Aslında beni durduran şey şu. Mesela iş görüşmesine giderken "işe gireyim, sana yeni elbiseler alalım" filan diyor. Ya da bir dönem iş kurduğunda "seni villalarda yasatacagim" diyordu. İlişkimizin bozulması işsizlik sürecinin çok uzaması nedeniyle oldu. Eşim ciddi anlamda bunalımda.
Mesela bir halicida depo görevlisi olarak görüşmeye gitti. Görüşmeye giderken ki o heyecanı, sabahın köründe duş alması, tras olması, ütü yapması.. Ve adam ben sana mal taşıtamam bu eğitimle ne işin var burda dediğinde yaşadığı hayal kırıklığı.. eve gelip saatlerce uyuması..
Acıyor muyum, seviyor muyum bilmiyorum ama onu bu halde bırakamıyorum. Elindeki tek şey bu aile çünkü.
Ama sebep ne olursa olsun tükendigimizz sevgi ve saygıyı kaybettiğimiz sonucunu değiştirmiyor.
Sorumsuzluk tanımınızda gariplik var.
Ben size anlatırdım ama neyse uzamasın.
Eğitimli bir insan için kasap ya da hali deposunda çalışma kararını kolay mi sanıyorsunuz? Ve bunu gerçekten istemiş olmadığı için üzülmüş adam..
Insan depresyona kolay girmez kolay da çıkamaz.
Battaniye altına girip mal gibi haftalar geçirilir mesela.
Eşinize hiç gercek anlamda üzüntüsünü yaşayıp toparlanması için zamanı tanıdınız mı?
Suçlamadan, destek olarak..
Çok kadın eşine benden daha aşık olduğunu iddia eder ama bakıyorum benim kadar tahammül edenini pek görmedim.
Eşim için abisine gerizekalı dediğim bir dönemde (bence gerçekten haketmişti ama neyse) eşim üzerime yürümüştü kolumu sıkmıştı ne biçim konuşuyorsun diye.
Bunu yapan adam dayak da atar öldürür de diyen olmuştu.
Yok onu yapacak biri değil 6 senedir ilk kez böyle bir şey yaşadık diye uyuz olduğum adamı savunurken buldum kendimi.
Yani bazen gerçekten çok gereksiz itham edebiliyor insanlar empati yapmadan.
Eşinizi en iyi tanıyan sizsiniz. Onu gerçekten doğru anlamaya çalışsanız olmaz mi?
Mahallemizde özürlü bir genç var, kaldırımda tesbih satıyor. Yeğenim bu bile para kazanmak için birşeyler yapıyor X yapmıyor demis eşim için.
Ben bunu eşime söylemedim ama saatlerce ağladım bu lafa. Gerçekten ne düşüneceğini bilmiyorum.
Yeğeniniz gibi insanlara da uyuz oluyorum.
Düşmez kalkmaz bir Allah.
Onun da öğrendiği gün gelir ama neyse..
Siz maddi olarak destek oluyor musunuz esinize?
Yukarıdaki soruları çok beğendim.
Çocukları eşinize bırakıp temizliğe gitmeyi düşünür musunuz?
Dürüst olun.