Evlilige adım atmıs kızların havalanması

Burda konusu geçen gelin adaylarına hiç denk gelmedim .
Çoğu yorumda şahsım adına söylüyorum kıskançlık sezdim .
Bir kız için düğün en özel andır eee orada en çok beğenilen olmak herkesin ilgi odağı olmak herkes ister.
Düğün gününde ilgi arkadaşlarımın üstünde olsun diyen bir insan oğlu olacağını sanmıyorum kusura bakmayın hanginiz böyle ister realist olalım :)
Yazık bir sürü koşuşturma yaşanıyor nefes almaya fırsatları olmuyor o anlarda insanın.
Bence böyle yargılamak hiç hoş değil.
Bu arada bekar 23 yaşındayım pek çok arkadaşım , akrabam evlendi gelinler aldık.
Bence sorun evliliği bu kadar yoğun düşünüp yeni evlenecekleri böyle kafaya takmakta. Ben ne insanlar tanıyorum akrabaları arkadaşları evleniyor diye kıskançlıktan ölen. ve onların yüzündeki gülümsemeyi yada o anki heyecanla onları görmeyşini kapris olarak algılayan. Ben evlenecek insanlara ben düğünün en güzel kızıyım düşüncesini (ki evet gelin herzaman en güzel ve gecenin en önemli olanıdır) , nişanlananların koşuşturmasındaki vakit ayıramamayı ve o anların verdiği kaprisleri çok görmüyorum
Fikrimi söylüyorum niyetim tartışma yaşamak değil.

Son düzenleyen: Moderatör:

ben cok yakınlarımda hani soyle tabir ediyim can ciger kuzu sarması :) derlerya iste tamda oyle oldugum insanlarda bu durumla karsılastım yanlarına cagırıp ardından afedersinizde mal gibi selam vermeden cekip gidenlermi daha oncedende bahsetim kapıyı kitleyip iceri almamakmı dun tanıdıgım insan bugun bana bunu yaparsa ben bunda art niyet ararım cok yakın arkadasım evlendi boyle seyler gormedim kız gelipde kendi dugununde oynıyım diye geldi masadan kaldırdı beni keza dugun onceside bir dkika olsun yanından ayırmadı demekki boyleleride varmıs olay heyecan degil tabiki dugun gunu heyecan olucak yeri gelicek goremez falan bunlara kimsenin birsey dedigi yok ama bir insanın tavırlarını az cok cozersiniz heleki daha onceden yakınen tanıyorsanız benim ukalılga tahammulum yok kim olursa olsun eminim bircok kiside boyledir ama benim icin o insan orada bitiyor nisanlanan insanların bazılarında yasanıyor bu yuzugu taktıgında havası degisiyor tekrarlıyorum heyecan baska ukalalık baska ayırt edebilcek durumdayız bunu..kıskanclıktan bahsetmissinizde benim cevremde benden sonra erkek arkadasıyla tanısıp evlenen oyle cok tanıdıgım varki ben budurumla kendimle dalga bile gecerim asla benden once evlendi diye kimseye tavır alıp kıskanclık yapmadım hic Allaha sukur.. 25 yasındayım evlenmeyi tabiki herkes gibi isterim ama cevremdekileri bu konuda kıskanıpda tavırlarına mana bulacak kadarda suursuz degilim

Son düzenleme:
Batılılar buna bridezilla diyorlar çok da haksız sayılmazlar. gelinler adeta bir canavara dönüşüyor çoğu zaman dünya kendi etraflarında dönüyor zannediyorlar .

Son düzenleme:
evet oluyor oyle bide sana gelip aaa siz daha dusunmuyormusunuz valla benimki fazla uzatmayalım ne gerek var dedi deyip havasını yapmaya calısıyor

Aynısını bir arkadaşım yapmıştı bak o zamanlar anlamamıştım bunu .Daha üniversitede okuyoruz yani kız vize ve final arası evlenmişti okulun bitmesini bile sabredemedi kendisi o sıralar daha nişanlıydı okulun oralarda bir cafede karşılaştık bunla siz hala düşünmüyor musunuz demişti ya sanki okullarımız bitmiş iş güç meslek sahibiyiz o zamanlar bir evlenmek var aklımzıda.

zaten dusunsek deriz yani kendileri nisan yapınca tamam bitti evleniyoruz deyip bi rahatlık laf sokmalar falan bide evlendikten sonra dogum yapan kisilerin cocugu olmayan ciftlere laf sokmaları vardır ya bitmez yani illa konusacaklar

rosemary bence bu verdiğin örnek aslında kibirle havalanmayla ilgisi yok yanlış anlama sana muhalefet olmak istemiyorum sadece olaya bi de pozitif tarafından bakasın kuzenini yanlış değerlendirmeyesin diye söylüyorum herkes evlenirken mutludur belki biraz ukaladır ama bu artniyetle olan bişe değildir o gün çok özel çok güzel bi gündür bi kız için ve o günün heuecanın taaa nişanlandığında başlar bi kız için... nişanının olduğu günden itibaren mutludur, heyecanlıdır sadece ve sadece kendinden düğününden vs bahseder odak noktası olmak ister çünkü sevdikleriyle heyecanını mutluluğunu paylaşmak ister, bu mutluluğa herkesin ortak olmasını ister. ayrıca nikah memurunun evlilik cüzdanını verdikten sonraki kuzeninin hareketini her gelin yapar bu da düğünlerde gelenek gibi bişe olmuştur ben son bikaç senedir gittiğim bütün düğünlerde bu manzarayla karşılaştım ve senin düşündüğünün aksine gösteriş yaptıklarını düşünmedim hoşuma bile gitti eğlendim ooo falan diye ıslıklar çaldık güldük eğlendik...

