Evlenmeye karar verene kadar her şey güzeldi, ama...

Ben öyle düsündüklerini sanmiyorum canim....temkinli davraniyor olabilirler....herkes yasadiklarindan ders cikariyor cünkü kendine...ilk gelinlerine belki cok sicak samimi davrandilar ve bu davranislari karsinda hayal kirikligina ugradilar, o yüzden sana daha dikkatli adimlar atiyorlar...

Ha burda senin hic bir sucun kabahatin yok tabiki, ama ne cikarsa sansima diyoruz bir bakima...buda senin sansin güzelim....:hulya:

Bak konu basligina..."evlenmeye karar verene kadar hersey güzeldi, ama" aslinda bu baslik herseyi anlatiyor....inan bana evlilik cogu zaman iki kisinin degil bazen 3 bazen 4 bazende bir ordunun sürdügü bir kurum....buna Annen baban kardesin, onun Annesi babasi kardesi vs. vs....hepsi dahil.

Hicbirimiz gökten zembile inmedik, evlenecegimiz insanin ailesini sevmesekte bir sekilde kabul etmemiz lazim, onlar icin degil, sevdigin insan icin...

Nisanlin hele bir gelsinde oturun konussun adam akilli.....4 yil aci tatli gecirdiniz, bana göre böyle kücük seyler yüzünden kiymayin sevginize.....
Adam gibi seveni bulmak zor bur devirde.....umarim hayirlisi olur:1hug:

umarım hayırlısı olur.. hepimiz için. gerçekten teşekkür ederim. burada paylaşmak çok güzelmiş vereliniortak

bundan böyle beklemedeyim... bekleyip, konuşup görücem.

bence bir gün diğer eltini arayıp telefonda halini hatrını sor.. müsait olduğunu anlarsan sana bir şey danışacağım de? ona neden aralarının bozuk olduğunu sor.. yani iyi anlaşıyorsanız.. e zaten araları da bozukmuş sana derdini açacaktır.. korktuğunu söyle.. senin de mutsuz olduğunu gördüm daha çok korktum de..
eltinde aldığın bilgiler ile bence kararın daha kesinleşir diye düşünüyorum.. bence fikrine yön verecektir.. sende kararını alırken onun yaşadıklarını göz önüne alabilirsin.. nede olsa iyi anlaştık diyorsun seni anlayacaktır o..

son durum ne merak ettim olumlumu olumsuzmu?

ya birde bu insanları anlayamıyorum hadi kendisi kız sahibi olmasa kadın ve dayatsa benim gelinlerim böyle olacak dese bi nebze anlarım derim ki kızı yok ya sallıyo nasılsa..
ama onunda bir kızı var kızına da herşey dayatılsa herşey burnun da getirilse düğünü nişanı ona zehir edilse içleri rahat mı olur..
ben dışarıya nasıl zarar verdiysem inanın hepsinin misli mislisini çektim..
anneme derdim ki ben sen gibi böyle şeyleri kullanmam hemen atarım çöpe derdim... en iyisini alırım evime çok zevksizsin derdim..,şimdi bu evde annemin evinde kiler pırıl pırıl yeni çiçek gibi eşyalar kalır o kadar eski şeyler var ama atamıyorum.. kayınvalidem senn derdin kavanoz değil beni evden atmak dedi çıktı güzelini alacaz dedimde hee alında görüyüm dedi.. ben vitrinimi attırmam dedi kırk yılllık dökülen eşyaları değiştirtmedi bize neyin yerini değiştirsem bir gün sonra yri değişmiş oluyor.. keşke anneme böyle yapmsaydım diyorum çoğu zaman (
onunda kızı vr şimdi sana ve diğer gelinlerine böyle yapıyorlar.. ya kızları dahada beter bir aileye gelin giderse..

allahın sopası yokki.. ne demişler.. bazı günahlarımızın cezasını dünya gözüyle göreceğiz... allah senin nişanlın asker de iken aydınlanır inşallah.. ve mutluluk için sana eskisi gibi gelir..
ailesini hiçe saysın demiyorum sınırı bilsin yeter..

