• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evli ve çocuklu arkadaşlarım

başarmışlık hissi var evet, artık yalnız değilim bak benim de yanımda biri var hissi
ama bunun yanında çok da fazla fedakarlık var, boğuşma var, kavga var
aman ne bileyim yaa tek diyeceğim bekar olduğun günlerin tadını çıkart, nasılsa bir gün biri gelecek karşına.
bol bol film izle kitap oku
bir daha asla olabilir :KK43:

Çok naziksiniz..
Annemde hep kuzum okulunu işini sağlama al adam nasılsa bulunur derdi sonuç bulamadım..
Annemin dediği doğruydu.Ona lafım yok.Ama bilinçaltıma illa olur kuzum diye kazıdı onun yerine nasip kuzum her ihtimale hazırlıklı ol dese daha iyi olurdu.
Yani o belli olmuyor.
Ama ümit kesmemek lazım.
Nasibin yaşı yok.
Çok örnek gördüm..

Herkes 20lerde evlenecek değil..

Bana da çocukluk arkadaşım boşanmamdan sonra yeni kurduğum evime geldiğinde, yaa mihailcim yatak odası takımı çift kişilik yatak falan almışsın, aa mikrodalgan var bende bile yok ayol gibi şeyler demişti :olamaz:

Düpedüz salak diyesim geldi o kişiye..

İngiltere'de yeni yapılan bir araştırmada mutluluk için erkeklere evlilik, kadınlara bekarlık denmiş.. :KK48:

Yani erkeklerin bekarlık sultanlık lafı yalanmış. Kadınların da evlilik merakı toplum baskısından.
Zira bu eş dost meclislerinde çok hissedilir.

Evliyim, çocukluyum, mutluyum. Şükür sebebim çok. Ama bunlar bekar veya çocuksuz zamanlarımı özlemeyeceğim anlamına gelmez. :KK45:
Ve bu da ancak yaşanınca anlaşılıyor.
Kalkıp da bunun için boşanmayacağım tabi ki ama çocuğumu büyütüp kocamla rahatça gezeceğim zamanı bekliyorum. :KK48:

Evet evlilik kadınlar için özellikle evli ve çalışan biriysen bekarliktan daha zor.
Bunu görüyorum.
Ama duygusal tatmin duygunuz bizden fazla.
Evet bizim fiziksel yorulmamız daha az sorumluluk az.. Ama iste bazen hep yalnız olmak; bizi üzüyor.
En azından bir eşim olsa atlasam sahile gitsem elele gece yarısı sahilde gezsek oturup iki kahve içsek sohbet etsek ne güzel olur diyorsun.
Gene gidiyorum ama hep tek.
O saatte hangi arkadaşını bulup sahilde gezersin ki..
Anne baba olmuş zaten 65 70 yaşında o saatte uyuyorlar.
Yani bunlar küçük şeyler ama insanı üzüyor.
Ben konu sahibini çok iyi anlıyorum.
Umarim Allah gönlümüze göre verir.
Tabi ki hayırsız biri olacaksa hiç olmasın Ona katılıyorum..
Ama olsun ya hayırlı biriyle olsun...

Allahım bize de ver diyesim geldi.. :rolleyes: :halay:

Ben de bazen bekar, cocuksuz arkadaslarimin yaninda kendimi berbat hissediyorum.
Butun paralarini bakimlarina, tatillerine harcayan, kendinden baska kimsenin sorumlulugunu tasimayan, ozgurce gezip eglenen...
Sonra kendime bakiyorum, kizimin okul masraflari, saglik sorunlari, esimin maddi stresi vs vs bitik haldeyim.
Son donemde ailedeki saglik sorunlari cok yordu galiba beni, ama cidden bir sure yapayalniz olmak isterdim.

Önemli olan mutlu olacağın biri olsun. Ben 5 yıl çocuk olsun diye upraştım, oldu. Gayette mutlu iyi bir çocuktu, yalnız olmasın bir kardeşi olsun dedik tüp bebek yaptık, üçüz oldu. Canları sağolsun ama çok zorluyorlar. Acınacak haldeyim. Seninde eninde sonunda karşına düzgün biri çıkacaktır, yalnızlığından bunalıp acele karar verme, kaliteli yalnızlık, seviyesiz kişilerle birliktelikten çokkkkk iyidir

bak şimdi, iki çocuklu biri olarak yazıyorum sana bu cumlelerı.

bızı ev sahibi say. evımızı aldık kenara cekıldik. sen kiracısın. bütün evler senın. Üstelik kredi çekip borçlanmana da gerek yok.

