G
gelecekkorkusu
Ziyaretçi
- Konu Sahibi gelecekkorkusu
-
o zaman biraz süre tanıyın birbirinize sen git çalış oda sorunlarını halletsin eğer çok istiyorsa kopmaz zaten koparsada bırak şimdi kopsun
iş teklifini değerlendirir ve memletime gitmeyi ve ayaklarım yere sağlam basana kadar da evlenmeyi düşünmezdim....
Diyelim ki sizle evlenmek isteyen biri var. Inancli, durust biri, meslegi de guzel. Kendi isi var birkac ortakla ancak isleri iyi gitmiyor ve para kazanamiyorlar 1-2 senedir, borc yapmis 10 kusur milyar kadar. Birkac ay daha sure bicmisler kendilerine, isler kotu giderse isi birakip sabit maasli ozel sirkette ise girecek, isler biraz duzelirse de devam edecek. Ancak isyeri kendilerinin oldugu icin heray para kazanmalari da garanti degil bu arada. Bunun yaninda baska bir ise girerse de bir sure yani 1-2 sene borc odeyecek, maasinin bir bolumuyle. Geri kalani hayli hayli yeter diyor
Ayni sehirde calisiyorsunuz ancak aileleriniz ayri sehirlerde. Yani sizin aileniz baska yerde, onun ailesi baska. Erkek tek cocuk ve diyor ki ben ailemi bu sehre getirecegim evlenince, onlari yalniz birakamam diyor. Geldiklerinde de yakin semtlerde otururuz diyor.
Diger taraftan, memleketinizden bir is teklifi aldiniz. Buyuk sehirde yasiyorsunuz su anda, memleketiniz daha kucuk bir sehir. Bulundugunuz sehirde isinizden memnunsunuz ancak orasi da rahat ve is teklifinin maasi da iyi. Ayrica burada bu kisiyle evlenmezseniz tekrar baska biriyle evlenme ihtimaliniz, denginizi bulma ihtimaliniz memleketinize gore daha dusuk.
Ayrica deliler gibi de asik durumda degilsiniz, ancak karakterini, durust olusunu seviyorsunuz
Bu durumda ne yapardiniz.
kopmayacagini zannetmiyorum
ben de cok asik degilim ama senden iyisini nerde bulucam dedi
ama ben istemezsem de pesimden kosmaz, baskasini bulur evlenirmis
olsanda olur olmasan da olur gibi bakıyo bence
o da sana aşık değil
yani bence ikinizde evlenmiş olmak için evlenceksiniz
ben merak ediyorum tamam aşk yokta derler ya elektrik o da mı yok
yani en azından aranızda bi çekim olmalı
bu kazak benim ölçülerime uygun diye giyecek seçer gibi evlilik olmaz ki
aile meseleside ayrı risk, ailesini "sevmesi sahiplenmesi güzel bişey bu eşinide sahipleneceğinin ipucudur" ama "sevmek sahiplenmek başka", "bağımlı düşkün olmak, anakuzusu olamk başka", aralarındaki ilişkiyi iyi gözlemle valla 29 yaşından sonra anasının sözünden çıkmayan bi erkekle uğraşmak çok zor olur
Ay şaka gibisiniz.. Birbirine aşık olmayan, olsa da olur olmasa da gözüyle bakan, sırf evlenmiş olmak için evlenmeyi düşünen, senden iyisini nerde bulcam falan gibi laflarla evlilik kararını desteklemeye çalışan, mantık ev liliği diyen ama adamın maddi durumunun mantık sınırlarını zorladığı bir durumdasın....
Ama inançlı diye evlenmeye kalkıyorsun.%95i müslüman bir ülkede yaşıyoruz ve sen tek inançlı bu adamı mı buldun....
Şu an bu adama evlenme niyetinde olmanın tek sebebi ne inançlı olması ne mantık ne aşk... Sadece evlenmek istiyorsun, ve yeni biini bulmak sana zor geliyor, buldum bi tane evleneyim gitsin diyorsun....
