- 21 Temmuz 2008
- 17.365
- 54.201
- 1.123
sanırım bu arkadaşımız da her kadın gibi kocasının böyle birşey yapacağını aklından bile geçirmemiş olmalı
durumu yeni farkettğinde şu herifin işi bayagı ilerletmiş durumda mıydı;??
e be arkadasım hiç mi şüphelenmedin kocandan o zamana kadar aklın nerdeydi gözün nereye bakıyordu
ben olsam kuş uçurtmam herhalde
ya nasıl hiç şüphelenmedin kıllanmadın anlayamıyorum!!
eşin seni aldatmaya devam edecektir...
ya mesleğine ve aile desteğine güvenerek boşanacaksın ya da sürekli olarak aldatıldığını bilerek yaşayacaksın.
bir de şuna sinir oluyorum, madem çalışmaya niyetiniz yok neden üniversiteye gidip de yer işgal edersiniz. bırakın da çok ihtiyacı olanlar ve çalışıp üretken olmak isteyenler kullansınlar kısıtlı sayıda olan yüksek eğitim hakkını.
canım benim, almanya konusunda haklısın ama böyle kabullenilemez bir durumla karşılaştıkları zaman o zaman ben ne yapacağım diye ağlamayacaklar, aslanlar gibi ülkelerine dönüp işkadını olacaklar.
eğitimi haketmesinden kastım odur tatlım
sende benim gibisin desene. ailenden çevrenden ülkenden ayrı. seni ben çok iyi anlıyorum. yaşadığın ülke yabancı, lisanı yabancı, kuralları yabancı. sen bu kadar fedakarlık yapmışsın, ailenden ayrısın, üniversite okuduğun halde çalışamıyorsun. eşin senin bu problemlerine yardımcı olması lazım. sana hiç demiyor mu, hayatım dil kursuna git de dil öğren, sonra işe gir. demiyor demekki, bir de üstüne aldatıyor devamlı.
yaşın genç sanırım. çocuk yapmayacaktın ama olanla ölmüşe çare yok.
eşini anlamaya çalış, belki sen çalışmıyorsun evde duruyorsun kendi üstüne başına dikkat etmiyorsundur adam da dışarıda arıyordur. çünkü sen de biliyorsun, yaşadığımız ülkeler türkiye değil. burada kadınlar giyimine saçına makyajına dikkat ediyor, bilinçli kadınlar bunlar. öyle kolay kolay sırtlaarı yere gelmiyor.
türkiyede olsan, ailen yanında ayrıl gitsin derim, bundan koca olmaz derim.
ama sende biliyorsun ki, buralar türkiye gibi değil. her insan değişebiliyor boş bir anında.
yurtdışında olmandan dolayı sen bence eşine bir şans ver.
öncelikle hiçbirşeyini kontrol etme, ne halt yiyorsa yesin. çok üstüne gitme.
paran varsa, git kıyafet al, her sabah duşunu al saçını başını yap, makyajını yap. kilon varsa onları ver.
bir kursa yazıl, paran yoksa dil kitapları al, dil öğrenmeye çalış. 6 ay sık dişini çocuğunun geleceği için.
öğren iyice ülke dilini. sonra iş ara, çalışmaya başla.
bu şekilde 1 yıl dene kocanı. iyi davran, eve gelince neşeli davran. maddi sorunlar olsa da maddi bi sohbet açma. başka güzel şeylerden bahset.
1 sene sonra, baktınki bu adamda hiç değişme yok, aynı tas aynı hamam.
o zaman dön gel türkiyeye ailenin yanına.
ama önce bi eşini geri kazanmaya çalış.
çünkü 1,5 yaşında çocuğun var.
ileride çocuğun büyürde babası çocuğa, annen evden kaçtı seni bana göstermedi derde çocuk hesap sorarsa diyecek lafın olsun. çocuğa, baban aldatmıştı beni dersin, aman anne 1 defa yapmış neden ayırdınki babamdan beni der. en azından çabalarsan, aldattı beni geri kazanmaya çalıştım bunları bunları yaptım ama baban değişmedi dersen çocuk da anlar sıkıntılarını.
canım hani demişsin ya bakımlı ol inan ben çok bakımlıydım eskiden ama şimdi tabi çocuk ve maddi sorunlar pek bakamıyorum ama yine de bakarım dikkat ederim kendime makyaj yaparım çocuk doğurduğum halde 58 kiloyum ve beni aldattığı iki kadını da gördüm ikisi de berbattı hele birisi yaşça büyük eşimden ve çook kilolu yani demekki dış görünüşle değil belki başka şeyler bitti bilmiyorum ama bir de benim çalışmama asla izin vermiyo ondan üstün olmamı kabullenemiyo benim dil kursuna gitmemi istemeyi bırak kendisi evde öğretebilir ama ben kendi kendime öğrensem bile morali bozuluyor çok acayip hiç bi konuda destek olmuyo hiç hem de arkadaş bulmamı da istemiyo kimseyle görüşmemi istemiyo ailemle bile.türkiyeye izine gittib sadece 1 hafta kalabildim ailemin yanında ve 1 buçuk yıl sonra gitmiştim çok özlemiştim ve ben türkiyeye gittiğim dönem stresten yemek yiyemez duruma gelmiştim doktor çene kasların zayıflamış dedi stresten hiçbişey çiğneyemiyodum o halde onun ailesinin yanında kaldım onlar da ayrı bir dert zaten daha beterler kısacası beni mahvettiler
ne halt edıyosa etsın de evınde mahremıyetınızde bunu yapmasın artık o ıplerı koparmıs ...terbıyesızz....ah ah keske cocuk yapmasan evlılıkler oturmadan cocouk yapmak en zoru cocouk oldugunda ayrılmak daha zor oluyor...nasıl sabredersın bılemıcem cok zor ama bır sans daha ver bu son sansı olsun bır kez daha yakalarsan hıc dusunme bu evlılıgı bıtır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?