Evli çiftler ekonomik giderleri nasıl bölüşüyorsunuz

kredi kartı var, gezmeler tozmalar alışverişler kartla halledilir, maaş günü kredi kartları ödenir, bir miktar nakit el altına bırakılır, sonraki ay tekrar ödenir vsvs. çulsuz gezmiyor yani kimse

Vay canına herkes birikim yapıyormuş
AyIn on dördünde 100 lira param kalsa yarın nasılsa maaş yatacak deyip hemen bir yere harcarım onu ben
Cidden takdir ettim herkesin yastık altı parayla dolu demek ki
Benim de abim öyleydi hiç para tutamazdı

Benim için de sallasan para dökülür derlerdi

Abim evlenince eşi çeki düzen verdi

Ben de ortlama bi şekilde devam :)

Eşim ödüyor tüm ödemeleri. Benim kazancım hesabımda kalıyor. Yatırım vs için gerekli olduğunda kullanıyoruz. Kredi kartı ödememin aylık miktarından bile habersiz yaşamaktayım.. para konuları konuşulmaz pek bizde. Bişeyide bölüşmeyiz.

Anladıgım kadarıyla eşinizin elındekını savurmasından rahatsız oluyorsunuz.
Yanı sıze göre savurmak oluyor.

Tek maaşla gecınebılıyorsanız ve ılerıde ev vb. Seyler almak ıstıyorsanız, kendı maasınızla altın yapın esınızınkını harcayın.

Bu sayede gereksız harcamalar da olmaz.

Bız de her seyı esım öder. Ben kendı paramla ıstedıgımı yaparım. Hatta cok gerrksız harcamalar yaptıgımdan dolayı altına yatırım yapmaya karar verdım . :) kımın hesabında ne var ne o , ne de ben bılırım. Para mevzusu pek olmaz.

Arkadaşım ortaya koysak eşim millete yemek ısmarlayarak benim emeğimi harcar uzaktan konuşmak kolay dimi? Adamda birikim diye bir şey yok düğünde gram takan arkadaşına yarım altın takıyor
Çok haklısınız. Dediğim gibi eşimde öyle. İhtiyacı olana yardım etsin tabi ki ama gereksiz harcıyor genellikle. O yüzden ben hiç bir harcamaya karışmıyorum. Bazen giysi ıvır zıvır şeyleri de ondan alıyorum. Saten araba borcuna gireceğiz ama büyük ihtimalle yine aynı alışkanlığına devam edecek.

Bir sosyal faaliyet bir arkadaş gezmesi bir kredi kartı harcaması söylerim aklınız şaşar.. para hesapta duruyor demek parasız geziyoruz demek değil.. Nakit bi miktar durur cüzdanımda onun dışında tüm harcamalarımı karttan yaparım eşim öder.

Kartlar, evin giderleri ve yüksek meblağlı olan kredi bende.
Eşime de kira, faturalar ve kendi kredisi kalıyor.
Ondan sonraki para bana gelir.
Harcama, yatırım vs ben yaparım.
Vergi ıvır zıvır her şey elimden geçer.
Evin gelir-gider dengesi bende.
Kim nereye ne harcar bilirim.
Ama birbirimize asla karışmayız sadece takip için her şeyi kontrole ederim.

Evin muhasebesini ben tutuyorum , kendi maaşım ve eşimin maaşını kendi hesabıma yatırıyorum giderleri faturaları vs hallediyorum hesapları ödüyorum falan para tutumlu ve planlı olan kişide olmalı :)

Burada maaşların oranı önemli . Bizde eşimin maaşı benim üç katım. Doğal olarak çocuğun okulu, kredi kartı,tatil , faturalar herşey eşimde. Ben kirayı ödüyordum ev kaldık şimdi krediyi ödeyeceğim. Kimse kimseye dök parayı ortaya demez. Bu ay nereye harcadın ettin demez. Marketi herkes gittiğinde maaş kartından öder, kredi kartına çok yüklenmeyiz. Çok büyük harcama var ise ortak karar alınır. Ufakları kimse kimseye sormaz. Ben eşimin net maaşını hala bilmem yani ortalama bilirim. ben memurum benimki ortada zaten miktarı. aramızda hiç sorun olmadı bu konu. Ama savruk bir adam olsaydı, başka davranırdım.

Evin faturasını, kirayı, aracın kredisini o öder, ben de destek çıkarım bu ve bunun gibi giderlere. Bir yandan da kenara para atarız; öyle yapardık en azından. Şuan ben doğum iznindeyim maaş almıyorum, tüm ödemeleri eşim yapıyor benim faturalarım da dahil. Senin paran benim param yok yani, kime ne lazımsa ona göre.

Ben bankacıyım, eşim kazandığı parayı olduğu gibi bana gönderir. Ortak kart cikardim. Kişisel harcamalar, market , benzin ,çocuğun ihtiyaçları vs. O karttan ödenir ki ekstre zamanında ne nereye gitmiş kontrolünü yapmamız daha kolay oluyor, yoksa cepten çıkan paranın sonu yok nereye gitmiş anlayamazsın. Maaş bende toplanır, kart ve kredi taksitleri vs maaştan düşülür, kalan varsa birikime.... yatırım araçlarını vs ben takip ederim cunku

yok kız herkes böyle tabi aşırı cimriler hariç
üç kuruş keyif harcaması şımartma alışverişi yapılmayacaksa neden eşşşşşşşşşşşşşek gibi çalışıyoruz
Ben kazandigimi harcana taraftariyim ya gencken harciycaz tabi emekliyken bu kadar tadi cikmaz anca tatil estetik ameliyat ya da zor günler gibi ekstrem durumlar da biriktiririm

Ben kazandigimi harcana taraftariyim ya gencken harciycaz tabi emekliyken bu kadar tadi cikmaz anca tatil estetik ameliyat ya da zor günler gibi ekstrem durumlar da biriktiririm
ben hem harcarım hem biriktiririm. zaruri durumlar hariç olurda çalışamazsam 1 sene boyunca beni iyi kötü idare edecek kadar para arkama atmazsam güvende hissetmem.

Etrafa gereksiz adamlık yapan,
herkese bir şeyler ısmarlayan,
her ortamda, her zaman hesabı ödeyen,
gereksiz para harcayan insanların,
iç dünyasında farklı bir durum olduğunu düşünüyorum.
Bu tip insanlar sürekli para harcayarak,
adeta etrafa bir şeyler ispatlamaya çalışıyor.
Salt eli açıklıkla açıklanabilecek bir durum değil bu.

Ben calismiyorum, dolayisiyla evimizin gecimini esim sagliyor. Cok sukur bir eksigimiz yok, iyiyiz. Eger calisiyor olsaydim sanirim maasimin yarisiyla birikim yapardim her ay.

Biz esimle benzer tarzda harcadigimiz icin sorunumuz yok.
Ama babam ayni esiniz gibi, biz de onu borca sokuyoruz, her sekilde rahat yasamiyor zaten, bari kendine yatirim yapsin diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…