Evliler, nasıl bir insanla tüm vaktinizi geçirebiliyorsunuz?

Bende çok merak ediyorum ve bir de uzun yıllar birlikte olanlar sıkılmıyor mu hiç? Yalnızlık inanılmaz konforlu gerçekten..
16 yıllık evliyim 18.5 yıldır birlikteyiz eşimle.
Arkadaşım sırdaşım dostum eşim herşeyim onsuz elimi kolumı nereye koyarım bilmem.
Hiç bir arkadaşımla onunla eğlendiğim gibi eğlenmiyorum.
Ameliyat oldum kustum eşim temizledi hiç iğrenmeden.
Allah başımdan eksik etmesin.

Benim kuzenim de sessiz osurukta şeytan kokuyu alır burun burun gezdirirmiş, sesli
Osurukta korkar kaçarmış ondan koku olmazmış derdi

Evlenmeden once ben de oyle düşünürdum. En çokta benden once uyanirsa ve ben perişan halde uyumuş olursam gozune nasil gorunurum acaba derdim. Ilk haftalar hep daha once kalkip en azindan dudagima bir dudak kalemi surerdim takinti işte. Ama nasil olduysa zamanla hepsi geçti cok rahat oldum eşimin yaninda. Bu hem onun da benim yanimdaki rahatligi, hem birbirimizi her halimizle kabul etmemiz yuzunden oldu. Bir onceki hamileligimde çok çok agir geçirmişdim. Dikkat etmemişim agda falan da yapmamişdim biyiklarim şahbaz olmuşdu. Ben pencere onundeyken dikkat etmişdim. O kadar rahatsizdimki yerimden kalkamiyordum haftalarca. Saç baş yağ içinde. Tiksinç durumdaydim. Ve farkettim ki bana en fazla sevgi gosterdigi zamanlar o zamanlardi. Bana banyo yaptirirdi. Yaninda lazersiz dolaşmayan ben o kadar rahattim ki kil tüy umrumda olmadi. Buna da neden eşimin beni her halimle sevmesiydi. Yani gerçekten seveceginiz biri çikarsa inanin hiç sorun olmuyor bu dedikleriniz. Benim eşim de gobekli biri. Eskiden en nefret ettigim erkek modeli gobekli erkekdi. Şimdi gobegine ayri bir aşiğim o yuzden birini tanimaya çalişirken nasil gorundugunden daha çok size kendinizi nasil hissettirdigine dikkat edin

Çekinme utanma olsaydı bu kurumun adı evlilik olmazdı. Aynı çatının altında yaşadığın hayatını birleştirdiğin kişi ev arkadaşın değil,hayat arkadaşın oluyor. Alışıyorsun alıştırıyor evlilik herseye.Ben de evlenmeden önce sizin gibi bunları düşünüyordum nasıl olur nasıl yaparım diye ama şimdi bakıyorum da doğru insan olunca hayatınızda aklınıza bile gelmiyor,takıntı yapmıyorsunuz.Sizin karşınıza hayat arkadaşım olur diyebileceğiniz kişi çıkmamış henüz. Umarım doğru insan çıkar da tek derdiniz bunlar olur

İlla ki sıkılıyorlar . Evliler bekarlar kadar rahat ve mutlu değiller. Bi kere dertleri hiç bitmiyor

Ay sizin yorumlarda hep evliliğin kötü bir şey olduğu imâsı oluyor.
Evlenecekken yarı yolda mi mı bırakıldınız? Kimse tarafından aşık mı olunmadınız ?

Evli insanlar evde oturup keşke bekar olsaydım diye ağlıyor sanıyorsunuz herhalde

Sabah bir yerde okumuştum, olmasını istenen en çok şey- genelde en çok eleştirilen şeyler oluyormuş. Bilinçaltı, olmayan şeye bahaneler bularak, üzülmeyi engelleyebiliyormuş. Psikolojik olarak böyle bir durumdasınız da farkında mı değilsiniz acaba

Ne alaka ben sevdim de seçildim de . Çok sevdiğim adamın evlilik teklifini de redettim. Yani benim nazarımda evlilik bulunmaz nimet değil

bekarım yas 35. gaz cıkarmayıp napsın insan zarıl zarıl osurmadıktan sonra ufak pırtlar olabilir napsın insanlar dötüne tıpa mı taksın. yine aynı şekilde geğirmeye de fitim ki ben gegirmem genelde. horlama çok uyku kaçıracak bir durumdaysa tedavi olmak zorunda yoksa uykular kaçar valla en çok o sıkıntı.

evlilikteki aşkı öldüren bunlar değil bence. çok sıkmak, çok kıskanmak ve çok içli dışlı olmak. 7&24 demişsiniz. zaten sürekli o kadar birlikte olursa karı koca bıkat birbirinden. pandemide ondan kavgalar, boşanmalar arttı. herkes kendi hobilerine bakmalı, insanlar evlilikte de yalnız kalabilmeli. birbirini özlemeli. aksi halde o evliliğe ben katlanamam.

