Evlilige adım atmıs kızların havalanması

vallahi canım ozaman ailecek birseyler yaptık biz haberimiz olmadan ustelik bu sadece tek bir kisiye yapılmıyor gelenlere takınan genel tavırdan bahsediyorum ben demedimki hepsi aynı zaten arada yazdım en yakın arkadasım evlendi gayet iyiydi diye herkesin her tribinde bendemi bir sorun diye arayamam dun iyi olan bugun tavır aldıysa ukalalıgındandır bir sorun varsa adam akıllı soyler normal insan bunu yapar yani

demekki hepimizin cevresine serpiştirilmis boyle kıl tipler var

olmamıssındır bence bazı arkadaslar demis heyecandan gormemistir falan anlatamadım zaten heyecan ayrı bir insanın ukalalıgı ayrı ikisini birbirinden ayırabiliyoruuuzzzz
yani herneyse yanlız degilmisim en azından anlayan arkadaslar anladı ne diyelim

hmmm evet haklısın bunu atlamışım tabi sen ayırt edebilirsin ben de öyle bi yetenek yok, ben o kadar anlayışlı değilim anlayamamışım kusura bakma canım....

hmmm evet haklısın bunu atlamışım tabi sen ayırt edebilirsin ben de öyle bi yetenek yok, ben o kadar anlayışlı değilim anlayamamışım kusura bakma canım....

offffff surekli yok o heyecandır ukalalık degildir diye bastırılırsa oyle bir cevap verilir ben size anlayamazsınız gibi bir cumle kurmadım biz heyecanla ukalalıgı ayırt edebiliyoruz dedim..anlatabildim umarım

ay kızlaaarr sadece evlenen nişanlananlarda değil annelerinde de olabiliyor öyle durumlar ... valla hepsini kara listeye ekledim ... yaptıkları davranışların ne kadar absürd olduğunu benim nişan ve düğünümde görecekler

bence dışarıdan öyle deniliyo ama öyle bişey yok sadece telaşeden mutluluktan bazı şeyler umusanmıyor dışarıdaki insanları bazen umursamıyosun ben katılmıyorum...

bi akrabanın düğününde olmuştu böyle bişey. bende kızın yanına yaklaştım kendimden emin bi ifade ile,akraba ya o da bana aynı ifadeyi gösterir sandım onca insan gelin ve damadı izlerken gelin hanım tarafından dış kapının mandalı muamelsi görmek çok zoruma gitmişti sonra yanına gittim yüzümdeki tebssümü bozmadan g'bu gelinlik seni bayağı bi kilolu göstermiş ya, bide saçını arkası hiç olmamış tokalar çıktı çıkacak ' deyip tribini kendine çevirmiştim.havasını böyle alırlar adamın

evet benim de çok yakın arkadaşım evlendi, daha nişanın ertesi günü her sözü her cümlesi kayınvalidem,kayınpederim diye başlıyordu iki lafının ikisi de görümcem şeklinde olmaya başlamıştı. hatta evlendiği adamın bir ablası vardı,sevgililik dönemlerinden itibaren biz ona sinir olurduk,konuşurken de cümlelerde adıyla geçirirdik. xx gene şunu yapmış,xx böle demiş diye. aaa nişanlanınca bi baktım x aşağı x yukarı olan o kişi olmuş görümcem. kız kırk yıllık xx ne zamandan beri görümcen dedim. bir de böyle bir havalar gelin benim herkes benim etrafımda dönecek havaları.ayy bu alyansı da beğenmedim değiştirsem mi acaba falan diye bi tripler bi polimler. sanıyolarki hep o toz pembe bulutlarda uçacaklar,hiç gerçeklere çarpmıycaklar hiç dünyaya gerçek hayata inmiycekler

Havalanma havalari alirim isteseydim surusuylen bulurum....hadi yuru yuru ise bak bize tav olan cok...hadi yuru yuru isine bak bize yazilan cok.... bu sarki onlara gitsin.....:-D :-D

Ben bekarım evlenen bi çok arkadaşım var ama hiç birinde bu tür ukala tavır sezmedim..

Hatta yenilerde evlenen arkadaşımı iki hafta falan hiç aramadım o beni aradı çok özledim sizi kızlarla birlikte toplanın gelin diye..

