Evlenmeye karar verene kadar her şey güzeldi, ama...

ailesinden bu kadar etkilenmesi onun çok zayıf karakterli olduğunu gösterir. bence onlar düğünde herşeyine karışır hatta evlendikten sonra senin kapalı gezmeni isteyebilirler..hele hele aynı şehirde oturursanız sürekli huzurunu kaçıracak hareketlerde davranacaklardır. (tecrübe ile sabittir).nişanlınla evlenmeden önce bütün herşeyi konuş derim ben.. ailesinden etkilenmeyeceğine dair seni inandırmalı güven vermeli.. yoksa mutsuz olursun..
umarım herşey güzel olur

ayy canıımm yaa walla çok üzüldüm ...hemen kendimi düşündüm.işler ciddiye binince herşey ne kadar da değişiyor yaa...nişanlın sana baya bi ayıp etmiş yalnız bırakmış seni...senin yanında olmalıydı ailesine biz beraber beğendik aldık şala gerek yok diyebilmeliydi.gerçi sorun bi şal değil tabi de...ne biliyim yaaa birden böyle değişmesi endişe verici bir durum...insanın aklı ister istemez karışır seni çok iyi anlıyorum...bu arada gerçekten bu sevgi için çok emek vermişsin söylemeden geçemiycem....

dün bir arkadaşımın nişanı vardı. biz de birkaç arkadaş davetliydik, gittik. şöyle uzaktan bir baktım onlara, ailelerine... aileler o kadar birbirlerine benziyor ki. benim deli dolu arkadaşımın yaptığı hareketler bile kimsenin gözüne batmadı. başta aile büyükleri olmak üzere hepimiz güldük. hayatımda ilk kez, gerçekten ilk kez hem sevdiğim birinin mutluluğu için mutluluk duydum, hem de bu mutluluğu kıskandım.. gerçekten kıskandığımı hissettim. ne güzel dedim el ele göz göze oturuyorlar, gülüyorlar.kendi halimi düşününce ağlamaklı oldum... bugün de dayanamadım, kayınvalidem aramıştı, dedim dün gece böyle böyle oldu. bizim nişanımızda gökhan yanımda bile durmamıştı, yüzüme bakmamıştı dedim. ben gökhanı nişandaki gibi tanımamıştım. ne oldu da bu kadar değişti, "biz" yerine "ben" kavramını yerleştirdi kafasına anlayamadım. nişanda benim de canım sıkkındı ama oradaki herkes bizim misafirimizdi onlara gülümsemek bizim görevimizdi. bence suratı asık gezmek çok büyük ayıptı dedim. (görümcelerim ve nişanlım bir karış suratla gezdiler de gece boyu) ben "sizi üzmek için anlatmıyorum, dertleşmek için anlatıyorum" fln dedim tabi. öyle sert konuşmadım. yine de çok üzüldü kayınvalidem.

eğer anlarlarsa bir şeyleri anlarlar. varsın onlar da biraz üzülsünler, biz zaten üzülüyoruz ailecek. eğer düzelecekse düzelir; düzelmeyecekse de biter gider. ayrıca bana "kızım sen her şey için hayırlısı olsun diyorsun. elbet hayırlısı olsun da sanki çok umutsuz gibisin" dedi. ben de "benim tanıdığım gökhan bu değil, eğer bu halini bilseydim olaylar bu hale gelmeden biterdi bu ilişki. gelin ata binmiş, ya nasip demiş anne" dedim. artık bir şeylerin kesin olmadığını da anladılar sanırım. artık bekleyip görücem.. bakalım neler olacak

eminim beni saf bulsalar, içlerinden "kapan kızım" demek de geçer. hem de çok sevinirler.

bu arada yorum yapan herkese tekrar teşekkürler. inanın ciddiye alıyorum ve kafamdaki düşüncelerin toparlanması yardımcı oluyorsunuz. vereliniortak

ahh canım benim..

iyi olmuş kayınvalidene içindekileri dökmen.. kimse sana garanti gözüyle bakıp yönetmesin. herkes saygıyı seviyeyi korusun. nişanlında umarım bir an evvel toparlanırda güzel bir süpriz yapar. değişir.

