Evli arkadaşlarım kendimce çok önemli bi sorum var size.

tamamen birbirinizden uyumsuzsanız nasıl evlendiniz?
görücü usulu falan mı? öyle dahi olsa artık insanlara zaman tanıyorlar tanışmaları için?
nişanlılık döneminde falan ne yapıyordunuz?

tamamen uyumsuz değiliz zaten canım. Birlikte film seyrederiz dizi seyrederiz, o maç izler bazen bende izlerim onunla, ben dizi zilerken oda izler, eylenmeye gideriz ikimizde eyleniriz, bazen birlikte evimizde kırmızı şaraplar eşliğinde zaman geçiririz.
Benim kastettiğim ben şuraya gidelim demezsem o pek teklif etmez. Ettiği zamanlarda olur ama genelde ben daha talepkarım, ben arkadaş oturmalarına çok özenirim onun vakti yoktur yanaşmaz, değişik bişeyler yapmak isterim o bi öneride bulunmaz gibi...

Ama bu konudan sonra aslında normal olduğumuza, benim kötü taraflarından baktığıma kanaat getirdim zaten.

ben bu konuya gezme eylence açısından yaklaştım daha çok sorunuzada o açıdan cevap vericem. evet nişanlıyken dur durak bilmezdik her haftasonu gezerdik, kahvaltılara giderdik arkadaşlarımızla görüşürdük, bikere bukadar kıskanç değildi zaten. içinden öcü çıkmadı zaten okadar kötü bi kocam yok çok şükür ama daha monoton bi hayatımız oldu. ama buradaki arkadaşların cevaplarıylada anlıyorum ki aslında sandığım kadar kötü bi durum yokmuş, ben daha karamsar bakıyomuşum olaya.

Anladım, Allah daha iyi etsin arkadaşım.

Esimle bizde zit karakterlere sahibiz ama bence bu iliskiyi ayakta tutuyor,sonucta her seyi ayni sekilde dusunsek ayni sekilde tepki versek bi sure sonra monotonlasmaya baslayan bi iliskimiz olurdu.hobiler,eglence,gezme icin yasanan zitliklarimizi da birbirimize olan sonsuz saygimizla cozmeye calisiyoruz mantigimizla ve vicdanimizla birbirimize haksizlik etmemeye calisiyoruz oyle de gul gibi gecinip gidiyoruz masallah (= tabi buarada ortak bircok zevkimizde var, mesela birlikte yemek yapmak,fotograf cekmek,film izlemek,tarihle,kulturlerimizle ilgili seyler paylasmak,ilginc bulunan seyler hakkinda konusmak birbirimize bilgi vermek,alisverise cikmak (= ne biliyim biz boyle mutluyuz,birlikte yaptigimiz yemegi yerken mutluluktan ucuyormus gibi oluyoruz bu kadar basit kucuk bi sey bile bize mutluluk vermeye yetiyor(tabi ataerkil olan Turk toplumunda yemek yapmak kadinin gorevi oldugu icin yemek yapmayi seven bir adam bulmak biraz zor varsa elinizde degerlendirin ya da annemin uyguladigi taktik "hayatim senin salatan cok guzel oluyor hadi yapsana "

eşimle tek ortak noktamız aynı gün evlenmemiz di
tek bir ortak noktamız yok
o gs li ben fb li
o kıskanç ben normal
o aşırı derecede saplantılı düşüncelere dalar ben ise gayet realist
o patlıcandan nefret eder ben hergün yesem banamısın demem
o maç kolik ben nefret ederim
o dinci ben kemalist
işte böyle tek ortak noktamız bile yoktu önceden aynı gün evlenmemizin dışında tek ortak noktamız bile yokken artık bir ortak noktamız daha var oda aynı gün boşanmamız

Bı ara dusundum ben bu yazıyı ne ara yazdım kı dıye sonra nıcke baktm degılmısm dedm :) Neyse konu sahıbı arkadas zıt kutup brbırını cekıyo bu bı gercek .. zaten erkek ve kadın apayrı cınsler aynı seylerı onlardan beklemek hayal urunu dıyebılırım e bırazda hayat sartları sosyal aktıvıteyı kısıtlıyor ama mutlu olmak ıcın evınız ve evlılıgınız yeterlı bence evde de cok eglenebılırsınız mesela cık guzel ev oyunları al gerekırse arkadaslarınızı da cagırın jenga,monopoly gıbı mesela .. Onun huyuna gıt eger tek sorun buysa .. Cok da usteleme

eşimi 2006 dan beri tanıyorum ilk iki yılı arkadaşım sonra sevgilim sonra da eşim oldu. 5 yılımızda evlendik ama ilk 3 ay da anlaşamıyoruz diye aklımdan boşanmayı geçirdim o derece zıttık :) ama herkes sana da söylendiği gibi ilk 2 yıl deyip durdu. 18 aylık evliyiz ve biz daha yeni yeni taşları yerine oturtuyoruz birbirimize tahammül edebilmeye başladık. ikimiz de birbirimizin nelere tepki vereceğini aynı evde kalınca anladık. onun ailesinde kadının adı neredeyse yok benim ailem de her şey hemen hemen ortak karar ile yapılır. en büyük derdimiz buydu diyebilirim şimdi ikimizde mümkün olduğunca orta yolu bulmaya çalışıyoruz pençelerimizi daha az gösteriyoruz diyebilirim. çok zor zamanlar geçirdik ama gerçekten seviyorsanız birbirinizi geçiyor. biraz zaman verin kendinize ve empati kurmayı deneyin. düzelicek her şey göreceksin:)

arkadaşım çok zor degil durumun moralini yüksek tut ilk yıllarda malesef yaşanıyor bu sorular ama hemen olumsuz düşünmemek lazım bence

ben aynı kısılerın bırlıkte olmaması gerektıgını savunuyorum
fakat sızın verdıgınız orneklerdekı gıbı degıl

aranızda cok yas farkı vardı ve cok cok cok kısa surede evlenmıstınız değilmi?

sorunun kaynagı belli

yok yanlış hatırlıyorsunuz o ben değilim :)
bizim aramızda 3 yaş var 1 yıl nşanlılıktan sonra evlendik biz :)

Sen deyince düşündüm de acaba eşimle ne kursuna gidebiliriz diye...Hiç :)
Eşle kurs bulmak çok zor yahu.Seni tek göndermiyormuş ama bunu zamanla aşabilirsin.

