Evliliğim yürümüyor...

Guzel seyler yazmisdin tedavi oluyrm ama boyle seyler canımı sıkıyor. Anlamiyorlsr beni oda kimsede...normalde isteksz keyifsz bi insan degildim ama ilaclardan dolayi ve yasadiklarimdan dolayi düzelemedim bi türlü.Ve herseyin sürekli basima kalkinmasindan cok biktim

Keşke borcunu ödemeden evlenmeseydin, yanlış yapmışsın burda. Yanlış kişiye çok yanlış koz vermişsin.

sende ona gore davran o halde...bu ınsanlardan cacık olmaz...

Geçmiş olsun. Sonuçta depresyondasınız temizliği geçtim bazen insanların yemek yemeye bile hali olmuyor majör depresyonlarda. Ama şu da bir gerçekki yakınları ruhsal problem yaşayan kişiler de oldukça yıpranabiliyor. Araştırmalar bunu gösteriyor. Ciddi bir sabır ve anlayış gerektiriyor. Ancak sonuçta düzeleceksiniz ve hayat arkadaşlığı da bu fedakarlığı gerektirir. Siz de fedakarlıklar yapmışsınız. Bu kadarını da çok görmesin eşiniz. Ayrıca temizlik yapmamak çok hayati birşey değil yani kimse ölmez, o yüzden kendinizi zorlamayın. Önce kendinize odaklanın, ilaçlarınızı aksatmayın, sabırlı olun geçecek.. Dr. David Burns- İyi hissetmek kitabını da okumanızı tavsiye ederim, birçok psikoloğun önerdiği bir kitaptır.

Eşinize ona eş olmaya geldiğinizi söyleyin. İyi gelin olamadın nedir ya? Üzmeyin kendinizi olmuyorsa da olmuyordur.[

QUOTE="aklimkaristi, post: 50477488, member: 820413"]Merhaba arkadaşlar.Çok sıkıntılıyım ve ne yapacagımı bilmiyorum.8 aylık evliyim.Evlendigimiz günden itibaren esimle sorunlar yasiyoruz.Ailesinin laf getirmeleri yok adap bilmiyo oturması böyle şöyle gibi sorunlu bi görümcem var kaprisli saygı göstermiyomusum ona vs...Hep esime laf getirdiler kavga ettik.Sonra ben depresyon yasamaya basladim agır bi sekilde ve evliligimde sorunlar devam ettikcede artti ve babami kaybettim derkn toparlanamadım.Esim sürekli benden sikayetci iyi bi ev kadini degilmisim calisan biriyim bu arada evi haftada bi temizliyomusum heryer pismis daginikmisim faln filan...Evet alisamadim evlilige ben cok rahattim herseyi annem yapardi evlilik bana zor geldi hergun evde yemek yap temizlik faln bide anneme cok düşündüm ondan ayrilmk baska sehir fln zor oldu alisamadim bi türlü...Esim sagolsun bi cok konuda yardimci yanimda ama bi tartisma oldugunda aylardr hastaliginla ugrasiyorum diyo normlde destek oluyo yanimda ama kavga edince hemn bunu diyo zoruma gidiyo.Sen bu evliligi benimsemedin olmuyo bitsin kac kere dedi.Bnde tamm dedim blöf yapitodu sanirim ssonra baristik bu hep boyle oluyo ama.Gecen ablasiyla bi tartisma oldu bana baya laf saydi bnde cok sinirlndim esime dedim anneside aradi tabi sibele boyke demissin yok aylardr hastasin oglum yinede yaninda ki kndi kizida senelerdir ilac kullaniyo psikolojisi bozuk baskasi olsa bi dakka durmazdi dedi bnde bu hastalik dedim kotu gunde yanimda olmyacaksa hic olnasin dedim.Esime anlattim daha dinlemeden sen takmissin onlara sevemedin yok iyi bi gelin olamadin yok evin haline bak ki bnce evde bise yok abartiyo yine onlari savundu konusamadim bile sinir oldum.Hmn eski konular acikiyo bu nereye kadr devam edecek boyle napmaliyim nasil davranmaliyim fikirlerinizee igtiyacim var[/QUOTE]

Son düzenleme:
yaa arkadasım benim konu sahibine bişey dediğim yok zaten
nasıl düzeltebilirim diye sormus bu bayan
ailesi beni bizi benimsemedi gibi seyler hissettirmiş
simdi allah için elinizi vicdanızı koyun iki taraftada bence daha cok erkek tarafında var hata
şimdi bayan babasını kaybetmiş haklı moral sıfır
ama eşim bana bircok konuda yardımcı diyor
yani yapıp sustur diyorum bende işte kimseye laf düşürme
baktın yapıpta yine yaranamıyosan bunlar tam karaktersiz o zaman ne diyim
burda mantı köfte degil mevzu
am su bir gercek her erkek sıcak ev yemegi ve temiz pak ev ister

Iki yol var bence. ya bu cirkeflerlecirkef olup yuvan yikilma noktasina gelecek ya da onlardan evde bahsetmiceksin esine kavgaya sebep olcal laf etmiceksin ve ellerine koz vermeden kocanla araniza ailesini sokmamaya calisacksin ve yuvanda nefes alacaksin. cunku adaletsiz ve huysuz kocan ve ailesiyle kendini daha cok yipratirsin.

Tamam da sizin yapın dediğiniz şeylere bir bakar mısınız? Çalışan bir kadının bunları yapması kolay mı? Ayrıca ne demek kadın şöyle olmalı bunu yapmalı böyle davranmalı. Kadının tek vasfı yaptığı köfteler mantılar, kayınvalideye hürmet değil. Bu kadar vicdansız insana laf düşürmeyecek diye uğraşmasına gerek yok. Bir insan babasını kaybedince yeri geliyor aylarca yataktan kalkası gelmiyor. Kaldı ki mantı bükecek. Siz de bir Allah rızası için elinizi vücdanınıza koyun. Kısacık bir an babanızı kaybettiğinizi düşünün.

Iki yol var bence. ya bu cirkeflerle cirkef olcaksin ve yuvan yikilma noktasina gelecek ya da onlardan evde bahsetmiceksin esine kavgaya sebep olcal laf etmiceksin ve ellerine koz vermeden kocanla araniza ailesini sokmamaya calisacksin ve yuvanda nefes alacaksin. cunku adaletsiz ve huysuz kocan ve ailesiyle kendini daha cok yipratirsin.

her erkek sıcak ev yemegi ve temiz pak ev ister

O zaman çalışan kadın istemeyecek.
Bakın önerdiğiniz şeyleri önerirken önce gününüzden bir 10 saati, uyuduğunuz uykunun 2 saatini ve enerjinizin büyük kısmını çıkarın ve öyle öneride bulunun olur mu?

ben hak zaten veriyorum
fakat suda var bakın bu çift yeni evli sayılır8 aylık evliler
yeni evli ciftlerde ilk yıl zaten alısma devresi zordur
ve beklentiler var elbette adam ilk kez evlenmiş beliki beklentileri vardır
anlatabildimmi anlıyorum ölüm var ortada ama herkes bu adamın yaptıgını yapabilir cok sabırlı nadir bulunur
yani adama evlilik bumu yaa olmus belli

Kadının beklentileri ne olacak? O da belki anlayışlı bir eş bekliyordu? Ailesi ve kendisi arasında denge kuracak bir eş bekliyordu. İkisi de çalıştığı için ev işlerinin yarısını yapacak bir eş bekliyordu? Evlilik sadece erkek beklentisi demek değildir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…