Kafandaki soruları netleştirmeden evlenmeyi düşünme.
Evlenince daha içinden çıkılmaz olabilir.

canım nişanlısın ve nişanlınla herşeyi önceden konuşabilirsin unutmaki içine atarak kendi kabuğuna çekilerek hiç birşeyi çözemezsin onun niyeti düşünceleri önemli senin için,onunla bir hayat süreceksin tabiki Ailede çok önemli huzursuzluk çıkınca insan amannn boşver diyemez ama şunuda unutmaki sen eşinle bir hayatı göğüsleyeceksin bazı şeyleri onunla konuş mesela nişan kıyafeti mevzusunu nasıl konuştun o ailem böyle isterse böyle olacakmı dedi yoksa bende böylemi istiyorum dedi bunlar farklı şeyler..her ne kadar aile evlendikten sonra kapı dışındada kalsa eşin o ailede yetişmiş terbiye görmüş olduğu için ailesinin neye uygun neye uygun olmadığını hepimizin olduğu gibi iyi bilir ya herşeyi şu kapanma karışma olayaındada olduğu gibi konuş yada bi gelsin askerden bazı şeyler bi rayına otursun öyle düşün derim ben..bu işler çocuk oyuncağı değil tabiki ailede karşına belki hiç ummadığım hareketler sözler çıkacak önemli olan burda eşin ne kadar senin yanında olacağı..eğer hep annem ailem diyen biriyse eşin ya onların huyuna gideceksin evlenen kadar evlendikten sonra kocanı sen adam edeceksin yada yapamam uğraşamam diyorsan ki öyle gözüküyor askerden gelince karşına alıp açık açık konuşacaksın..bütün aklındaki şüphelerinide..

canım annesiyle konuşmaktan çok nişanlınla hallet sorunlarını.onları karıştırma.sevgin için mücadele et.

aynı sehırde mı yasayacaksınız?

aynı sehırdeyse etkılenebılırsınız, anlasıldıgı kadarıyla beraber bır hayat kurmussunuz yıllar evvelınden.
eltını sevmedıklerıne gore sen de sevdıgıne gore sana benzer bırı olabılır belkı senı de sevmeyecekler,
aılesı yuzunden eşinı bırakma son gunlerde kararsızlıklar oluyormus tvde duydugumuz fılmlerde ızledııgımız kadarıyla, gecıcı problemlerdır.

uzaga tasınmayı dene kendı aıleene yakın ol

Canim durumuna cok üzüldüm, ailen senin üzerine titriyorken ellerinden bisey gelmemesi cok üzücü..
Benim sana tavsiyem, nisanlinin askerden gelene kadar kendi ic sesini dinlemen..
O geldikten sonra evlilik icin acele etmemeniz, bu zaman icersinde hersey ortaya cikar diye düsünüyorum..
Zamana birak ve olabilecekleri gör derim..

canım şimdiden ağırlığını koyamayıp,ailesine olsa kendi seçimi ve seni olduğun gibi kabullendirmeyi başaramayan bir adam bundan sonrası içinde bunu başaramayacaktır! dolayısıyla bu ve bu tip sorunlar evlilik sonrasında da yine yaşanacak ve sorun haline gelecek ve daha nice benzer sorunlar....her birimiz farklı aile kültürleri ile büyüyoruz,evet ama bu edilen kültürlerimizle birbirmizi kabul etmeli ve ettirebilmeyiz! seni bu yaştan ve zamandan sonra kendi aile görgü ve kültürüne uydurabilmesi için senin sen olmaktan vazgeçmek gerek! ne olur iyi düşün...

Sana simdi bu olay kisisel kiymetin gibi bile gelse inanki cok normal güzelim...

Iki deli dolu asik iken, iliski baskadari aileler haberdar edildiginde iliski cok farkli bir boyuta girer....

Benim eminimki nisanlinda cok üzülüyordur, kafasi allak bullaktir....bir yanda 4 yildir sevdigi aci tatli günler gecirdigi emek verdigi sevgisi bir yanda onu büyüten bakan ailesi....

Hemen hemen herkeste bu tür seyler yasaniyor, is ciddiye bindigi vakit sorunlarda basliyor, ailedeki farkliliklar bir bir belli oluyor....Anne Baba Kardes gerek kizlarina gerek ogullarina sevgileri yüzünden göremediklerini göstermeye calisiyor....

