• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evli ve çocuklu arkadaşlarım

evli olup bide çocuk hasreti çekenleri o ailelerin yanına girdiğini düşün its me .en azından boşanmışsın çocuk olmuyo niye olmuyo bakışı yok .farzetti hiç evlenmedin nasıbın yoktu .bundan sonrası için nasip de .bi tane genç yakısıklı sevgili yapp şöyle dalyan italyan tarzı hiç sıkılmazsın hatta herkes size bakar :KK70:

Canım benim ya Allah en kısa zamanda çocuk nasip etsin, herkesin imtihanı farklı işte...

Yaaa nerde o genç yağuşuklular haber verin hele :D

Sosyal medya hesaplarımı kapatmıştım yeniden mi açsam kii

Acıyan varsa da içine doğru acısın ve dışarıya belli etmesin bir zahmet. İnsanları bakışlarıyla rahatsız etmek çok ayıp:KK12:

Herkes keşke böyle olsa..
Insanlar çok acımasız..
Çocuğu sınıfta kalmış bir komşumuzun yanında diğer komşumuz takdir almış çocuğunu övmüştü.
Ben utandım yaptığından.

Resmen çoğu kadın birbirine nispet yapıyor.

Bekarlık sultanlık güzellemeleri gelmeye başlamış..
Ben kaçar.. :KK55:
Ama evlilerin "Herkes olduğu durumdan yüzde yüz mutlu değil." Demelerine hak veriyorum.Ne bekarlar tam mutlu ne evliler. Ama evlilerin mutluluk katsayısı daha yukarıda.
Fakat bekarlık sultanlık demek değil.
En azından benim için.

Not: 32 yaşında bekar biri.
ya sen niye bu kadar takıldın bu 32 yaş ve bekar olma olayına. belli ki benzer şeyleri yaşıyoruz bende benzer yaşlardayım. ama bu kadar düşünme yahu cidden kendi kendimizi yıpratıyoruz bence. yaş olayı zaten apayrı ama ben hala kararlıyım evlilik için erkeklere 30 lu yaşlar nasıl erken yaşlarmış gibi izlenim veriliyorsa aynı şey kadınlar için de geçerli. artık teknoloji ilerledi. millet 40ında 50 sinde çocuk doğuruyor. eğer tek kıstas çocuk yapmaksa. hep aynı klişe vardır ya bir erkek 70 inde çocuk yapabilir ama kadın yapamaz diye. o kadar saçma geliyor ki bana bu algı. tabi ki bu güzel yaşlarımızda yanımızda beraber yürüyebileceğimiz insanlar olsun istiyoruz ama sonrasında daha mutsuz bir keşmekeşin içine girmektense bu yaşlarımızı güzel geçirmeye bakalım diyorum ben :)

Greencigim hobi edin hobi shdhdhdjkj milli kk yalnız kadınlara öneri timi :D
Şaka bi yana çok normal böyle hissetmen cok güzel bir kadinsin ve disardan bakınca da gayet güçlü duruyorsun bu durumun ustesinden yavas yavas gelecegine ve sonucunda doğru insanla olacagina eminim. Hic olmadı kaj'in düğününde birini ayarlarız ahahhahaah :D

Haklısınız ama 3 5 günlük dünya herkesin imtihanı farklı.. sizinki de buymuş. Onlarla takılarak kendinizi kapatmayarak çok iyi yapıyorsunuz bence.
İnşallah karşınıza çok iyi düzgün insanlar çıkar

Aynen öyle, imtihan farkındayım ama bazen insan gerçekten kötü hissediyor. Bugün gideceğim arkadaşım ağzından kaçırdı acıyoruz tarzı bir şey sonra toparlamak için dedi çocuk çok zor falan. 15 senelik arkadaşım olmasa anında kopartırdım bağı. Beni tanıdığı ve istediğimi bildiği için dedi biliyorum ama gene de insan "acınacak" halde olduğunu duyunca bir tuhaf hissediyor.

