Evliliğin ilk 1 yılı ...

bir değil bence ilk ıkı yıl cok zor gecıyor, ıkı yıllık evlı bırı olarak dıyebılırım kı, ılk yılımız berbattı.. yanı soyle soyleyeyım, ask ve tutku her zaman vardı ama anlasmazlıklar ılk yıl benı bıtırdı, ne bosanma planları, ne ayrı takılmalar aynı evın ıcınde... ıkıncı yıl daha kolaydı, ve sımdı dıyebılırım kı artık bırbırımızın huyunu suyunu aldık, basta herkes kendını kabul ettırmeye saydırmaya calısıyor, zaman gectıkce anlıyorsun kı herkesın bazı cızgılerı, bazı kuralları var, onları kabul edıyorsun, bazı hassas sınırlara yaklasmıyorsun, bır de ben artık sunu dıyorum 'ya ben ne kadar kavga da etsek bu adama asıgım, bırakamıyorum, barı bırbırımızı ne kadar az yıpratsak kardır'.. bu nedenle de cogu zaman kavgayı bıtıren , tartısmayı sonlandıran oluyorum.. o da uzerıme gelmıyor bellı konularda.. vs vs. ama sunu dıyebılırım kı, ben askın asla eksık oldugunu dusunmedım aramızda, hep tutku vardı, belkı de bu yuzden yurudu. ask sevgı eksık oldugu zaman degıl 2 sene, 10 sene de gecse duzelmıyor. bunu nasıl anladın dersenız, cok denedım kendımı, tartısmaların buyudugu zamanlarda aldım basımı ınzıvaya cekıldım, annemlerde kaldım 1 hafta fılan, dayanılmaz geldı o zamanlar, cok ozledım esımı. sanırım benım kıstasım buydu.. daha cok yenısın evlılıkte, dılerım sorunları asarsın, ıkı yabancı ınsanın aynı evde bı yasama baslaması cok zor, bellı yuklerı var, tasımaya degecegını dusunursen karsındakı ınsanın, evlılık cok guzel..

bende sana katılıyorum bende kocama aşıgım yoksa coktan basım alıp gitmiştim özellikle flört yaşayanlar için 1. yıl cok zor bunuydu diyosun ömrümü adadıgım insan tabi beklentinde cok oluyor daha hala 1 yıl 3 aylık evliğim inşlahh sorunlar aşılır

biz 9 sene flört ettik ne bileyim yaa ne o değişti ne ben, aynı evde yaşamıyoduk aynı evde yaşamaya başladık bide fatura ödüyoruz tek fark bu yani sevgililikten, haa bide cinsellik

biz 9 sene flört ettik ne bileyim yaa ne o değişti ne ben, aynı evde yaşamıyoduk aynı evde yaşamaya başladık bide fatura ödüyoruz tek fark bu yani sevgililikten, haa bide cinsellik

maşallah size kuzum ben cok zorluk cektim cunku eşim özgür istediği zamn eve gelen haber vermeyen biri annesi hiç alıstırmamış evlerinde yemek pişmez sevgililkte bunun buyuk sorun oldugunu gözlerin görmüyor fakat başlı başına bir sorun

haa bak o konuda kayınvalideme minnettarım çünkü kendi işlerini kendileri yapar iki oğluda, temizliği titizliği benden iyi bilir, ütüsünü kendi yapar, tam bir yengeç burcu evcimen, anne faktörü önemli gerçekten

kesinlikle öle canım benimde yengec elinden yapsa gelir fakat alışmamış eline hiç alamamış evinde yemek bilmeyen insan ne yemeği biliyor ne marketi daha yeni market alısverişi yapıyor cok emek harcıyom bu evlilik için allah emklerimi bosa cıkarmaz insallh arasam nerdesin desem hayatta dayanamz bir konu actım kuzu yengec erkek eşi olan diye oraya yorumlarını