arkadaşım açıkcası ben de sana katılıyorum ve derdim asla ve asla muhalefet olmak tartışma yaratmak değil ama haksız yere gelinlerin ve gelin adaylarının hakkının yendiğini düşünüyorum evet kabul ediyorum gerçekten havalanan buldumcuk olan kızlar vardır ama bence onlar azınlık geri kalan sadece heyecan, mutluluk başka bişe değil.. hele bi arkadaş düğün günü gelin makyajı bozulmasın diye doğru dügün sarılmadı gibi bişe yazmış.. bundan doğal bişe var mıdır, ben günlük makyajımın bile bozulmaması için ekstra çaba harcarken düğünümün olduğu gün anneme bile sarılamam heralde çünkü güzel olmak isterim çünkü ister kabul edin ister etmeyein o gün herkesin gözü gelin de olur herkes onu inceler ona bakar o yüzden o da güzel olmak güzel kalmak ister... işte bazı arkadaşlar yüzüme bile bakmadı, ya da suratı asktı vs tarzı şeyler söylemiş inanın hepsi gerginlikten heyecandan düğünden sonra sorun neden böyle yaptın diye hatırlamaz bile çünkü o anki heyecan o kadar farklı kafanda binlerce düşünce, heyecan, stres, mutluluk, hüzün her duygu her düşünce birbirine girmiş durumda oluyo ve insanın gözü hiçbişe görmüyo... daha önce de dediğim gibi derdim tartışma yaratmak değil bi de olaya bu açıdan bakın ve kendi kendinize gerginlik yaratmayın diye dedim.

benim bir uzaktan akrabam vardı. aynı mahallede oturuyoruz onla. ikimiz de öğretmenlik okuduk.farklı üniversitelerden aynı anda mezun olduk.öğretmen olduğumuzu duyan geldi,duyan geldi. hattabiz son sınıftayken bir kadın vardı.oğlu vardı. oğlu başka bir memlekette çalışıyordu.gitmiş o arkadaşımı istemiş.arkadaşımın ailesi de bizim kız burda değil bişey diyemeyiz demişler.sonra da bana gelmişlerdi oğlumuza istiyoruz diye. bana hiç normal gibi gelmemişti. hem arkadaşımı hem beni nsl ister bu kadın diye. karaktersizler diye muhattap bile olmadım o aileyle. arkadaşıma da söyledim beni de istediler diye. neyse benden yüz bulamayınca tekrar arkadaşımın evine gitmişler.kadın bu sefer bütün aile bireyleri ve oğlunu da almış. arkadaşım onu görünce etkilenmiş.yakışıklı bulmuş. bunları nerden biliyorum.çünkü arkaşımla en son o gün görüştüm. 4 yıl geçti aradan beni hiç arayıp sormaz. ben düğününe de gitmiştim halbuki. aklıma geldikçe hala üzülürüm benimle neden mesafeli oldu diye. nedenini bulmuş değilimbu arada o kadının oğlunu ilk düğün günü,yani arkdsm evlenirken gördüm

Son düzenleme:

şimdi biz onların ''tavan yapan egolarını'' söyledık diye
kıskanç mi oluyoruz

bence kıskançlık değil
iyi bir gözlemci olduğumuzu gösterır bu durum

Bende çok yaşadım malesef.Hele düğünde canım dediğim gelin ben onla oynamaya çalıştıkça soğuk surat,draya buraya dönmesi.Ben ama hep düğün gecesi sonrası stresi diye yordum.

Evlendikten sonra da bekarlara yanlızlıklarını öyle güzel hissettiriyorlar ki.. Artık aile içinde gözümün önünde oynaşıyorlar.Kdcalarının dizlerine oturuyorlar.Ayıp bence.

