Evliliğimiz gittikçe zedeleniyor ama çok erken...

ALKOL var ise işin içinde o evlilikten hayır gelmez benim dayımda içiyor önce az sorhoşluk ile başladı sonrasında çocuklarını ve eşini sıra dayağına çekmeye daha sonra nenemle dedemin kafanı silah dayamalar bu detayları veriyorum içkinin nelere sebeb olduğunu gör diye ... hani evde içse sadece uykuya dalsa seni yanlız bırakmazsa neyse dicim dışarda içiyor gecenin bir vakti başkalaarı ile içiyor kısaca al eşyalarını git annenin evine daha çok yıpranmadan kalırsan şöyle dicik ben ne yaparsam eşim beni bırakmayacak

E
evet sanırım öyle düşünüyor. 2 gündür zaten konuşmuyoruz, eve geliyor gidiyor hiç konuşmadan, çünkü kafası rahat ben hep evdeyim. Ne olacak nasıl olacak hiç bilmiyorum...

Yazık. Cidden yazik. Nasil hesabini verecekler? Once suslu laflarla kandir al ana evinden. Sonra mi cile bulbulum çile. Allah razi olmasin. Sorsun Rabbim. Sanki mutsuzluk icin evleniyoruz. Bi karin tokluguna ana evindede yasardik ya. Cok mu zor geliyor yuvalariyla ilgilenmek.

Ah canm ne yaptin sen ya... kari koca arasina girilmez denir ama sizde ara mara kalmamis.hayirsiz estenn kurtulmaya bak

Ayrica icmediginde cok dusunceli sever diyosun ama anlattiklarina gorede yediyirmidort iciyo ozaman seni ne yoldan gelnce karsiliyor ne eve donerken... icen insan sapitmaz icen insan icindeki isteklerini disari cikarir.

Evet çok zor sanırım, bir de çocuk istiyor baba olmak istiyor deli gibi ama önce güven vermesi lazım, kendini düzeltmesi lazım. En ufak bir çaba YOK, sadece beni suçlamakla yetiniyor...

Bir ara azaltmaya başlamıştı, yani en azından haftada bir içiyordu. İçmediği günler çok iyiydik, ben de içmiyor bunalmasın diye anlayışlıydım ama son zamanlarda iyice abarttı. Biliyorum başka şehire gittim diye kafasına taktı belki ama ben zaten onunla gitmek istedim işi nedeniyle olmadı. Bir de sadece 2 gece kaldım ailemin yanında. Hem dışarı çıkınca burnumdan getirdi hem de gecenin 2sinde tek başıma yol geldim ve beni otobüsten dahi almaya gelmedi... Hep bir dengesizlik söz konusu...

Ya bu adam duzelecek umuduyla yıllarını feda edeceksin..
Ya da boşanıp yasını tutup, acını çekip kendi kaderini 'kendin' çizeceksin..
Anladığım kadarıyla sen boşanmayı hiç istemiyorsun.. Babama, abime söyleyecek dönülmez bir yola gireceğiz diye korkuyorum demiştin bi yorumda.. Bu durumdan korkması gereken eşinken, sen daha cok korkuyorsun.. Eşin de bunun cok farkında.. onu bırakmayacağını adı gibi biliyor.. Neden kendine bunu yapıyorsun.. Seviyorum diyorsun, olabilir belki de acıyorsun haline, kıyamıyorsun. Ama böyle devam ettiği taktirde yıllar içinde o sevginin yerini koca bir nefret ve heba olmuş bir gençlik alacak.. Karşısına dikilip kararlı bir şekilde böyle devam ederse ayrilacigini soylemelisin. Ama buna önce kendin inanmalisin ki, eşin de inansın.. Eğer gerçekten düzeleceği varsa ışte o an düzelecek, çaba gösterecek. Yoksa da kimse icin kendi hayatını, akabinde çocuklarının hayatını feda etme.. Üzüldüm gerçekten saf duygular besliyorsun eşine karşı. Keşke kıymetini bilebilseydi..

