Evliliğin ilk 1 yılı ...

Evlenmeden önce konuşup anlaştığın şeyler evlendikten sonra hiç konuşulmamış gibi oluyor ... Bir faydası yok ...

kesinlikle cicim ayı diye bişey olmadığını bizzat yaşayarak öğrendim.. tabii bizde farklı sorunlar çıktı vesaire ama kesinlikle evliliğin ilk yılları alışma süreci ve bu süreç sancılı geçiyor.. uzmanlar ilk 5 yıldan bahsediyolar... ilk 5 yıl en zor yıldır,o zorluğu anlatan evliliği %50 tamamlamış demektir. kalan %50 ise her 5 yılda bir tamalanır diyor.

Eviliğin ilk 1 yılı...Gerçekten zorlu bi süreç ne kadar .Biz eşimle yaklaşık 10 aylık bi flört döneminden sonraevlendik.Çok şükür ailelerimizle alakalı pek bi sorun olmadı.Ama iki insan aynı evin içine girip anlaşmaya çabalayınca gerçekten bir şeyler zorlaşıyor.Bir bocalama dönemi oluyor.Karakter uyuşmazlıkları yaşanıyor.Daha önce hiç bilmediğin görmediğin tepkiler verebiliyor eşler..Ki biz birbirimizi çok da iyi tanımadan evlenmiştik..O ilk bizim birbirimizi tanımamız için de gerekli bi süreçti sanırım.Tabiki çok şiddetli kavgalar oldu bazen yanaklarını sıktırasım geliyodu bazen onu dövesim geliyodu :) Ama yavaş yavaş azaldığını hissediyorum.Oturuyor sanki bişeyler.Eskisi kadar sık tartışmıyruz.Alıştık galiba biz evliliğe ...Artık herhangi tartışma durumu olduğunda o kadar büyütmüyoruz çünkü huyunu anladım eşimin.En güzeli takmamak rahat olmak belki ama ben onu becerebilenbir kadın değilim :) Artık zaten daha sakiniz ve tüm bu iniş çıkışlara kavgalarımıza rağmen iyi ki onu tanımışım ve onunla evlenmişim diyorum ve onu çok seviyorum...

ekimde dört yıl olacak evliliğimin ilk iki yılını hatırlamak bile istemiyoruz...
yeni evlenip başka şehre gelme ,eynı evde farklı kültürden iki kişi,çevresel faktörler ...
evliliğimiz ve biz birbirimizi sınadık...güçlü bir bağ,sevgi olmasa her şey bitmişti yeniden tutunduk hem kendimize he hayata...
her şeye kulak tıkadık Allaha şükür yaklaşık iki yıldır birbirimizi konuşmadan bile anlıyor,özür dilemeyi biliyor,evliliğin
üstünlük savaşı değil bağlanmak bir olmak olduğunu yaşıyoruz
şimdi gene bir sınav var önümüzde ben başka bir şehre atandım bir müddet ayrı olacağız bakalım bu sınavı da sevgimizle atlatırız ,
Allah başka ayrılıklar vermesin...hiçbirimize...
yeni evleneceklere tavsiyem evlenmeden önce isterseniz 10 yıldır tanıyın aynı evde yaşamaya başlamadan
ben onu çok iyi tanıyorum demeyin,birbirinize üstünlük kurmadan sorunları çözmeye çalışın,üçüncü kişileri müdahale ettirmeyin,
saygınızdan ödün vermeyin.

Kızlar yazdıklarınıza çook şaşırdım benim evliliğim tam tersi gelişiyor...ilk 1 yıl rüya gibiydi nerdeyse hiç kavga etmedik..hatta sürekli birbirimize aşkım senin hiç kötü özelliğin yok mu filan diyorduk..bi de şimdiki halimize bakıyorum da o günlerden eser yok malesef...çoluk çocuk da olunca ....

gerçi ben 1,5 yıllık evliyken eşimle tatsız bi olay yaşadım o günden beri ona tahammülüm ilk evlendiğim günlerdeki kadar değil..bizdeki değişim benden kaynaklı olabilir yani..

offffffffff efkarlandım durup dururken...nerde evliliğimin yıllarııı......

daha 1 yılı doldurmadık 10 aylık evliyiz ama çok şükür herşey çok güzel. bazı sıkıntılarımız var ama oda maddi birbirimize destek olarak geçirmeye çalışıyoruz

