Evliliğim yavaş yavaş bitiyor mu

Tartışabilirsiniz, sinir yükselmeye başlayınca başka bir meşguliyet bulun. Siniriniz geçince tartışmaya devam edin. Eşiniz saman alevi gibi, siz de sinirlenince üzerinizden atmakta zorlanıyorsunuz. Küsmek yerine ona bir mektup yazın. Konuşmanızın kavgaya dönme riski olmadan iletişim kurarsınız.

İnsan içinde sürekli biriktirirse patlar o zamanda sinirden ağlar. Ben eşim benden ayrılacak demedim ki. Ayrılmayı ben düşünüyorum zaman zaman. Eşim için böyle bir şey söz konusu bile değil.

Oda belki sinirden patladığı için ağlama krizi geçirmek yerine bağırarak konuşmayı tercih ediyordur olamaz mı?

Bu birisi için değişmek değil ki, kendi sivriliklerini törpülemek, uyumlu bir evlilik için hatalarını düzeltmeye çabalamaktır. "Ben böyleyim" diye kestirip atan kişi değişime direnen, kolaycı kişidir.

Kendimden örnek vereyim, keçi gibi inatçıydım. Ailede genetik olan arnavut damarı bende de vardı. Baktım bunun bana bir faydası yok ama zararı çok, zamanla bu huyumdan vazgeçtim. Ama "huyumdan" vazgeçtim, kişiliğimden ödün vermedim. İkisini karıştıyor sanırım eşiniz.

Canım ben evli değilim ama fikirlerimi belirtmek istedim.
İnsanlar ne aldatmalar ne sorunlar yaşıyor öncelikle şükret ki öyle bir durumda değilsin.
Ben de çabuk sinirlenen sesimi yükselten bir insanım.
Ayrılmayı düşünmeni gerektirecek bir şey de göremedim.
İletişim sorununuz var sadece.
Bir taraf sinirlendiğinde diğerinin alttan alması lazım.
Hem siniri geçince sana şakalar yapıyormuş :) Adım atıyor en azından.
Sen de o noktada uzatma.
Sakinleşince güzelce rahatsız olduğun noktaları dile getir.
''Hayatım sen bana sesini yükseltiyorsun ama ben çok üzülüyorum lütfen daha dikkatli ol.'' de mesela..
Biraz daha ılımlı olmaya çalış.
Haklısın o sana bağırınca doğal olarak sen de sinirleniyorsun ama bir de böyle dene.
Sonuçta sen de kırıcı olunca düzelmiyor hatta daha kötü oluyor.
İnşallah aşarsınız bunları.

Çok teşekkürler.

ben sizi pek haksız bulmadım ama ortada bi boşanma sebebide görmedim
siz eşinize soru soruyorsunuz oda bağırarark cevap veriyor ve bunu hep yapıyor, hangi kadın kırılmaz buna?
bir alttan alırsın iki alttan alırsın e sonra insan patlar tabi. Ama bu durumu çözmenin yoluda bu değil. Eşinizle sakin ve güzel bir zamanında konuşun anlatın yani. Kırıldığınzı üzüldüğünüzü böyle olmasını istemediğinizi.. Gerçi defalarca konuştuk diyorsunuz. Size sürekli alttan alın diyemicem insan hep o psikolojide olamıyor malesef

Bence biraz alttan almalısınız.Başta herşey güzel okurken.Beraber alışveriş,akşam kestane keyfi.Bunların tadını çıkarın.Çünkü emin olun bunları beraber yapamayanlar da var.Çok herşeye konuşmamak lazım bazı şeyleri duymayın boşuna canın sıkılır.Sadece böyle sorunlarsa aşılabilecek şeyler.Evliliği bitirme fikrini kafadan çıkarın çünkü ne olsa hemen biitiyomu telaşıyla bi bakmışsınız sebepsiz bitmiş.

gercekten sımarık degılım dıyebılıyorsanız tek mesele esınızı sevmıyorsunuz.. butun konuları okudum hep "nedenını gercekten hatırlamıyorum bır sebepten tartıstık" cumlesı dıkkatımı cektı.. o hatırlayamadıgınız tartısmalarda belkı sız haksızsınızdır.. aksı takdırde esınız cok sakın ılımlı bırıne benzıyor dıger konulardan da anladıgım kadarıyla.. nye durup dururken bırıne- ustelık- esıne bagırır kı ınsan? ayrıca bı kere bıle alttan alan olmamıssınız.. hata sızde bence..