Bekarlık sultanlık güzellemeleri gelmeye başlamış..
Ben kaçar.. :KK55:
Ama evlilerin "Herkes olduğu durumdan yüzde yüz mutlu değil." Demelerine hak veriyorum.Ne bekarlar tam mutlu ne evliler. Ama evlilerin mutluluk katsayısı daha yukarıda.
Fakat bekarlık sultanlık demek değil.
En azından benim için.

Not: 32 yaşında bekar biri.

başarmışlık hissi var evet, artık yalnız değilim bak benim de yanımda biri var hissi
ama bunun yanında çok da fazla fedakarlık var, boğuşma var, kavga var
aman ne bileyim yaa tek diyeceğim bekar olduğun günlerin tadını çıkart, nasılsa bir gün biri gelecek karşına.
bol bol film izle kitap oku
bir daha asla olabilir :(

Böyle bir gerçekte var bekar iki arkadaşım şuan yıllar evvel gitmek için hayal kurduğumuz ülkedye tatil yapmak için havaalanına giderken ben kızımın nedeni bilmediğim çığlıklarına maruz kalıyorum.💆‍♀️ Şuan onların yerinde olmak isterdim kesinlikle ☺

Bunu hiç düşünmemiştim..
Olabilir..
Ama bekarlık sultanlık değil yahu..
Burada çoğu evlinin de amann evlenip ne yapacaksın demesini komik buluyorum..

Lafım size değil.. öyle diyenlere..

İngiltere'de yeni yapılan bir araştırmada mutluluk için erkeklere evlilik, kadınlara bekarlık denmiş.. :KK48:

Yani erkeklerin bekarlık sultanlık lafı yalanmış. Kadınların da evlilik merakı toplum baskısından.
Zira bu eş dost meclislerinde çok hissedilir.

Evliyim, çocukluyum, mutluyum. Şükür sebebim çok. Ama bunlar bekar veya çocuksuz zamanlarımı özlemeyeceğim anlamına gelmez. :KK45:
Ve bu da ancak yaşanınca anlaşılıyor.
Kalkıp da bunun için boşanmayacağım tabi ki ama çocuğumu büyütüp kocamla rahatça gezeceğim zamanı bekliyorum. :KK48:

Normal canım böyle hissetmen. 3 yıl önceki boşanmam arkadaşlarımın çoğunun ya düğününe ya doğumuna denk geldi. Belki bana kalsa yaşadığım hayal kırıklığı ile dünyaya izole hale gelir ve zamanla kendimi yalnızlaştırabilirdim ama ailem rutin hayatıma devam etmem konusunda hep teşvik etti beni. Sanki boşanmamışım da grip olmuşum gibi davrandılar, sanırım bu yüzden kafamda olayı istesem de büyütemedim ve neden herkes mutlu da benim başıma bu geldi diye düşünemedim pek. Bu yüzden düğünlere de doğumlara da hep gittim onlar adına sevindim evet ama kendimi ayrık otu gibi hissettiğim de çok oldu ve halen oluyor.

Bu kıskançlık ya da eksiklik hissi değil daha farklı bişey, bizim toplumumuzda evlilik sizi ön yargılardan, sorgulamalardan, bir takım zorluklardan koruyan sosyal bir kalkan gibi. Zaten o nedenle kimi insanlar kötü giden evliliklerini bitirmek istemiyor. Okula gidersin, meslek sahibi olursun, evlenirsin, çocuğun olur onları büyütürsün ve bunlar bir jenerasyonda aşağı yukarı aynı zamanlara denk gelir. Bizler bu akışın dışındayız; bizimki gibi tutucu ve farklılığa toleransı düşük toplumlarda çoğunlukla senkronize halde olmamak ruhsal açıdan zorlayıcı bir durum. Zaten kendi yaşadığımız acı yetiyorken bir de bu zorlukla baş etmemiz gerekiyor. Ben de şu aralar içime sinen biriyle karşılaşmak ve güzel bir ailemin olması ihtiyacını her zamankinden daha fazla hissediyorum çünkü 3 yıldır değil ciddi ilişki flört edebileceğim biri bile karşıma çıkmadı. Birkaç ay önceye kadar nasip değil deyip geçiyordum fakat artık sebeplerini sorgulamaya başladım :/

