Evliliğin ilk 1 yılı ...

hayır o degıl dedıgım herkez uzuleıblır ama suanda uzulecegını sanmıyorum alıstın kadına
sen kadınla yarısmıyorsun bunu soyluyorum

o olaylardan sonra hıc bısey olmamaıs gıbı gorusmek bıraz sey ıster

Heyecan oluyor yine, o duyguyu kaybetmiyorsun. Tahammülsüzlük daha büyük mesele bence, ilişkiyi ve geçen zamanı silemediğin için orada olan bazı birikimleri ister istemez evliliğe taşıyorsun ve daha tahammülsüz oluyorsun. Yeni bir sayfa açtığını, artık problemlerin çözüldüğünü ve evli olduğunuzu idrak edip, o tahammülü baştan kurmak gerekiyor... =) Ben hala akşam eve koşarak gidiyorum eşimi göreceğim diye, ya da o benden geç gelecekse bir an önce gelsin diye heyecanlanıyorum çok.
Ama ters giden bir şey olduğunda çok daha hızlı alevleniyor olaylar ilişkinin ilk zamanlarına kıyasla

Son düzenleme:
konu güzelmiş ilk 3 sayfayı tek tek okudum gerisini okumadım , ama güzeller hepsine katılıyorum, bizde ilk 9 ay zor geçti çok çok kötü değildi ama alışmaya çalışıyorken erkek aileside kendi isteklerini uygulatmaya alıştırmak istiyorlar seni o zaman sorun oluyor , sonra güzelce oturup konuştum eşimle rahatsız olduğum konuları söyledim artık benim isteklerimi de dikkate alıyor önce çok etkileniyordu ailesinden, daha doğrusu dırdırlarından çekindiği için yapıyımda sussunlar diyordu heralde, dillerine düşmemek için garibim, sonra düzeldi şükür artık kendi kararlarımızı kendimizin alması gerektiğini öğrendi yavrum ha yine etkileri oluyor ama takmıyoruz o kadar , zaten uzağız , rabbim huzurumuzu mutluluğumuzu bozmasın inş. çok seviyorum kocişimi ,aşkım benm ama evliliğin ilk yıllarında bi bocalama oluyor kime nasıl davrancagını beklenmeyen durumlar olduğunda kestiremiyorsun ne yapman gerektiğini o yüzden inişli çıkışlı oluyor, iyi davranıyosun olmuyo kötü davranıyosun olmuo, çünki her olay farklı oluyo sende deneme yanılma yöntemiyle çözmeye çalışınca yok anam kar etmiyor ya çok kurnaz bi akıl veren hocan olcak her durumda akıl alcan , yok öyle türlü türlü entrikalarla baş edecek yeteneğin yoksa ben gibi deneme yanılmayla çözcen :) sonra tıkır tıkır geliyor zaten , şimdi diyorum ki o kadar takmasam da olurmuş boşa üzülmüşüm milletin saçmalıklarına

ayyy cuteee yaa valla komedisin heeee pişmanitye istiyormusun sen ühhüüüü moddasınnn
ben balayında valla sanki böle rahatlamıştım...nikah kıyıldı eşimle ikimiz bir ohh çekmişiz misafirler duymuş..malum nikah saatine kadar ayırmaya çalıştılar ama onlara koskoca bir nanikkkk verdimmm

artık üzülmem aynen cutecim..çünkü kimse umrumda değill...
napıcann eşinin annesi..mecbur görüştüm çok istediğimdenmi sanki değil..
pişmanda değilim...eğer bende inatlaşsam sanırım şimdi boşanma arefesinde olurdum..
evlilik denen şey biraz fedakarlık istiyor sanırım

Son düzenleme:

yenıyız ya kızım 16 aydır tanısıyoruz evlenıcez adamdan utanıyoruz onu alımmı bunu alımmı dıyor bırde benım maasımla beyaz esyalarımı odemıstım dugunden 1 gun once yanı hıc param yoktu

anlatamam kızım kendımı cok garıban hıssedıyordumm 1 hafta hep egladım balayında

chocolatestar ; yorumun cok guzel olmuş haklısın belkıde degınmek ısteyıpte degınemedıgım bır yere gıtmıssın

Anam kızlar allah kocalarımızı basımızdan eksık etmesın

Amin Allahım

evet sanırım öyle. ilk 1 yıl çok zor geçiyor. ikimizde uyumlu bir çift olmamıza rağmen ne kavgalar ettik. ama sonunda bu evliliği rayına oturttuk.