Allah Allah, canım Yengeç en duygusal burçtur, evcimendir kapıdan kov bacadan eve girer kapıyı tırmalar yani, eşime deki arkadaşlarla maç izlemeye mi gidersin yoksa evdeki bozuk vanayımı tamir edersin, vana der yani, inşallah emeklerinin karşılığını alırsın napıcaksın yontacaksın yola getireceksin sevdin diledin aldın yontmakta sana düşüyo tatlım

dogru sölüyon canım ama korkum emeklerim bosa cıkacak peki böle hep altan mı almak gerekir pohpohlanmayı ilgi görmeyi cok seviyolarda

selam bende 3 aylık evliyim 9 ay içerisinde tanışdık sözlendik nişanlandık ve evlendik 24 ağustosta daha 1 senemizi yeni doldurcaz :) şimdilik herşey çok güzel gidiyor. allahım nazarlardan korusun. ikimizde çalışıyoruz allah razı olsun ev işlerinde yardımcı oluyor. bekarken yan gelip yatıyordum işten gelince oh herşey hazırdı. o yüzden birazcık zorlanıyorum eşim yardım etmese zor olurdu herhalde. inşallah hep böyle gider.

onun için senin kolay geçmiş ilk zamanlar Bizde rahata alışık olduğumuz için hangimiz hangi işi yapar bana niye yardım etmiyor vs.bütün sıkıntılar bundan çıkıyor zaten

O kadar doğru ki...

Anne - baba faktörü evlilik hayatında resmen kilit nokta. O yüzden yeni evleneceklere tek bir tavsiyem oluyor; annesine babasına ve varsa kardeşlerine bakın... Nasıl yetiştirmişler bu adamı onu anlamaya çalışın.

Ekmek elden su gölden anne kuzusu yetiştirilmiş sırf erkek oldugu icin özgürlük tanınmıs biri evlenince çok bocalıyor ve o alısma sürecini kendine de eşine de zindan ediyor. Bu kimi zaman 1 yıl kimi zaman daha da uzun sürebiliyor...

Kayınvalidem ve kayınpederim bu konuda eli öpülecek insanlar gerçekten... Kayınlarımla evlenecek olan kızlar da yaşadı.

Tek mevzu işte değil aslında ama çok önemide var.İnsan eşinin desteğini bekliyor.İnsan psikolojik olarak farklı oluyor.ailenden ayrılmanın vermiş olduğu negatiflikte var işin içinde,bir evde yaşamaya çalışmakta var.Herkes farklı yaşam tarzlarından geliyor sonuçta herkesin aile düzeni farklı birbirine alışma aşaması sorunlu oluyor.

ben en çok işten gelip yemek yapma hafta sonları tek başıma evi temizleme konusunda çok zorlandım hatta ilk 1 hafta sinirimden ağladım hepbiz 3 kız kardeştik ee tek başıma kalınca baya bocalamıştım

eşimin annesi sürekli çalıştığı için eşim çalışan bayanla yaşamayı zorluklarını biliyordu kendi yemeğini yapmasını evi silip süpürmeyi bildiği halde 1-2 hafta hiç bişi yapmadı ama şimdi bütün evi temizleyip süpürüyor sadece mutfağa karışmıyor çok şükür rahatladımmutfağa karışmıyor derken arada çok sıkıştığımda bulaşık makinesini boşalttırıyorum ya da kirlileri makineye yerleştitiriyorumçarşamba günleri pazardan gelince aldıklarımızı dolaba yerleştirmek onun görevi mesela

kızlar tavsiyem eşlerinize sen bilmezsin sen anlamazsın demeyin yapabildiği kadar yapsın hatta eşlerinizi teşvik edin hadi aşkım birlikte yapalım diyemesela birlikte sofrayı hazırlayın nasıl başlarsa öyle gidiyor çünkü hazıra alıştırırsanız öyle gider çocuk falan olunca dahada zorlanırsınız

Yumuşak başlı, iknaya bile gerek olmayan, her ortama uyum sağlayan, laf sokulduğunu bile anlamayan bir insan olmama rağmen zor, çok zor, daha da zor... ciddi şekilde kayınvalideden çekiyorum ben de, ama ne yapmam gerektiğini dahi bilmiyorum. sınır koyayım dedim, samimi olayım dedim, kendimce her yolu denedim ama karşı taraf istemedikten sonra olmuyor. halbuki benimle iyi geçinmek istese ben ona kızı gibi olurum, ama istemiyor... sonunda huysuz, geçinemeyen, kayınvalideyi sevmeyen de ben oluyyorum eşimin gözünde işin kötüsü..bir sözüyle hayatımıza karışıp emir veriyor ve o gerçekleşiyor. 7/24 eşimle olmak istiyor, kendisi hep hasta hep gariban... en sıkıntılı olanı bu ve eşim hiç görmüyor, hiç laf kondurmuyor, o hasta cahil vs. oluyor...

malum dönemdeyim, hassasım:)) ama evliliğin ilk yılı erkek tarafının hakimiyet kurma çalışmaları, hakimiyet kurması ve benim ezilmemle geçti. çok zorlandım çünkü ben evimin, çevremin prensesi iken herkes tarafından sevilirken hiç alışık olmadığım bir durumda yaşıyorum.

ve eşim bunu görmüyor. desteğini hissedemiyorum ( allah yardımcım olsun inş.

