Evli arkadaşlarım kendimce çok önemli bi sorum var size.

Demekki ben yanlış bir seçim yapmamışım dimi :) İlla birebir benzediğim biriyle evlenmem şart değilmiş :) Beni deli gibi sevmesi bile yeterliymiş :) Bizde ilk yılımızı yeni bitirdik, zamanla oturacağız inşallah

zevk konusunda mesela dünyanın en zıt insanlarıyızdır belkide.
yemek olsun , giyim olsun......
sağolsun bana geçen gün saat almış netten ve benim asla takmayacağım bir saat (
kıyamam düşünmüş, beğenmiş almış ama hiç tarzım değil.
dün de diyorum ki bana çikolata alsana. ya sevmediğim bir tane çikolata vardır, nasıl da buluyor bilmem dido alayımmı diyor
yani okadar çikolata içinden didoyu seçmesi
tabii bizimkiler böyle çok basit şeyler ama cık, zevklerimiz hiç uymuyor... sanırım puzzle gibiyiz farklı parçalarız ama birbirimizi tamamlıyoruz :))

Son düzenleme:

ama siz bunları problem etmiyorsunuz ne güzel. Ben sanki hayatımın hatasını yapmışım gibi bakıyorum olaya. Yeterince tanımadan evlenmişim diyorum. Sanıyorum bu benim anksiyete ozukluğu ve obsesif oluşumdanda kaynaklanıyor :/ Böyle düşünmemek için çabalicam. Aldığım yorumlara bakılırsa zateni benim sandığım gibi hiç bi çift yokmuş

ortak noktada buluşabilmek çok öenmli.ne olursa olsun bence evlilikte iki kişininde istekleri eşit oranda karşılanabilmeli ki diğeri sevmese bile sırf eşi istiyor diye fedakarlıkta bulunup eşinin istediğini yapmalı.

senin sandığın gibi çiftler maalesef var :) etrafımda çok var hemde şans...evlilik kapalı kutu herşey imzadan soonra ortaya çıkıyor.

Son düzenleme:

Merhaba justtmaried, insanlar arkadaş hatta kardeş bile olsa çoğu konuda farklı huy, alışkanlık ve zevklere sahipler... Evliliğin ilk bir yılında tartışmalar, çatışmalar çok olur ama gerçekten iki insan birbiri ile bir ömür geçirmeyi kalbine koyduysa o anlaşmazlıklar zamanla çözülür.
Herkesin sarsılacağı temel bazı konular var evliliklerde; dayak, aldatma, yalan, vb gibi... Eğer eşinizle sizin için en önemli konularda iyi anlaşıyorsanız diğer konuları zamana bırakın. Birgün gelecek eşinizin size bir tartışma sırasında vereceği cevabı bile tahmin edip söyleme şeklinizi istediğiniz cevabı alacak şekilde ayarlayacak kadar iyi tanıyacaksınız.
Sanırım bebek bekliyorsunuz ayrıca. Eğer öyleyse duygusal ve hassas olduğunuz bir dönem. Sakin geçirmeye gayret edin. Yeni evli olmak ve hamile olmak zordur bilirim, ben de yaşadım:)

aslında işimin okadarda zor olmadığını, ben sadece kötü taraflarını gördüğümü farkettim bu konuyla beraber.

Yinede teşekkür ederim :)

Aynı evde büyüyen iki kardeş bile farklı şeylerden hoşlanabiliyorken
Ben eşimden benim sevdiğim şeyleri sevmesini beklemem
Ama saygı duyması şarttır

Sen mesela kursa mı gitmek istiyosun git
O da maça mı gider arkadaşlarıyla mı buluşur ne isterse onu yapsın
Evlisiniz diye yapışık ikiz olmaya veya izin kağıdı almaya gerek yok
Akşam evde nasılsa buluşacaksınız
Karşılıklı saygı kafi

