Evlenmeye karar verene kadar her şey güzeldi, ama...

Hande tebrik ediyorum seni canım böylesini BEN merkezli bir kişiden kurtulduğun kararını verdiğin ve aşk sevgideğilde MANTIK yoluun seçtiğin için...opuyorumnanaktan Aşığım seviyorum sevgim var oda beni seviyor katlanırım diyip yola devam eden kişilerin ilerde ne tür sıkıtı çektiğini görüyoruz ya aileler anlaşamıyo, ya erkek tarafı sürekli iğnelerini batırıyo, ya eşim sevdiğim aşık olduğum dediğimiz kişi değişiyo evlenince, ya boşanalıyor, yada artık katlanıp çekip daha sonrada sinir stres sahibi olunuyor...

canım valla sen dik duruyorsun da nişanlının dik durup durmayacağı çok ama çok önemli eltin ve kaynın çok mutlu çünkü kaynın dik duruyor ama nişanlın şimdiden başlamış zaten azıcık dik durabilse zaten seni arayıp da omzuna şal al demezdi ne karışıyorsunuz size ne derdi

biz evlenirken bize de yardım etmediler maddi anlamda ama her şeye karışmaya kalktılar eşim engelledi halen de karışmaya kalktıklarında ben karıştırmam eşim de arkamda durur ama nişanlın ileride senin arkanda durmaz bence ileride de sen benim hatrıma yapsan yüzümü yere eğmesen nolur diyecek olan da sana olacak

yol yakınken iyi düşün derim ben

evlenecegin kisinin ailesi de cok onemli, bence bu aile ile bu evlilik cok problemli olur ya da yurumez

canim eger senin nisanlin ailesini bu kadar dinlyiorsa bun evliligi iyi düsün derim , yol yakinken geri dön derim, hem ailesi kapali ise inan bana bunlar seninde kapanmani isteyecekler.. bundan emin olabilirsin, esin aileni cok dinliyor cok bagli! benim esimde ailesnie cok bagli, evlendikden sonra bana baglanir beni daha cok dinler diyordum ama olmadi, yine yeri geldimi ailesini dinler, beni kenara atar ben tavrimi koyuyorum ama nafile kizsanda bagirsanda üzülüp aglasanda care etmez ben diyorum keske evlenmeseydim bazen (herkes diyor bunu gakliba sinirlenince) ama ne bilim yinede iyi düsün derim, bir sal icin bunu diyen ilerde neler der

belınay bu kararı vermek zorunda kaldım cevremde ne kadar yakın dostum varsa hepsını kaybettım bazı cok candan olanlar kaldılar.babam cogu zaman ıstemedı.ablam cogu zaman hande bak karşına neler cıkacak dedı ben gene sevıyorum dıye devam ettım fakat en son benı taksıcılerın alması üzerine elınden vazgeçme kararı aldım ççünkü ogün benı öldürebilirdi ki bız evlı degıldık ve gercekten bu ınsan da dışarıdada cok modern olan bır ınsan.adam askerden sonra aılesı yuzunden kısılık degıstırdı ve ben artık yapamayacagımı düşündüm.çok zor degıl yapamayacagını düşünmek bunu anladım eger bı ılıskıye aıle karışıyorsa olmaz.erkek dedıgın aılesı ıle esı arasındakı dengeyı kurabılmelı.lütfen bunu düşünenler veya benım durumumda olanlar iyi düşünün ince eleyin.bende vazgecemem dıyordum ılk ama aklım basıma geldıkce ıyıkı dıyorum ılerde evlenıp ayrılacağıma ılıskıdeyken ayrılmışım...

hande varya aynen bak geri sayfalarda belki benim hikayemide okumuşsundur.. bende ayrıldım 6 ay olucak yarın.. neyse HAKKIMIZDA HAYIRLISI şer sandığımızda hayır, hayır sandığımızda şer vardır tatlım...
umarım bundan sonra düzgün kişiler çıkar karşımıza..