üzülecek hiçbirşey yok ortada. şayet evli olsan kocandan kayınvalidenden, hamıle olsan hamılelıkten, çocuklu olsan çocuktan bir meseleyle baslık açacaktın buraya. ye iç gez uyu dinlen.
üzüldüğün şeye bak yaa :110:

Amaaan senin derdin bir , evlilerin bin tane...Kaynanasi, kaynı ,eltisi, görümcesi de bonus :) Bizim boşanan bi arkadaş tiksinmişti evlilikten. Siz hiç özenmeyim bence :)

Bende aynı duyguyu evde iki çocukla hep aynı şeyleri yapıp hiçbirine de yetişemeyip ben ne için uğraşıyorum ki ne ise yarıyorum diye sorgularken hossediyorum:KK57:

Bana da niyeyse cocuklular mutluymuş gibi gelmiyor. 😂😂😂
Cocugu seviyordur o ayri ama cocuk sorumlulugu ve cocuklu hayatin getirileri pek mutlu olunasi degil. Hepsi çilekeş. :D

Hayatta toplam mutluluk önemlidir erkenden evlenip 4 5 çocuk yapip mutsuz olanlarda var geç evlenip bir tane çocuk yapip mutlu olanlarda bence üzülmeyin bende yalnızdım depresyondaydım herkes Evlenir çocuk yapardı herkesle yarıştırmaktan kendimi usanmıştım canım artık acıyan bakışlar mı desen yoksa evde kalmış muamelesimi neler neler tavsiyem uzak dur evli çocuklu arkadaslardan çünkü insan üzülüyor ister istemez şimdi evliyim bir senedir benden küçükler kaç çocuklu herkes çocuk soruyordu olmuyordu evlendiğim ilk Aydan soranlar olmuşlardı hatta ameliyat oldum tiroidden beni kıskananlar yüzünde mutluluk gördüm hastalığıma seviniyorlardı için için çok geçmeden hamile kaldığımı öğrendim aynı insanın yüzünde mutsuzluk gördüm tebrik dahi etmedi beni hiç takmıyorum ama ruhsal sağlığın için evli çocuklu ortamlara girme hele Doğum günü falan hiç olmaz daha free takıl Allah hayırlı kapılar açsın

evli olup bide çocuk hasreti çekenleri o ailelerin yanına girdiğini düşün its me .en azından boşanmışsın çocuk olmuyo niye olmuyo bakışı yok .farzetti hiç evlenmedin nasıbın yoktu .bundan sonrası için nasip de .bi tane genç yakısıklı sevgili yapp şöyle dalyan italyan tarzı hiç sıkılmazsın hatta herkes size bakar :KK70:
Bide evli ,cocuklu olup hayattan bezmişler var🙋🏻‍♀️
Hatta ara ara keske bekar kalsaydım dedigide oluyor

Canım böyle hissetmen çok normal.
Mutlu hadiseleri gördükçe özeniyorsun.
Bende senin gibiyim. Bir tek çocuk olayına çok özenmiyorum. Ama bir eşim olsa güzel olurdu diyorum.
Özellikle evli ve çocuklu arkadaşlarının ilk önceliği haliyle çekirdek aileleri.Her zaman senin yanında sana destek veremiyorlar. Yanında bir hayat arkadaşı istiyorsun.
Umutsuz olma..
Benim bir komşumun kızı 33 yaşında 2.evliliğini yaptı. Şimdi 34 yaşında ve hamile. Bir oğlu olacak. Evlendiği kişi de 35 yaşında ve hiç evlenmemiş biriydi.
Bu işler nasip kısmet..
Bol bol bugün dua et..
Bende sana edeceğim..

Inşallah olur.. :KK200:

Yaaaa çok güzel bir örnek....Darısı başımızaa

Back
X