• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğim hakkında, tartışma ve fiziksel şiddet.

Evet limon satsın yine de ailesine baksın istiyorum, çok mu şey bekliyorum bilmiyorum ki. Kavgalarımızın nedeni yüzde 90 maddi kaynaklı. Öfke dolu olmanın nedeni de bu. Diyelim ki önümüzdeki1 yıl daha is bulamadı, is bulamiyorum diye oturup bekleyecek mi? Bir şekilde çözüm bulması gerekmiyor mu?
Evet çok şey bekliyorsunuz, eşiniz iş aramayan iş beğenmeyen biri değil iş bulamayan biri,arada emin olun çok fark var.
İş ve para konusunda yaklaşımınızla çok bunalttığınız izlenimi bıraktınız bende.
Eşiniz iş bulana kadar siz temizliğe gitmeyi düşünür müsünüz peki?

Evet bana uçuk geliyor. Hammallik yapsın, limon satsın ama bize baksın çok uçuk... bunları yapabilir mi yapsa da geçinmeye yeter mi? Hani adam size dese ben iş bulana kadar çocuklara bakayım, sen temizliğe git, siz yapar mısınız mesela?
Yatsa, illa masa başı olacak dese sizi anlarim. Ama Adam arıyor, iş begenmemezlik etmiyor, bulunca çalışıyor, kasap olmak için bile çok çabaladı dediniz... Bu arada şiddetin hakkli sebebi olamaz ama sürekli bel altı vuruyor, evine ekmek bile getirmiyorsun diye hakaret ediyorsanız o da patlama noktasına gelmiştir. Bir tek siZ üzülüyorsunuz, o sizi çocukları hiç takmıyor mu sizce?
İstanbul da mısınız? Tekirdağ taraflarında iş bakın. Özellikle sanayisi gelişmiş ilçelerine.
👍
Mahallemizde özürlü bir genç var, kaldırımda tesbih satıyor. Yeğenim bu bile para kazanmak için birşeyler yapıyor X yapmıyor demis eşim için.
Ben bunu eşime söylemedim ama saatlerce ağladım bu lafa. Gerçekten ne düşüneceğini bilmiyorum.
Yeğeninizin eşiniz hakkında böyle yorum yapmasına nasıl müsade ediyorsunuz? Etrafınızda yeğeniniz gibi sizi dolduranlar var mı bu konuda?

Aslında beni durduran şey şu. Mesela iş görüşmesine giderken "işe gireyim, sana yeni elbiseler alalım" filan diyor. Ya da bir dönem iş kurduğunda "seni villalarda yasatacagim" diyordu. İlişkimizin bozulması işsizlik sürecinin çok uzaması nedeniyle oldu. Eşim ciddi anlamda bunalımda.
Mesela bir halicida depo görevlisi olarak görüşmeye gitti. Görüşmeye giderken ki o heyecanı, sabahın köründe duş alması, tras olması, ütü yapması.. Ve adam ben sana mal taşıtamam bu eğitimle ne işin var burda dediğinde yaşadığı hayal kırıklığı.. eve gelip saatlerce uyuması..
Acıyor muyum, seviyor muyum bilmiyorum ama onu bu halde bırakamıyorum. Elindeki tek şey bu aile çünkü.
Ama sebep ne olursa olsun tükendigimizz sevgi ve saygıyı kaybettiğimiz sonucunu değiştirmiyor.

Sorumsuzluk tanımınızda gariplik var.
Ben size anlatırdım ama neyse uzamasın.

Eğitimli bir insan için kasap ya da hali deposunda çalışma kararını kolay mi sanıyorsunuz? Ve bunu gerçekten istemiş olmadığı için üzülmüş adam..
Insan depresyona kolay girmez kolay da çıkamaz.
Battaniye altına girip mal gibi haftalar geçirilir mesela.
Eşinize hiç gercek anlamda üzüntüsünü yaşayıp toparlanması için zamanı tanıdınız mı?
Suçlamadan, destek olarak..

Çok kadın eşine benden daha aşık olduğunu iddia eder ama bakıyorum benim kadar tahammül edenini pek görmedim.