Bu arada annesine gittiğimizde dahi orada iş yapan eşim kendi evimizde diş fırçasına macun bile sıkmaz. bebek taklidi yaparak benden ister. çok ağrıma gidiyor ama kıyamadığım için sesimi çıkarmıyorum. sesimi çıkarsam da sen de yapma, yorulma diyor:)) (eve arada temizlikçi geliyor da...)

Bende şuanda düşündüm de, 26 aylık sevgiliyken evlendik. Sevgiliyken kıskançlıktan dolayı çok kavgalarımız olurdu, birde eşim agresif saniyelik çıkışları vardır o yuzden kavga ederdik. 1 2 kere ben ayrılmak istedim ama evlendikten sonra kavga olarak 2 kere kavgamız oldu o da benim kaprisimden dolayı hiç bir sebep yokken büyüdü. elle tutulut bir kavga değildi. Eşimin ailesi uzakta ve düğün aşamasında kyınvalidem hiç bir şeye karışmadı bence bunun etkisi de çok. Kendi annem daha çok müdahele ederi,daha çok karışır bize. Ama evlendiğimden beri , iyiki evlenmişiz.Hatta keşke daha önce evlenseydik dediğim bile oldu. Eşim sağolsun elinden geldiğince yardım eder. ütü, ev süpürme vs. yapmıyo ama çamaşır asar katlar.Çarşafları değiştirir Söylersem eğer şunu yap diye yardım ediyor. Öyle uyum süreci yaşamadık çok şükür.Arada yine saçma sebepten ses tonunu yükselterek söylüyor ama kafama takmıyorum tarzı bu diyorum. Bende onun kadar tatlı dilli değilim mesela ismimle hiç hitap etmez bana evde,kavga bile etmiş olsak Sanki yıllardır evliymişiz gibi şuanda da, Annemlerde oturduğumuz akşamlarda bile evimi özlüyorum Bence en önemli unsur, erkek tarafının ailesi ve de eşin yardımcı olması(bayan çalışıyorsa eğer).Allahım kimseyi pişman etmesin, ailesinin evini aratmasın.

o duyguyu biliyorum,o an insan bişeylerden hıncını çıkarmak istiyor,o an için bizi anlayan bir eş olmadığı içinde bu zarar verme hissi çoğu kez kendimize oluyor.
bizde ailelerimizden çok uzaktayız ve diyebilirim ki burda çok çok rahatız.ne zaman onların olduğu şehre gidelim mutlaka şiddetli bir kavga yaşıyoruz.
alışmışız başına buyruk yaşamaya,oraya gidipte birilerinin baskısı altına girince strese giriyorum,eşimde öyle.
ne zaman dönüyoruz evimize,oh be diyoruz: )
bizimde çok şiddetli olan tek kavgamız anlattığımdı,gene oldu tabi ama beni en çok üzendi anlattığım,eşimin ağladığını görmek yıktı beni...Allah tekrarını ne bana ne sana yaşatmasın.
her çıkışın bir inişi vardır.o kavgaların sonunda bişeylerin düzelmesinden daha güzel şey yok.

offff cok berbatti simdiki halim yine iyi benim ilk yillarim varya ne kadarda salakmisim niye anlayamadim acaba olacaklari ben kv kp ilyil hep beraber yasamistik kocam cünkü anlayamamisti evliligin ne oldugunu cicim ayi falan görmedim ben evlendigimiz ilk gün bile cikti gitti arkadaslarim cagiriyor diye allahimm hatirladikca kan beynime sicriyor halbuki severek evlenmistik adam benimle muhattap bile olmazdi ha birde eltim vardiesimde bir tuafti acikirdi eltime söylerdi birsey hazila diye yada ne bileyim su isterdi bende orda öyle mal gibi otururdum dedigim gibi basta oldu ne olduyasa

kötüydü...ve başkaları karıştığı sürece kötü olmaya devam edecek..hepsini rabbime havale ediyorum..canımı yakanın canı yansın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…