Hata edersin....
evet farkındayım ben de
ama galiba hem artik evlenmek istedim cok bekledim cunku hem de boyle inancli birini bidaha bulamam diye dusundum sanırım cok sevmesem de...evlilikte ask bitiyo baska seyler onemli denir ya hep
aşk tabii ki biter ama sevgi ve çekim kalır inan ki, zaten çekimin olmadığı bi evlilik mutlu bi evlilik olmaz. Bence bu aday mantık evliliği tanımına uymuyor en azından borcu olmayan inançlı olan ve aranızda çekim olan birini bulabilirsin, bunun için büyüklerden arkadaşlardan yardım alabilirsin, çöpçatanlık mevzuu yani.
çünkü akrabaların arkadaşların seni tanır ve bak bu adam sana uygun diye bi tespitte bulunabilir, hatta bence aşktan ziyade iyi evlilikler bu metotla çıkıyor bence
şahsen ben olsam, sen olmazsan başkasıyla evlenirim problem değil diyen bi adamla bi daha görüşmem bile
borcu çok, anladığım kadarıyla ailesine de o bakacak, bi de üstüne evlilik maliyetleri, bence borçları çığ gibi büyücek
tabii işinde bi atak yapmazsa, bu ihtimali bilemiyorum tabii, iş koşullarını ve ortaklarını bilmediğim için
bu arada herkesin kriterleri farklı öncelikleri farklı tabii, bence sen bu adamla evlenmek istiyorsun birinci önceliğin inanç, deminde dediğim gibi iyi olcağına inanıyorsan hissediyorsan evlen
tesekkurler ilgin icin chess
zaten beni de bu laflar cok bozdu, ben mutlaka cok iyi bi kismet bulurum gibi laflar falan etmisti, bi ruya gormus te mutluymus falan
cocuk iste biraz da olgunlasmamis, hayatinda hicbi kizla cikmadigi icin o da
yani her lafina da takilmak istemiyorum aslinda
ben onun laflarına degil de gozumun onundeki gerceklere bakiyorum
aslinda yakisikli da biri sayilir ama oyle cok cekilmiyorum
sanırım benimki sadece mutluluk arayisi, aile kurma istegi
umarim hatali bi karar vermem
peki bu memleketteki is meselesine ne diyorsunuz
dedigim gibi burdaki isim iyi ama burda aile akraba vs olmadigi icin de senin dedigin tarz bi evlilik yapmam cok zor, aslinda oylesini istiyorum, bu yastan sonra 1-2 sene flort etmek istemiyorum buyuk sehirde bu isler biraz daha zor, sabahin korunde ise git, gece gel eve at kendini
neyse umarim anlatabilmisimdir
desu tesekkur
evet cok asik degilim hatta asik bile degilim, sadece mantigimi kullanmak istedim bu sefer, daha once duygularimizla haraket ettik de ne oldu, evlilik icin mantikli bi secim yapmak istiyorum aslinda, sizce bu yanlis bir karar mi olur? Soyledigim seylerde sorun var mi sizce ilerisi icin?
Bu ilişkinin içinde ne aşk var, ne de mantık.Karar tabi ki senin ama bu insanla bir ömür geçirebilir misin?Evlenmiş olmak için evlenme.Dünyadaki tek inançlı, dürüst kişi o mu canım?Ne güzel bir mesleğin var.ıçine her yönüyle sinecek biri mutlaka çıkacaktır.ış konusuna gelince memleketindeki iş gerçekten seni mutlu edecekse kabul et.Hem yeni bir ortam,hem akrabalarla sıcak muhabbetler iyi gelecektir sana.Evliliği de kafana çok takma.ınsan bir şeyi çok isteyince olacağı varsa da olmuyor.Biraz rahat bırakmak,rahat düşünmek gerekiyor sanırım. Kendimden örnek vereyim,işten yeni ayrıldığımda 2-3 hafta boyunca aklımda sürekli iş bulmalıyım gibi düşünceler vardı.Sonra dersaneye gitmeye karar verdim kpss için 4 iş görüşmesine çağrıldım. Biraz rahat ol...O kişi son tren değil...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?