Evlenmeyi, yuva kurmayi cok istedigi halde evlenemeyen var mi?

Burada ki kizlar evlendi mi acaba?
Ben 32 oldum ama yok olmuyor..Ya ben eklektrik alamiyorum yada baska durumlar olusuyor..Bir bakmissin ki gecmis omur yas kac olmus...Biri gelsin beni bulsun istiyorum..
inş o beklediğin kişi en yakın zamanda bulur seni fountain cim

Burada ki kizlar evlendi mi acaba?
Ben 32 oldum ama yok olmuyor..Ya ben eklektrik alamiyorum yada baska durumlar olusuyor..Bir bakmissin ki gecmis omur yas kac olmus...Biri gelsin beni bulsun istiyorum..
Ben de merak ettim baktım ilk sayfalardaki arkadaşların mesajlarına ama evlenen göremedim yada gözümden kaçtı

Evet merak ediyorum cok isteyip te biturlu karsisina cidden evlenebilecegi biri cikmayan var mi? yas olarak 30 a yaklasan veya gecenlerden. Ve size gore neden?

Mesajlarınızı okudum, ben de evlenmeyi istiyorum. Acaba evlendiniz mi çok merak ettim 4 yıl geçmiş aradan. İnşallah hepiniz mutlu bir hayat yaşıyorsunuzdur

işte tam da benim o... içimde cığ gibi büyümüştü bu isteğim cok degıl yakın zamana kadar.. ama artık emin değilim. evlenmeyi istiyormuyum gerkcekten die soruyorm kendıme yada onunla evlenmeyı ıstıyormuyum dıye soruyorum. cok caba verdım cok caba gosterdım acık acık bıle konustum. Ama nefret ettim, kadın gibi naz yapmasından ...

bende oğluma düzgün bir kız bulup evlendıremedım bir kızda ne kadar stress oluyorsa inanın erkek çocugunda da oluyor .. kısmet
evet maalesef aynı dertten bizde muzdaripiz,benim oğlumda 27 yaşında işi gücü herşeysi var fakat gönlünün seveceği birisini bulamadı ,güzel olsun zeki olsun iyi aile olsun olsunda olsun ,tabi ki herkes ister allah hepinizin gönlüne göre versin inşallah,bazı kızlarımızında erkek kız bulamıyosa bilmem nedir nedir diye sözler söylemiş ayıp ve günah tanımadıklarınıza söylemeyin böyle sözler aslan gibiler valla tek sorunları seçici olmalarıdır

erkek anneleri de biraz fazla pimpirikli oluyor :)

Evlenmek çok kolay iş.
Bir sürü aday çıkıyor ama gönlün ve aklın da evet demeli ki bu işe kalkışma cesareti bulasın.
Öyle biri gelmedikten sonra hiçbir anlamı yok ki.
Çok zorda kalıp, kendini kurtarma amaçlı evlilik yapma gibi durumlar da oluyor.
Mesela benim bir tanıdığım sevmediği halde etrafın lafından dolayı, yaşı geçtiği için ve bir de karşısına başka düzgün biri bu zamana dek hiç çıkmadığı için evlilik kararı aldı. Adam da buna aşık ve zengin.
Ama neye yarayacak ki ? Çocuk doğurup ayrılacak belki de, bilmiyorum.

Sonuç olarak hem mantık hem de kalp onaylamalı. Sadece mantık ya da sadece sevgi yetmiyor.
İnşallah kimse bu duruma düşmez. Yapmam dediğimiz şeyleri yapar hale gelebiliyoruz ne yazık ki. =(
Çok kötü bir şey. Mutlu evliliği olanlar, aşkla sevgiyi yaşayanlar bunun kıymetini iyi bilsin.
Herkese nasip olmuyor.

Benim durumum ne olacak acaba, şu zamanlarda çok düşünmeye başladım.
Evlilik çok ama çok uzak geliyor ve istemiyorum kesinlikle.
Yurt dışında yaşıyor olsaydım asla evlenmezdim.
Ama bizim ülkemizin baskısı kim ne derse desin bir yerden sonra çok ama çok sıkmaya başlıyor ve olumsuz etkiliyor. Evlenmek zorundayım diye hissettiriyor fakat bir yandan da olmazsa olmaz dediğimiz özellikleri taşımayan insanlara evet diyemiyoruz. İki arada bir derede kalma durumu yani.
Çok çetrefilli şeyler. Kafa yormaya değmiyor. İşin içinden çıkılmıyor.
Kısmet deyip bırakmak en güzeli son raddede.

