Evliliğin ilk 1 yılı ...

şöyle söyliyim ilk aylar- neredeyse ilk yıla varana dek çok sayıda ilk aylar-hayatımın en hatırlamak istemediğim dönemidir.o kadar zordu ki.maddi manevi bissürü değişim yaşıyosun.sen yeni bi insana alışmaya çalışırken karşındaki insan da yeni bi insana alışmaya çalışıy yüzden o da neredeyse senin kadar gergin ve şaşkın oluyo.ama ne zamanki o artık senin parçan oluyo o zaman su gibi akıp gidiyoo
ki daha birsürü özel sebebim vardı ama onlar genelde pek başa gelmezler benimki biraz istisna ona rağmen 1-2 yıl sonra baya baya düzeliyo işler cnm

Son düzenleme:
Uzun sureli birlikteliklerden sonra evlenen arkadaslarimiz var etrafimizda
Bilmiyorum neden aralarin da bir ask yok gibi bir veya iki ciftten bahsetmiyorum buarada
Bende 10 sene ciktigim biriyle evlenmezdim diye dusunuyorum ( 10 sene el ele muhalebiciye gittigimixi dusunemiyorum zaten ayrilirdik )

görünce hemen atladım:)))tanışalı 10yıl,evleneli 4 yıl olmak üzere ama nerdeyse 2 yıl şiddetli tartıştık...biz gayet iyiydik fakat eşimin annesi çok karıştı evliliğimize....ee tabi bende durmadan sorun çıkardım rahatsız olduğumdan...eşim de laf söyletmemek için farklı bir yöntem buldu savunma mekanizması....haklı olduğumu bildiği halde anasını savundu....sürekli tartıştık...offffff çok gıcıktı yasonra sonra kv alışmaya başladı falan....o sesini çıkarmadıkça sorun olmadı...sonraları birşey dese de eşime demeden kendi işimi kendim görür oldum...yada şikayet ederse diye annen böyle dedi ben de böyle dedim dedimçok arada tabi başka sebeplerden yine oluyor ama yeni evlendiğimiz zamanki kadar değil.....

tam yoluna girdi ama asıl bomba bizim bebeğimiz doğunca olacak....ilk torun...bakalım ne yapacağım....bizden çıkmazlarsa yandım...sağolsun bir de bilmiş ki....

Evliliğimizin ilk yılını hatırlamak dahi istemiyorum. Aslında cicim ayı diye geçen ama bizim birbirimizi yediğimiz günlerdi. Bende kıskançlık had safhadaydı. Olur olmaz şeylerden kavga çıkıyordu. Şimdi kendime o kadar kızıyorum ki. En güzel günlerimizi kötü hatırlıyorum 5 yıl olacak nerdeyse şimdi daha iyi anlaşıyoruz daha sakin daha huzurluyuz çok şükür.

cuteee öle deme kızzzz
biz 9 sene cafelerde gezdik valla...ben üniv gittim sonra o gitti...ikimizde birbirimizi bekledim mesafeler var uzağız demeden..tam 9 sene geçti ama baksan sanki 2-3 sene
evlilik çok farklı birşey 9 sene birliktelikmiş 1 sene birliktelikmiş hikaye..evlilik olduğu anda sevgililik dönemini çöpe atacaksın...çok hayaller kurmyacaksın sevgililik döneminde..
şükür biz evleneli 10 ay oldu çok mutluyuz..
sevgili olalı 10 yıl oldu...daha nice 10 senelere inşşşş
evlilikte sabır çok önemli...birde erkeğin evini bilmesi ailesine mesafesini koyması kat kat önemli..

şuana kadar olanı söylweyim bayan için çok zor oluyor birde çalışıyorsan yandın yani eşim ev işlerinden anlamıyor yapmasını isteyince laf ediyor ama ben bitiğim şuan yani. cicim ayı yalan sadece 1 hafta balayında yaşıytorsun oda zaten yemek derdin vs yok.
şuan yemek temizlik ütü vs herşey bana yük. ki bende çalışoyorum eşim ile sabah çıkıp onla eve giriyorum ve akşamları bu saydıklarımı yapıyorum. yani kendimden çok ödün veriyorsun doğal olarak bizim kavga sebebimiz iş oluyor. yardımcı olmasını istediğim i,çin .
ama seviyorsan değiyor yinede

evliliğin ilk yılı belki de bir kaç yılı zor.
benimki de zordu nitekim.
herşeye alışmaya çalışmak bazı mecburiyetler vs gerçekten zordu. tam da oturmuş sayılmaz henüz. 1 yıl 2 ay oldu.

