlı ol.

ailesini bunca dinliyorsa, ailesi de bu kadar kapalıysa benden de böyle bir talepte bulunurlar mı?
bence bulunacaklar nişanda daha bunu bellı etmeye başlamışlar içlerine girdiklerinde kesınlıkle bunu senden bekleyeceklerdır.

beş kuruş fayda sağlamasalar da düğünde ne alıp almadığımıza karışırlar mı?
bunu bılemıyorum canım sende yaşamadan bılemezsın.

bir de ben neden bu kadar korkar oldum, evlilik öncesi herkes bu kadar korkar mı?ınan normal degıl ve sen suan mutlu olman gerekırken ıcınde sadece acabaların var.bu hıcte normal degıl.

bir de eltim var, çok tatlı bi bayan ama beni onla konuşturmak dahi istemiyor kimse. yanyana
gelmeyelim diye uğraşıyorlar, çünkü onlara uygun bi gelin değilmiş, bunu defalarca dile getirdiler. oysa bence çok süper anlaşıyoruz birbirimizi tanıdığımız kadarıyla. bir tek onu sevdim onun haricinde bu ailenin içinde olmak istemiyorum. böyle gelin gidilir mi?
neden çünkü kendı ıstedıgı gıbı davrandıgı ve onların sözünü dınlemedıgı ıcın aıle soz gecıremedıgı ıcın karşılar kıza.ve senınde ona benzemenden korkuyorlar.

iş ciddiye bınınce ınan degısıyorlar.bazıları ılıskımı bılıyor ben genede anlatıyım .bazı tanınmış fırmaların velıahtı olan bır ınsanla bırlıkteydım ben kürd bır aıle bıtlıslılerdı ama yanında nerden baksan 50den fazla kısı çalışıyordu sadece onun sahıp oldugu fırmada.adam ılk çalışmayacaksın ıstemıyorum çalışmanı dedı neden çünkü o benım iş çevrem onun çalıştırdıgı ve aılesının sahıp oldugu maddı mal varlgıı umrunda olmadıgı gıbı tam tersı nerden mezunsun türü benzerı konularda susmasına neden olacak bazı kelımeler kullanıyorlardı.benım ondan daha üstün olmamı kaldıramadı.sonrasında aılemı bahane ettı aılenle görüşmeyeceksın evlendıgımızde dedı neden benım babam arkamda olursa ben dık kafalı olurmuşum.üçüncüsü ben sürekli ona ve aılesıne hızmetcılık yapacak gibi olacakmışım süreklide evlat verecekmışım.inanamadım söyledıklerıne tabı bunları bana bellı etmeden yapmaya çalıştı bırcok seyden sonra ıtıraflar başladı sonrasında kılık kıyafetım bunları gıyme bunlarla görüşme şu saatten sonra dışarı çıkma gibi şeyler söylemeye başladı ve bunları yapmayınca daha evlenmeden hakaretler ve şiddet başladı ve evlendıkten sonra tüm bunların olabılecegını düşünmeye başladım artık ayrıldık.korktum çünkü canım aılelerın etkılerı çok büyük oluyor malesef.benım yapmaz dedıgım ınsandı ortak tanıdıklarımız cevresndekı ınsanlar ımkansız dıyorlar hatta benım aşık oldugum adam asla degıl dıyorum askerden geldıkten sonra hersey daha kötü olabılıyor lütfen ıyı düşün....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…