Ben varim. 36 yasindayim, basimdan mutsuz bir evlilik gecti. Bosanali 6 sene olcak, hala bana uygun biri cikmadi karsima arkadaslar. Erkeklerin cogu hep günübirlik (cinsel iliski üzerine), gecici iliski pesinde, ileriye dönük iliskiden öcü varmis gibi kaciyorlar. Öyle olmayanlarda genelde dis görünüs olarak kriterlerime uymuyor. Bir yandan ask ve cinsellikte dogal bir ihtiyac, ama bende bazilariniz gibi, evlilik disi cinsellige karsiyim. Öte yandan zaman aleyhimize calisiyor ve gecen zaman geri gelmiyor, yas ilerliyor. Bazen acayip bunalima girdigim oluyor, ama hafif kadinlardan olmak istemiyorum kesinlikle. Günümüz erkeklerin cogu ne yazikki, bizim gibi nadide bayanlarin kiymetini bilmiyo. Onlara cinsellik olsunda, ne olursa olsun.

evlenmek için evlenilmez.sadece sevmekle de olmuyor.biraz mantık olmalı.ben evlendim de ne oldu..boşandım ve çocuğumla bir hayat kurmaya çalışıyorum.yani herşeyin hayırlısını dilemeli.

bizim eve benim için görücü gelse babam kafalarına tepsiyi fırlatıp evden kovalar benim halam 43 yaşında evlendi keşke daha erken evlenseydim çok yalnızdım demedi bi kere bile.. evlenmek istiyorum çok yalnızım benden küçükler bile evli diyorsunuz da ''Allah, kocanın yuvanın hayırlısını nasip etsin'' diye dilemezseniz tabii ki olmaz. yalnızlık zor olabilir fakat kıymetini biriyle nişanlanınca anlıyorsunuz. ömrünüzde ilk kez gördüğünüz bir aileye karşı sorumluluk sahibi oluyorsunuz. koca laf etmesin diye her gün yemek pişirip ev silmek zorunda kalıyosunuz. yalnızlığın verdiği huzuru milyon dolarlar veremez. insanoğlunun en büyük suçu elimizdekinin kıymetini bilmiyoruz. nice evli kadınlar var ah bi kurtulsam başımı alıp gitsem kafa dinlesem diyorlar..

Tam benlik bir konu oldugu icin ilk defa bu sitede yorum atiyorum. Demekki nasip kismet ilk yorumum buraya gidecekmis :)

Yasim 31, ve kisa zamanda Allahin izniyle 32 olacam. Avrupada dogumus buyumus ve calisan birisiyim. Ve daha sozum dahi olmadi. Yorumlarin cogunu okudum sayilabilir. Bazilari hic evlenmek istemiyor, bazilari evlenmek istiyor, bazilari ise tereddut ediyor.
Yorumlarin birtanesinde "Avrupada yasamis olsaydim evliligi hic dusunmezdim, ama Turkiyede farkli" diye okudum. Bunu okuyunca gulumsedim.
Avrupada dahi kizlar (okumus olsun olmasin) evlilik baskisi yasiyor. Ve hayatimin su son 5 senesini (ondan oncede varidi, ama su son 5 sene yogunlasti baski) evlilik baskisiyla gecirdim diyebilirim. Bu yuzden, Avrupadaki durumlar Turkiyeden farkli degil.
Ve Avrupada dahi caresizlik yuzunden, bulamadiklari yuzunden, cevre baskisi yuzunden evlenenler de var. Bosanmalar yogunlasti, tutumluk azaldi, sevgiler basitlesti, yabanci kokenli kadinlarnan aldatmalar onlardan cocuk yapmalar cogaldi. Iste Avrupa.... Fazla ozenmeyin derim!

