• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğim hakkında, tartışma ve fiziksel şiddet.

Şiddetin ilki sonu yada yumuşağı serti olabilir mi? Haberlere cıkanlar neden ölüyor sanıyorsunuz. Öfke kontrolü yok adamın konu sahıbesı yazmıs zaten. Bugun omzuna acıtmadan vuran yarın tekme tokat dover buna da goz yumarsa bır tık ılerısı de olur. Cocuklarınım gozu onunde kac kadın katledıldı. Alakasız olan sızın bakıs acınız.resmen omuza vurmaktan bırsey olmaza getırmıssınız konuyu. 9yıllık evlı olunca mı omuza vurma hakkı verılıyor anlamadım? İster 9yıl ister 9 saatlik olsun o evlilik şiddeti yumusatmaya calısmayın

Konu sahibesi benim zaten :)
Yani elbette şiddet şiddettir, ama eşimin öfke kontrolü yok derken hemen parlar birşeylere, sesi yükselir.
Zaten bunalmışım, ucunu hemen "öleceksin" e bağlarsanız elbette tepki gösteririm.

Konu sahibesi benim zaten :)
Yani elbette şiddet şiddettir, ama eşimin öfke kontrolü yok derken hemen parlar birşeylere, sesi yükselir.
Zaten bunalmışım, ucunu hemen "öleceksin" e bağlarsanız elbette tepki gösteririm.
Valla diyecek birşey bulamıyorum ki ben size. Devam edersenız de sadece dua edebılırım ıkı gun sonra dayak yedım yıne de bosanayım mı bosanmayayım mı konusu acmayın dıye. Bendr anneyım sızı ıyı anlıyorum ama cocuklara her ne kadar yansıtmamaya calıssanız da bozulan psıkolojınız onları daha fazla etkıleyecektır. Umarım ıstedıgınız bır hayat yasarsınız ne dıyım

Eşinizle normalde iletişiminiz iyiyse, bana biraz bunalmış geldiniz siz sadece. Omzunuza vurması şiddet sayılır mı bilemedim canınız açımamis, vurduğu yer omzunuz, ama ne olursa olsun gurur kırıcı ve devamı gelmez diyemem tabii ki. Açıkça "birdaha bana vurursan sadece bununla kalmam" deyip annenizin yanına mi gitseniz acaba bisure? Mühendis bı adamın kasapliga bile razı olması onun için çok gurur kırıcı olmalı, kendimi eşinizin yerine koyunca çok kötü hissettim. Gitseniz, bı sure siz.kafanizi dinleyip ne yapmak istediginize karar verseniz, o da sizsiz olmanın ne demek.oldugunu anlasa. Sonra yine boşanmak istiyosaniz bosanirsiniz
Çok teşekkürler yorum için. Ben kendi düzenini bozmak istemiyorum açıkçası, ona git bu evden dedim, sabah gideceğim dedi ama sanmıyorum, burada gidecek yeri yok çünkü.
Ancak memleketine gidebilir. Orası da baya uzak ama giderse asla dur demem.
Oğlumun uzaktan eğitimi var, annemde internet bile yok. Hem el kaldıran o, o gitsin.

Aynen dogru cümle bu " sorumsuzluğu beni tüketti"
"Ama istese para kazanır" değil olay, bir iş bulabilirse çalışır başarılıdır demek istedim. Ama ben gider taş taşırım yine aileme bakarım' ı yapabilecek bir adam değil. Bu beceriksizlik midir, sorumsuzluk mudur bilemiyorum.
Eşim mühendis, bir markette kasap rayonuna girmek için kendini paraladı. Hani iş begenmemezlik durumu değil olay, ama biri ona maaşlı bir iş verilmediği müddetçe para getiremeyecek bir adam.
Aslında ben susabilsem evde hiç kavga dövüş olmaz ama sorun şu ki artık ben de susamıyorum : (
Ben anlamadım, iş aramıyor değil, iş beğenmiyor değil, maaşlı iş bulamazsa ne yapacakki adam? Hani limon satsın ailesine baksın mı diyorsunuz? Kaç tane eğitimli insan bunu yapabilir?
Bir de kavgalarınız hep maddiyat kaynaklı mı? Siz bu kadar öfke ile dolduran ne?