Esra inşallah herşey istediiğin gibi olur ve yara almadan üzülmeden çözüm bulursun arkadaşımmm.. Seni şuan en iyi hande ve ben anlarızz tatlım HAKKINDA HAYIRLISI NEYSE O OLSUN...

dedikleriniz ne kadar doğru, bi insan 7sinde neyse 70inde de o olur. bugün böyle yapan ilerde de "kırmayalım onları, öyle oluversin" diyecek birçok şeyi kabullenecektir. biz nişanlandıktan 15 gün kadar sonra askere gitti, ben içimde kalanları konuşamadım bile. he kavga ettik o ayrı ama şöyle sakin sakin içimizi rahatlatacak bir konuşmamız olmadı... bi "ben askere gidicem" muhabbetidir gitti, ne de önemli.. öyle bunalıyorum ki, içimden taşıverecek her şey.

çevremdeki insanlar bazen "siz onlardan ayrı şehirde yaşayacaksınız, size daha az karışırlar diyor ama ben yine de o baskıyı hissederim. of insanlar ne garip, neden oldukları gibi görünmezler ki... günah yaa.. şurda bakıyorum ben, belinay, hande; onca yılımız, zamanımız, emeğimiz harcanıyor. yazık günah.. sanırım en büyük sorun erkeklerin biraz cesaretli olup "hayır anne-baba, ben sizin istediğiniz gibi değil kendi istediğim gibi biriyle evleneceğim" diyememesi. hani böyle erkeklik taslarlar, yanındaki eşine el kaldırıken bile bir dakika düşünmezler ama kendi isteklerini dile getirmekten yoksunlar. çok toylar...

handecim benim nişanlım da tekirdağda askerde. senin eski sevgilin yakın zamanda mı yaptı askerliğini bilmiyorum ama tekirdağda askerlik çok zormuş. oraya giden herkes öyle diyor. ben nişanda öyle üzülmüştüm ki, ellerimi açıp dua etmiştim. belki kötü bir şey, hayatımda ilk kez sevdiğim adam için kötü bir şey istemiştim. "madem askerliği bu kadar dert ediyor, bizim ilişkimizden de önemli, o halde bu korkusunun hakkını verecek bir askerlik yapsın, akıllansın" demiştim. Allah duyuyor..

@ tekstilci senin dediğine de katılıyorum. bir anda silip atmamalı. hala içimden bir ses belki diyor, belki bu askerlik onu değiştirir, gerçekleri biraz görür. buradaki herkesin tavsiye ettiği gibi askerden sönünce açık açık konuşucam. ve açık açık kıvırmadan, annemlerle, ablamla ilgili kötü bir şey söyleyemem demeden konuşmasını, cevaplamasını isteyeceğim. konuşabilirsek ve anlaşabilirsek ne ala...

başta beni çok sevecen tanıdı onlar. öyle sevgi doluydum ki kayınvalideme karşı. şimdi aramıyorum bile. kasten yapmıyorum aslında, aklıma dahi gelmiyor aramak. sanırım bozuluyorlar. umarım neden bu hale geldiğimi biraz anlıyorlardır. varsın biraz bozulsun, kırılsınlar.

ben de size katılıyorum HAKKIMIZDA HAYIRLISI NEYSE O OLSUN...

insanları bu kadar çabuk kafada bitirmenin yada yargılamanın doğru olduğuna inanmıyorum ben.

size onun ailesi nasıl farklı geliyorsa, onlarada sizin aileniz farklı geliyor..

böyle gelgitler mutlaka olucaktır farklı düşünce anlayışlarıyla yetişmiş iki insanın evlilik yolunda..