Böyle kadınların kızları da gittikleri yerde analarından aldıkları akılları uyguluyor
Beceremezse geri geliyor

ben eltimle konuştum. beni korkutmadan anlatmaya çalıştı. aslında ben bir şey sormadım ona. o benim halimi anlayıp anlattı. konuşurken kaynım geldi. sonra onunla konuşmaya başladık. önce dedi ki "ne o kaynana mı çekiştiriyorsunuz" ben de "yok abi bizim büyük derdimiz görümce, o karışmasa kaynanamızla anlaşırız" dedim. güldü :) sonra o başladı anlatmaya. evliliklerine nasıl karıştıklarını. ablasının geçmişten kalma alışkanlıkla her şeye mudahale ettiğini, onların kendilerine ait bir hayatları olduğunu bir türlü kabul edemediğini, sürekli problem yaşıyorlarmış gibi düşünüldüklerini aslında eşiyle çok iyi anlaştığını söyledi. hatta "esracım benim artık tek isteğim eşimin elini tutmak, bi film izlemek, beraber yürüyüş yapmak, çocuklarımla vakit geçirmek, başkaları da umrumda değil. ben biraz sivri dilli olduğum için bize karışmalarına izin vermedim, kötü biz olduk. her şeyin acısını da eşimden çıkardılar, onu suçladılar. ben bunlara göğüs gerdim ama gökhanın biraz daha yolu var. o henüz göremedi. öyle çok konuştular ki biizm hakkımızda, öyle çok şikayet ettiler ki kendi kardeşim bana düşman oldu. inan seninle şöyle konuştuğum kadar yıllar var gökhanla konuşamadım ben" dedi. o kadar içten söyledi ki. şikayet etmiyordu, derdini paylaşıyordu. kendimden çok onlara üzüldüm. hani bu sözleri eltimden duysam, düşman olmuş belki de abartıyor diyebilirm. ama kaynımdan duymak gerçek olduklarını kanıtlıyordu. Alllah onlara da bize de sabır versin. olur da evlenirsem en yakın olacaklarım onlar olur, bunu da biliyorum.

görümcem zaten evli canım. hatta annemden 3 yaş küçük. eşi müthiş sert bi adam. kaba değil ama kuralları çok kesin. sanırım görümcem de orada koyamadığı ağırlığı başkalarına koymaya çalışıyor. ama ben de diyorum. böyle yaparsa ya kendi gelininden çeker ya da kendi kızlarına verir Allah. ben istemem tabi benim gibi kötü şeyler yaşamalarını, ama elimi açıp "Allahım sen gör" demiyorum desem de yalan olur.

inan ki ben de kimse hiçe sayılsın istemiyorum. bi sınır koyabilse yeter bana. çekirdek ailenin ne demek olduğunu anlasa yeter. bakalım. 70 gün fln var. bi dönsün. benim evlenmek için de acelem yok zaten. devam edelim de desek bu yaz evlenmeyi düşünmüyorum artık. varsın beklesin. aynı karmaşanın içine girmek istemem.

son durum ne merak ettim olumlumu olumsuzmu?

bana soruyorsan ne olumlu ne olumsuz. aslında kafam daha çok olumsuz. hani askerde bazı şeyleri fark etmiştir, davranışları değişir biraz, o zaman bi şansımız olur. ailesine olan bu durumu haricinde gökhan iyi adamdır, bunu kabul ediyorum.