Valla diyecek birşey bulamıyorum ki ben size. Devam edersenız de sadece dua edebılırım ıkı gun sonra dayak yedım yıne de bosanayım mı bosanmayayım mı konusu acmayın dıye. Bendr anneyım sızı ıyı anlıyorum ama cocuklara her ne kadar yansıtmamaya calıssanız da bozulan psıkolojınız onları daha fazla etkıleyecektır. Umarım ıstedıgınız bır hayat yasarsınız ne dıyım
Bu tarz yorumlardan dolayı buraya konu açmak istemiyorum aslında. " Devam edersenız de sadece dua edebılırım ıkı gun sonra dayak yedım yıne de bosanayım mı bosanmayayım mı konusu acmayın dıye".
Bu nasıl bir cümledir Allah aşkına. Siz se evliymişsiniz, hic mi korkmuyorsunuz büyük konuşmaktan.

Ben anlamadım, iş aramıyor değil, iş beğenmiyor değil, maaşlı iş bulamazsa ne yapacakki adam? Hani limon satsın ailesine baksın mı diyorsunuz? Kaç tane eğitimli insan bunu yapabilir?
Bir de kavgalarınız hep maddiyat kaynaklı mı? Siz bu kadar öfke ile dolduran ne?
Evet limon satsın yine de ailesine baksın istiyorum, çok mu şey bekliyorum bilmiyorum ki. Kavgalarımızın nedeni yüzde 90 maddi kaynaklı. Öfke dolu olmanın nedeni de bu. Diyelim ki önümüzdeki1 yıl daha is bulamadı, is bulamiyorum diye oturup bekleyecek mi? Bir şekilde çözüm bulması gerekmiyor mu?

Evet limon satsın yine de ailesine baksın istiyorum, çok mu şey bekliyorum bilmiyorum ki. Kavgalarımızın nedeni yüzde 90 maddi kaynaklı. Öfke dolu olmanın nedeni de bu. Diyelim ki önümüzdeki1 yıl daha is bulamadı, is bulamiyorum diye oturup bekleyecek mi? Bir şekilde çözüm bulması gerekmiyor mu?
Evet bana uçuk geliyor. Hammallik yapsın, limon satsın ama bize baksın çok uçuk... bunları yapabilir mi yapsa da geçinmeye yeter mi? Hani adam size dese ben iş bulana kadar çocuklara bakayım, sen temizliğe git, siz yapar mısınız mesela?
Yatsa, illa masa başı olacak dese sizi anlarim. Ama Adam arıyor, iş begenmemezlik etmiyor, bulunca çalışıyor, kasap olmak için bile çok çabaladı dediniz... Bu arada şiddetin hakkli sebebi olamaz ama sürekli bel altı vuruyor, evine ekmek bile getirmiyorsun diye hakaret ediyorsanız o da patlama noktasına gelmiştir. Bir tek siZ üzülüyorsunuz, o sizi çocukları hiç takmıyor mu sizce?
İstanbul da mısınız? Tekirdağ taraflarında iş bakın. Özellikle sanayisi gelişmiş ilçelerine.

eşiniz mühendis olmasına rağmen markette kasaplık yapmayı kabul edecek biriyse çokta sorumsuz biri değil demek ki.yani maaşlı çalışmayı istemesi normal geldi bana.ama şansızlık mı nedir bilemedim,uzun zamandır düzenli bir işte çalışamamış eşiniz (eski konularınızda hep eşinizin iş bulamamasıyla ilgili) haliyle sizi çok yıpratmiş bu durum.ilişkinizin kötüye gitmesinin en büyük nedeni bu bence.

şiddet olayı çok üzücü keşke bu raddeye gelmemiş olsaydınız.saygıyı yitirmişsiniz,sevgininde kalmadığına eminseniz sürdürmenin manası yok
Aslında beni durduran şey şu. Mesela iş görüşmesine giderken "işe gireyim, sana yeni elbiseler alalım" filan diyor. Ya da bir dönem iş kurduğunda "seni villalarda yasatacagim" diyordu. İlişkimizin bozulması işsizlik sürecinin çok uzaması nedeniyle oldu. Eşim ciddi anlamda bunalımda.
Mesela bir halicida depo görevlisi olarak görüşmeye gitti. Görüşmeye giderken ki o heyecanı, sabahın köründe duş alması, tras olması, ütü yapması.. Ve adam ben sana mal taşıtamam bu eğitimle ne işin var burda dediğinde yaşadığı hayal kırıklığı.. eve gelip saatlerce uyuması..
Acıyor muyum, seviyor muyum bilmiyorum ama onu bu halde bırakamıyorum. Elindeki tek şey bu aile çünkü.
Ama sebep ne olursa olsun tükendigimizz sevgi ve saygıyı kaybettiğimiz sonucunu değiştirmiyor.