Mesala evli çiftle kahve içmeye gidiyorum.Sohbet için.Tüm akşam oynaşmalar,öpüşmeleri izlemek zorunda kalmıştım.Son oldu...

bısde evlendık ama burnumuzu 5 metre havaya kaldırmadık yanı bende bu tıplere anlam veremıyorum

neden böyle biliyor musunuz??? toplumumuzda uygun yaşa gelmiş kıza evlenmesi gerekliliği gözüyle bakılır hep.... sebep ne olursa olsun evlenmeyen kıza evde kalmış zavallı gözüyle bakılıyor maalesef... işte evlenmiş olmak yada adım atmak" bu önyargılardan kurtulmuş olmayı ve normal olduğunun bir göstergesi oluyor evlenen kızın bilinçaltında..... toplum bakışına karşı minik bir zafer kazanmış gibi....." bende beğenildim.. kendime ait hayatım var " gibi mesajlar veriliyor insanlara evlenme adımı atmakla:)

Evlenmek çok büyük bi başarı büyük bi marifet falan mı ki?
Evlendikten sonra da görmek isterim o havada burunları

:) Kuzenimde yaşadım aynı olayı.Evlenmeden önce (Çocuklugumuzdan bu yana) Hic bir kuzenimle öyle yakın değildim.Ne zaman ki nişanlandı,eski kuzen gitti!
Ayrı şehirlerdeyiz senede 2 3 kez felan gideriz.Bir bayram gittik damadın ailesi ve damat var (daha tanışmamıştık bile) Aaa kuzencim hoşgeldin dedi sarıldı o kadar döndü sırtını onlara oturmaya başladı ne tanıstırma ne baska birsey.Tabi onlar gidince yakınlık o derece yani..Düğünde ayrı bir olay,suratıma bile bakmadı görümceleriyle oynamaktan İnsan kuzenlerinide kaldırır ama yok kendi tarafı umurunda bile değildi .Evlendi 1 ay gecmeden hergün aramaya basladı ama eskisi gibi olamam ben bir kere bende notu düştü .
Herkes aynı olmaz elbette ama olanlar var koca buldum büyük bir marifet ediyorum der gibi.Allah mutlu mesut etsinde kimsenin gözü yok yani neden havalanırlar anlamam

Bu konu da çok fesadım düğün de dernekte yüzümüze bakmayan gelinlerin suratına pis pis gülerim , içimden hele birde çocuğun olsun görürüm seni
Genel de bu gelin adayları 7,8 aydan sonra işin aslını anlamaya başlıyorlar
Yine bir yeni gelin olan tanıdığım suratına bakmıyor kimsenin koca bulduya neyse yeni evlenen bir arkadaşa da aklınca espiri yapıyor ilk ay canım cicim ikinci ay cicim üçüncü aydan sonra görürüm seni diyor, kendini görmüyor ama ..

Malesef arkadaş yeni gelin sendromunun , ilgi alakanın geçici olduğunu anlamadık anlayamıyoruz.
Aslın da bir yerde de normal bekar kızın herhangi bir meşgalesi olmuyor flört ettiği yada evlendiğin de eskisi gibi olmasını beklemekte yanlış .Hepimiz bu moda girdik,olmaya devam edecektir.
Bir kimsenin erkek veya bayan kendisine eş bulduğun da artık eskisi gibi olmayacağını bilmek gerekir.
Bunu bilirsek kimseyle kötü olunmaz kanımca.

Son düzenleme:
Eskiden samimi olduğunuz insanların düğün günü yüzünüze bakmıyor oluşu belki de başka şeylerle alakalıdır.
Belki bir şey yaptınız da size sinirlendi ve uzak durma kararı aldı ...
Benim de çok yakın olduğum kuzenim evlendi ve o kadar işi arasında beni el üstünde tuttu.
İnsanların aniden değişmelerinin mutlaka bir sebebi vardır. Biraz da kendinizde arayın o sebebi.

Son düzenleme:
Hem okudum hem yüzümde bir gülümseme olustu.
Bende gelin oldum ama demekki cok farkli olmusum
Kuzenlerim hem kina gecemde hem dügünümde sabahtan tören sonuna kadar benimleydiler.
Kahvaltimizi beraber yaptik kuaförde stüdyoda(resimler icin) her dakika..
Hadi onlari da gectim görümcemin eltileri icin bile kuaför ayarladim en iyisinden.
O kadar mütevaziydim ki sanki baskasi evleniyor da ben onlar icin kosusturuyordum..

Aynen katiliyorum sana. Sanki sadece onlar evleniyormus gibi oldu. Benim cevremde de var bir iki tane. Birtanesi sözlendigi an "sözlüm fazla kimseyle görüsmemi istemiyor" "biz kir dügünü düsünüyoruz" bunu düsünüyoruz diyip durdu.
sonrada fazla görüsemem diyip siyrildi aradan. Yok yani tmm saygi duyarim arkadasligi okadar da önemli degildi, fakat söyleme tarzlari varya abowwwww adami hasta ediyo :) sanki Cumhurbaskanliga aday secilmis

ben 7 nisanda evlendim ve inan ki benimde daha önceden başkalarında gördüğüm itici davranışlar vardı. düğün günü boyunca o kaar dikkat ettimki öle olmıyım diye :) umarım bende gıcıklık yapmamışımdır:)

bısde evlendık ama burnumuzu 5 metre havaya kaldırmadık yanı bende bu tıplere anlam veremıyorum

var işte öyle tipler :)
düğünden önce ''bir tek arkadaşım sensın, şahidim sen olacaksın'' der
düğün günü seni görmez bileD

''aaa, sen burda mıydın canım '' derler

etrafımda evlenen 10 kişi varsa 6 kişide muhakkak görmüşümdür bu durumu

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…