Konuşmasındada öyle başı göğe ermiş gibi değildi mütevazi şekilde Allah sizlerede nasip etsin inşaAllah falan dedi..

Bu örnek dışındaki arkadaşlarımda öyle.. Evli insanla bekar insanın yaşam tazrı bir olmuyor ister istemez daha fazla sorumluluk sahibi oluyosun..

O yüzden evlenmeden önceki gibi sık sık görüşemiyosun amabunu bak işte evlendi hiç arayıp sormuyo falan diye düşünmek bana göre yanlış..

Benim şansım mı bilmiyorum ama evlenen arkadaşlarımdan hiç bu tür imalar, hareketler görmedim..

Evlilik kısmet işi gün gelecek herkes evlenecek bi zafer değil ya.. Allah hayırlısı ile ağız tadıyla nasip etsin de..

kesinlikle katılıyorum...daha önce de yaşamıştım bu durumu bir kaç kez...şimdilerde de var böyle bir arkadaşım...bıktım artık sevgilisinden bahsetmesinden,çocukla ben evlensem hiç yabancılık çekmem herhalde:)arada kaçıp uzaklaşıyorumanlattıklarını dinlememek için, sen sessizleştin demiyor mu öleceğim...kusacağım ya yeter...bıktım alisinden...sayesinde ali isminden nefret eder oldum...yok alinin şusu yok busu yok bunu dedi yok bunu giydi....ööö

Bizim bi akrabamız vardı,annemle görüşmüşlerdi annem kızı çok sevmişti çok cana yakın falan demişti.
Nişanlandı bi havalara girmiş bi havalara sormayın
Annem de dedi nolmuş buna böyle

kendini bilen insanlarda böyle acayip tavırlar olmaz tabiki ,ama bazen arada bu tiplerde çıkıyor ,evlenince başı göğe erer ya havalansınlar:))

Çok doğru tespit valla benmde arkadşlarm var böyle biri hele öyle abarttı abarttı ki sanarsın İngiliz kraliyetine gelin gitti

Bi havalara giriolar o aşama da ama nikahlanınca özlerine dönüyolar

Koca bulunca ne oluyo ki!
Herkes evleniyor basimiz goge mi eriyor sonucta..
Tamamen gormemisliklerine veriyorum..
Allah kimseyi ne oldum delisi etmesin...

Bizde bir söz vardır, ve havalanan şahsın yüzüne de söylenir ..... oldu da başın göğe mi erdi tarzında..
Benim etrafımda da birkaç kişi böyle oldu.. Olmayanlar da var tabi..

Ben bu düşüncelere çok karşıyım. Evlenir sevinirler kime ne kim ne karışır. Büyüklerin destek çıkıp gençlerin mutluluklarına ortak olacaklarına bir de "aaa şuna bak nasıl da havalanmış" demeleri çok çocuksu. Ben henüz evlenmedim ama sözlüyüm ve asla tavırlarımda konuşmalarımda havalanmak gibi bişi olmaz ve olmadı bugüne kadar. Elhamdülillah benim lügatımda kibir bulunmaz Allah'tan çekinirim kuldan değil. Etrafımdaki insanlar kimsenin mutlu olmasını gerçekten çekemedikleri için bana ukala diyorlardı ve halen diyorlardır eminim :) sebebi ne ? çünkü sözlenmişim. yahu kime ne sözlendim diye doğru düzgün sevincimi yaşayamadım bile kaldı ki havalanayım. bu devirde çoğu insan bencil çoğusu kendine müslüman.. müslümanlık kendisi için istediğini din kardeşi için de istemesidir. ben mutlu olmayı istiyosam karşımdaki de mutlu olsun özellikle en mutlu olması gereken günde. kıskançlık çok yersiz hele de evlenecek insanların kendi özel günlerinde sevinmelerine karşı yapılan kıskançlıklar gerçekten yersiz..

Olaya bir de havalanan kişinin tarafından bakmak lazımdı. O da geldi, tam oldu :)))

Son düzenleme:
Ben de katılıyorum bence de bazı kızlarda kesinlikle bu hava oluyor evlenipte o evlilik oturana kadar sonra eski davranışlara devam tabii bu aralar aynı davranışlar kuzenimde de var bi de sinir stres durumları tabi istemem yan cebime koy durumları ne diyim ben de bigün evlenirsem böyle olmam inşallah ayağım yerlerde mutlu oluyum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…