Eşim için abisine gerizekalı dediğim bir dönemde (bence gerçekten haketmişti ama neyse) eşim üzerime yürümüştü kolumu sıkmıştı ne biçim konuşuyorsun diye.
Bunu yapan adam dayak da atar öldürür de diyen olmuştu.

Yok onu yapacak biri değil 6 senedir ilk kez böyle bir şey yaşadık diye uyuz olduğum adamı savunurken buldum kendimi.

Yani bazen gerçekten çok gereksiz itham edebiliyor insanlar empati yapmadan.
Eşinizi en iyi tanıyan sizsiniz. Onu gerçekten doğru anlamaya çalışsanız olmaz mi?
Mahallemizde özürlü bir genç var, kaldırımda tesbih satıyor. Yeğenim bu bile para kazanmak için birşeyler yapıyor X yapmıyor demis eşim için.
Ben bunu eşime söylemedim ama saatlerce ağladım bu lafa. Gerçekten ne düşüneceğini bilmiyorum.

Yeğeniniz gibi insanlara da uyuz oluyorum.
Düşmez kalkmaz bir Allah.
Onun da öğrendiği gün gelir ama neyse..

Siz maddi olarak destek oluyor musunuz esinize?
Yukarıdaki soruları çok beğendim.

Çocukları eşinize bırakıp temizliğe gitmeyi düşünür musunuz?

Dürüst olun.

evlılık tek kısının ıstemesıyle kurtulacak bırsey degıl ıkınızınde bunu ıstemesı gerek
aıle terapıstı onerırım

Ben eşinize üzüldüm. Ne belli hepimizin başına gelmeyeceği işsizlik, maddi sıkıntı vb.. Niye adamın tepesine binelim ki eve para getiremiyorsun, ne işe yararsn vb. Laflar niye edelim. Sen, ben birşey.yapabiliyorsak biz de yapmalıyız.. Dünya üzerinde sadece erkekler mi evine çalışıp para getirmek zorunda. Bu hayat müşterek değil mi ? Evlanirken iyi günde, kötü günde demiyor muyuz ? Niye kötü gün olun hemen dişlerimiz çıkartıyoruz.. yazk değil mi bu erkeklere ? Herşeyi neden onlardan bekliyoruz..Onun içinde bulunduğu psikolojiyi hiç düşündünüz mü? Bir erkek için iş.bulamamak, evine ekmek getirememek, çocuğuna, eşine birşey alamamak ne kadar zor, onur kırıcı biliyor musunuz ? Üstelik evde bu yüzden tartışma çıkartan bir eşin varlığı o adamın da sabrı olduğunu bir yerden patlak vereceğini bilmemiz gerekmez mi ? Sevmiyorsanız ayrılın.. Ama ne işe yararsn ki deyip "İş bulamıyor" diye adamı rencide etmeyin. Ayrıca yienin gibi insanlardan da uzak dur..

Ben ortada depresyonun dibine vurmus, çırpınan ama karısı tarafindan bile saygı ve destek gormeyen bir adam var diye düşündüm. Kavgasız ev/evlilik var mı? Kaldı ki çok nadir kavga ettiğinizi, kavgaların nedeninin eşinizin iş durumunun bozulması olduğunu sizde belirtmişsiniz. Kocaniz iş beğenmiyor da değil. Yani detayları bilmemekle birlikte ben adam acitmadan omzuna vurdu diye kocamı boşamam. Ha bosaninca hayatınız daha iyi olacaksa gidin pazartesi açın davayı...çalışıp eşinize destek olmaktan daha kolay bir seçenek...