şimdi her ona bakışımda şükrediyorum, rabbim bana bu mutluluğu tattırdığı için. şükredimki daha fazlasını versin Allah

ha buarada bız dugunden sonra eve geldık tuhaf bır duygu vardı ben sahsen evlenebılecegımıze ınanmıyordum

oda sureklı bu kız benı bırakır dıyormus bende hep acaba ıs ucundan donermı dıye dusunuyordum

Evlendıgımıze ınanamamıstık uzun sure gercekten kacamak yapıyormusuz gıbımıze gelıyordu

Ben de hala evlendiğimize inanamıyorum, 9 yıldan sonra o kadar imkansız geliyordu ki evlenmemiz, nikah masasında bile inanamadım idrak edemedim ne yaptığımı. Balayında da algılayamadım, hala algılayamıyorum. Evliliğin belli bir ağırlığı varsa ben onu henüz üzerimde hissetmiyorum, sevgili olmaktan farkını anlayamadım... İkimizin de aileleri hiç müdahale etmiyor, kendi başımıza takılıyoruz sanırım o yüzden =)

hastalıklarda yataklarda geçti eşim beni ölümcül hastalıklara bulaştırdı.
sinir stres herşeyim mahvoldu ben farketmeden.
bir yıl dolalı cok olmamışken boşanıyoruz .
bir buçuk yıl olacaktı o yazı. yanlış yazdım bir yıl yazmışım.
Nasil olumcul hastalik ,yazilarina cok denk geldim fakat neden ayrildiginizi surecin nasil gelistigini okumadim

mide kanaması, çok ileri seviye yaşadım.
doğumdan sonra sinir stresten artık kollarım tutmuyor.
konum var oradan okuyabilirsin arkadaşım.

dün nikahı kıyılmış tazecik bir gelinim vallaha yazılanları okudum gereken dersleri aldım.tek şansım ailelerimizle aynı şehirde değiliz ona biraz sevindim yazılanları okuyarak.ama öğütlerinizi de aldım hatunlar :) bir de şu konuda akıl verin bu yaşıma kadar herşeyimi kendim yaptığım için para konusu olduğunda kocamda olsa birşey isteyemiyorum ben.hesap gelse yılların alışkanlığı bende ödemeye kalkıyorum.o da bende çalışıyoruz.şimdi ev kuruyoruz mesela kendi çabalarımızla ..ama ben mesela kirayı ödemese öde diyemem ya da faturayı.bu zamanla oturur inşallah.yahu herşeyini kendi yapan ödeyen hatunlar anlar benim halimi erkek gibi oluyorsun zamanla :)

ay ne guzel yenıcıkk evlısınız sızdee ,
bızde cocukta var 3.5 yasında ona ragmen bende uzerımde herhangı bır agırlık hıssetmıyorum ıyıkı evlenmısım sansımı denemısım dıyorum

bende bazen evlendik mi ya biz şimdi diyorum =)=)
insan o kadar sene bekledikten sonra bir süre idrak edemiyor nasıl evlendik yaa diyor
hep hayalini kuruyorsun ya olmuş olması rüya gibi =)=)=)

CuteMom haklısın şansımı denemişim demekle
çünkü evlilik gerçektende şans meselesi seversin evlenirsin geçinemezsin oysaki sevmişsindir senelerce beklemişsindir nasıl da anlaşamaz insan aa nasıl boşanırlar diye düşünülür
kimi de görücü usulü evlenir belki evlendiği gece görür kocasını belki 3 ay evvel belki 5 ay evvel belki hiçbir özel an paylaşmadan evlenirler ama gül gibi geçinirler
18 yaşında evlenen bir arkadaşıma ne kadar şanslısın eşin ev işlerine yardım ediyor seni el üstünde tutuyor diye konuşmuştuk arkadaş ortamında arkadaş dediki hakikaten kocam iyiymiş dedi
bunu evlendikten sonra fark etmiş çok şaşırmıştım öyle demesine ama insan gerçektende evlenince eşini tam olarak tanıyor

hahah:))) cok güldüm okurken canm:)) benim düğüne de az kaldı, ama sanki ben de öyle olcakmışm gibi hissediyorum

anladığım o ki; sevgiliyken ilk aylar güzelken yıllar geçtikçe kavgalar artıyor.. evliyken de tam tersine ilk aylar kavgalar , didişmeler oluyor sonra rayına oturuyor

amann sallaaaaa...evlilik işteee hepsi aynı...bir arkadaş yazmış...düğün yap borç öde, seviş, yemek yap ye, ev al öde..bundan ibaret...salla heyecanıı yavrummmm

aklıma bi, karikatür geldi ama paylaşamam burda aratırsanız bulursunuz evlilik rio karnavalı die,çok gülmüştüm ama bi yandan da gerçekten doğrumu sanki moduna girmiştim ,dediklerin çok doğru evlilik "düğün yap borç öde, seviş, yemek yap ye, ev al öde" bunlardan ibaret ama gene de şanslıyız yanımızdaki adam sevdiğimiz adam:)

boşanmanın eşiğinden bile döndük...evden bile gittim...ne kavgalar ne tartışmalar...
hepsi geçti gitti alışma evresi miydi neydi bilmiyorum ama geriye dönüp bakınca ne gerek vardı ki diyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…