Evet bana uçuk geliyor. Hammallik yapsın, limon satsın ama bize baksın çok uçuk... bunları yapabilir mi yapsa da geçinmeye yeter mi? Hani adam size dese ben iş bulana kadar çocuklara bakayım, sen temizliğe git, siz yapar mısınız mesela?
Yatsa, illa masa başı olacak dese sizi anlarim. Ama Adam arıyor, iş begenmemezlik etmiyor, bulunca çalışıyor, kasap olmak için bile çok çabaladı dediniz... Bu arada şiddetin hakkli sebebi olamaz ama sürekli bel altı vuruyor, evine ekmek bile getirmiyorsun diye hakaret ediyorsanız o da patlama noktasına gelmiştir. Bir tek siZ üzülüyorsunuz, o sizi çocukları hiç takmıyor mu sizce?
İstanbul da mısınız? Tekirdağ taraflarında iş bakın. Özellikle sanayisi gelişmiş ilçelerine.
Mahallemizde özürlü bir genç var, kaldırımda tesbih satıyor. Yeğenim bu bile para kazanmak için birşeyler yapıyor X yapmıyor demis eşim için.
Ben bunu eşime söylemedim ama saatlerce ağladım bu lafa. Gerçekten ne düşüneceğini bilmiyorum.

Evet kendimi çok köşeye sıkışmış hissediyorum ve sağlıklı düşünüp düşünemediğini bilmiyorum, dışarıdan bir bakışa ihtiyacım var.
Eşime karşı artık hiç birşey hissetmiyorum. Sevgi ya da saygı hiç bir duygu yok. Cinsellik anlamında aylarca birlikte olmasak umrumda olmayacak, hatta tercih ederim.
Çok zor geçti son yıllarımız, eşim birkaç yıldır iş bulamıyor, ekmeğini taştan çıkarabilecek bir adam değil, is bulursa çalışır evet gayette başarılıdır iş hayatında ama hani ailesine her şartta bakabilen, sorumluluk alan erkekler vardır ya, öyle bir adam değil.
Son zamanlarda öfke kontrolü yok, zaten hic birzaman yoktu, ama bu kadar değildi. Sinirlenince bağırıp çağırıyor, işin kötüsü eskiden alttan alan bendim ama artik bende de tahammül yok. Ben de bağırıp çağırıyorum.
Az evvel yine tartıştık bağrış ve gelip omuzuma bir tane vurdu. Ilk defa el kaldirdi bana. Vurduğu yer acımıyor, zaten çok hafifti ama kalbim çok acıyor.
9 yıllık evliyim, bu ilk fiziksel şiddet. Anlayacağiniz iyice civiklasti ilişkimiz. Ne saygı ne tahammül kalmamış ikimizde de.

Aklımın bir köşesinde sürekli boşanma düşüncesi dönüp duruyor ama ona bile emin değilim. Tahammülün bittiği bir evlilik yürür mü, boş yere uzatmalari mi oynuyoruz onu da bilmiyorum Gerçekten hiç birşey bilmiyorum.
Eşim maddi sıkıntılardan böyle olduğunu düşünüyor, düzeleceğine inanıyor. Daha önceki konuşmalarımız bu şekilde.
Ama ben düzeleceğinmize inanmıyorum.
Hele ki ilk defa fiziksel şiddet oldu bugün,

Şimdi ayrı odalardayız ve benim eşime ya da evliliğime saygım filan kalmadi.
Daha önce psikoloja gitmiştim, eşimi sevdiğimi ama ona karşı çok öfkeli olduğumu söylemişti. Gerçekten seviyor muyum acaba? Ona bile emin olamıyorum.
Iki yavrum var, çok sık kavga etmiyor olsak da onlar da şahit oluyor kavgalarımıza malesef.
Sorum şu, bitmiş mi bu evlilik yoksa mücadeleye değer mi sizce?
Özellikle çocuklarim açısından soruyorum.
Sizce onların hatırına kurtarılabilir mi, yoksa işin içine fiziksel şiddet girince bitmeli mi?
Bir defa el kaldıran tekrar mı kaldırır?