Ben eşinize üzüldüm. Ne belli hepimizin başına gelmeyeceği işsizlik, maddi sıkıntı vb.. Niye adamın tepesine binelim ki eve para getiremiyorsun, ne işe yararsn vb. Laflar niye edelim. Sen, ben birşey.yapabiliyorsak biz de yapmalıyız.. Dünya üzerinde sadece erkekler mi evine çalışıp para getirmek zorunda. Bu hayat müşterek değil mi ? Evlanirken iyi günde, kötü günde demiyor muyuz ? Niye kötü gün olun hemen dişlerimiz çıkartıyoruz.. yazk değil mi bu erkeklere ? Herşeyi neden onlardan bekliyoruz..Onun içinde bulunduğu psikolojiyi hiç düşündünüz mü? Bir erkek için iş.bulamamak, evine ekmek getirememek, çocuğuna, eşine birşey alamamak ne kadar zor, onur kırıcı biliyor musunuz ? Üstelik evde bu yüzden tartışma çıkartan bir eşin varlığı o adamın da sabrı olduğunu bir yerden patlak vereceğini bilmemiz gerekmez mi ? Sevmiyorsanız ayrılın.. Ama ne işe yararsn ki deyip "İş bulamıyor" diye adamı rencide etmeyin. Ayrıca yienin gibi insanlardan da uzak dur..
+1 milyon katılıyorum size.

Is bulunca calısıyormus. Sıddet olayına gelınce o ınsanın karakterıyle alakalı bı akrabama esı bır tokat atmıstı devamı gelır kalkan el bır daha ınmez demıstık bır daha kalkmadı ama dıger bı akrabamdada bı basladı hep devam ettı halada edıyor. Yanı esınız devam edebılır yada etmeyebılır bılemeyız. Benım esım ıssız bır gun bıle duramaz gundelık bıle olsa bı ıs bulur calısır ama kımseye muhtac etmez esınızde bu yok anladıgım kadarıyla yanı demeknıstedıgınız bu ama sadede sorumsuz denılmez ıs bulunca calısıyormus. Bılemedım bence bı sans verılebılır ama tekrar sevebılırım dıyorsanız. Sıddete karsıyım aslında ama esınız gozumde kotu bı adam gıbı canlanmadı. Bence esınle otur konus burda yazdıklarını ve devam ederse evlılıgını bıtırebılecegını duzelecem derse zaman ver baktın duzelmedı vıcdanın rahat bosanırsın. Suan senın vıcdanın rahat degıl o yuzden dırek ayrılacam dıyemıyorsun. Son konusmanı net bı sekılde yap sonrasına bak bence

Bir de iş konusunda eski konularınıza baktım eşiniz almanyaya gitmek istemiş görümce hayatınıza müdahale etti diye siz istememişsiniz adam bi elektrik işi bulmuş eve gelemiyor diye yine istememişsiniz. Sonra adam limon satsın istiyorsunuz 🤦‍♀️

Bir de iş konusunda eski konularınıza baktım eşiniz almanyaya gitmek istemiş görümce hayatınıza müdahale etti diye siz istememişsiniz adam bi elektrik işi bulmuş eve gelemiyor diye yine istememişsiniz. Sonra adam limon satsın istiyorsunuz 🤦‍♀️
Aaa gerçekten mi ? 😒😒

eşiniz okuyup meslek sahibi olmuş ve elinden geleni yapıyor kasaplık halıcılık demiyor koşturuyor işe alınmak için .dışarda tesbih limon satmasıyle eşdeğer bence.

sizin gözünüzde ki "erkek ekmeğini taştan çıkarır" imajı yıkılmışta olsa kaç mühendis vardır ki bu dediklerinizi yapan.ben eşinize üzüldüm açıkçası.sorumsuz tanımını haketmiyor.

öte yandan siz de haksız değilsiniz ekonomik sıkıntılar eşinizin çalışamaması zor durumlar bunlar.
eşiniz iş bulup çalışırsa şuan ki hislerinizin ona karşı acıma mı sevgi mi olduğu anlaşılırdı.
( eşiniz kendi adına kartvizit çıkarıp eşe dosta dağıtıp elektrik işlerine bakamaz mı
sonuçta ufak bir arızada bile 100 liradan aşağı almaz harçlığı çıkardı
Işte benimde demek istediğim bu zaten, bunu yapamaz mi? Evde oturup iş mi beklemeli.

