askerden gelince ciddi bir konuşma yapıp, neleri yapabileceğimi ve nelere katlanamayacağımı açık açık konuşucam. o zamana kadar bir şey söyleyemem söylesem de bunları konuşacak kadar geniş vaktimiz olmaz zaten. ben söylediğimle kalırım.
belki haklısınız. kayınvalidemle konuşmam hata olabilir. inanın bilemiyorum. ama istedim ki benim için her şey güllük gülistanlık değil, bilsin bunu. onlar hem benim ve ailemin kırıldığının farkındalar hem de yok sayarak geçiştirebilirler sanıyorlar. beni onları ziyarete gelmem konusunda sıkıştırıyorlar, yani çok ısrar ediyorlar. anlıyorum belki kötülüklerinden değil ama bu konuda araya girsin diye askerdeki nişanlımın kulağına kadar götürdüler bu konuyu. nişanlım "annem seni davet etmiş, ne zaman gitmeyi planlıyorsun" dedi. tatlı dille söyledi ama sanki bu benim için bir zorunlulukmuş gibi davranıyorlar. benim de bir haftasonum var, dinleniyorum kendimce. oraya gidip canı sıkkın bi halde eve dönüp yeni bi haftaya başayacak olduğumu düşünmek dahi canımı sıkıyor. belki ben çok büyüttüğüm için bu ufacık konu bile dert oluyordur. halbuki bir çoğu "aman gidivereyim" diyebilir, bunu da biliyorum. kayınvalidemle konuştum çünkü bilsinler istedim işte... ben çantada keklik değilim. ki zaten değilim, blöf yapmıyordum... ama yine de diyorum ya belki de haklısınız, hiç konuşmamalıydım. yine de bunun da sonuçlarına katlanabilirim. her şeyin en kötüsü bile olacak olsa, varsın bilsinler onlara kırıldığımı.
bu arada ben yakın akraba denilebilecek kimseyle aynı şehirde olmayacağım. bir tek nişanlımın dayıları, teyzeleri fln var ankarada, onlar olacak. onların da bi etkisi olacağını sanmıyorum. taş çatlasa onlar var diye kayınvalidemler bi fazla ziyarete gelirler. o kadar. zaten içimi birazcık rahatlatan bir yer varsa o da aynı şehirde yaşamayacak olmamız.
Amin, hepimiz için hayırlısı olsun inşallah. Benim nişanlım biraz fazla vicdanlıdır. onlar da bu noktayı biliyorlar ve teline dokunuyorlar. daha önce de "sen bari mutlu ol, abin mutsuz, yengenle annemin durumunu biliyorsun. bir kez daha aynı şeyler yaşanırsa ailemiz bunu kaldıramaz, annem babam yaşlı insanlar vs. " demişti görümcem. o zamanlar ben bir şey anlamamıştım. aaaah ah çok gençtimişin şakası tabi gençlik de, insan yaşayınca, geçmişte duyduğu ve bir kulağından girip diğerinden çıktığını düşündüğü sözlerin bir bir farkına varıyormuş, anladım.
Esracim kizma ama sende sanki biraz fazla didikliyorsun herseyi gibi geliyor bana.....simdiden en ufak seylerden bile sorun cikartiyorsun, ilerde nasil olacak?
Bir hafta sonun var, evet anliyorum ama ayda bir defa kaynananlara gidip 1-2 saat otursan neyinden ödün vereceksin onu anlamis degilim!
Yarin öbür gün evlendiginde kaynananlar size gelmek isteyecek, sizin onlara gitmenizi isteyecekler, cocugun oldugu zaman torunlarini SIK SIK görmek isteyecekler, istesende istemesende onlarin ailesine dahil olacaksin, simdiden böyle herseyi kafana takiyor sorun ediyorsan ilerde dert küpü olursun sen güzelim.....
Bir sal yüzünden nisanini hem kendi burnundan hem nisanlinin burnundan getirdin, bence cok gereksizdi, takiverseydin o sali, ne olacakti? Zaten nisanlinin ailesi bu tür konularda biraz daha tutucu bir aile oldugnu biliyorsun.....yani bazi seyleride kabullenmek ve ona göre davranmak lazim.....bak nisanlin ne güzel tatli dil ile Ailesini ziyaret etmeni rica etmis, ne var bunda..?benneyaptımki
Yani anlayamiyorum, senin ailen nasil senin mutlulugnu iyligni istiyorsa onun aileside ogullari icin aynisini istiyor.....
Ayrica anladigim kadariyla büyük ogullarinin esi ile tatsiz olaylar yasamislar, yani bir defa agizlari yanmis bu insanlarin.....tabikide simdi daha temkinli davranacaklar.....
Biraz onlarada anlayis göstermeye calis, hep kendi acindan bakiyorsun olaya....
Hem diyelimki bu kisi ile olmadi, ayrildiniz....ehhh? Baska biri ile oldugu zaman hic sorun yasamicaginmi düsünüyorsun...? Tabiki olacak güzelim....bu isler böyle.:hulya:
Kendini ezdir, her dediklerini yap demiyorum kesinlikle...ama her tasin altindada birseyler arama.....yoksa en cok kendini yipratirsin.:teselli:
Dedigim gibi...ben öyle cok büyük asilmicak sorunlar görmedim.....sorunlari sen kendin büyütüyorsun birazda...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?