8 ayımız bitti sayılır.. ilk bir iki ay inanılmaz kötüydü... Alısamıyorsun. Herseyi yaptırdıgın anneni istiyorsun. Baska bi düzen var bi kere. Yıllarca yalnız yattıgın yatakta değil de baska bi evde baska birisiyle yatıyorsun. E sonra alısma süreci var. Neye sinirlenir neye parlar. Ne hosuna gider falan filan. Bide benim gb hızlı tanısıp evlenince tanımaya da pek fırsat olmuyor. Kacarak evlendiğim için bana her söylediği lafı oraya cekiyordum(Tabi donecegım bi yer yok ya konusup dur) O zmnlar kayınvalidemle kalıyordum. 4 aydır kendi evimizdeyiz Hersey öyle mükkemmel ki suan.. Aslında nasıl bi ese sahipmişimde haberim yokmuşş.. Sinirini saymazsak tabi Bu rüyadan hiç uyanmammm insss.. Allahım herkese bole iyi niyetli anlayıslı bi es nasip ederrrr.

daha 1 yılı doldurmadık 10 aylık evliyiz ama çok şükür herşey çok güzel. bazı sıkıntılarımız var ama oda maddi birbirimize destek olarak geçirmeye çalışıyoruz

Maddi sıkıntıyı atlatırsınız bir oldunuzmu , önemli olan aranızdaki dialog.. O da ins hep simdiki gb devam eder:)

Valla bizim 1 yıl olucak ama cidden zormuş..Yeni ev yeni ortam yeni aile ,hele ki aile düzenleri senin alışık olmadıgın şekildeyse cidden çıldırıyosun bizim en büyük kavgalarımız hep ailevi şeylerden oluyo malesef çok kalabalık aile olunca sorun da çok oluyo ya ben çok huysuz bi insanım diyorum bazen ya da herkes böyle bilemiyorum.Ama inşallah düzelir.

İlk 6 ay berbattı korkunçtu felaketti. Sonraki altı ay güzeldi. Şuan yine berbat. Bir aylık bebeğim var lohusalığımı dibine kadar yaşıyorum eşimde sağolsun bu konuda hiç yardımcı değil... Gelecekte nasıl oluruz bilmiyorum yaşayalım görelim:)

güzel bir konuymuş yeni görebildim
bizim ilk bir yılımız maddi olarak zor geçti ama herşeye rağmen güzeldi
evimizi ailelerden uzakta tuttuk zorlukları olsada cok doğru bir karar vermişiz
çok şükür büyük kavgamız olmadı inşallahta hiç olmaz
Rabbim herkesin yuvasına huzur mutluluk geçim versin.amin.

Ay anaam benimkide cok berbatti.

Sevgilyken cok guzeldi ne kavga ne tartisma. Arkadaslar arasinda bize muhabbet kuslari diyorlardi( halada oyle derler). 6 sene flortten sonra istetme, soz, nisan dugun kaynanamla baya sorun yasadim. Ve evliligim ilk senesi kaynanamin yuzune cok kotu gecti. Onun yuzune birbirimizi cok kirdik. Esim evin tek cocugu ve istiyorlardiki hergun onlarda yiyelim icelim. Evimi kontrol etmeye gelmeler. Babamlari aradi kaynanam kizinizdan sikayetciyim ogluma bakamiyor evi pis yemek yapmiyor vs vs.. Ayrilma derecesine bile geldik biz. Babamlar cok altan aldi habire gelip konustular bizle. Sonunda esimin kafasi dank etti. Ve nezaman beni korumaya basladi annesi babasina karsi. Kavga gurultu kesildi. Elhamdullilah Simdi cok mutluyuz. 3,5 senedir evliyim. Simdi dusunuyorum esimde ozaman 23 yasinda onun icinde kolay degil anne esi idare etmek. Ama ozaman ne agliyodum beeen allahim tovbee Ay gece gece guldum yaa.. Nerdeyse herkesin evliligi ilk sene biraz kavgali geciyor ama ondan sonrasi bal seker. Rabbim herkesi yuvasinda mutlu huzurlu yasamayi nasip etsin ve kotu gozlerden nazarlardan korusun insallah..

Sevgiliyken herşey güzeldi, evlendim adam değişti :) yani evliliğimin 1,5 yılı felan kötüydü, artı kaynana faktörü kabustu ama sonra eşim eski haline döndü. kayınvaildem o aynı tabi :) Bu yüzden son 1 yıldır Bayramdan bayrama görüşürüm, kandilden kandile ararım o kadar. oda eşim üzülmesin diye. Ya oda düzelecek yada böyle kendi bilir artık. yanlız biz evlendiğimizden beri tartışsakta küs kalmadık, aynı gün barıştık, hep gelip gönlümü alır.4,5 yıllık evliyiz ama hala sarılıp film izleriz, güzel sözler söyler vs. vs. yine tartışıyoruz tabi ki ama eskisi gibi değil. hayat çok tuhaf yarının bizlere ne getirecegi bilinmez. hepimizin hakkında hayırlısı olsun, herşey güzel olsun.