Aaa gerçekten mi ? 😒😒
Birinde görümce almanyada iş bulmaya aracı olmuş ama eşi konu sahibine sormadı diye istememiş konu sahibi diğerinde de eşi arkadaşıyla elektrik işi yapmaya başlamış ama eve gelemiyormuş sanırım uzakta çalıştığı için ondan da rahatsızlık duymuş

Bilmiyorum ya durumuna üzüldüm ama bunlar da bana biraz saçma geliyor adam iş bulduğu yerde çalışsın işte. Farz edelim ki çalışmaya gurbete gitti yani ne bileyim

Birinde görümce almanyada iş bulmaya aracı olmuş ama eşi konu sahibine sormadı diye istememiş konu sahibi diğerinde de eşi arkadaşıyla elektrik işi yapmaya başlamış ama eve gelemiyormuş sanırım uzakta çalıştığı için ondan da rahatsızlık duymuş

Bilmiyorum ya durumuna üzüldüm ama bunlar da bana biraz saçma geliyor adam iş bulduğu yerde çalışsın işte. Farz edelim ki çalışmaya gurbete gitti yani ne bileyim
Daha çok üzüldüm. Adam elnden geleni de yapyor. Rabbim yardmcıları olsun.

Evet çok şey bekliyorsunuz, eşiniz iş aramayan iş beğenmeyen biri değil iş bulamayan biri,arada emin olun çok fark var.
İş ve para konusunda yaklaşımınızla çok bunalttığınız izlenimi bıraktınız bende.
Eşiniz iş bulana kadar siz temizliğe gitmeyi düşünür müsünüz peki?
Ya inanın bana, bunu yapacak gücüm ve enerjim olsa düşünürüm, ama ben temizliğe gidersem eşim zaten eve pars geliyor diye düşünür ve iyice rahatlar.
Bugüne kadar limon satmamasinin nedeni benim para kazanıyor olmam. Şuan bende kazanamıyorum ve onun bir şekilde bizi geçindirmesi gerektiğini düşünüyorum.

Uzun süredir maddi sıkıntı yaşıyorsunuz, çocuklar var, ikinizinde sinirlenin bozuk olması çok normal.

Eşinize de iş konusunda haksızlık ettiğinizi düşünüyorum açıkçası.
Adam her türlü iş için çabalamiş, mesleğim dışında iş yapmam deyip evde oturmuyor.
Öyle limon satıp ev geçindirmek sandığınız kadar kolay birşey değil.

Omzunuza vurması doğru değil yaptığını savunmuyorum ama siz normal bir süreçten geçmiyorsunuz, yazdıklarınızdan eşinizi iş konusunda bunalttıginizi da düşünüyorum. Eğer öyleyse yapmayın. En olmadık işlere girmek için elinden geleni yapan adamin üstüne gitmeyin derim.

Bu kadar maddi sıkıntı varken erkek kadın ayrımı yapılmaz. Erkek adam ekmeğini taştan çıkarir muhabbetlerine girmeyin hiç. Sizde temizlik yapın, merdiven silin mesela olur mu? Bu işleri de yapanları da küçümsemiyorum yanlış anlaşılmasın ama adam limon satsın para kazansın demekle çözüm bulamazsınız.

Son düzenleme:
Yegen midir ne b.ksa midem bulandi. Bu!!bile calsiiyo diyerek engelli bir insani asagilayip kucuk goruyor. Ne guzel calisiyor topluma karisiyor demiyor. Siz de onun uc kurusluk akliyla agliyorsunuz. Adamin buldugu islere de engel olmussunuz almanyaya gitmesine de. Adamin onundeki engel sizsiniz belki de. Siz niye calismiyorsunuz?bi arkadas daha yazmis siz temizlige gidin olsun bitsin. Kendinize yakistiramiyorsunuz ama adam kasaplik yapamiyo diye agliyorsunuz

Ya o durumlar farklı. Eşim 7 ay kadar izmirde çalıştı, biz istanbul'da yaşarken.
Buna hiç sesim çıkmadı. Ama öteki durumlarda arkadaşına gidip kalıyordu ama ortada ne bir gerçek bir iş ne de para vardı. O arkadaşından kazık yedi zaten.
Almanya meselesi bir birikmislik. Şimdi oturup gorumcemin terbiyesizliklerini yazmakla uğraşmayacağım. Eşim Almanya'ya işkur aracılığıyla, ingiltere'de Ankara anlaşması yoluyla basvurdu zaten.
Almanya olayında ben görümceme bizim hayatımıza bu kadar müdahale etme dediğim halde, arkamdan gizlice eşimi Almanya' ya bir arkadaşının yanına göndermeyi çalışıyordu. Bana inat olsum diye yapıyordu yani. Aslında anlattıkça neden tükendiğimi daha çok anlıyorum.

