evli ve çalısan bayanlar, herseye nasıl yetısıyorsunuz!

Öncelikle sakin olun ve ilk 6 ay kendinizden mükemmellik beklemeyin :)

Maddi durumunuz azcık izin veriyorsa 2 haftada bir temizlikçi kadın gelsin evinize mutlaka. Aralarda da siz siler süpürürsünüz.

Bir gün mutfak, bir gün salon, bir gün banyo diye bölün günlerinizi, o günlerde orayı temizleyin.

Dağınıklığın olduğu yere yapışmasına izin vermeyin, hemen toplayın :) Ertesi günü toplarken daha az vaktinizi alacaktır.

Eşinizden çok şey beklemeyin, ev işine yardım ediyorsa süper şanslısınız demektir, eğitilecek gibiyse hemen eğitin, ağaç yaşken eğilir. Benim gibi çoraplarını odanın ortasına çıkaranına denk geldiyseniz yandınız, hemen alın o çorapları yerden yarın 2. çift yanlarına geliverir daha çok eğilirsiniz :)

Yemek işini bir gün önceden halletmeye çalışın, yani yemek yiyip hemen yarın ve öbür günün öğünlerini çıkaracak basit şeyleri öğrenir yaparsınız. İlk zamanlarda mutfak çok dağılacak yemek yaparken, bir yandan temizlemeyi ve temiz bırakmayı çabuk öğrenin :) Benim 1 senemi aldı siz etmeyin eylemeyin :)

Cumartesi veya Pazar günü, mutlaka en az 1 saatinizi evin tozunu almaya silip süpürmeye ayırın. Perdeleri de sigara durumunuza göre ara ara yıkadınız mı mis gibi kokar eviniz, çok dert etmeyin :)

Pratiklik zaman içinde gelişiyor, rahat olun :)

bende 9-6 calısıyorum 4 yıllık evlıyım 20 aylık bı oglum var cocuk olmadan oncekı ısım daha rahattı 9:30-4 tü ısımde eve 2 adımdı pek bı zorluk yasamadım ne zamankı bu ıse gectım cocuk oldu uzak bı yere taşındık ve kosturmaca arttı yanı cogu sey yarım kalıyo ozlelıklede ev işleri yemeği bi gün önceden yapmaya calısıyorum ben oyle rahat oluyo bazı arkadaslar sormus yoksa ısten gelınce bend eyapamıyorum cocuk durmuyo cok ac oluyoruz esımde vardıyalı calıstıgından bazen bızı bırakıp ıs egıdıyor gece nöbetine halıyle yemek hazırlıycak vakıt olmuyor bazen yapamıyorum o zaman ya dısarda yıyoz ya da annemı arıyorumo oraya gıdıyoruz ama bu cok nadır oluyor genelde kendı ısımı halletmeye calısıyorum esım yardımcı oluyor allahtan ama ne kadarda olsa cocugunz varsa hele işin büyük kısmı kadına düşüyor zamanla pratıklık kazanıyosunuz merak etmeyın temızlıge gelınce 1 ay yapmadııgm oluyodu sakın pis demeyın rahatsız oluyodum bu durumdan ama vaktım olmuyodu napım oglum hastalandıktan sonra daha dıkkat edıyorum sılemesemde keısnlıkle süpürüyorum hafatsonları bazen anneme bırakıyoruz cocugu esımle beraber yapıyoruz cocuk varken yapamıyorum temızlık uyurken desem ses olur dıye yapamıyorum ama yorucu ve streslı oluyor her sekılde bu bı gercek ama destek olanınız varsa ısınız daha rahat

canım ya ben anneme yakınım ama hani kapısının dibinde de olmıcak evim, yürüyerek 20 dk arabayla 5 dk mesafedeyiz... kaynanam da cok yakın

ama hergun o saatte anneye git yemek ye sonra tekrar eve git de olmaz

annemden yemek alırım artık fazla fazla yapsın napim ona da kıyamam gerci offf zor iş
[/QUOTE]

Evet canım ama olsun yakın sayılır yine. Hasta olsan, misafirin gelecek olsa aniden ya da başka bir ihtiyacın olsa hemen yardım ederler. Benim de annemler yürüyerek 10dk mesafedeler. Ben de kıyamıyorum annemden istemeye yemeği. O yapayım diyor ama olmaz İdare ediyoruz ne yapalım.

bende evliyim çalışıyorum ve 6 aylık da hamileyim yetişemiyorum hiçbişeye yaa ufff. hele bide eve git yemek yap derdi yokmuuu
cumarteside yarım gün iş.sonra eve git temizlik yap.her pazar da mutlaka misafir çok yoruldum artık çok...

daha öncede belirttiğim gibi eşim yemek konusunda çok yardımcı olur,bende genelde pazar günleri bir iki çeşit yemek yaparım onlar bizi zaten bir kaç gün götürür...kalan günlerdede dondurucudan tavuk köfte falan çıkarıp hallederiz..dışarda yeriz falan öyle geçiyor..çok sıkıntı olmuyor bizde..birimiz masayı hazırlarken diğeri salatayı yapar oğlumuz da ödevini bitirince bize katılır el birliği ile masa ve yemek hazır olur :)) ama yemekten sonrası işkence ( çünkü yemekten sonra kimseye masaya dokunmaz :)) e o kadarınıda ben hallediyorum :))

