Evli bayanlara soru, e ve ailesi hakknda

• Konu Sahibi Konu Sahibi gelecekkorkusu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
G

gelecekkorkusu

Ziyaretçi
merhaba herkese, bi konu acmistim evlilikle ilgili, o konunun icinde bir de memlekete gitme konusu vardi, daha cok evlilikle ilgili yorumlar yapildi ben de zaten o konudaki kararimi verdim...

Simdi sadece bir meselem kaldi buna cok kafa yorum ve cidden cok yordu bu mesele beni. Size de danismak istedim, yardimci olursaniz, kendi benzer durumunuz varsa veya fikir verirseniz sevinirim. Daha detayli anlatmak istiyorum o yuzden yeni bi konu olarak actim.

Ben su anda ankarada yasiyorum, muhendisim, isimden de memnunum. 97 den beri ankaradayim yani universiteyi kazandigimdan beri. 29 yasindayim su anda. Burasi bana is konusunda tecrube kazandirdigi gibi tek basima ayakta durabilmeyi de ogretti ancak yalniz yasamak ta cok zor. Herseye alistim aslinda, her isimi kendim hallediyorum ama zorlandigim sey manevi yani bir hayat arkadasinin olmamasi. Buyuk sehrin kahrini tek basina cekmek...Avantajlarina ragmen yalnizlik buyuk bir dejavantaj olarak karsimda duruyor. Simdi memleketim olan denizli de (kucuk bir sehir degil) bir is imkanim cikti, orda verilen maas ta burayi aratmayacak ama ilerisi ne olur bilemiyorum. Ordaki iste ayrica memur olma imkanim da var ama ilk giriste sozlesmeli olarak giricem, memur olursam maas dusecek tabiki. Ailemle birlikte yasayacagim orda, kardesim var o da gelecek yaza evleniyor, yani evde yalniz kalicam o gidince aslinda. Buradaki alistigim duzeni birakmak ta zor geliyor ama bir yandan da evlenip ailemi de kurmak istiyorum, burda kendime uygun biriyle karsilasmam cok zor gibi cunku 4 yildir olmadi kimse, ben tabi her bayan gibi ailesine onem verecek, durust bi insan istiyorum es olarak, oyle ucuk kacik bi tip degilim, tam anadolu kizi diyebiliriz yani ama kozmopolitan buyuk bir sehirde duzgun birileriyle karsilasmak oyle cok kolay degil malesef...Zaten erkeklere bakiyorum evlendikleri kisiler hep memleketlerinden yani benim gorduklerim genelde boyleydi..Acaba ben de gitsem, orada memlekette yasamak daha iyi olur mu ve de ordaki degerim daha iyi olur aslinda cunku burda herkes kendi aleminde, orda insanlar daha sicak samimi ankaranin insani pek oyle degil...

Beni esas olarak dusunduren sey is aslinda, tabiki orada burdaki standartlari bulamayacagim ama degerim orda daha iyi olacak. Ancak birkac yil sonra ne olur bilemiyorum memur olmazsam...Memur olunca maas dusuyor cunku.

Iste boyle arkadaslar gercekten cok zor bir karar ve ben hemen bi karar vermeliyim. Sizce ne yapmaliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
memleketten iş teklifi alan sen misin?

çok aşık değilsem kesinlikle mantığımı kullanırdım ve tek kelime finish...

seviyorsam belki bir yere kadar, ama sevmiyorsam , aşık değilsem bir artısı yok bana göre.

bence evlenmiş olmak için evlenme iş teklifini değerlendir, eğer çok seviyorum çok aşığım deseydin aksini söyleyebilirdim ama inan bu devirde karşı cinsten saygı görmek istiyorsan ayakların yere sağlam basmalı, kesinlikle iş teklifini değerlendir, eğer ilişkinde akışına bırakınca gidiyorsa gitsin gitmiyorsa zorlama yıpranan sen olursun yoksa

Çok aşık değilsin borcuda var ailesinede çok düşkün eee aşk yok mantık yok bence de finish

çok aşık değilsem kesinlikle mantığımı kullanırdım ve tek kelime finish...

desu tesekkur
evet cok asik degilim hatta asik bile degilim, sadece mantigimi kullanmak istedim bu sefer, daha once duygularimizla haraket ettik de ne oldu, evlilik icin mantikli bi secim yapmak istiyorum aslinda, sizce bu yanlis bir karar mi olur? Soyledigim seylerde sorun var mi sizce ilerisi icin?