önemli olan biraz sizden biraz karşı taraftan fedakarlık yapılarak bu işi sürdürmektir..

nişanlınız bu zamana kadar herşeyi ailesinin sözüne bakmadan yapabildiyse, bundan sonrada yapabilir..

sadece bu düşünce farklılığına bir alışılabilinsin.. herşey konuşularak hallolur

bu kadar karamsar düşüncelere gark olmayın bence...

he ama sizin için gerçekten umutsuz vakaysa bu durum biran önce nişanı atıp size ve ailenize uygun bir sevgili yada eş adayıyla bundan sonraki hayatınıza devam edin bence..

umarım herşey yoluna girer..

canım benım eskı erkek arkadaşım askerlıgını 87/4 yapmıştı.ilk olarak beşiktepe 2.ci olarak tekırdağ orduevıne geldı.geçen şubatta terhıs oldu.ve rant şöförüydü her haftasonu yanındaydım evet asker beklemek zor yada emır altında olmak ama sadece emır altındalar bunu düşün ve dogudakılere göre çok daha kolay ınan bana yanı bızımkısı kolaydı.necı olarak nerede yapıyorkı askerlıgını?

benimki hayraboluda topçu er. ağustosta gitti ocakta dönecek. ama şu kadarlık sürede, kısa dönem olmasına rağmen dayağa bile maruz kaldı (30 kişiyle aynı anda tabi). şimdi de şereflikoçhisara savaş tatbikatına gittiler. bir ay dağda kalacaklarmış 15 gündür ordalar. çadırlarda, uyku tulumlarında yatıyorlar. telefon imkanı dahi yok. sadece komutanlarından ödünç istiyor öyle arıyor beni ve annesini. valla hiç kolay yapmıyor ama varsın böyle olsun bunda da var bir hayır diyorum. kötükedihüso

Canım benim Allah yardımcın olsun çok ama çok karışık gibi görünüyorsun şuan
Sana tavsiyem istihareye bir arkadaşını yatır sen karış olduğun için tam anlayamaya bilirsin
Ya da düşüncelerini görürsün
Bir arkadaşından rica et...

Hakkında hayırlısı olsun canım...

canım bence o askerliğini tamamlayana kadar birşey yapma.. döndüğünde de al karşına konuş, evlendiğimizde nasıl bir hayatımız olucak, ailelerimiz bu evlilikte ne kadar etkili olucak, her şeyi baştan aşağı aklına takılan her şeyi konuş.

Benim giyim şeklim böyle de, senin için şu şekilde değiştirebilirim, ama şunu şunu da yapamam de..

gibi..

Karşılıklı konuştuunuzda eminimki ortak bi nokta bulursunuz, iki tarafta karşılıklı fedakarlıklar yapabilir. o yeri geldiinde ailesine karşı seni koruyabilir, kendi doğrularını ailesinede anlatabilir, sende giyimini kendinden asla ödün vermeden deiştirebilirsin, mesela onun ailesinin yanına gidicekken biraz daha özen gösterirsin tatlım..

bencede hemen silip atma canım ailesi onlar kim bilir nelere maruz bıraktılar ama ilk günden tavrını belli etmisin bir okulda bir yerde bile calısırken kentini tanıtana kadar zorulukları var bırak ailesi seni tanısın evlilik bir cok kisiyi değistirir ama sen kararlı olduktan sonra hic bir sey olmaz sana korkma ve nisanlınıda düsün kim bilir nelere maruz kalıyordur ailesi tarafından biraz mazur gör ve oda kendine gelecektir emin ol
ve ona tek diyeceğin aileni ez gec demiyorum ama bizde aile olacağız bunu unutma ve bizide sayğı göster kimse icin ailen icin bile bize yazık etme
biz biriz baska kimse yok kavramını kafasına iyce sok zaten ondan sonra hersey düzelir

şöyle etrafımdaki aarkadaşlarıma, ilişkilerine bir bakıyorum da bir çoğu kendi eşini kendisi yetiştirmiş. belki kaba bir tabir olacak ama eşlerini kendileri eğitmişler, istedikleri kıvama getirmişler. bana öyle garip geliyordu ki.. sanırım bu bir çeşit kural :) savaşa savaşa, biraz da acı çekerek mutluluğu elde etmek gerekiyor. taibi bunu yapmaya cesaret etmek her yiğidin harcı değil. benim harcım mı bilmiyorum :uhm:
iyi düşünmek gerek. ne zor işmiş bu evlilik. ne olcağı, sonu belli olmayan yol gerçekten...