Kendi adıma tek kelime ile cevap vereyim; "Yetişemiyorum"
Bundan dolayıdır ki yapabildiğim kadarı ile yapıyorum, yetişemediğim yerde ise "Bırak dağınık kalsın" politikasını uyguluyorum

baska turlu olmuyor bır duzen tutturup ona gore gıtmek lazım

canm bende aynen oyle yapıyorum gercı ben cumartesılerı ıcın gecen gun patronumla konustum tamam dedı cumartesı full calısmıcam 2,30 a kadar oda bana avantaj olucak.benm esımde cok yardımcı olmaz cok fazla hızmette beklemez yorulunca cayı o yapar hızmetınıde ama nadıren bır ıstedıgı varsa kalkar alır.ama ınananın kadın olmak zor valla..bende bu sekılde devam edıcem yapıcak baska bır sey yok

cnm tesekkur ederım paylasımın ıcın gercekten cok yararı olacak:)ınsan hergun hergun bır sey yaparken sınırlerı bozuluyor benm ısım ne zmn bıtecek dıye ama bıtmıyor anam bıtmıyor.ınsan kendısı gıbı calısan bayanlarında aynı sorunları yasadıgını gorunce en azından cogu kısı boyle dıe tesellı buluyr

Rica ederim ne demek.. Ben annemin evindeyken burnum düşse yerden kaldırmazdım, o kadar tembeldim, hiçbir şeyi de ellemezdim :) Ben alıştıysam ve yemek bile yapabiliyorsam herkes yapar emin ol, için rahat olsun :)

ewlenmeyinmi diosunuz yani

yok kesınlıkle oyle dıyemem.evlılık cok guzel bır kurum bence.sevdıgınız adamla bırlıktesınız ve anlasımınız guzelse bundan daha huzur verıcı bır sey olamaz.sızın okudugunuz evlılıgın zorlu yanları dıyebılırım.bu yazıları evlenmeden okuyanlara ıyı bır ornek olacaktır dıye dusunuyorum ben.en azından ısler nasıl yurur nasıl halledılır bır fıkır sahıbı oluyorsunuz.bunlarıda bılmenız lazımkı sonra bırden sok olmayın kendınızı bunlara hazırlayın:)

Rica ederim ne demek.. Ben annemin evindeyken burnum düşse yerden kaldırmazdım, o kadar tembeldim, hiçbir şeyi de ellemezdim :) Ben alıştıysam ve yemek bile yapabiliyorsam herkes yapar emin ol, için rahat olsun :)

cnm bende bekarken senden pek bır farkım yoktu.pek bır sey karısmazdım calısıyoruz ya evdede oturan ınsan varsa ondan beklerdık hep nasılsa yapılıyor yada yaparlar bosver dıye.ama evlenınce ole olmuyor en zoruda bu alıskanlıklardan kurtulmak zamanla olucagına ınanıyorum.cunku bır anda hepsı olmuyor tecrube kazanınca cogu sey kendılıgınden gelıcektır.

O konuda çok şanlıyım eşim bir çeşit yemeği bir hafta yese sesini çıkarmaz ama ben rahatsız oluyorum 2 çeşit 3 çeşit yapıyorum her akşam birini yerken yanına ufak bir salata çorba vs yapıyorum bu şekilde geçiştiriyoruz bunun dışında eşimin ailesi memleketinde oturuyor kayınvalidem gelyor 2-3 ay kalıyor o gidiyor k.pederim geliyor kalıyor ve yanlarına gelen bir sürü misafir oluyor inanın evimde ayağımı uzatıpta dinlendiğim az. 2-3 haftada bir dışarı çıkıyorum eşimle 1-2 saat onun dışında hep koştormaca içindeyim. Allahtan dondurumca acil durumlarım için hep birşeyler bulunduruyorum yoksa yanmışım yani

seninde işin zor canım bende öle pratik şeyler bulunduruyorum

bazen oluoki akşamdan eve gelip daha yemeğimizi yemeden misafir gelebilio:S

iyi oluo hemen çıkarıp pişirmek napcansın canım hayat böle devam eder gider :)) sağlık olsun yeterki düzenli olduğu sürece bence üstesinden geliriz herşeyin

eşimle 5 yıldır evliyiz ve 3 yaşında bir oğlum var ben ilk tanıştığımızdan beri çok ateşli bir kadın değildimn hala da bana göre aynı tazrda devam ediyorum yani değişmedim ve tenime ilk ve tek dokunan kişi de eşim ama eşim ilk başlarda evliliğin ilk 3 ayı faslan benim bu halimi sorun etmiyordu ve ben ortalama haftada 2 defa sevişmeyi yeterli görüyorum zaten işim gereği nöbetli çalıştığımdan yorgun oluyorum neyse zamanla artık sadece cumartesi günleri sevişir olduk oğlumda cok zor büyüdü ve beni cok yordu sorun şu ki beni bu şekilde tanıyan ve kabullenen eşim artık tam bir azgın tekeye dönüştü ve şikayet ediyor sen soğuksun beni opmüyorsun hep altta sabit duruyorsun 30lu yaşlarda emekliler gibi haftada 1 sevişiyoruz hmen boşalmammı istemen beni kötü hisettiriyor gibi bir sürü şikayet ama bu zamana kadar aklı neredeydi nedne şikayet etmiyordu bence bir başka kadınla ki bunu kabul etmiyor birlikte oldu ve onda yaşadıklarını benden bekliyor benimse içimden gercekten bu zamana kadar hiç çılgınca sevişmek filmlerdeki gibi parçalamak gelmedi eşim istemese haftada bir de yapmam hiç hevesim yok sizce sorun bende mi her şeye ben mi yetişmek zorundayım

slm milletttt!! benim gibi hala çalışıp uykusuzluktan ölenlerrr evde bir sürü işi bekleyenlerrrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…