amaaaaaaaaaaannnn yaralarım depreşti
ne iğrenç ne kötü günlerdi yaa
hala şaşıyorum nasıl boşanmadık diye
çok asabi bir eşim vardı gerçi eskisi kadar olmasada yine öle
kv desen hep yanında olalım ister evim onlara 2 saat uzaklıkta ama hergün onlardaydık gidiş geliş mahvedrdi hem yorgunluk hem evinin hasreti
kv ye derdimki evimi özlüyorum oğluna gelin deme biz zaten geliyoruz oda benle dalga geçmişti resmen iki günlük evinin nesini özlüyon diye amaaaannnnn şimdide aylarca gitmediğim oluyor ama evim ogünlerdeki gibi gözümde yok!!!
tamam özlersin ama bir yere kadar annemlerde aynı şehirdeler ama ben 2 ay annemi görmediğim olurdu
geldi geçti ama deldi de geçti
bir eş annesiyle karısının arasında mesafe kuramıyorsa p evlilik 2 saat mesafede bile çatırdar aynı şehirde olsak herhalde yapışırdık birbirimize
kızlar yeni evlilere tavsiyem eşinizi ne yapın edin tavlayın akla gelmeyen şeyler yapın sizden başkasını görmesin gözü eve gelmek için sabırsızlansın annene gitmem şurda kalmam demek yerine bende bugün şöyle yapalım veya başbaşa kalalım falan işte dişiliğinizi kullanarak çözün olayı benimki anlasa yapardım ama onun için süslendim yemek yapırdum pilav daha pişmemişti eve geldi sarıldım yemek hazırmı dedi pilav pişmek üzere 10 dk dan otururuz sofraya dedim oda saçıma makyajıma baktı bunun için mi gecikti yemek dedi bağırdı çağırdı
işteeee tatlı ekmek yiyen yok şimdi iki cilve yapsam saçımı başımı yapsam eriyecek ama ben baştan çok kırıldım henüz 1 aylıkken
içimden gelmiyor ama soğukluk olmasın diye nadirde olsa yapıyorum oda ona yeter

yine yazarım.............................

Ben evleneli 2 yıl olacak daha öncesinde 4 yıl flört etmiştik ama insan bir evde yaşamayınca anlamıyormus istediğin kadar tanıyorum de boş.ilk 6 7 ayı bizimde kötü geçmişti ama bence bu iki kişinin birbirne alışmaya çalışması ve aynıı düzene uymaya çalışmasından kaynaklanıyor.İlk 6 ayda ben çok ettim galiba burnundan getirdim eşimin
Eee ailemden ayrılıp çok uzak bir yere gitmem o anki psikolojim oydu işte
Şimdi pişmanım Rabbim herkese bendeki gibi sabırlı bi koca versin

1 yıla yaklaştık kaynanam yüzünden burnumdan geldi evlilik...
1 yıl çıktık da sesini bile yükseltmeyen adam anasının doldurmasıyla gelip bana patlıyodu...
zor onun içinde tabi daha 24 yaşındayız eşimin arkadaşları hala üniversite okuyo...
ama şükür allah yüzüme güldüde kurtuldum cadı kaynanamdan... o olduğu gibi davrandı davrandı ve eşimde sonunda bana ne kadar yüklendiklerini fark etti... şuan görüşmüyoruz eşimin ailesiyle.... bayramda dahi gitmedik... eşim bile yüzlerini görmek istemiyo...
son bir kaç haftadırda nazar değdi sanırımbirbirimizi kıskanıp duruyoruz ama o yaşadıklarımdan sonra bu tartışmalar hiç geliyo bana... ne ağladım geceler boyu evlendim ilk 3 ay gözümün yaşı dinmemişti

Sorun benim ailemdi ilginç ama:) eğer akıllı davranmasam ortada yuvam kalmazdı şimdi içerde mis kokulu oğluşum uyuyor allaha şükürler olsun. Ne diye evlatlarını üzerler bilmemki erkek veya kız ailesi fark etmez yuvaya kim müdahale ediyorsa uzak tutulmalı.

Bir yasimiza gireli henüz bir ay oldu.
Elbette ki kötü günlerimiz de oldu.
Ama Rabbime sükür cok vahim durumlar degildi.
Allah icin esimi cok seviyorum mutluyuz huzurluyuz.
Arada bir fikir anlasmazliklari oluyor.
Ama buda evliligin tadi tuzu bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…