Bu sürec cok zor bir sürectir canim, sende nisanlinda cok sabirli ve anlayisli olmaniz gerek, ne birbirinizi nede ailelerinizi kirmadan üzmeden asmalisiniz bu durumu!şutarafagitti

Ben senin olayinda asilmicak bir sorun göremedim.....kaynananla konusman iyi olmus bu arada....:hulya:

çok büyük sorunlar yok bence, acele karar verme bence, nişanlılık döneminde onu ve ailesini daha iyi tanıyacaksın işte, kaldırıp kaldıramayacağın şeyleri göreceksin. Yeni tanıdığın bir insan değil, çok fazla sıkıntı yapmadan zamana bırak, bazen çok takıyoruz hırpalıyoruz kendimizi ama zamanla değişik olaylarla karşılınca zaten kendiliğinden ne yapmamız gerektiği ortaya çıkıyor. Annesiyle konuşmanı da doğru bulmadım ,oğlu hakkında arkadaşınmış gibi dertleşmişsin, bence yanlış.

askerden gelince ciddi bir konuşma yapıp, neleri yapabileceğimi ve nelere katlanamayacağımı açık açık konuşucam. o zamana kadar bir şey söyleyemem söylesem de bunları konuşacak kadar geniş vaktimiz olmaz zaten. ben söylediğimle kalırım.

belki haklısınız. kayınvalidemle konuşmam hata olabilir. inanın bilemiyorum. ama istedim ki benim için her şey güllük gülistanlık değil, bilsin bunu. onlar hem benim ve ailemin kırıldığının farkındalar hem de yok sayarak geçiştirebilirler sanıyorlar. beni onları ziyarete gelmem konusunda sıkıştırıyorlar, yani çok ısrar ediyorlar. anlıyorum belki kötülüklerinden değil ama bu konuda araya girsin diye askerdeki nişanlımın kulağına kadar götürdüler bu konuyu. nişanlım "annem seni davet etmiş, ne zaman gitmeyi planlıyorsun" dedi. tatlı dille söyledi ama sanki bu benim için bir zorunlulukmuş gibi davranıyorlar. benim de bir haftasonum var, dinleniyorum kendimce. oraya gidip canı sıkkın bi halde eve dönüp yeni bi haftaya başayacak olduğumu düşünmek dahi canımı sıkıyor. belki ben çok büyüttüğüm için bu ufacık konu bile dert oluyordur. halbuki bir çoğu "aman gidivereyim" diyebilir, bunu da biliyorum. kayınvalidemle konuştum çünkü bilsinler istedim işte... ben çantada keklik değilim. ki zaten değilim, blöf yapmıyordum... ama yine de diyorum ya belki de haklısınız, hiç konuşmamalıydım. yine de bunun da sonuçlarına katlanabilirim. her şeyin en kötüsü bile olacak olsa, varsın bilsinler onlara kırıldığımı.

bu arada ben yakın akraba denilebilecek kimseyle aynı şehirde olmayacağım. bir tek nişanlımın dayıları, teyzeleri fln var ankarada, onlar olacak. onların da bi etkisi olacağını sanmıyorum. taş çatlasa onlar var diye kayınvalidemler bi fazla ziyarete gelirler. o kadar. zaten içimi birazcık rahatlatan bir yer varsa o da aynı şehirde yaşamayacak olmamız.

okurken kötü hissettim kendimi.
çok tatminkar olduğunu, ikiniz de yanılmıyorsam öğretmen olmanıza rağmen büyük isteklerde bulunmadığını anladım. En çok ihtiyaç duyduğu durumlarda ailesi yanında yokken sen onun yanındaymışsın destek olmuşsun. ama o şimdi kendisine üniversitede okurken hiç destek olmayan ailesinin tek isteğiyle seni incitmiş.
acaba diyorum bu kadar tatminkar olmak, bu kadar ii niyetli davranmak insanın başını mı ağrıtır zamanla.

ben aynı şeyleri düşünmüyor değilim. bizde bi laf vardır "deli deliyi görünce sopasını saklarmış" sen sustukça iyi niyetliği olduğunu düşünmek yerine saf olduğunu düşünebiliyor karşındaki. beni istemeye geldiklerinde annneme nişan için bir şey isteyip istemediğimizi sormuşlardı. annem de "biz hiçbir şey istemiyoruz, sadece huzur olsun" demişti. olmadı işte. ama herkeste böyle olacak diye bir şey yoktur tabi. Allah iyilerle karşılaştırsın.

bu arada Yusum senin de nişanlın askerdeymiş. Allah kavuştursun :)

ben cok iyi düşün daha nişanda dahi sana bu seklde baskın davranmaya kalkıysa bunun daha düğünü var ve bir ömür gecirmesi var "bu benm deil senin nişanın" ne demek ayrıca nişanlın bence cok fazla ailesinin dedigni yapıyor cok iyi düşün evlilik kolay deil bosannmak nişan atmaktan daha zorr canımm Allah hakkında hayırlısınız versinn