Ve en önemlisi, ben bundan sonra nasıl davranmalıyım?
Gerçekten sağlıklı düşünemiyorum.
Sizin için bitmiş bence .Şiddet konusunda çok hassasım.Hepımız sorunlar yaşıyoruz ama kımse kocasına el kaldırmıyor .Bunu yapan çogunlukla erkekler .Ne desem bılemedım .Çok sukur 9 yıldır şiddet yok.Yuva yıkmak da zor .Baktın kı artık çocuklarının psıkolojısı bozuluyor tabıkı boşan .Şiddet dolu bır evde yaşamamalı hiç bir çocuk.

Aslında beni durduran şey şu. Mesela iş görüşmesine giderken "işe gireyim, sana yeni elbiseler alalım" filan diyor. Ya da bir dönem iş kurduğunda "seni villalarda yasatacagim" diyordu. İlişkimizin bozulması işsizlik sürecinin çok uzaması nedeniyle oldu. Eşim ciddi anlamda bunalımda.
Mesela bir halicida depo görevlisi olarak görüşmeye gitti. Görüşmeye giderken ki o heyecanı, sabahın köründe duş alması, tras olması, ütü yapması.. Ve adam ben sana mal taşıtamam bu eğitimle ne işin var burda dediğinde yaşadığı hayal kırıklığı.. eve gelip saatlerce uyuması..
Acıyor muyum, seviyor muyum bilmiyorum ama onu bu halde bırakamıyorum. Elindeki tek şey bu aile çünkü.
Ama sebep ne olursa olsun tükendigimizz sevgi ve saygıyı kaybettiğimiz sonucunu değiştirmiyor.
Ya adama üzüldüm ben. Ve bazı yorumlarda çok çirkin. Bak ben haklı çıkacağım, bosanmazsan göreceksin gününü der gibi. Dolduruşa gelmeyin bence. Size bu dayatmayi yapanlar emin ol omuzumdan itti diye koca bosamazlar. Kavgalarımiz çok nadir, o da maddiyat yüzünden demişsiniz. Herşeye rağmen çocuklari ile ilgili sevgi dolu bi baba var.
Off yaa, işveren psikolojisini de biliyorum, durmaz bu burda, 3 güne gider daha iyisini bulunca diyorlar. Eşiniz kendini daha iyi ifade etmeli. Ama dediğim sanayisi gelişmiş yerlere bakarsanız çok eleman arayanlar duyuyorum.

Tesbih satan çocuk anca kendine cep harçlığı çıkarır o da sakat diye acidiklarindan. Böyle açık yakalayıp insan kucumseyenlere ayrı bir bitiyorum. Ne kadar haberdar yeğen eşinizin aradığı işlerden, yaptıklarından?

Ya adama üzüldüm ben. Ve bazı yorumlarda çok çirkin. Bak ben haklı çıkacağım, bosanmazsan göreceksin gününü der gibi. Dolduruşa gelmeyin bence. Size bu dayatmayi yapanlar emin ol omuzumdan itti diye koca bosamazlar. Kavgalarımiz çok nadir, o da maddiyat yüzünden demişsiniz. Herşeye rağmen çocuklari ile ilgili sevgi dolu bi baba var.
Off yaa, işveren psikolojisini de biliyorum, durmaz bu burda, 3 güne gider daha iyisini bulunca diyorlar. Eşiniz kendini daha iyi ifade etmeli. Ama dediğim sanayisi gelişmiş yerlere bakarsanız çok eleman arayanlar duyuyorum.

Tesbih satan çocuk anca kendine cep harçlığı çıkarır o da sakat diye acidiklarindan. Böyle açık yakalayıp insan kucumseyenlere ayrı bir bitiyorum. Ne kadar haberdar yeğen eşinizin aradığı işlerden, yaptıklarından?
Bakarız o işlere de elbette. Ama uzunca bir süre konuşmayız muhtemelen.. teşekkür ederim yorumlarınız için.

başlığa şiddet yazarak şiddet olduğunu kendiniz de kabul etmişsiniz. Çocuklar annesinin aşağılandığı bir ortamda sağlıklı olamaz. Çocukların öyle bir ortamda yaşamak istediğini zannetmiyorum. İllaki onlara da yansıyordur, siz farkında değilsiniz.