Bu arada evli değilmişsiniz ki. Nişanlıyken bende şuan yazdıklarımız yazmazdım emin olun. Evlenince şartlar değişiyor sorumluluklar artıyor paylaşımlarda ona göre değişkenlik gösteriyor.İnşallah hep böyle devam edersiniz.

hımm... kendi evliligimi düsündüm düsündüm düsündüm .... sanırım %80 uyumluyuz .eşimle anlasamadıgımız nokta ,ben ona göre daha hareketliyim ,o daha agır,üsengec,tamam sonra yaparızcı ... önceden sitede haftada 2-3 gün yürüyelim dedim,tabi aşkım tabikii dedi.allah için bir gün yürüdük mü ?? hayııırr ! tavla oynayalım mı ? film izleyelim mi ? tabii tabii ben biraz yatıyım da yaparız canım .. ama sonuç aynı .onun dısında siyasi görüsümüz,kişiler hakkındaki düsüncemiz,yemek zevkimiz,giyim tarzımız,dısarı eglencemiz vb. %99 aynıdır.

Eşim istediğim şeyleri yapar. Tamamen zıt değiliz çok şükür. Birliikte film izleriz, eylenmeye gideriz, alışverişe gideriz. Evet en azından bunları yapabiliyoruz.
Benim kastettiğim ben söylemeden teklif etmemesi. Ve bunların dışındaki konularda beni ısrar etmek zorunda bırakması. Ama ozmanda 4/4liüğü talep etmiş olmazmıyım

Sizin yazdıklarınıza bakarsam ozaman bizde eşimle %80 uyumluyuz :) Çok mutlu oldum paylaşımınıza. Bazı şeyler gerçekten bakış açısıyla çok alakalı.

Biz de çok uyumlu değiliz. Çıkarken de öyle değildik ama seviyoruz birbirimizi. Kavga etmiyor muyuz hem de çoookkk. Ama hiç küsmeyiz, kavga sebebimiz de genelde benim maça tahammül edemiyor oluşumdur. O her hafta sonu Fenerbahçe maçlarını izlemek ister ben de evde maç sesini duymaktan bile nefret ederim, hadi maçı izliyosun da 1 saat de arkasından yorumları neden izliyorsun bütün pazarımız maça endeksli geçiyor, maç saati gelmeden evde olmak zorundayız, bu problemi tam aşamadık ama yine de mutluyuz ben idare ediyorum o maç izlerken ya bir arkadaşımla görüşüyorum o sırada ya diğer odada başka birşeyler izliyorum. Zevklerimizin aynı olması imkansız ama bazı arkadaşların burada da söylediği gibi saygı şart, benimle de ilgilensin, isteklerimi elinden geldiğince karşılasın, bu bana yetiyor. Seviyorum kocacığımı ben :)

Geçmiş olsun..

Birebir kafası uyuşan evliler var mı?..
Ben hiç görmedim..
Birbirinize ayak uyduracaksınız.
İki taraf da öyle burnunun dikine giderse olmaz yürümez..

Düşünsene tv izlerken bile sorun çıkar..
Bi taraf bunu izlicem, bi taraf şunu izlicem diye diretirse olmaz.
Burada bi orta yol bulunacak..

Mesela ben eşimle lig maçlarının hepsini izlerim :))
Zaten fanatik galatasaraylıyım, maçların hepsini de izliyorum..
Eşim de benimle beraber muhteşem yüzyılı izler :)

Ufak bir örnek işte..
Her olayda böyle olmanız gerekir..
Başka türlü olmuyor..