Yaaa kusura bakmayında ben hiç birşey anlamadım :44:
Sizin karı koca probleminiz ne??
Kawgalar neyden daha çok çıkıyor??
Bağırıp duruyosunuz birbirinize ama nedense sebeplerini, neden çıktığını tartışmanın hep unutuyorsunuzz

Yani arkadaşım bişeyden tartıştık diyorsunuz nedenini bile demiyorsunuz neymiş size bağırıyormuş vay gittin demek cenazeye derseniz benle alışverişe gelmedin ama imasına girmiş olursunuz eşinizde bunu farketmiş sinirlemiş çünkü kapıyı çekiip giden sizsiniz peşinizden gelcekti dimi.adam nasıl gideyim dedi diye kapıları çarpmışsınız üstüne haklıymış gibi adam unutup annenize geldiği halde sıkıldıö sevmiyorum oh bıu ne demek ya çocukmusunuz siz küstüm oynamıyorum der gibi.ben sinire alışık değilim diyorsunuz siz sakinmisiniz defterleri atmalar kapı çarpmalar varsa tek eşinizde değil olay adam tabiki sinirlenir bıktıysanız boşanın ama sizi böyle başkası da çekmez siz eşimkuzu olsun diyorsunuzda karşınızdaki biri için çol zor susmayı deneyip uzatmasamız sorun yok zaten

kapıları vura vura gitmek nedenı cok buyuk olmasada aglamak.. bence cok itici seyler.. bı kadın nazik olmalı uyumlu olmalı hosgorulu olmalı.. kocanızdada hata var bagırmaması gerekıyordu ama sende alttan almalısın.. helekı ona karsı sevgım bitti gibi imalı seyler solemıssın.. cok yanlıss!!!!! saygı 0 sızın evlılıkte öle gozukuor

Eşimi seviyor muyum? Sanırım onun beni sevdiği kadar sevmiyorum. İstediğim hayatı yaşamıyorum, eşimle anlaşamıyorum, dünyaya aynı pencereden bakamıyoruz, yapmayı sevdiğimiz şeyler farklı, o siyahı seviyor ben beyazı, o doğayı seviyor ben cıvıl cıvıl hayatı. O çay bahçesinde çay içer ben ise cafe de latte severim.
Ben ara sıra ufak tatilleri severim o sevmez (1 kere gittik 1 geceliğine orda da küs yattık) Her cumartesi akşam annemlere gitmeyi çok sever babamla falan muabbetleri iyidir ben ise her haftasonu gitmektense bazen de akşam yemeğini dışarda yemeği severim. O dışarda simit alır ben ise develi de severim yemeği. O carrefourdan bir üst alır ben ise mağazadan. O sevdiği için mutlu ben ise mutlu olduğum zaman seviyorum.

Ben yapı olarak evet sinirli bir insanım ama inanın bana bu kadar sinirli değildim evlendikten sonra oldum. Eşim karadenizli herelde onun sinirini anlatmama gerek yok. Eşim benim 4 gün aynı evin içinde konuşmuyordu, bu ne demek bilir misiniz? Bunu yaşadınız mı hiç? İnsan kendini yapayalnız hissediyor, önceleri kızgın sonraları ise üzüntü oluyor insan da bunu sürekli yaşayan bir insan da ne sinir kalır ne de bir şey. Haksız mıyım Allah aşkına?

İkiniz de şımarık çocuklar gibisiniz. Severek evlenmediniz mi siz? Alın karşınıza konuşun, problemleri konuşarak çözün. Birbirinizi çok germişsiniz, haftalarca uzatılır mı saçma bir gerginlik yahu... Yuvanızı yıkmak bu kadar kolay mı? Aldatılmadınız, dayak yemediniz.... İkiniz de kaşınıyorsunuz ayrılmak için sebep arıyorsunuz sanki. Hiç elle tutulur bir sebep yok, biraz anlayış, biraz empati yeter. (Karşılıklı)

ben sizin konularınıza bir kaç kez daha denk geldim, hep yorum yapasım geldi ama sizi kırmak istemedim. sizi tanımam etmem, size bir garezim yok, yaşınızı da bilmiyorum belki gerçekten de çok gençsiniz ama siz biraz çocuksusunuz sanırım. yani şımarık kız tripleri yapıp bir de bunları güzel bir şeymiş gibi anlatıyorsunuz. eşinize olan duygularınızı anlatma biçiminizde olayı hep bi maddiyata bağlama durumu var. bilemiyorum tabi belki eşiniz önceden zengindi sonra iflas etti ya da eşiniz kendini size daha fazla tanıttı ama çok küçük olaylardan büyük olaylar çıkaran sizsiniz. açıkçası ben eşinize üzülmedim değil.

3,5 yillik evliyiz biz de aynen boyleydik ama benim 1. yildan sonra sinir krizleri bitti. 2. yilimizda gozyasim tukendi artik aglayamiyorum :) 3. yilimizin sonunda yavas yavas birbirimize benzemeye basladigimizdan arada siyah ve beyaz ucurumu kalmadi. koyu gri ve acik gri diyeyim
tartisinca eskisi kadar fevri cumleler etmiyorum(senin "sevgim bitti" tarzinda) esim de gonlumu nasil alabilecegini nelere sinirlendigimi anlamis biraz. bunlarin farkina eski konularimi okuduktan sonra vardim. sen de bi oku duZeliyor mu kotuye mi gidiyor anlarsin.