tabi bir de onu gördüğümde hissedeceklerim var. özlemiş olursam bu zaten normal ama bunca zaman acaba ayrılsam mı diye düşündükten sonra eskisi gibi hissedemezsem o zaman bazı şeylerin farkında olması bir şeyleri değiştirmeye yetmez. zaten son anda böyle şeyler yaptığı için beni köşeye sıkıştırmaya çalışmış gibi hissediyorum, bunu üstümden atamadım. sonuçta ayrılık insanın aklına bir kez düşmeyegörsün... yine de beklemeye değer diyorum. bakalım 18 ocak sonrası anlayacağız :uhm:

allah sabır versin.. bak en azından eltin ve eşi ile konuşmuş kafanı rahatlatmışssın senin düşündüklerini anlayan ve gören vede onun ailesinden olan birileri var..
gökhan geldiğinde eğer devam kararı alırsan oturup konuş.. hayatınıza müdahale edemeyeceklerini anlat.. ha o eğer bunu istemiyor ailesi tarafından kumanda ediliyorsa.. o zaman bu işe son nokta koyarsın aklında keşkeler acabalar kalmaz.. aklını temizle öyle bitir bitireceksende..
bittiğinde ben elimden geleni yaptım dersin..

kesınlıkle zor ve kabullenmesı guc bır durum

bence ne düğünün ne de kınan ıstedıgın gıbı olur
nişanda surat yamalrı cok kötu olmuş
hakkında hayırlısı

Şimdi buradaki yorumların hepsini okudum. herkes işte devam kararı alırsan eşinle konuş, şöyle olsun böyle gitsin demişte bunlar hayal arkadaşlar. Sonuçta bu adamın bir geçmişi ve bir ailesi var. Aynı dert benim başımda da var , ara ara bende burada yazıp içimi boşaltıyorum. 5 senedir evliyim ve 5 senedir çekiyorum. Gülsüm sultan olaya mantıklı yaklaşmaya çalışsada herhalde kaynanası olmamış diye düşünüyorum veya onunki kayınvalde veya anne formatında. Olay şu bende severek çok iyi bir adamla evlendim. Ama annesi ilk tanıştığımızdan beri bana düşman, oğluna layık bulamadı ve yıldızımız hiç barışmadı. Evlenmeden eşimle bende oturdum konuştum kayınvaldenin mütecaviz olduğu bir yaşam istemiyorum diye, ok dedi. Düğünü onun ailesinden sıfır katkı ile yaptık birde onların memlekette düğün niye yapmamışız diye 3 hafta ağladı düğün öncesi. Babamın aldığı evde ve eşyalarla oturuyoruz sağolsun. Ve kayınvaldemle her biraraya geldiğimizde eşimle boşanmaya karar vermekle sonuçlanan ciddi kavgalar yaşıyoruz, kaç kere kendi evimi terkettim. Dayanamıyorum ama evlenmeden ne annem ne de ailemden biri sana birtek laf söyleyemez diyen kocam ailesinin yanında beni ezmekten zevk alıyor, erkeklik gösterisi. Sonuç o kadar verilen sözlere rağmen kocamın davranışlarında hiçbirşey değişmedi, ben koyduğum mesafeyi arttırarak ruh sağlığımı korumaya çalışıyorum. Yani çok uzun yazdığımın farkındayım Esra'cığım ama sana tavsiyem bu adam asla ailesinden kopmayacağına göre onlarla bir yaşama hazırmısın? Adamı seviyorsan tabii ki. Eğer yaşadıklarınla beraber adama olan sevginde ciddi bir azalma varsa zaten hiç zorlama vay evlenseydim mutlu mu olurdum falan?? yani canım erkek kısmı ailesine sırt dönmez ve abisi gibi istisnalar asla kaideyi bozmaz. Benim eşimin sinirleri hala bozuluyor ben ailesine sıcak davranmıyorum diye, 5 sene doldu bir arpa boyu yol alınmadı. Ve hala düşünürüm ara ara çok sevmeme rağmen bu aileden kurtulmak için sırf boşansam mı diye. Çok iyi düşün Allah (CC) yar ve yardımcın olsun canım

Yavrum bu aile ilerde senin başını ağrıtacak,çok yıpranacaksın ve gözün o çok sevdiğin uğrunda fedakarlık yaptığın eşini bile görmeyecek son pişmanlıklar ne yazık ki fayda etmiyor...Gözünüzü seveyim,evlenirken kendi kişiliğinizi,aile görgünüzü,ne şekilde yetiştiridiğinizi ve iki ailenin birbiriyle ne kadar anlaşabileceğini göz önüne alın bu arada maddi konuları da asla kulak ardı etmeyin çünkü artık samanlıklar seyran olmuyor...