Son düzenleme:
eşiniz okuyup meslek sahibi olmuş ve elinden geleni yapıyor kasaplık halıcılık demiyor koşturuyor işe alınmak için .dışarda tesbih limon satmasıyle eşdeğer bence.

sizin gözünüzde ki "erkek ekmeğini taştan çıkarır" imajı yıkılmışta olsa kaç mühendis vardır ki bu dediklerinizi yapan.ben eşinize üzüldüm açıkçası.sorumsuz tanımını haketmiyor.

öte yandan siz de haksız değilsiniz ekonomik sıkıntılar eşinizin çalışamaması zor durumlar bunlar.
eşiniz iş bulup çalışırsa şuan ki hislerinizin ona karşı acıma mı sevgi mi olduğu anlaşılırdı.
( eşiniz kendi adına kartvizit çıkarıp eşe dosta dağıtıp elektrik işlerine bakamaz mı
sonuçta ufak bir arızada bile 100 liradan aşağı almaz harçlığı çıkardı

Psikolog
Bakış açısına bakmanız lazım, seni villalarda yaşatacağım gibi bir cümle kuran insanın bunalımda olması normal değil mi? Peki sizi villalarda yaşatmak isteyen bu adam neden size şiddet uyguluyor? Kendisi yaşam standartlarını yükseltmek istiyor. Kendi istekleri ve önceliklerini sizin içinmiş gibi söylüyor aynı şeyi siz de çocuklarım için katlanıyoruma getiriyorsunuz. Siz ve eşinizin kendi istekleri neler? Hayattan bekletiniz ne? Siz yeni elbiseler, villalar istiyor musunuz? Nerden çıktı bu istekler? İkinizde lüks mü yaşamak istiyorsunuz? Net olun, seviyorsanız çocukların arkasına sığınmayın. Evliliklerde en çok zararı çocuklar görüyor. Mış, miş gibi yaparak sağlıklı hiçbir şey olmaz. Seviyorsanız zaten devam ettireceksiniz zaten. İnsanlar size boşanın demiyor, şiddeti sevimli göstermeye çalıştığınız için ileride olası nedenleri söylüyor. Tükendiyseniz duruma göre kararı siz vereceksiniz, seviyorsanız insanlar ne derse desin siz bildiğinizden şaşmayacaksınız sonuç itibari ile.

Mahallemizde özürlü bir genç var, kaldırımda tesbih satıyor. Yeğenim bu bile para kazanmak için birşeyler yapıyor X yapmıyor demis eşim için.
Ben bunu eşime söylemedim ama saatlerce ağladım bu lafa. Gerçekten ne düşüneceğini bilmiyorum.
Mesajları okumadan yorum yapmıştım. Şuna tekrar yorum yapmak istiyorum. Nasıl yeğeniniz var Allah aşkına? Hiçbir yapıcı değeri olmayan bu cümleyi ne amaçla kurmuş?

Para işleri çok hassas bir konudur benim için. En ufak bir imada gözlerim dolabilir veya sinirim tepeme çıkabilir. Eşinizin yerine koydum kendimi de o kadar üzüldüm ki eşinize. Adam her yerde iş arıyormuş ama olmuyor bir türlü. Bunun üzüntüsü yetmiyormuş gibi bir de evde iş bulamıyorsun veya eve para getiremiyorsun diye kavga ediliyor. Mühendis insan için kasapta depoda iş aramak psikolojik olarak çok zor bir şeydir. Herkes öyle kolay kolay yapamaz. Sizin de eşinize zor zamanlarında destek olmak yerine sevgim bitti saygım kaçtı yaklaşımınızı çok yanlış buluyorum. Adamı eve para getirme şartıyla mı seviyordunuz? Niye eve para getirmek sadece onun görevi ? Sizin de işiniz varmış ama çıkarılmışsınız mesela. Kendi elimizde olmayan sebeplerden dolayı işsiz kalıyoruz. Eşiniz de sizi eziklese çıkarıldığınız için nasıl hissederdiniz kendinizi bi düşünün. Evlilikte zor zamanlarda eşler birbirine destek olmayacaksa hiçbir anlamı yok evliliğin.

Back
X