Eşiyle arkadaş olanların böyle bir derdi olmaz diye düşünüyorum. Biz taçlandırdık bu sene aynı iş yerinde çalışıyoruz bir de

Birbirimizin tırnağını niye çöpte görelim kız peçetenin üstünde kesip peçeteye sarıp atıyoruz öyle olmasa bile onca çöpün içinde tırnağı mı göreceksiniz

Midemden kolonoskopi olmam gerekiyordu ve lavmani bilin bakalım kim yaptı tabiki eşim hatta gece 12 de öyle güldükki bebekler uyanmastiyani sezereyan sonrası WC ye eşim goturdunde hem kan hem idrar hem gaz hepsini gördü,duydu garip...hatta gaz olunca alkislamisti aslanım benim diye

emin değilim Ama en azından onlar bizim saçlar gibi uzun değil, rahat temizlenebilir belki. erkek kılından tiksinmiyorum
Valla benim saçlar Rapunzel misali, iki kedimiz var, eşim kel ama bizim üçümüzün toplamından daha fazla tüy döküyordu gidip tüm vücut lazerle bu işi çözdü :) Yani bundan bu kadar emin olma

Iyyyyh, buda bana iğrenç geliyor. kimsenin (aile üyelerimde dahil) tırnağına dokunamam ve bakım yapamam. Erkek arkadaşımınkine helede hiiiç. Tırnak bana en tiksinç gelen yerlerden biri .
Bacım , Allah kocana sabır versin
O tiksinc,bu iğrenç... Zor olur senle yasamasi.
Bir dizi vardı, kadın bulusmadan önce yemek yiyordu. "Sen yemek date'ine cikmayacak mıydın zaten,niye yiyorsun?" Diye soruyorlardı, "sevgilimin yanında iştahla yemek yiyecek halim yok ya, karnımı doyuruyorum" diyrodu. Sizden de o Vibe'i aldım.

Kocacılıkta senle kapışırız borellus
Benden daha çok evliliği seven bir de sen varsın koca sitede

Yok ya,o kadar kocaci da değilim aslında ama evde yokken özlüyorum keratayı.Şaka bir yana,evlilik güzel şey ya.
Annem olsa sizi görse evlilikten korkan bana bak ne güzel mutlular diyip örnek verirdi maşallah mutluluğunuz ve aşkınız daim olsun

Annem olsa sizi görse evlilikten korkan bana bak ne güzel mutlular diyip örnek verirdi maşallah mutluluğunuz ve aşkınız daim olsun
Öyle her zaman,her şey toz pembe olmasa da evlilik iki farklı insanın birbirini idare edebilme sanatı bana göre.İnşallah siz de gönlünüze göre biriyle,mutlu bir evlilik gerceklestirirsiniz.

Bu konudan bağımsız şimdi açtığın iki konuya baktım, ben linç edilecek bir şey göremedim açıkçası.
Ya bu kulüpteki bazı kadınlar sırf linçlemek için yazıyorlar. Konu ne olursa olsun fark etmiyor

Öyle her zaman,her şey toz pembe olmasa da evlilik iki farklı insanın birbirini idare edebilme sanatı bana göre.İnşallah siz de gönlünüze göre biriyle,mutlu bir evlilik gerceklestirirsiniz.
Teşekkür ederim, umarımm

Konu sahibi sana cevabım şu olacak. İnsan bir kaç sebepten evlenir, aşk için veya hayatındaki yeni bir aşamayı nihayete erdirmek için.

Bizim toplumumuzda kız büyür, üniversiteyi bitirmek bir aşamadır. İşe başlamak bir aşamadır. Sonra evlilik aşamasına geçersin. Bu da tamamlanınca çocuk aşaması, çocukları evlendirme aşaması vs bu şekilde gider bu mesele...

Sen şimdi hayatında benimsediğin ciddi bir ilişki olmadığı için gelecekteki eşini kafanda tasvir edemiyorsun ve bu kişi şu an sana tamamen yabancı. Tanışıp benimsediğinde ve aynı eve girdiğinde bu yabancılaşma hissi ortadan yavaş yavaş kalkar.Abartmadan kendi varlığının bir parçası gibi görürsün. Tabii doğru ilişki için yazıyorum bunları. Haliyle şu an düşündüğün ince ayrıntılar buhar olur. Kimse iş aynı evde yaşamaya vardığında bu ayrıntıları düşünmüyor inan bana. Zaten doğal olarak çocukluğundan beri sana öğretilen şeyler devreye giriyor. Babanın, annenin yanında gaz çıkarıyor musun Hayır. Baban ne zaman ağda yaptığını biliyor mu hayır. Bu da hayatın olağan akışına uygun olarak gelişiyor.
Not:Evli değilim bunlar mantıksal çıkarımlarım

Son düzenleme:
Ya bu kulüpteki bazı kadınlar sırf linçlemek için yazıyorlar. Konu ne olursa olsun fark etmiyor
Düşünce şeklin bu ülkenin yaşam standardına göre çağın ötesinde.Galiba nafaka konusunda da mesajlarını okudum. Olması gereken ile olan birbirini tutmuyor, daha çok yolumuz var. Dert etme. Bu arada aslında tanısan çok seveceğin üyeler var aralarında. Daha fazla yazıp konuyu baltalamayayım. Sevgiler

Kesinlikle aralarında çok iyi üyeler var. Dediğin olması gerekenleri yaşamak çok yolumuz var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…