Yegen midir ne b.ksa midem bulandi. Bu!!bile calsiiyo diyerek engelli bir insani asagilayip kucuk goruyor. Ne guzel calisiyor topluma karisiyor demiyor. Siz de onun uc kurusluk akliyla agliyorsunuz. Adamin buldugu islere de engel olmussunuz almanyaya gitmesine de. Adamin onundeki engel sizsiniz belki de. Siz niye calismiyorsunuz?bi arkadas daha yazmis siz temizlige gidin olsun bitsin. Kendinize yakistiramiyorsunuz ama adam kasaplik yapamiyo diye agliyorsunuz
Ben özel bir unv.de çalışıyorum. Pandemi dolayısıyla işsizim şuan. Ben, ben oturayım kocam bize baksin diyecek bir kadın değilim ama bütün yükü tek başına sırtlayamam. Yoruldum

Ben özel bir unv.de çalışıyorum. Pandemi dolayısıyla işsizim şuan. Ben, ben oturayım kocam bize baksin diyecek bir kadın değilim ama bütün yükü tek başına sırtlayamam. Yoruldum
Şu yazdklarınıza bakan eşi rahatını, keyfini düşünen, iş aramayan lyan gelip yatan zanneder.. halbuki öyle değil. Biz ayrılın bence de çünkü eşinize çok hakszlık ediyorsunuz adama da yazık

Ya o durumlar farklı. Eşim 7 ay kadar izmirde çalıştı, biz istanbul'da yaşarken.
Buna hiç sesim çıkmadı. Ama öteki durumlarda arkadaşına gidip kalıyordu ama ortada ne bir gerçek bir iş ne de para vardı. O arkadaşından kazık yedi zaten.
Almanya meselesi bir birikmislik. Şimdi oturup gorumcemin terbiyesizliklerini yazmakla uğraşmayacağım. Eşim Almanya'ya işkur aracılığıyla, ingiltere'de Ankara anlaşması yoluyla basvurdu zaten.
Almanya olayında ben görümceme bizim hayatımıza bu kadar müdahale etme dediğim halde, arkamdan gizlice eşimi Almanya' ya bir arkadaşının yanına göndermeyi çalışıyordu. Bana inat olsum diye yapıyordu yani. Aslında anlattıkça neden tükendiğimi daha çok anlıyorum.
Bence daha çok kendi kendinizi tüketmişsiniz. Paraya ihtiyacınız var. Yıllardır üstelik. İster görümce ister düşman olsun sonunda eşim almanyaya gidecekse ve iş bulacaksa detaylara hiç takılmazdım ben mesela. Kadın almanyada sahte evlilik yap dememiş yani sonuçta . Bir kere de işe yarasın bakalım görümce derdim. Mesela şu durumda görümceniz hayatınıza karışmamış oldu ama eşiniz hala işsiz. Şu an daha mı iyi?

Diğerinde de uzak yakın eşiniz bi iş bulmuş eve para getirecekti planına göre. Ama siz destek olmak yerine arkadaşında kalma diye sorun çıkarıyorsunuz. İşine de kösteksiniz işsizliğine de. Ha olmamış arkadaşından kazık yemiş o talihsiz bir durum. Bu konuda da sorun çıkaran eş sıfatı kazandınız mesela yine kazancınız yok.

Belki eşiniz de tüm bu süreçten tükenmiştir. Erkekler de kalpsiz değil sonuçta. Tamam kadınlar daha hassas ama erkekler hiç hassas değildir anlamına gelmiyor bu. Ben eşinize anlayışsız davrandığınızı düşünüyorum ciddi anlamda.

Ama diyorsanız ki ben eşimi sevmiyorum o zaman zaten boşanın. Belki o da daha anlayışlı biriyle evlenecektir ilerde. Sizin için de daha eli ekmek tutan parasını taştan çıkaran birileri vardır illa ki. Olmayanı zorlamanın anlamı yok.

Back
X