Evliliğe dair bir tespitim var !

Ben art niyetli yaklaşmadım tabi ki istediğin kadar konu açıp paylaşabilirsin. demek istediğim bu konunun üzerine fazla gitme. orda oturmayı seçen sensin değil mi ince geceliklerden, pazar sabahları yatak keyiflerinden de olacaksın bi zahmet bunu demek istedim. Hem pastam dursun hem karnım doysun deyince olmuyor işte. Sıkışsan da kiranı verecektin hayatına kimse müdahale etmeyecekti Boşver herkes kendi hayatını yaşıyor. Sana göre senden kötü durumda olan insanlara bakıpta kendini rahatlatma.

ben onun ailesinde bir sorun göremedim. kendi standartlarında mutlu biri sadece. ama senin için aynı şeyi diyemeyeceğim. ne dediğin ve istediğin belli değil.

[ı]ben dogru anladım
Biraz alçak gönüllü olmak gerkekiyor hayatta mutlu olabilmek için,beklentiyi düşürmek gerekiyor çok şey beklersen mutsuz olursun akışına bırakmak lazım bazen ok.[/ı]

Kesinlikle düşüncenize katılıyorum.
"Alçak gönüllülük" çok önemli.
Bir çift mumlarla yemek yiyor,sinema vs. gibi aktivitelerde bulunuyor ama diğer bir çift dedeleriyle çekirdek çitliyor diye bu kendi hallerinde mutlu çifte "komik" dememek lazım bence.
Alıntı için kusura bakmayın "alçak gönüllülük" hoşuma gittiği için alıntıladım.

Konumu buraya ben getirmedim.
Çarpıtarak yorum yapmasaydınız ozaman.

burda sizin görüşünüzde olan kim var ?
hepimiz çarpıttık mı yani konunuzu :44:

Uzatmasan diyorum.
Oku istersen bidaha konumu.
Bi tutturmuşun tespitin ne tespitin ne.

okudum ama anlamadım..
kıyaslama.. böyle yaparsan yıranırsın...
o sürekli yaktığın mumun gölgesinde mutsuz yüzün yansır duvarlara..

buradaki herkes yanılıyor olamaz...

Son düzenleme:
"Banada eşimede çok komik geldi :)."
Bunu siz yazmışsınız yani gülüyorsunuz arkasından.

Kendini başkaları ile kıyaslamaktan vazgeç, yapmıyorum desen de yapıyorsun. Evliliğinin ilk ayında hamile kalması seni ilgilendirmez. Bazı insanlar kalabalık yaşamayı sever, bazıları yalnızlığı daha çok tercih eder. Ailelerle altlı üstlü oturmayı bende tasvip etmiyorum, çünkü 6 yıllık pek hoş olmayan tecrübelerim var. Yani kimseye tavsiye etmem, ev ev üstüne olmuyor, ama kimseyi de yargılamam. Bu şekilde yaşayıp mutlu mesut geçinenler de var arkadaşın gibi...

Sen içinde yaşadığın durumdan o arkadaşının hayatından örnekler vererek kurtulamazsın ki, bu yüzden tepki alıyorsun. Senin tespitin, senin doğrun, başkalarının değil...

her insanın yaşamdan zevk alması farklıdır..
şahsen bende hergün hergün vıck vıck kol kola göz göze olanları anlayamıyorummm..
o kız ne kadar güzel beklenti içinde olmamışki mutlu..
biz gibi herşeyi sorun eden biriside değil..ne güzel bizde bunlardan binde biri yok..
herkezin yaşamı, yaşamdan zevk alma şekli farklı..
arkasından gülmek doğru değilm fikrimce..

herkesin hayattan beklentileri ve mutlu olma sebepleri birbirinden farklı. sözgelimi sen eşinle iki kişilik bir dünyada mutlu olursun, öteki kocaman bir ailenin içinde kendini mutlu hisseder. sen eşinle başbaşa romantik akşam yemeği yerken kendini özel hissedersin, diğeri eşi ve eşinin tonton dedesiyle çekirdek çitlerken içinde dingin bir huzur bulur, ki okurken bile benim içim sıcacık oldu..bulunduğun yerden karşıya bakıp da o nasıl böyle mutlu olabiliyor dediğin an, onun mutluluğuna imrendiğin an, dönüp yüreğine bakacaksın. çünkü bu işte bir yalnızlık vardır

ayy çok mu romantik yazdım ne

O kadar sayfadır konu sahibinin ne anlatmak istediğini anlayan var mı acaba?
a.) Derdi ilk ay hamile kalan kocası akşamları kahveye giden arkadaşı
b.) Derdi kendisiyle aynı binada oturan çok sevdiği ama görmek dahi istemediği kvalide familyası
c.) Derdi kocasıyla özel zaman geçirmek.
Hangisi sizce?

Konunu okur okumaz daha yorumlara bakmadan önceki fikrim şuydu ;Kıyaslama yaparak mutlu olmaya çalışıyorsun..Yapma bunu bence..

sanki konun bir yere bağlanmamış gibi geldi inan anlamadım
eeee diyesim var

Mutluluk goreceli bir kavramdir
Bireysel farkliliklara gore de degisir
Kimi maneviyatla mutlu olur kimi maddiyatla
Kimi bir canim kelimesiyle kimi pirlantayla mutlu olur.

Herkesin kendi hayatı.
Siz evliliginizde mutlu degilsiniz ki baska hayatlarla kiyaslama yapıyorsunuz...

"Biri seninle uğraşıyorsa icinde çok derin bır mutsuzluk var..

Başkalarına gösterdiği tepkilerine bakarak bır insanın, mutlu mu mutsuz mu olduğunu anlayabilirsin o halde...

Mutlu biiri sana baskı uygulamaz Niye uygulasın ki herşey hayatında şahane gidiyor. Öyle biri sevgilinin kim olduğuna değil senin onunla mutlu olup olmadığına bakar. Mutluysan senin adına sevinir. Birisi seninle uğraşıyorsa emin ol içinde kendi çok derin umutsuzluklar yaşıyordur. Tatminsizdir. Hayattinda eksik olan şeylerin acisini senin hayatını didikliyerek geçirmeye çalışıyordur.."

kayınvalide ve kayınpederiyle mutlu mesut yemeğini yedikten sonra dedecik ve kocasıyla çekirdek çitleyen bebişini kucağına alacağı günü bekleyen kızcağızı rahat bırak justmarried

Son düzenleme:
aman sus sus biz dedik onu konuyu çarpıtmış olduk...

**

neyse konu sahibi ; herkesin hem fikir oldugu sey kıyaslama yapmaman doğrultusunda...
Acıkcası neyi kıyaslamış anladıgımı yazsam şöyle ;

bizim cinsel hayatımız mükemmel kahvaltıda 2 saat oturacagımıza odamızda güzel dakikalar geciriyoruz , ama onlar dedeyle çekirdek çitliyorlar
konu sahibi cinselliğe bendende fazla önem veriyor anlaşılan Cek burda olsada görse

ayyy güldürdün beni cute

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…