Evli çiftler ekonomik giderleri nasıl bölüşüyorsunuz

Ben gider bölüşmeyi ilk bu forumda duydum ya koyun ortaya ne lazımsa harcayın kalanı biriktirin gider bölüşmek nedir ev arkadaşı gibi

2 tarafın da çaliştigi durumlarda ufak ufak , ay ay hesap kitap bölüsme paylasma yapmak cok pratik de degil cok iç açici da degil.

o ayın masraflarini benm maasim olmadan karsilayamayacaksa eşim, bundan memnun olmazdım acıkcasi.

oyle ev arkdaşi gibi 2'ye bölmeler hic hoşuma gitmez sahsen.

Kadının maaşi kösede biriken ekstra güvence gibi olmali.

Buyuk harcamalarda ortaya elbet konur

.Ev alirken 100bin vermek zoruma gitmez de , o ayin kirasi olan 2000i vermek zoruma gider sahsen.

evin gundelik geciminde bana ihtiyac olmasi kendimi guvende hissettirmez.

E sabancı'nın oglu ile de evli degilsem " ev alirken de bana muhtac olmasin" diyemem yani

ben kendı sıgortamı yatırıyorum cocugumun ve benım kılık kıyafet oyuncak ıvır zıvır gıbı bunun dısında bazı kısısel gıderlerımı ben alıyorum
esım faturalar ve evın mutfak gıderını karsılıyor
ev bızım kıra derdımız yok
bu sekılde

Ben gider bölüşmeyi ilk bu forumda duydum ya koyun ortaya ne lazımsa harcayın kalanı biriktirin gider bölüşmek nedir ev arkadaşı gibi
Arkadaşım ortaya koysak eşim millete yemek ısmarlayarak benim emeğimi harcar uzaktan konuşmak kolay dimi? Adamda birikim diye bir şey yok düğünde gram takan arkadaşına yarım altın takıyor

Herkesin kendine göre harcaması var bence. Yeni evliydim daha 6 aylık eşim kuaför, kozmetik alışveriş hesabı sorardı. Ya yeni evliyim dedim herhalde böyle evlilik hesap veriyorum bide etiketleri kopamıyorum o derece sonra dedim hayatımda ilk defa çalışan bir insan değilim, nereye ne harcama yapmasını bilen biriyim şimdi neden bukadar hesap veriyorum?
O günden sonra faturaları öderim çocuğum için birikim yaparım okadar.

Arkadaşım ortaya koysak eşim millete yemek ısmarlayarak benim emeğimi harcar uzaktan konuşmak kolay dimi? Adamda birikim diye bir şey yok düğünde gram takan arkadaşına yarım altın takıyor
Siz iyi niyetle hayat müşterek diyerek kira ödemesini vs üstlenmişsiniz.bence en başta bunu yapmayıp tüm yükü eşinize verip o gerekli harcamaları yaptıktan sonra birikimi siz kendi hesabınızda yapsanız olur mu acaba?Çünkü dediğiniz gibiyse o iş biraz zor olur.En azından size danışması lazım bu gibi durumlarda.

aslında evın muhasebesını kadın tutmalı konu sahıbı,esınız sıze maasını versın sız ona harclık verın bence nereye ne odenecek sız takıp edersınız ... hemde sızın esınız zaten para ıdaresınde basarısızmıs
tum parasını çarçur eder

Ben kredi ödüyorum. Paso ödüyorum ama.
Çünkü eşimi başka türlü durduramıyorum.
Bıraksam tüm kazancımızı etrafa dağıtır.
Üstüne gider bir de alışveriş yapar.
Ayakkabı ve polo yaka t-shirt koleksiyonu yapar.
O evin giderlerini hallediyor ben kızımın giderlerini ve kredi borcu ödüyorum

Ben uzun zamandır yani çocuktan sonra iş hayatını bıraktım . Bi kaç yıla tekrar düşünüyorum gibi bakalım ozaman da şöyle olur benim param birikimde olur yokmuş gibi olur eşim evi gecindirir. Öyle konuşmuştuk hamile olmadan önce tabi sOnra is hayatını yine askıya aldım.

Merhabalar canım evliliğin hayırlı olsun.Biz önce eşimin maaşını kullanıyoruz bitince benimkinden harcıyoruz para kalınca da ikimizin ortak hesabına koyuyoruz

Valla bizde de eşim ev kredini, tlf faturalarını ve interneti öder bende aidat ve faturaları ödüyorum.
İkimizde çalışıyoruz.
Mutfak masrafı da genelde ortak, kim müsaitse o alır. Yani ortak hallediyoruz herşeyi genelde. Senin paran benim paran yoktur ki olmaması da gerekir bence.

Herşey ortak bizde öyle kuruş hesabı da olmaz eşimin eli açık lafı az kalır. Borca da soktum bu sefer borcunu yapılandırıp verdi.. Nasıl önüne geçerüm naparım bilmiyorum ama cimri de iyi değil bu kadar savruk da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…