- Konu Sahibi justtmarried
-
Eskiden bir akbank reklamı vardı ya koca sever klasik müzik karısıysa pop rock acid biri ister akşam çıkmak öbürü evde oturmak bayılır hamburgerle kolaya öbürü enginara zeytin yağlı dolmaya.....işte bu kadar ayrı sayılırız eşimle. Hoş evlenmeden öncede hiç anlaşamazdık ama ben çok mutluyum. Çok seviyorum kendisini. Orta yolu buluyoruz kendimizce yaa zıtlaşmıyoruz artık. Ama ilk sene çok zorlanmıştık doğrusu özellikle ailesine olan düşkünlüğü filan beni çok bunaltıyordu. Zamanla onunda üstesinden geldik. Üzülme yani bir şekilde uzlaşırsınız her zaman. Ka rı koca araşında olur böyle
ortak zevkimiz hobimiz akşamları oğlumuzu mıncıklamak :) o maç sever ben hiç sevmem ben kitap aşığıyım o okumaz bak çok güzel ama derim sen bana anlatırsın ben seni kitap okuyosun diye aldım o bana anlatır dedim der:) ben tiyatro diye tuttururum o tiyatro da uyur ehh işte sinema için pek lafı çıkmaz gideriz bide hadi dersem iyi havalarda gezmeye gideriz başka bişey yok şimdi bebiş olduğu için hiçbişey yapamıyoruz zaten en son dişarı bayram da çıktık sahile gittim çay içtik yürüdük oğlumuz bebek arabasında uyudu
ortak zevk için maç izlemeyi öğrenmem lazım ancak ozaman olur ortak zevkimiz
Çok değil bikaç gün önce eşimle yaşadığımız sorunlara dair bi konu açmıştım. Bikaç arkadaşım sağolsun destek olmaya çalıştıklar, ilk yılın sancılı sürecinden bahsettiler birazda olsa beni rahatlattılar. Ancak biz hala bitmek tükenmek bilmeyen tartışmalarımıza bi çözüm bulamadık karşılıklı oturup konuşsakta. Ve benim anksiyetelerim aldı başını gidiyor artık...
Bu tartışmaların beni evliliğimle ilgili, yaptığım seçimle ilgili şüpheye düşürdüğünden bahsetmiştim.
Mesela çoğu zaman tartışamıyoruz bile. Ben A diyosam o B anlıyo bide açıklama yapmak zorunda kalıyorum; ben gezmek için araba şart değil diyorum mesela şuraya gidelim diyorum, ık mık ediyo neticede gitmiyoruz.
Ben hayatı ıskalamak istemiyorum evliliği bişeylere engel olarak görmek istemiorum, şu kursa gidelim veya gideyim dediğimde onun vakti yok benide tek göndermiyor. Konuşurken oda çok istiyor bnim istediğim şeyleri yapmayı ama ya paramız yok ya vaktimiz yok anlayacağınız bahanesi çok. ...gibi şeyler...Eşim bana çok düşkündür hayatının merkezinde hep ben varım, evine ailesine çok bağlı bi adamdır bunuda esgeçmiyorum.
Zaten ortada bellli bi gerginlik var, tartışmalar var bu sefer ben yanlış bir adamla mı evlenmişim diyorum. Ortak hiçbşeyimiz yok diyorum - yada ben mi öyle görüyorum-
Şimdi size sorum, eşinizle nekadar uyumlusunuz nekadar ortak zevke sahipsiniz ve mutlu bi evlilik için bu şart mı?
