- 20 Mayıs 2009
- 1.375
- 6
- 158
- Konu Sahibi melekangel
-
merhaba arkdaslar ben 5 aylık evlıyım ve kayınvalıdemın yanında oturuyorum.
calısan bır bayanım.kayınvalıdemın yanında oturdugum ıcınde sureklı temızlıge dıkkat etmem gerekıyor,ayreten esıne ılgı ve kendıne bakımlar vs.sanırım evlılıge daha alısamadım ben..bu konuda tecrubelı bayanların fıkrıne ıhtıyacım olucak yardımcı olur musunuz?
merhaba bende çalışan bir bayanım 9 aylıkta bir bebeğim var c.tesileri bazen çalışıyorum bazen çalışmıyorum çalışsamda çalışmasamda cuma sabah erken kalkıp halıları süpürür kaldırım çamaşırları makinaya doldurup çalışma saatini işten gelmeme ayarlarım akşam evi dip köşe temizlerim. c.tesi h.içi için yemek yapıyorum pazarda kahvaltı hazırla dolaş v.s ile geçiriyorum eşim sağolsun ütü ona aittir ama başka birşeye karışmaz şimdilik bu şekilde idare ediyorum
Canım yorumların hepsini okuyamadım ama ben de 9-6 çalışıyorum (cumartesi de dahil) ve 4 aylık evliyim. Aşırı düzen düşkünüyüm, titizim... İlk gün işte eve gelip yemeği yetiştirmeye çalışırken sinirden ağlamıştım ama zamanla alıştım. Bir tek pazarım var tatil ve o günümde de temizlik yapmak istemiyorumbu yüzden bir plan yaptım. İstisna durumlar hariç her gün için bir bölüm yaptım. Mesela bir gün banyo, bir gün oturma odası, bir gün yatak odası, bir gün mutfak diye falan. Belki sen de bu şekilde yapabilirsin. Çamaşırları da işe gitmeden önce makineye atıp çıkıyorum akşam da gelince asıyor, ertesi sabah işe giderken topluyorum. İşte ütüyü de sıkıştırıyorum bir araya. zor yaa çok zor Eşim sürekli bir şeyler isteyerek yormaz beni ama çok da yardımcı değildir. Bir de çocuk olsa ne yapacağız bilmiyorum...
baska turlu olmuyor bır duzen tutturup ona gore gıtmek lazım
Öncelikle sakin olun ve ilk 6 ay kendinizden mükemmellik beklemeyin :)
Maddi durumunuz azcık izin veriyorsa 2 haftada bir temizlikçi kadın gelsin evinize mutlaka. Aralarda da siz siler süpürürsünüz.
Bir gün mutfak, bir gün salon, bir gün banyo diye bölün günlerinizi, o günlerde orayı temizleyin.
Dağınıklığın olduğu yere yapışmasına izin vermeyin, hemen toplayın :) Ertesi günü toplarken daha az vaktinizi alacaktır.
Eşinizden çok şey beklemeyin, ev işine yardım ediyorsa süper şanslısınız demektir, eğitilecek gibiyse hemen eğitin, ağaç yaşken eğilir. Benim gibi çoraplarını odanın ortasına çıkaranına denk geldiyseniz yandınız, hemen alın o çorapları yerden yarın 2. çift yanlarına geliverir daha çok eğilirsiniz :)
Yemek işini bir gün önceden halletmeye çalışın, yani yemek yiyip hemen yarın ve öbür günün öğünlerini çıkaracak basit şeyleri öğrenir yaparsınız. İlk zamanlarda mutfak çok dağılacak yemek yaparken, bir yandan temizlemeyi ve temiz bırakmayı çabuk öğrenin :) Benim 1 senemi aldı siz etmeyin eylemeyin :)
Cumartesi veya Pazar günü, mutlaka en az 1 saatinizi evin tozunu almaya silip süpürmeye ayırın. Perdeleri de sigara durumunuza göre ara ara yıkadınız mı mis gibi kokar eviniz, çok dert etmeyin :)
Pratiklik zaman içinde gelişiyor, rahat olun :)
Kendi adıma tek kelime ile cevap vereyim; "Yetişemiyorum"
Bundan dolayıdır ki yapabildiğim kadarı ile yapıyorum, yetişemediğim yerde ise "Bırak dağınık kalsın" politikasını uyguluyorum
ewlenmeyinmi diosunuz yani
Rica ederim ne demek.. Ben annemin evindeyken burnum düşse yerden kaldırmazdım, o kadar tembeldim, hiçbir şeyi de ellemezdim :) Ben alıştıysam ve yemek bile yapabiliyorsam herkes yapar emin ol, için rahat olsun :)
pazar gününden yaptığım yemek pazartesi salıya kadar gidebiliyo canım
eşim bu konuda titiz pek yemiyo kalan yemeği, taze istiyo beyfendiakşamdan işten gelice yanına bişiy ekliyorum yinede zaten çoçuk var onun içinde taze yemek en iyisi o yüzden genelde her yemeğim olsada bişiyler yapıom
ama seçmeyenler için haftada 2 kez yemek yapılsa hafta sonuda geçiştirilse bi şekilde yeterli olur gibi
O konuda çok şanlıyım eşim bir çeşit yemeği bir hafta yese sesini çıkarmaz ama ben rahatsız oluyorum 2 çeşit 3 çeşit yapıyorum her akşam birini yerken yanına ufak bir salata çorba vs yapıyorum bu şekilde geçiştiriyoruz bunun dışında eşimin ailesi memleketinde oturuyor kayınvalidem gelyor 2-3 ay kalıyor o gidiyor k.pederim geliyor kalıyor ve yanlarına gelen bir sürü misafir oluyor inanın evimde ayağımı uzatıpta dinlendiğim az. 2-3 haftada bir dışarı çıkıyorum eşimle 1-2 saat onun dışında hep koştormaca içindeyim. Allahtan dondurumca acil durumlarım için hep birşeyler bulunduruyorum yoksa yanmışım yani
esmer arkadaşım yanlış yerdesin sanırım :44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?