memleketteki iş teklifi cazip bir teklifse kabul ederim zaten bu adam beni istiyorsa bırakmayacaktır öncelikle kendiside ne iş yapacağına karar versin ve maddi sorunlarını halletsin

maddi sorunlar hallolmazsa bunun sonrasında zaten borç ödüyoruz zor durumdayız ailemle oturalım daha az masrafımız olsun gibi şeyler gelebilir eğer illa devam edeceğim dersen bence öncelikle sorunları aşın

ortaklı iş her zaman risklidir, ortakların karakterini bilemezsin, maaşlı işe başlasa 10 bin lira borç az buz değil geçinmeye çalışırken borçlarla kredi kartı borcunada girecektir üstelik
karakterli duruşunu seviyorum diyosun ama karakterli ve duruşu güzel olan dünyada ki tek erkek o değildir emin ol
mantık evliliği yapmak istiyorsun sanırım ama bu aday karakteri dışında mantık evliliğiyle pek bağdaşmıyor bence
ayrıca beni kırmasın üzmesin yeter şeklinde düşünme mutlu bi evlilik istiyorsan beni kırmasın üzmesin yeterden, çok daha fazlası olmalı

ama herşeye rağmen hissediyorum güzel olacak diyosan evlen bence, insan hislerine güvenmeli
benim yaptığım yorum tamamen durum değerlendirmesi, dışardan bi göz
sen herşeyden önce hislerine güven yine de

ailenin tek oğlu ve ailesinin yakınında olmak istiyor.. adam bekarken tek çocuk değilde evlenince mi tek çocukluğunu düşünmeye başladı.. da ailesini yakına getirmeye çalışıyor..biraz uyanık bir tipe benziyor sanki..

maviege, chess, esma01 sagolun sizler de...
chess aslinda cok iyi bi cocuk bu yani aradigim kriterler var onda mesela ben inancli olsun istiyordum biraz, durust olsun istiyordum bu ozelliklere sahip, sinirli degil, yumusak huylu, aile kurmayi cok isteyen biri ve bugune kadar da kendini evlenecegi kiza saklmais ...Ama iste ailesine ciddi bi sekilde duskun.

Bu arada laf arasinda onun ailesini hic gormedigim icin karar vermeden once onlari da tanimam gerek dedim. Onlar bursada oturuyorlar, tanismak icin de bursaya onlarin ayagina gitmek istemem sahsen. Eger isler ciddiye binerse sadece tanisma icin onlar gelebilirler diye dusundum, benim bulundugum sehre veya ailemin bulundugu sehre...Ben oyle deyince annem rahatsiz, komsuya bile gitmiyor, bahara kadar iyilesir ancak o zaman gelebilir dedi. Aslinda once biz bursaya gidelim, tanisirsin orda dedi de ben kabul etmedim. Henuz o asamada degilim ama bundan da size bahsetmek istedim.

teyzemin kızıda 4 yıl üniversiteden mezun öğretmen olarak ama o aşkı seçti

4 yılınıda heba etti şimdi evde evhanımı hiçde mutlu görünmüyordu o eskiden gülen yüzüne

asık suratı gelmiş artk cicim ayları bitti gerçek yaşantı yüzünü gösterince

vede küçük oğlu var kocasınıda çok sevdiğini söyleyemem parasızlık yüzünden oğlan tarafı

bütün ceyizi almıştı şimdi damat bey kızın ailesini hiçe sayıyormuş ,

bence sen mesleğini seç derim ama illa aşk dersen sonrada mutsuz olma evişlerinden

akraba ziyaretlerinden, dedikodulardan
pişman olma sakın her ne karar olacaksan

memleketteki iş teklifi cazip bir teklifse kabul ederim zaten bu adam beni istiyorsa bırakmayacaktır öncelikle kendiside ne iş yapacağına karar versin ve maddi sorunlarını halletsin

onun is teklifinden haberi var ve karari bana birakmis durumda tamamen
hani ben isterdim ki beni ikna etmeye calissin ama zan altinda kalmak istemiyormus, kendim karar vermeliymisim, benim kararim belli istiyorum, gerisi sana kalmis diyor

durum bu

o zaman biraz süre tanıyın birbirinize sen git çalış oda sorunlarını halletsin eğer çok istiyorsa kopmaz zaten koparsada bırak şimdi kopsun

ya cok tesekkur ederim
kafam o kadar karisikti ki aslinda ciddi tecrubelerle sabit tavsiyelere cok ihtiyacim var
evet mantik evliligi yapmak istedim daha dogrusu sadece sevip diger herseyi bosvermek istemedim, tabiki sevgi de olmali
daha once sevdim ama pek mantikli olmadi bu sefer istedim ki mantikli dusuneyim daha onceki ciktigim kisi beni cok uzuyordu mesela ama seviyordum nerdeyse evlenecekken vazgectim
aslinda dogru diyorsun tek erkek o degil durust olan ama ben de bekarliktan ve yalniz yasamaktan cok sıkıldım, yasim 29

adam mantıklı sana olanları ve olacakları acık acık söylemiş..
topu sana atmış..
liseli aşıklar gibi değilsiniz bi nevii gözünüzün karalığı bakımından..
bence sende mantık icerisinde hareket et..
erkeğin böyle çünkü..
sen duygusal o mantıklı olursa zor olur bence..

aslinda ben de bunu dusundum neden evlenince?
bunu da sordum, cocuk falan olunca onlar bakarlarmis ayrica gittikce yaslaniyorlar elden ayaktan dusunce onlarin yanında olmaliyim dedi, senin ailen buraya gelse ayni seyi onlar icin de yaparim dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…