Tam benlik bir konu oldugu icin ilk defa bu sitede yorum atiyorum. Demekki nasip kismet ilk yorumum buraya gidecekmis :)
Yasim 31, ve kisa zamanda Allahin izniyle 32 olacam. Avrupada dogumus buyumus ve calisan birisiyim. Ve daha sozum dahi olmadi. Yorumlarin cogunu okudum sayilabilir. Bazilari hic evlenmek istemiyor, bazilari evlenmek istiyor, bazilari ise tereddut ediyor.
Yorumlarin birtanesinde "Avrupada yasamis olsaydim evliligi hic dusunmezdim, ama Turkiyede farkli" diye okudum. Bunu okuyunca gulumsedim.
Avrupada dahi kizlar (okumus olsun olmasin) evlilik baskisi yasiyor. Ve hayatimin su son 5 senesini (ondan oncede varidi, ama su son 5 sene yogunlasti baski) evlilik baskisiyla gecirdim diyebilirim. Bu yuzden, Avrupadaki durumlar Turkiyeden farkli degil.
Ve Avrupada dahi caresizlik yuzunden, bulamadiklari yuzunden, cevre baskisi yuzunden evlenenler de var. Bosanmalar yogunlasti, tutumluk azaldi, sevgiler basitlesti, yabanci kokenli kadinlarnan aldatmalar onlardan cocuk yapmalar cogaldi. Iste Avrupa.... Fazla ozenmeyin derim!
Bazen "keske daha onceleri evlenseydim" dedigim gunlerim oluyor. Cunki yas ilerledikce insan daha da cok secici oluyor. Zaten alt yapida secicilik varsa, yas ilerledikce bu yapi daha agir basiyor. Ama su da bir gercek, insan yasi gectikce daha da iyi biliyor ne istedigini ve ne istemedigini. Ama bunlarin da cok buyuk dezavantajlari var. Secebilecegimiz, veya evlenebilecegimiz grub daha da kuculuyor. Ve o kucuk gruptan kendimize uygun bir aday bulmamiz gerekiyor. Bunuda gectim, sevebilecegimiz adaylar da azaliyor.
Benim sahsi fikrim, kendimden kucuk bir adayla evlenmeyi dusunmuyorum. Bu ne demek? Adaylarimin yas grubu 33-37 oluyor. Bu ne demek? Genelde bosanmis ve cocuklu erkekler grubu. Bende cocuklu birisini tercih etmedigim icin (simdiki yasima gore 31!), secebilecegim adaylar da azaliyor.
Yasim 40'a dogru yaklasirsa BELKI cocuklu bir aday dusunebilirim, ama oda saglam anlasmali ve takintisiz bir evlilik olursa. Zaten ozamanda insan evlenmeyi dusunurmu oda ayri bir mevzu.
Ve evet, evlenmeyi cok istiyor, ama kendine gore uygun aday bulamayanlar cok. Bu erkekler icinde gecerli, Allah icin yani. Tek biz bayanlar tarafindan bakmayalim.
Ama, Allaha karsi buyuk konusmayim, sirf evlilik icinde evlenmem. Cunki karsinizdaki sizi severde, sizde 'sirf evlilik icin evlenirseniz', karsinizdakinin gunahini odeyemezsiniz. O yuzden, baskasinin gunahina girecegime, kaderime razi olur yalniz yasarim daha iyi.
Yalnizlik birtek Allaha mahsustur. Rabbim herkese hayirli olani nasip etsin. :)