okuyunca cok üzüldüm bende buna benzer bi olar yasadım ve 3,5 yıllık ilişkim bitti..ailesi beni tanıyodu yani tanıstırmıstı baslarda hiçbir sorun yoktu ama iş ciddiye binmeye basladıkca onu giyme bunu giyme benim ailem kabul etmez falan oldu hatta daha önceden cok begendigim bi gelinlik vardı onu gösterdigim tmm istedigin gibi olur diyen adam iş ciddiye binince sokak ortasında cıplak cık istersen benim ailem kabul etmez o gelinligi dedi sok oldum ...cok şükürkii bizim iş yüzük falan takılmadan bitti..iykide bitmiş diyorum şimdi hakkında hayırlısı olsun seninde canım ama bence en azından dügün için acele etme nişanlılık döneminde daha yakından tanımaya calıs yapabilirmisin yapamazmısın bi gör inşş gönlünce olur hersey..

benim bir arkadaşim da kapalı bir aileye gelin gitti.ama onda soyle bir durum vardı cocuk daha cıkmaya başlamadan once kızı yazlıkta sortlarla bikinilerle gormuştu kız da ben boyle gordum yetiştim beni bole kabul ediceksen cıkalım dedi nişanda da ustune bir şal aldı ama cocuğun hiç ailesi karişmamişti cocuğun tek istediği ailemin yanındayken biraz onlara saygı duyup giyinmene dikkat et ben seni diğer zmnlar da kısıtlayacak değilim dedi cocukda kızda gerçekçi ikiside başkaların sozune gazına gelmediler.daha cok yeni evliler ama şimdilik sorun yok gibi gorunuyor:)

ben gene yazayım valla benim görümcem çekiyor benzer şeyi eşinin ailesi kapalı eşiyle evlenmeden önce de adam ona karışıyormuş bizimki de çok ses çıkarmazmış hatta bir kaç kere benim eşim müdahale etmiş ben abisiyim ben karışmıyorum sana ne oluyor diye

hatta nişanda iki ayrı kıyafet giymiş bir tanesi kendi istediği gibi askılı birisi de onların istediği gibi yaka bağır kapalı kolsuz gelinliğini de istediği gibi değil kapalı yaptırmak zorunda kaldı kına kıyafetine karıştılar almayın benim oğlum giydirmez dedi annesi vs.

sonuç başka sorunları da vardı ama 5 yılda 4 kere evini terk etti 3. boşanma davasından yeni döndü her seferinde de söylüyor bana çok karışıyor yapamıyorum diye çünkü kıyafete ek olarak oraya gitme burda gezme lafları da başladı evlendikten sonra

baştan taviz verirsen devam eder sen de mutsuz olursun iyi düşün bu konuyu tamamen halletmeden de sakın evlenme derim ben

çok üzüldüm canım..zor bi karar.evlilik bu kadar zor mu demişsn inan bana aynı şeyleri düşünyoruz..ben de nişanlmla 4 yıldr beraberm.biz de üniv de siizn gibi sıkıntı çektk hala da aynı durumdayz..siz işinize yerleşmişsnz ne güzel..
ben de şimdiden ufak tefek değşimler görüyorum, nişandan önce daha farklıydı.erkekler ister istemez etkileniyolr ailelernden. onların istediği gibi bi gelin olmanı isteyecektir..ama iş sende biter.kesinlkle taviz verme..sonra çok üzülürsün.benim de çok canımı sıkan olaylar oldu ama zarar gören ben olmamalıym diyorum ve ağırlığmı koyuyorum.
Allah yardımcın olsun..
bir anda o kadar yılı emeği silip atmak kolay deil bu yüzden ipleri bırakma elinden.eğer olmuyosa bırak fazla zorlama çünkü eğer bu durum devam ederse çok çekersin evlenince..her günün ayrı bi işkence olur..yol yakınken dönmek daha iyi.en fazla 1 sene ağlarsın ama diğer türlü hayat boyu....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…