Amin, hepimiz için hayırlısı olsun inşallah. Benim nişanlım biraz fazla vicdanlıdır. onlar da bu noktayı biliyorlar ve teline dokunuyorlar. daha önce de "sen bari mutlu ol, abin mutsuz, yengenle annemin durumunu biliyorsun. bir kez daha aynı şeyler yaşanırsa ailemiz bunu kaldıramaz, annem babam yaşlı insanlar vs. " demişti görümcem. o zamanlar ben bir şey anlamamıştım. aaaah ah çok gençtim işin şakası tabi gençlik de, insan yaşayınca, geçmişte duyduğu ve bir kulağından girip diğerinden çıktığını düşündüğü sözlerin bir bir farkına varıyormuş, anladım.

Esracim kizma ama sende sanki biraz fazla didikliyorsun herseyi gibi geliyor bana.....simdiden en ufak seylerden bile sorun cikartiyorsun, ilerde nasil olacak?

Bir hafta sonun var, evet anliyorum ama ayda bir defa kaynananlara gidip 1-2 saat otursan neyinden ödün vereceksin onu anlamis degilim!

Yarin öbür gün evlendiginde kaynananlar size gelmek isteyecek, sizin onlara gitmenizi isteyecekler, cocugun oldugu zaman torunlarini SIK SIK görmek isteyecekler, istesende istemesende onlarin ailesine dahil olacaksin, simdiden böyle herseyi kafana takiyor sorun ediyorsan ilerde dert küpü olursun sen güzelim.....

Bir sal yüzünden nisanini hem kendi burnundan hem nisanlinin burnundan getirdin, bence cok gereksizdi, takiverseydin o sali, ne olacakti? Zaten nisanlinin ailesi bu tür konularda biraz daha tutucu bir aile oldugnu biliyorsun.....yani bazi seyleride kabullenmek ve ona göre davranmak lazim.....bak nisanlin ne güzel tatli dil ile Ailesini ziyaret etmeni rica etmis, ne var bunda..?benneyaptımki

Yani anlayamiyorum, senin ailen nasil senin mutlulugnu iyligni istiyorsa onun aileside ogullari icin aynisini istiyor.....

Ayrica anladigim kadariyla büyük ogullarinin esi ile tatsiz olaylar yasamislar, yani bir defa agizlari yanmis bu insanlarin.....tabikide simdi daha temkinli davranacaklar.....

Biraz onlarada anlayis göstermeye calis, hep kendi acindan bakiyorsun olaya....

Hem diyelimki bu kisi ile olmadi, ayrildiniz....ehhh? Baska biri ile oldugu zaman hic sorun yasamicaginmi düsünüyorsun...? Tabiki olacak güzelim....bu isler böyle.:hulya:

Kendini ezdir, her dediklerini yap demiyorum kesinlikle...ama her tasin altindada birseyler arama.....yoksa en cok kendini yipratirsin.:teselli:

Dedigim gibi...ben öyle cok büyük asilmicak sorunlar görmedim.....sorunlari sen kendin büyütüyorsun birazda...

canım evlilik öncesi her şey yolunda giderken işin içine ailelerin girmesi ile durum çok farkıl bir boyuta geçer artık iki kişi değil başkalarıda vardır hayatınızda ve buda çeşitli sorumlulukları da beraberinde getirir öncelikle yıllarca süren beraberliğinize rağmen kararlı duruşunu tebrik ederim bir şal sorun değildir aslında iyi niyetlerini bilsen alırdın da ne olacak ama niyet çok önemli yaptırım uygulamaya çalışmaları bak dediğini yaptır şimdiden ellerine ipi verirsen çıkmazsın işin içerisinden sen erkeksin vs gibi eminim bir sürü şey söylenmiştir nişanlına onunda yapacağı ailesine karşı net bir tavır sergilemekti sonuşta beraberce beğenerek almışsınız o elbiseyi ki sonuşta transparan da değil senin en mutlu günlerinden birisi vs. aslında yazacak çok şey var ama nişanlınla herşeyi açık açık konuşsenin bu tarz fikir değişikliklerin beni yönetiliyuorsun diye düşünmeye sevk ediyor buda sana olan güvenimi sarsıyor falan de ailenin senin bu tarz davranışalrın senden soğumama neden oluyor diye yaşadıklarını detaylarını sen daha iyi biliyorsun işte otur ciddi ciddi konuş eğer ki aklında seni mutsuz edeceğini düşündüğün şüpheler kalır ise sakın netleştirmeden düzelir diye devam kararı alma sonra çok üzülürsün sana söyleyeceklerim kısaca :) bu kadar Allah yar ve yardımcın olsun canım hakkında en hayırlısı ne ise o nu yaşaman duası ile