ya senı ben yakınan tanıdıgım ıcın senı bu kategorıden uzak tutacagımda 10 sene cıkılırmı ya 10 sene cıktıgın adamla evlenılırmı yahu :s ne heycan kalır ne ıstek ne ask ne huzur anasını satayım sonra yukarıda arkadasta yazmıs 10 sene cık 2 sene kavga gurultu gecsın ee ben ne anladım bu ısten 10 senede hıcmı tanıyamadı ınsanlar bırbırlerını o yuzden max 2 sene + düğün dıyorum

buarada ben 10 sene cıktıgım bırıyle evlenmezdım (hos ben o kadar uzun bırlıktelık surdurebılıyormuyum onu bıle bılmıyorum ilk evliliğim 3 senede bitmişti )

ay canım kıyamam :) ama soruyu sen yanlıs anlamıssın
derken takvımıne ılıskı gozum daha 1 aylık evlısın alısırsın

eviliğimin ilk 1 senesi zehir zemberek geçti çok ağladım çok sıkıntılar çektim oysa severek evlenmiştik eşimle hep kavga ettik ciddi sorunlar yaşadık nihayetinde 9 aylıık evliyken evi terkettim boşanmaya karar verdim eşyaları çekip aldım evden avukata verdim falan tam herşey bitti dedim, o özür dilemeyi bilmez geri adım atmaz burnu kaf dağında olan adam yalvarmaya ağlamaya başladı
resmen eridi bitti..
sözler verdi yeminler etti bir daha beni üzmeyeceğine dair sonuç olarak beni ikna etmeyi başardı..
tam 3 ay sonra evlilik yıldönümümüzde bir araya geldik..
hiç bişeyden anlamayan özel günlere bile saygı duymayan adam
çiçek yaptırmış hediyesini almış bir şekilde kapıya geldi o sıra annemlerdeyim tabi yemeğe çıktık ordan başka bir yere bütün gece beni çok sevdiğinden kaybetmek istemediğinden bahsetti..
sonra biraraya geldik 2 aydır yeniden kurduk yuvamızı başka bir semtte başka eşyalarla 2 aydır beraberiz herşey mükemmel
allaha şükür çok mutluyuz
iyiki eşimleyim iyi ki yuvamı yıkmamış bir şans daha vermişim kocama
evlilikte inişlerde olur çıkışlarda önemli olan hatada ısrarcı olmamak
allah herkesin yuvasına sağlık,huzur ve aşk versin...

günaydınnn hanımlarrrr

cicim ayı yalannn:)
14 aylık evlılık,ilk 3-4 ayı feci kavgalar çekışmeler,sonra durulmalar ve sakınleşmeler...
şuanda bile birgün aşıgım dedım adama,ertesi gün yastıklamı bogsam yoksa küvetine elektrikmi versem diye bakıyorum..
aşk dengesizlik halii:)

3. yılı devirmiş biri olarak söylüyorum
ilk yıl felaket kötüydü sürekli karışan kv ve tayfası ilave olarak daha bir haftalık evliykenden itibaren sürekli kalmaya gelmeye başlayan kuzenler ve kardeşler dolayısıyla kavgasız gün yok gibi en azından ben hatırlamıyorum :)
ikinci yıl kısmen alıştım ama hala herşeye karışmaya kv ve kardeşleri devam ediyorlardı. diğer gelinlerle kıyaslamalar bitmeyen istekler vs
üçüncü yıl 3 kere boşanmak için yapılan girişimlerden dönmekle geçti. kv kardeşleri kuzenler hepsi tam gaz devam ediyorlar tabi bu arada
sonuç olarak ilk üç yıl böyle hayırlısı bakalım bundan sonrası için

ben de 1 yıllık evliyim, bizim düğün öncesi-sırası ve hemen sonrası çook kötüydü aileler yüzünden yoksa bizim bir sorunumuz yoktu o da benim imtihanımdı inşallah geçmişimdir. genel olarak iyiz çok şükür. o zamanki kavgalar olmasaydı herhalde hergünümüz süper geçermiş:)))

bence ilk sene tartışma uslubunu ayarlamak lazım. bazen okuyoruz sinir krizi geçirdim, duvara telefonu fırlattım, komşu duydu vs gibi.

biz de tartıştık ama sesimiizi yükseltmeden, hakaret etmeden o zaman hemen unutuyorsun, aklında kalmıyor, bu çok önemli!!!!!