O maç sonu yorumları bizim evde ben ısrarla izlerim :)))
Hele ki galip olduğumuz maçın ardırdan mutlaka izlerim :)
Bi sergene geçerim, bi hakan şüküre geçerim, olmadı rasime geçerim :) Rasimin yapmacık yorumları beni güldürüyor :)))

bizde genelde uyumluyuzdur
eşim hafta içi çalışıyor yoğun oluyor akşam anca yemekti çaydı bi yeere çıkmıyoruz
ama kendi evimizde baş başa oturmakta çoğu zaman yetiyor
hafta sonları çıkıyoruz bazen
ama evde birlikteyken çok güzel vakit geçiriyoruz
birlikte özel kahvaltlar hazırlıyoruz
akşam yemeğimizi birlikte hazırlıyoruz
bunları kendi içinden gelerek yapıyor zevk alıyor çok hoşuma gidiyor
film izliyoruz maç içliyoruz
benim için saçma sapan dediği dizileri bile izliyor =)
nargile içmeye gidiyoruz
gitmesekte evde kendimiz hazırlıyoruz çayımız nargilemiz
bazen sürtüşmüyormuyuz e oluyor tabi ama o kadar da olur yaa
biz bazen giyim konusunda atışıyoruz
o benim beğendimi beğenmiyor ben onunkini falan ama ortak yolu buluyoruz işte

Valla uyumluyuz desem yalan olur :) ikimizde farklıyız.. Ben daha az konuşan evcil bi insanım. Kocamsa evde daralan bi tip.. yaklaşık 8 aydır evliyiz ama hep gözlemlediğim benim için kendini zorladığı yani bana ayak uydurmaya çalıştığı. Beni evdede olsa yanlız bırakmak istemediği. evlenmeden önce eve girmeyen kocam şimdi bnm için evden çıkmıyo tü tü tü maşallah :)) Kocam vardiyalı çalışıyo o yüzden bizim hayatımız biraz düzensiz 1 ayın belki 10 günü doğru düzgün görebiliyorum bende çalışıyorum ztn ama yinede ben şanslıyım. uyumlu olmasakta uyum sağlıyoruz birbirimize. hem arkadaşlarında dediği gibi zıt kutuplar birbirini çekiyo

tamamen birbirinizden uyumsuzsanız nasıl evlendiniz?
görücü usulu falan mı? öyle dahi olsa artık insanlara zaman tanıyorlar tanışmaları için?
nişanlılık döneminde falan ne yapıyordunuz?

evli değilim ama yazmak istedim eşiniz evcimen bir insan olabilir mi?

yanı bende hiç sevmem dısarda gezmeyı hiiiçç hemde ben evde ne kadar kalıyorsam o kadar mutluyumdur biri beni kolumdan tutup sokaga cıkardı mı tum gunum mutsuz gecer...

hep bahane bulurum bu yuzden işim var yorgunum bılmem ne ... 1gün dısardaysam 1 gun evde olmalıyım....

eğer ki çalısıyorsam bir işte... değil sevgilim annem yalvarsa yne gtmezdım bır yere o kadar kıymetli benım ıcın evde gecrdgm vakıtler:)

eşiniz de evi seviyor olabilir dye dusundum...

Asıl birebir uyuştuğun aynı olduğun adamla evlenmek sıkıcı olur bence farklı olmak güzel Herşey dozunda tabi O sinema filmlerindeki sürprizleri aman efendim işte yatakta kahvaltıları her gün eve çiçekle gelmeleri bekliyorsan daha çok beklersin canım Gerçek hayat mücadelesi öyle birşey değil maddi manevi külfetleri var. Bütün gün iş stresinin ardından trafikten çıkıp eve geldiğinde mum ışığında romantik müziklerle yemek yeyip karısına iltifatlar yağdırmak olmuyor şekerim. Özel günler bunun için var sanırım
Kesinlikle yanlış seçim değildir eşin tatlım sadece iyi yönlerini düşün eminim artıları daha fazladır. En iyi koca karısını seven kocadır zaten

resmen evliyim hani imzadan sonra değişiyo herşey demiş ya bir kardeşimiz ben imzayı da attım, ki ben nişanlıyken farklı evliyken farklı adam profiline inanmıyorum. nasıl yani adam sevgiliyken her dediğine uyumluydu nişanlıyken her istediğine he diyodu inanılmaz uyuşuyodunuz evlenince içinden öcü mü çıktı ?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…