Evet bu aralar çok bu tarz konular açıldı. Ama içimi dökmek istiyorum işte :)

Benim çalıştığım yerde herkes evli, bir kişi hariç herkes çocuklu. Tüm arkadaşlarım evli ve çocuklu. Hatta bu akşam birtanesinin bebeğinin doğumgününe gideceğim. Arkadaşlarımı da bebeklerini de çok seviyorum ama onların yanında kendimi resmen SAP gibi hissediyorum. Herkes yuvasını kurmuş, çocuk çocuk yapmış, hayatı düzende. Benim elimde çalıştığım bir işim, 6 senelik evlilik sonrası nurtopu gibi boşanmam var.

Bunları yazıyorum diye beş karış suratla olumsuz dolaşıyorum sanmayın. Gayet pozitif ve neşeliyim, ama o insanların yanında hissettiğim yalnızlık duygusuna engel olamıyorum. Kalabalık içinde yalnızlık hissediyorum yani, çünkü aidiyet duygum yok.

Yazmak istedim, o kadar...

yabancı bir dil öğrenip, yeni iş imkanlarını zorla, yüksek maaş vb
çocuk olunca kariyerde ilerlemen zor oluyor
aman iyi ki kendime acımamışım da kendimi geliştirmişim dersin sonrasında
hem de bekar günlerinin tadını çıkarmış olursun

Aynen öyle, imtihan farkındayım ama bazen insan gerçekten kötü hissediyor. Bugün gideceğim arkadaşım ağzından kaçırdı acıyoruz tarzı bir şey sonra toparlamak için dedi çocuk çok zor falan. 15 senelik arkadaşım olmasa anında kopartırdım bağı. Beni tanıdığı ve istediğimi bildiği için dedi biliyorum ama gene de insan "acınacak" halde olduğunu duyunca bir tuhaf hissediyor.
Araya mesafe koy.
15 yıllık arkadaş bunu diyemez.
Dememeli.

Herkes keşke böyle olsa..
Insanlar çok acımasız..
Çocuğu sınıfta kalmış bir komşumuzun yanında diğer komşumuz takdir almış çocuğunu övmüştü.
Ben utandım yaptığından.

Resmen çoğu kadın birbirine nispet yapıyor.
Al işte. Gelse bu çocuklarda iyi arkadaşlık ilişkisi bekle. Sen sokuyorsun çocuğun aklına kötü şeyleri🙁

Herşey eş ve çocuk değil ki diye başlayan yorumlar gelmeden surada yerimi alayım ben :)

Boşanmanın üzerinden henüz cok zaman geçmedi zaten içindeki boşluk hissi normal.

Hayat şuandan ibaret değil düzgün bir insan ve güzel bir evlilik ardından çocuk senin içinde olacaktır inşallah.

Ya evlilik kader falan okuyunca iyice kafam karıştı. Ya bu benim hayat boyu imtihanımsa ya hiç düzgün birini bulamazsam korkusu oluştu. Evlenmek için de evlenmek istemiyorum artık, çünkü biliyorum ki kaliteli yalnızlık kalitesiz evlilikten çok daha iyi. Anı yaşamaya çalışıyorum ama evet o boşluk hissi işte...