Biz aileler yüzünden çok tartıştık büyük sorunlar yaşadık . Şimdi kocamın önerisiyle ne o benim ailemle ne ben onun ailesiyle görüşcem... Ben ailemden uzak şehirdeyim o biraz sıkıntı benim için... Bakalım bu yöntem ne kadar işe yarayacak

ben baya istikrarlı çıkmışımm heee...
sen uzun ilişkilerin adamı değilsinn yavrummmm
şaka bir yana ama katılmıorum kuzum yaa..biz dün iftara gittik dışarı yemeğe sanki daha yeni sevgililer gibiydikk...bence önemli olan heyecanı kaybetmemek...
1 yıl çıkarsın evlenirsin ama o heyecanı yakalayamazsın birde bu tarafı var işteee karışık işler bunlarrrr

Rabbim bir daha ayırmasın inş...hep böle kalınnn

Biz de 9 senedir beraberiz, 2 ay önce evlenebildik... İnsanın bazen elinde olmuyor 9 sene evlenememek, şartlar öyle gerektirebiliyor... Dolayısıyla sevdiğin bir insanı daha evlenmemize çok var ben bu işin ucunu göremiyorum henüz diye bırakamıyorsun... O kadar emek var, sevgi var, sonuçta karşındaki seni oyalamıyor, sen karşındakini oyalamıyorsun sadece şartlar müsade etmemiş oluyor...
Ha sevgi, aşk yıpranmıyor mu, yıpranıyor... Çok sınavdan geçiyorsun ama özünde birbirini sevmek, kaybetmek istememek, geri alınamayacak laflar etmemek ve her şeyin sonunda ben senden razıyım her şeyinle kabul ediyorum seni demek de önemli. Eğer her şey heyecanın ilk günkü gibi olmasına bağlı olsaydı, 10 yıllık yuvaların dağılması normal karşılanırdı sanırım.
Evlilik gerçekten zor... İrade savaşları oluyor, kafanı dinlemek için telefonu kapatıp kenara koymak yeterli olmuyor, insanın evinde huzur olmak zorunda ki akşam işten geldiğinde dinlenebilsin ve yeniden işe gidip çalışacak gücü kendinde bulabilsin. Bunun için de iki taraftan birinin inat etmemesi ve alttan almayı becerebilmesi gerekiyor... Tartışmaları asla ve asla ailelere ve çevreye yansıtmamak, kendi içinde halletmek gerekiyor... Cezalandırma ve sevgisiz bırakma gibi çözümlere gitmemek gerekiyor...
Eğer doğru insanı bulduğuna inanıyorsan, 1 yıl ya da 10 yılın çok önemi yok bence. Birbiriyle geçinmeye gönlü olsun insanın yeter ki...

Hay maşaallah Çok şaşırarak okudum ama en azından niyeti belliymiş helal olsun, allah tamamını erdirsin inşallah

Son iki cümleye katılıyorum, inşallah öyle olur...

Allah mutluluğunuzu daim etsin inşallah

uzun zamandır okuyarak takipçiydim, ama yazdıklarınızı görünce eskiyi yad ettim sabah sabah kızlar bende:) 5 yıl flört eden bir ilişkinin ardından 6 yıllık evliliğimiz ve 3,5 yaşında bi tane yavrumuz var, eşimle ayrı kültürlerin insanı olmamızdan dolayı ben gurbetten geldim, evlilik şehir çevre her şey sıfırdan başlamıştı hayatımda....hemen hemen her gece eşimin dizlerinde ağlıyordum ailemi özledim diye, eşim bu konuda bana çok sabır ve anlayış gösterdi sağolsun. iş hayatı çevre derken mecbur alıştım çevreye, bizimde tartışmalarımız kavgamız oldu mutlaka, ama hep saygıyı koruduk hakaret etmedik hiç birbirimize. eşimin ailesi ile hep mesafeli oldum tabi çalışan bir kadın olarak bunun avantajını gördüm, k.valideme daha bugündür saygısız tek kelime etmedim, çok mu iyi ??hayır, ama ipin ucu koparsa müdahaleler karşılıklı olur diye korktum, çok bunaldığımda k.validemin hatalarını eşimle paylaştım bilsin görsün diye, eşimin ailesine kültürümüzü soframızı ikramlarımızı tanıttım hep, severler beni çok şükür bende onları, kısacası kızlar ilişkilerimi ölçülü ve yerinde tuttuğum için ben eşimi kazandım çok şükür:)

itiraf etmeliyim ki evliliğimin en zor yılı benim için çocuk olduktan sonraydı.ve benim çocuğum aşırı hareketli ,gece uykuları düzeni hepsi zordu...şimdi çok şükür biraz büyüdü,evlat yetiştirmek çok zor ama dünyanın en güzel en masum varlıkları onlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…