Çok haklısınız O da onu bırakmayacağımdan çok emin olduğu için bu kadar rahat belki de. Dediğim gibi 2 gündür geliyor gidiyor eve hiç konuşmadan, rahat çünkü burada hiç tanıdığım YOK hep evdeyim... Evet aslında hiç ayrılmak istemiyorum, hem seviyorum hem onun için o kadar çabaladımki, ailem ikna olmadı ama ben zorla evlendim. Bu çabamın karşılığı bu olmamalıydı diye üzülüyorum en çok. Ama en doğrusu dediğiniz gibi oturup konuşmak, düzelmezse gideceğimi bilmeli.. Nasıl konuşacağımı, ona nasıl gideceğimi anlatacağımı bilmiyorum ama bunu yapmalıyım...

E

evet sanırım öyle düşünüyor. 2 gündür zaten konuşmuyoruz, eve geliyor gidiyor hiç konuşmadan, çünkü kafası rahat ben hep evdeyim. Ne olacak nasıl olacak hiç bilmiyorum...
Çalışmıyorsun da sanırım ... böyle devam etmez sen git yada onu kov evden yaşam koşullarını daha iyi bilirsin hangisi seni daha az zarara uğratacaksa ona yönel

Çalışmıyorsun da sanırım ... böyle devam etmez sen git yada onu kov evden yaşam koşullarını daha iyi bilirsin hangisi seni daha az zarara uğratacaksa ona yönel

Aslında atama bekliyorum, üniversite mezunuyum. Geçen yıl eşimle sevgililik dönemleri ve ardından zor geçen evlilik sürecinde sınava çalışamadım istediğim puanı alamadım bekliyorum şuan. Sanırım en iyisi onu yollamak çünkü ben ailemi çok üzdüm, şuanda da bu konu yüzünden daha çok üzülsünler istemiyorum. Bir süre onların duymasını engelleyeceğim...

alkol yüzünden çocukluğu aile hayatı zindan olmuş biri olarak yazıyorum. istersen bir günlük evli ol. BOŞAN o da acil olarak.

Şu anda eşin olmayı beceremeyen insNdan sakın babalık yapmasını bekleme sakın olaki duygusal iyi bir zamanına gelip çocuk sahibi olma canım ayrıca eşindeki bu rahatlık ne gerçekten seni yanında istediğine eminmisin gece seni almayıp içmeye gitmesi ne demek? Ayıkken iyi demişsin ama içmediğinde sana yazdığı msjdanda hiç öyle gözükmüyor sen tek başına savaşaral bı evliliği toparlayanazsın helede içinde alkol varsa çekip gideceksinki seninde olmak isteyen adam kendi başaramıyorsa destek alsın bıraksın buranın kültürü bu demek ne demek böyle saçma bişey olabilirmi?

ya çekerim diyeceksiniz devam edecek ya da bitti diyeceksiniz bitecek.
ikisinin de kendince sıkıntıları olacak elbette.
kendinize neyi ne kadar göze alabileceğinizi sorun.
ve çocuk yapmayın lütfen günah.

Kesinlikle tedavi görmeli alkol bağımlısı.. yani olay sana değer vermeme önemsememe değil, bağımlı olduğu için öncelikli alkol ve bu tedavi olmazsa her zaman böyle devam edecek

ya çekerim diyeceksiniz devam edecek ya da bitti diyeceksiniz bitecek.
ikisinin de kendince sıkıntıları olacak elbette.
kendinize neyi ne kadar göze alabileceğinizi sorun.
ve çocuk yapmayın lütfen günah.
Evet çocuk olmamalı. Bazen o iyi olduğu zamanlarda üzülüyorum, bir çocuk görünce hemen duygusallaşıyor, kucağına alıyor gezdiriyor, çocuklar için ölüyor resmen ama işte içince de farklı bir insan oluyor, çocuğa yazık olacak diyorum vazgeçiyorum...

Bence de yazık olur. Hem çocuğa hem sana

Çıkıp annenizin evine gidin.Durumu onlara anlatın illa ki size sahip çıkarlar.Bi korku versinler kocana düzelmezsen kızımızı alırız diye.Kendi ailemin içinde böyle bi adam var ve malesef düzelmiyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…