rica ederim ne demek kızmak... ben her söylenen ruhumu okşasın, haklı olduğum ortaya çıksın diye yazmadım zaten buraya, her yazılan değerli benim için. zaten benim derdim haklı olup olmamak da değil. ben sadece bu hale gelmiş ya da isteyerek / istemeyerek getirilmiş olmamıza üzülüyorum. şal benim için büyük bir şeydi, çünkü benim ve mustakbel nişanlımın kararı olan bir şeye özellikle karşı çıkılmaya çalışılmıştı. o gün bizim için olduğu kadar kimse için önemli olamaz bence. kimse bizim kadar net hatırlayamaz o günü. ailelerimizin bile buna eş günleri olmuştur. başka çocukları da evlenmiştir ya da evlenecektir. ya da torunları olacaktır, geçmişte çocukları olmuştur. bu günler eminim bişr nişandan daha önemlidir. oysa ben o gün kadar önem taşıyan bir gün daha yaşamadım (henüz). bu yüzden en önemli şey bizim mutluluğumuz olmalıydı sanki. inanın şal (ve tabi şalın temsil ettiği birçok şey) sadece nişanlımın isteği olsaydı ve bu isteklerini evlenmeye karar verirken anlatsaydı bu kadar büyümezdi. bu nişanlımın mutluluğu için değil özellikle kayınvalidemin ve görümcemin mutluluğu içindi. peki benim o şekilde olmak istemediğimi bilen, beni seven kişilerin mutluluğu (kendi mutluluğumu saymıyorum bile) önemsiz miydi? bence en az onlarınki kadar önemliydi. işte benim derdim buydu... bir de benim yaptığım her şeyi eltimle karşılaştırmaları beni kırıyor. haklı ya da haksız bir şeyler yaşamışlar. üzülmüş de olabilirler. ama ben yapmadım ki. o olayların cezasını neden ben çekiyorum. neden esra öyle olmasın diye kaba tabirle "yılanın başını baştan ezelim" diyorlar. peki bana yazık değil mi? ailelerine yeni yeni girmeye çalışıyorum, onlar böyle yaparsa ben nasıl kendi ailem gibi görürüm onları? ben inanıyorum ki bir gelinin aileden olması damadın ailesinin onu ne kadar kucaklamak istedikleriyle alakalı. aynı şey damat için de geçerli. şimdi annemler kötü davransa gökhan kendini paralasa da bu aileden hissedemez. belki ben çok toy düşünüyorum..

bununla birlikte zaten bir şeylerin gözüme fazla fazla battığını biliyorum. zaten demiştim ya benim yerimde başkası olsa "aman nolucak" gidivereyim diyebilir. ben de giderim bu da sorun değil. sonuçta ben de kendimi onlara alıştırmaya çalışıyorum,onlarla zaman geçirmek benim de ihtiyacım olan bir şey. fakat nişanlımla aram düzelmeden, bir şeyler kesinleşmeden hiçbir şey yapmak gelmiyor içimden. yaparsam ve sonra olumsuz şeyler olursa (ayrılmak gibi) sonra daha çok üzülürmüşüm gibi..

bu arada kuzeyy'in dediği doğru. bu işi, isteklerinin kabul edilmesini gökhanın erkekliğiyle karşılaştırarak kabul ettirmeye çalıştılar. elbette ben sizin eşlerinizi tanıdığınız kadar tanıyamam nişanlımı, sonuçta aynı evde yaşamadık ama ben de onun hangi sözleri söyleyip hangilerini söylemeyeceğini biraz biliyorum. o bana birlikte aldığımız bir kıyafetin üstüne "o şalı almazsan kendimi ezilmiş hissedicem" demezdi. bunu biliyorum...

ne çok başınızı ağrıttım değil mi? sanki görümcemle, kayınvalidemle konuşuyormuşum, hatalarını yüzlerine vuruyormuşum gibi buraya yazıyorum. artık kendimi tanıyamıyorum. sağolun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…