Mesela onlar çocukların peşinde koşarken G greengirll sende rahat rahat oturup çayını içiyorsun😄
Tadını çıkar. Eş te çocukta olur zaten zamanı gelince ☺

Aynen.
Ben bunu son 3 yıldır hissediyorum mesela.
Annem gibi her şeyi soğuk yiyip içmeye alıştım.. :KK70:

Sadece çayla, çorbayla bitse neyse. Bir dolu şey sayarım da neyse bu benim konum.değil.. :KK48:

Bana da çocukluk arkadaşım boşanmamdan sonra yeni kurduğum evime geldiğinde, yaa mihailcim yatak odası takımı çift kişilik yatak falan almışsın, aa mikrodalgan var bende bile yok ayol gibi şeyler demişti :olamaz:

ya sen niye bu kadar takıldın bu 32 yaş ve bekar olma olayına. belli ki benzer şeyleri yaşıyoruz bende benzer yaşlardayım. ama bu kadar düşünme yahu cidden kendi kendimizi yıpratıyoruz bence. yaş olayı zaten apayrı ama ben hala kararlıyım evlilik için erkeklere 30 lu yaşlar nasıl erken yaşlarmış gibi izlenim veriliyorsa aynı şey kadınlar için de geçerli. artık teknoloji ilerledi. millet 40ında 50 sinde çocuk doğuruyor. eğer tek kıstas çocuk yapmaksa. hep aynı klişe vardır ya bir erkek 70 inde çocuk yapabilir ama kadın yapamaz diye. o kadar saçma geliyor ki bana bu algı. tabi ki bu güzel yaşlarımızda yanımızda beraber yürüyebileceğimiz insanlar olsun istiyoruz ama sonrasında daha mutsuz bir keşmekeşin içine girmektense bu yaşlarımızı güzel geçirmeye bakalım diyorum ben :)

Körü körüne evlilik fikrine karşıyım.
Hele çocuk için evlilik fikrini çok saçma buluyorum.
Bireysel hayat amaçlarım var.
Ama bu işin duygusal boyutu da var.
Orada bir duygusal boşluk var.
Onu diyorum.
Tabi ki kötü bir evliliktense kaliteli yalnızlık yeğdir.
Ama neden kaliteli bir evlilik olmuyor diye sorgulamadayım.
Bir de bazı evli üyelerin ben senin yerinde olsam.... yapardım iste bekarlık sultanlık vs vs güzellemeleri komik geliyor.
O zaman evlenmeseydin dersek bozulmasınlar.
Yani bekarlıkta evlilikte abartılacak kurumlar değil.

Bunu algılamak lazım.

Al işte. Gelse bu çocuklarda iyi arkadaşlık ilişkisi bekle. Sen sokuyorsun çocuğun aklına kötü şeyleri🙁

Çünkü çocuğu üstünden karşı tarafa üstünlük kurmaya çalışıyor.
Çocuk hikaye yani..

Olay kadının aşağılık kompleksi..

Çok haklısınız, insan kendini çok kötü hissediyor bir de böyle eskaza insanların gerçek düşünceleri duyulduğunda. İnsan gerçekten evlenmek ister çocuk ister ben de istiyorum evet ama bunun bir başarı olması beni benden alıyor. Hele bide boşanmak başarısızlık.. Mesela acınacak ne durumunuz var şimdi ? Aç mısınız açıkta mısınız koca dayağı mı yiyorsunuz da size acıyor.

Ya siz onu bunu bırakın kafanıza takmayın da bana, yazdıklarınızdan artık yeni bir ilişkiye hazırmışsınız gibi geldi. Ne kadar oldu boşanalı? Etrafınıza ufaktan ufaktan bakının bi neler varmış 😅 böyle çocuklu arkadaş toplanmalarının yanında yeni insanlarla karşılaşabileceğiniz çocuklu insanların vakit bulup gelemediği ortamları da tercih edin
hatta bu sayede öyle pot kırana “ee acıyacağına söyle hele yok mu etrafında bekar bi yakışıklı” dersin😅

Ya ben bir şey soracağım evlenip herkes çocuk yapıyorsa, çocukları olmayan cocuk hasreri çekiyorsa demek ki bu evli ve çocuklu olmak tek başına olmaktan daha iyi bir şey toplum nazarında statü kazanmak veya daha iyi ve mutlu bir hayata geçmek oluyor? Bunlar olmayınca da veya bu statülere sahip olamayan insanlar da kendilerini eksik hissediyor haliyle.

• Beğen
Reactions: 000
Back
X