esracım okudum ama inan bana okadar saçma geldiki senelerce birlikte olun sonra bi şal yüzünden huzursuzluk olsun ..... gerçekten çok saçma benim nacizane fikrim ama bi şal için değmezdi nolur alsaydında onlarda kendi çaplarında mutlu olsalardı ve bu bütün mutsuzluklar yaşanmasaydı..

esra hepsini baştan sona okudum bi gece değişebilen bi insandan bence fayda gelmez hem birisiyle evlendin zamanda o kişiyle değil bütün ailesi ile evlenmiş oluyorsun kapalı bi aile ise ki mutlaka sendende aynı şeyi isticeklerdir bi şala bile bu kadar taktıklarına göre yada başka bi sorun var demektir hakkında hayırlısı olsun

Hadi iyi düşünelim zorlamadılar diyelim
Yine de hep memnuniyetsizliklerini belli edeceklerdir

Senin sorunun Esin canim....Kayinvaliden degil....
Ailesi ve karisi ile aradaki dengeyi tutamayan bir adamla evlisin malesef....bu tür sorunlarin olacagi malum....

Bu arada Kayinvalidem var canima.s....ama haklisin seni anlayamam cünkü ben kayinvalidemi severim aramiz iyidir cok sükür.....:hulya:
Lakin bu sadece kayinvalidemin melek gibi bir insan oldugundan kaynaklanmiyor.....istisnalar haric ben her zaman baltada varsa sapindada var diyenlerdenim....

Tabiki bazi kaynanalar vardirki agzinla kus tutsan yaranamazsin....ama öyle birinede zaten yaranma gibi bir niyetide olmamali insanin.....mümkün oldukca uzak durmak gerek.

Umarim sende sorunlarini cözersin....aslinda hayat bu tür seylere takilmicak kadar kisa öyle degilmi....:1hug:

biz kadınlar neden bu kadar fedakarız anlamıyorum ben ya.etrafımdaki kadınlara bakıyorum.herkes o kadar fedakar ki.senin de derdini okuyunca yine fedakar bir kadın gördüm.yaptığın fedakarlıklar bana göre benim bakışım bu hayata yani. 1-kendi harçlığınla sevgilini okutmuşsun anlattığın kadarıyla bana göre yanlış.2-düğünü bizde erkek yapar.kadın 5 kuruş para koymaz.sen çalışmış çabalamış eşinin yapması gereken bir şeyi kendin yapmışsın.ortak olmuşsun.bir de ailesi yardım edeceklerini köstek olmuşlar.bana göre yine yanlış.3-bu kadar fedakarlıkları ve hayatını yanında geçireceğin adam, anında ailesinin gazına gelip sana o derece ağır konuşmuş.ve bana göre şimdi bunu yapan ilerde seni mahveder.onun kişiliği oturacak, kendi başına bir birey olduğunu kavrayacak diye senin yılların dertle sürer gider.bir de bu kadar fedakarlıklarına karşın bir de ailesinin kapanma isteklerine falan boyun eğ istersen tam olsun.ben de bunu anlıyamıyorum ya ben çok sertim bu konularda eşimin ailesi bana karışacak, giyimime karışacak, düğünüme karışacak, evime aldığım eşyaya, kişiliğime karışacak.oldu yani.benim kendi ailem bana bu kadar sene emek veren insanlar karışmıyor bana, hayatıma dün girmiş insan beni bu kadar kurcalayacak.valla bekarım, allaha büyük söz olmasın evlenirsem de yakarım abi.düğünümü de istediğim gibi yaparım, evimi de istediğim gibi döşerim, karışana da ağzının payını veririm.ailesinin ya da bir başkasının verdiği gazla hareket eden insan da benim kocam olamaz.sağlam karakter çok önemli.daha çok gençsin bu kadar acele etme derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…