Eşini biraz açmak için ilk başlarda ona hitap eden gezmeler bulabilirsin.
İlgisini çekecek sinema,tiyatro veya konser gibi şeyler.
Bir iki kere gidince hoşuna gider,devamı gelir.

Aile ziyaretlerini belki zamanla azaltırsınız.Belki öncesine sonrasına yemek veya avm eklersiniz.

Ben evli degilim ama annem bana evleneceksen ortak zevklerinizin oldugu biriyle evlen. Hobileriniz vs uyussun. Yoksa olmuyor demisti. Biz cok farkliyiz ama cok mutluyuz diye birsey pek olmuyor yani. Sevsen de bir yere kadar cekiliyor.
Dusununce dogru yani. Ben kalk gidelim dicem, o p.k yeme otur diyecek, hem boyle zit kutuplarda olmak da guzel birsey olmasa gerek.

canım biz eşimle 10 yıllık beraberliğin sonunda evlendik ama evlendikten sonra yaklaşık 7-8 ay sürekli kavga ettik.sebeplerimiz seninkilerle aynıydı ama sonra düzeldi şuan eski uyumumuzu yakalamış durumdayız.şimdi sadece tabağını bulaşık makinesine koymamışsın,çorapların neden ortada gibi şeyler yüzünden tartışıyoruz oda gelip geçio.demek istediğim sabretmelisin.düzeleceğinden eminim.

bir elin parmakları aynı değilken eşinizle aynı olmayı beklemeyin bence.
diğer sebeplere gelince de zamanla oturacağını düşünüyorum.
bir de yeni evlenince şu düşünce oluşuyor otomatikman nişanlılıkta hep dışarıda görüşülüyor yemekler yeniyor evlenince de bekliyoruz ki her hafta dışarılarda olacağız yine.

arada kahvaltıya gidin beraber. ya da sinema bileti alın süpriz deyin
ödemeleriniz var mı ?:44: belki eşiniz o yüzden biraz temkinlidir. bizim mesela ödemelerimiz var dışarıda film izleyeceğimize evde perdeleri cekip mısır patlatıp harddiske yüklediğimiz filmleri izliyoruz.
dışarı çıkmalar ayda 1 -2 yapıyoruz.
bu tarz pratik şeyler bulabilirsiniz..
ya da evde beraber puzzle vs. ortak paylaşım hobi edinebilirsiniz.

bunun yanı sıra sürekli dipdibe olmak sıkıcı olur. kurslara gitmeye vaktiniz varsa bir şekilde eşinizi ikna edebilirsiniz.

tamamen birbirinizden uyumsuzsanız nasıl evlendiniz?
görücü usulu falan mı? öyle dahi olsa artık insanlara zaman tanıyorlar tanışmaları için?
nişanlılık döneminde falan ne yapıyordunuz?

Bence Uyum kişiliklerin aynı olması değil. Bizim kişiliklerimiz birbirinden farklı. Ama ben ona baktığımda hissetiiğim duyguyu 7 belkide 8 yıldır hesabını yapamıyorum artık :) kimseye hissetmedim. Dakikalarca yüzüne baksam izlesem izlesem yinede yetmez. Ona olan sevgim öyle ucsuz bucaksızki içimde. Uyumsuzluk olarak bahsettiğim kişilik farkıydı. Ama gerek dışarda gerek içerde İnsan bazen ödün vererek sevdiği insanla o ortamda uyumlu olabiliyo. Bizde tam olarak bunu yapıyoruz. Eğer bu sorular banaysa görücü usulü evlenmedik biz. Ve ben halimden çok memnunum :)) ben nişanlıyken hep yanyana olmadıgımız için onu özlüyodumm hemde çok. ben ısrar ediyodum dışarı çıkalım diye ama şimdi hep yanımda :)) o yüzden durum farklı birde evlilikti evdi işti sanırım daha çok yorulmaya başladım bu kadar eve kapanmak isteme sebebim bu. oda anlıyo sanırım yoruldugumun farkında. işte böyle :)

Bizde uymayız çok çok ama anlayışlıyızdır iyi geçinir severiz birbirimizi.
Mesela film zevkimiz hiç uymaz. Aynı şeyi genelde seyretmeyiz.
Ama o izlerken ben pc de başka birşeyle ilgilenirim.
Yada ben izliyorsam o başka şeyle ilgilenir.
Tivibu aldık o izlemek istemezse ben ertesi gün tek seyrediyorum .
Herşeyin bir yolu vardır bu hayatta.
Önemli olan anlayış.
Maşallah bize

Tuttuğumuz takım dışında ortak hiçbir noktamız yok.

Ama mutluyuz. Çünkü birbirimizin görüşlerine, isteklerine, düşüncelerine saygı gösteriyoruz.

İkimizde boğulmaya gelemeyen tipleriz. Evliliği de boğmak kabul etmek bize göre değil. İkimizde arkadaşlarımızla gece çıkabiliriz. Bizde izin gibi birşey yoktur, bilgi vermek vardır.

Özünde problem yaşanmıyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…