Şimdi dikkat ettim de bence her ikinizde bir birinizi sevmiyorsunuz... Sebebi ise en ufak ve ne olduğunu bilmediğiniz bir sebepten dolayı birbirinize patlayıp zarar veriyorsunuz.. Seven huzurlu olmak isteyen insan olayları bu kadar çıkmaza sürüklemeden illaki bir ortak yol bulup alttan alır bu iş tek taraflı değil karşılıklı olur..

Bana her zaman fikirlerinizi anlatabilirsiniz (saygı çerçevesini aşmadıkça). Ben gerçekten fikirlerinizi merak ediyorum. Sizin de yorumunuz böyle, bu doğal herkesin bakış açısı farklı olabilir. Eşim bana kendini farklı tanıtmadı ya da zengindi sonradan iflas etti durumu da yok. Eşim ne olduğunu gayet biliyordum ama ben eşimi çok sevdim. Yaşım 31 eşimin ise 37. Çok ama çok sevdim. Çok fedakarlıklar yaptım. Sanırım yaşadığım hayatı kabullenemiyorum yani yanlış anlaşılma olmasın biz gayet iyi para kazanıyoruz, biriktiriyoruz. Her istediğimi alıyorum. Yanlış anlaşılmasın lütfen. Eşimin bana yaptığı bazı davranışları unutamıyorum ve affedemiyorum. 3-4 yılı aşkındır tanıyorum eşimi. Burada sadece 1 olayı anlatıyoruz ve dolayısı ile olay tam bilinmiyor buda normal.
Benim önceden farklı bir kullanıcı adım vardı burada oraya bir konu açmıştım zamanınız ve isteğiniz varsa okumanızı isterim.
isivus kullanıcı adımdı. "Eşinin eski sevgilisini unutamayan bayanlar buraya" adlı bir konu açmıştım.

Zaman ayırıp yorumladığınız için teşekkürler.

Hmm olay farklıymışş yahuuu..
Siz hala ozaman eşinizin eski sewgilisini düşündüğümü zannediyorsunuzz :44:
Ve bu yüzden mi aranız açıldı birbirinize bu yüzden mi böylesinizzz ??

Biraz uzun olucak ama anlayışına sığınıyorum artık

"dünyaya aynı pencereden bakamıyoruz, yapmayı sevdiğimiz şeyler farklı, o siyahı seviyor ben beyazı, o doğayı seviyor ben cıvıl cıvıl hayatı. O çay bahçesinde çay içer ben ise cafe de latte severim. " Öncelikle bu cümlenize birşeyler söylemek istiyorum. Bu örneklerin hiç biri hayata bakış açınızın farklı olduğunuzu göstermez bence, sadece zevklerin damak tadının fln farklı olduğunu gösterir. O çay içsin siz latte.. Eşiniz ailenizle vakit geçirmeyi seviyo ama siz bunu sorun gibi yazıyosunuz. O carrefourdan alsın, siz mağazadan. Allah aşkına bunlar yüzünden farklı bakıyoruz hayata denir mi ? Biz de erkek arkadaşımla böyleydik, zamanla yaklaşıyo çiftlerin zevkleri de. Biraz onun isteği olur, biraz sizin (yeter ki inatlaşma olmasın, biraz birbirinize pay bırakın nefes almak için)

Ben sorunun sevmemekten kaynaklandığını düşünmüyorum. İlişkilerde tahammülün azaldığı bi nokta olur, o andan sonra iki taraf da geriye çekilip, olayları körüklemeyi kesmezse sevgi hissedilmez olur. Bu sevgi azaldı demek değildir, sadece biz bazen başka şeylere kapılıp sevgiyi hissetmeye pek fırsat vermeyiz.

Evet tartışmalarda ses yükseltmek cidden çok çirkin ve şahsen dayanılmaz bulduğum bşy. Ama "artık sevgim kalmadı" atlatılamaz bşy, üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin bi yerlerde durucak bşy. 1.5 senelik ilişkimiz boyunca toplasanız 2 ya da 3'tür patlayıp sesimi yükselticek olduğum ki farketmemiştim. Erkek arkadaşım bana sakin sakin bakıp " tamam ama neden sesini yükseltiyosun" dediği an farkettim ve haklısın deyip normal tonuma döndüm. O da aynı şekilde sesini yükselticek olursa çok sakin bir şekilde durup gözüne bakar ve aynı soruyu sorarım. Bence bunun gibi sakin tepkilerle konuşun, olmadı "benimle sesini yükselterek kouştuğun sürece sana bir daha cevap vermicem" deyin. Bu aşılması mümkün bi sorun bence ama siz fevri tepkiler verdiğiniz sürece imkansız hale gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…