Bu durum erkeklerin genel halimidir, erkeklerle kadınların apayrı varlıklar olduğunu herzaman kabul etmişimdir, ama evliliklerde bu durum nasıl olduğunda mutluluk yakalanıyor? Siz çokmu uyumlusunuz, yoksa değilsiniz de bu durmu kabullendiniz mi.
bençe çok uyumlu bi çiftiz. hatta biraz sorunlu olan taraf benim yani kolay kolay memnun olmam pimpirikliyimdir ama eşim beni idare eder. ama genel olarak her konuda uyumluyuz, düşüncelerimiz aynı. bu yüzden mutluluğu beraberinde getiriyo. tamamen zıt kafada biriyle hiç denemedim bilmiyorum, bazı konularda zıt olduğum biriyle bile yapamadım çok mutsuz oldum. senin işin zor görünüyo, ortak paydada buluşmaya çalışın.
bençe çok uyumlu bi çiftiz. hatta biraz sorunlu olan taraf benim yani kolay kolay memnun olmam pimpirikliyimdir ama eşim beni idare eder. ama genel olarak her konuda uyumluyuz, düşüncelerimiz aynı. bu yüzden mutluluğu beraberinde getiriyo. tamamen zıt kafada biriyle hiç denemedim bilmiyorum, bazı konularda zıt olduğum biriyle bile yapamadım çok mutsuz oldum. senin işin zor görünüyo, ortak paydada buluşmaya çalışın.
ortak noktada buluşabilmek çok öenmli.ne olursa olsun bence evlilikte iki kişininde istekleri eşit oranda karşılanabilmeli ki diğeri sevmese bile sırf eşi istiyor diye fedakarlıkta bulunup eşinin istediğini yapmalı.
senin sandığın gibi çiftler maalesef var :) etrafımda çok var hemde şans...evlilik kapalı kutu herşey imzadan soonra ortaya çıkıyor.
hımm... kendi evliligimi düsündüm düsündüm düsündüm .... sanırım %80 uyumluyuz .eşimle anlasamadıgımız nokta ,ben ona göre daha hareketliyim ,o daha agır,üsengec,tamam sonra yaparızcı ... önceden sitede haftada 2-3 gün yürüyelim dedim,tabi aşkım tabikii dedi.allah için bir gün yürüdük mü ?? hayııırr ! tavla oynayalım mı ? film izleyelim mi ? tabii tabii ben biraz yatıyım da yaparız canım ..ama sonuç aynı .onun dısında siyasi görüsümüz,kişiler hakkındaki düsüncemiz,yemek zevkimiz,giyim tarzımız,dısarı eglencemiz vb. %99 aynıdır.
Artık hamile değilim malesef düşük yaptım. Takvimi kaldırmayı unutmuşum :/
Bizi etkileyen dış etkenler yok çok şükür.
Merak ettiğim herkes bizim gibi mi yoksa birebir kafaları uyuşanlar mı asıl mutlu aileler?
Biz de çok uyumlu değiliz. Çıkarken de öyle değildik ama seviyoruz birbirimizi. Kavga etmiyor muyuz hem de çoookkk. Ama hiç küsmeyiz, kavga sebebimiz de genelde benim maça tahammül edemiyor oluşumdur. O her hafta sonu Fenerbahçe maçlarını izlemek ister ben de evde maç sesini duymaktan bile nefret ederim, hadi maçı izliyosun da 1 saat de arkasından yorumları neden izliyorsun bütün pazarımız maça endeksli geçiyor, maç saati gelmeden evde olmak zorundayız, bu problemi tam aşamadık ama yine de mutluyuz ben idare ediyorum o maç izlerken ya bir arkadaşımla görüşüyorum o sırada ya diğer odada başka birşeyler izliyorum. Zevklerimizin aynı olması imkansız ama bazı arkadaşların burada da söylediği gibi saygı şart, benimle de ilgilensin, isteklerimi elinden geldiğince karşılasın, bu bana yetiyor. Seviyorum kocacığımı ben :)
Demekki ben yanlış bir seçim yapmamışım dimi :) İlla birebir benzediğim biriyle evlenmem şart değilmiş :) Beni deli gibi sevmesi bile yeterliymiş :) Bizde ilk yılımızı yeni bitirdik, zamanla oturacağız inşallah
Bu arada evli değilmişsiniz ki. Nişanlıyken bende şuan yazdıklarımız yazmazdım emin olun. Evlenince şartlar değişiyor sorumluluklar artıyor paylaşımlarda ona göre değişkenlik gösteriyor.İnşallah hep böyle devam edersiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?