Bazen "keske daha onceleri evlenseydim" dedigim gunlerim oluyor. Cunki yas ilerledikce insan daha da cok secici oluyor. Zaten alt yapida secicilik varsa, yas ilerledikce bu yapi daha agir basiyor. Ama su da bir gercek, insan yasi gectikce daha da iyi biliyor ne istedigini ve ne istemedigini. Ama bunlarin da cok buyuk dezavantajlari var. Secebilecegimiz, veya evlenebilecegimiz grub daha da kuculuyor. Ve o kucuk gruptan kendimize uygun bir aday bulmamiz gerekiyor. Bunuda gectim, sevebilecegimiz adaylar da azaliyor.
Benim sahsi fikrim, kendimden kucuk bir adayla evlenmeyi dusunmuyorum. Bu ne demek? Adaylarimin yas grubu 33-37 oluyor. Bu ne demek? Genelde bosanmis ve cocuklu erkekler grubu. Bende cocuklu birisini tercih etmedigim icin (simdiki yasima gore 31!), secebilecegim adaylar da azaliyor.
Yasim 40'a dogru yaklasirsa BELKI cocuklu bir aday dusunebilirim, ama oda saglam anlasmali ve takintisiz bir evlilik olursa. Zaten ozamanda insan evlenmeyi dusunurmu oda ayri bir mevzu.

Ve evet, evlenmeyi cok istiyor, ama kendine gore uygun aday bulamayanlar cok. Bu erkekler icinde gecerli, Allah icin yani. Tek biz bayanlar tarafindan bakmayalim.
Ama, Allaha karsi buyuk konusmayim, sirf evlilik icinde evlenmem. Cunki karsinizdaki sizi severde, sizde 'sirf evlilik icin evlenirseniz', karsinizdakinin gunahini odeyemezsiniz. O yuzden, baskasinin gunahina girecegime, kaderime razi olur yalniz yasarim daha iyi.

Yalnizlik birtek Allaha mahsustur. Rabbim herkese hayirli olani nasip etsin. :)

Ben de 33 yasindayim ve bekarim. Cevremde o kadar duzgun bir suru bekar kiz arkadasim var ki. ama olmayinca olmuyor. Kariyer ortalama guzellik meslek karakterli olmak hepsi var hepimizde cok şükür. bazen kafama takiyorum bazen de bosver boyle de guzel allahin verdigi hersey güzel sonucta hayat bizim icin diyorum. Evli olsak da bekar olsak da hayat geciyor farkindalik ve ahlakli bir sekilde gecirmek önemli olan. birde benim yaptigim yanlis gibi evlilik olsun diye kendinizden ödün vermeyin. Bana hayatimin pismanligini yasatti bu duygu ve o kisi. Hersey allahin rizasi dahilinde olacaksa güzel. moralimizi bozmayalim kizlar. Öpüyorum sizi.

Aslında toplum bizi bize bıraksa her şey daha kolay olabilir. Elbetteki biz de evlenmek, çoluk çocuk sahibi olmak istiyoruz ama olmuyor ne yapalım. Bir de çevrenin patavatsızlıklarına, ya da bile bile laf çarpıtmalarına maruz kalıyoruz, bu daha can sıkıcı. Benim olduğum ortamda laf dönüp dolaşıp evliliğe geliyor, bir şey düşünüyorum dalmışım oradan biri çıkıp çok takma kafana sen de evlenirsin bir gün diyor. Ne alaka, her şeyi oraya bağlamak nasıl bir acımasızlıktır. Sırf bu yüzden arkadaşlarımın tanıştıracakları kişiye evet demeyi düşünüyorum, kendisini biliyorum, etkilenmedim ama artık zaman geçtikçe her şey güzel olacak biri çıkacak, deyip kendimi avutamıyorum. Şu da var bir arkadaşım nasıl dualar etti evlenmek için, yapmadığı kalmadı sonunda evlendi bu yıl. Söylediği şey "kendimi üzecek bir şey yokmuş, şimdiki aklım olsa evlenemedim diye üzülmez keyfime bakardım, o kadar önemli bir şey de değilmiş".. Allah herkesi her yönüyle içine sindirecek, mutlu bir evlilik yapacağı biriyle karşılaştırsın...

biz Allah la aramızı düzeltip onun emirlerine uymaya calışalım, nasip te evlenmek varsa gelir bulur. ben artık hiç aklıma getirmiyorum , yıllarca didindim durdum ama hiç düzgün insan ya da şöyle söyleyeyim ,istediğim gibi bir düzgün insan diyeyim çıkmadı karşıma bu yaşa kadar, bu yaştan sonra hayırlısı ise bulurum inşaallah.
sonuçta evlilik kaderin bir sonucu ve erkekleri de ben düzeltemem. sevgisiz kalbimde his uyandırmayan adamı da istemiyorum hayırlısı kızlar ben de 36 yaşındayım ,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…