ayy jenny ben de ikizler burcuyum. asla susup kabullenemeyiz haksızlıkları. aman ben susayım da kavga gürültü olmasın diyemyiz. neden sadece benim susmama bağlı o da bişeyler yapsın di mi? eşin ne burcu? benim erkek arkadaşım başak burcu. hiç bilmezdim başakların böyle inatçı, dediğim dedik, kırılgan, hassas insanlar olduklarını. ben de çok rahat bi tipimdir. deli ediyorum onu :)
senin eşinin biraz kendine gelmesi gerekiyor. bence sen işe başlayınca kahvaltı hazırlamaktı yemek yapmaktı bunları yapma. sorarsa da tek başıma olmuyor yardım edersen yaparız dersin. tabi ben şimdi bekar bekar bu öğütleri veriyorum ama evli arkadaşlar içten içe gülüyodur bana :)
5 aylık evliliğinde ihanete uğramışsın bence bu taşınacak yük değil bunun alttan alınacak bir yanı yok.
evliliğin ilk seneleri zor bi kaç yıl sonra eskiyince de zor Allah aşkına bu evliliğin bi iyi tarafı yok mu yaaaaaaaaaaaaakötükedihüso
ıhanet olsa ben inanmıyorum ki bu zamanda katlanılsın..Anneannemizin zamanında değiliz..Ne beni ne de eşimi tanımnıyorsunuz..Bence ihanet konusunda bu kadar kesin konuşmanız mantıksız..Bekarsınız şuan bir çok şey size sadece varsayım olarak var..Evlendiğiniz zaman eminim ne demek istediğimi anlarsınız..Ben eşim beni alDAtıyor demedim güvenimi sarstı dedim..Güven sadece eşinizin size sadakat göstermesi değildir..Bir olay karşılığında verdiği tepki de sizin güveninizi sarsabilir..Güven bence göreceli bir kavram ve siizn için sadece ihanetten ibaret..Bu yüzden fazla yorum yapacak bişey yok)
Güvenin benim için ihanetten ibaret olduğunu bilecek kadar sende beni tanımıyorsun. Güven benim için sadece ihanetten ibaret değildir. Ben aldatma lafını bile kullanmadım. İhanet ve yalan göreceğime ölüm haberini almayı tercih ederdim dedin bende ihanet kelimesini kullanarak yorum yaptım ne aldatma dedim ne güven. Üstelik bana göre ihanetin her türlüsü çirkindir. İnsan yeri gelir öyle bir ihanete uğrar ki keşke aldatılsaymışım bile der. Ama ölüm haberini almayı tercih edeceğim bir adamla yani bana bu kadar büyük ihanet eden bir adamla hala evlilik yürütmek bana mantıksız geldi. Tabi eşini tanımıyorum belki dünya iyisidir bilemiyorum sadece senin o ölüm lafına göre yorum yaptım.
Anladım teşekkür ederim arkadaşım..O gün ciddi anlamda kötüydümm..Ve bazı sözlerinden dolayı, düşüncelerinden dolayı yalan olduğunu düşündüm..Ben evlenmeden önce eşimden 2 şey istedim 1 sadakat 2 yalansız bir hayat..Allah razı olsun eşim bana bu konuda sıkıntı yaşatmadı o gün de tamamen benim kötü olduğum bir gündü..Ve eşiminden bir suçu yalanı yokmuş malesef ki geç öğrendimm..
Benden bekar arkadaşlara tavsiye kulaklarına küpe mi yaparlar boyunlarına zincir mi bilmiyorum ama eşinin ailesi ile aynı binada hatta aynı semtte oturmasınlar..Kıskanç ya da her ne ise kayınvalideniz yüzünden her türlü sıkıntıyı yaşarsınız yetmez boşanırsınız..
Evet aynı ortamd,a aynı evde, aynı mahallede oturulmaması bencede cok iyi olur.Bastan kabul etmek kolay ama sonradan cok problem...
Benim esim hep ailesinin yanında erkekliğini gösterme meraklısıdır.Bugün mesala pikniğe gittik abisine sen laytsın, ben layt değilim onların yanında bana bi çalım atıyor ki..O kadar zor geliyor ki katlanmak bazen basımı alıp gidesim geliyor.Ama nereye? kime? Biz doğuluyuz bizde hicbirsey kolay değil...Hem evliliğim bitsin istemem ama bu sekilde yürütmek cok amA cok yıpratıcımafoldumben Gün demişsin ya ben kayınvalidemle altın gününe yada onun istedikleri yere gitmiyorum diye( ki gittiğim cok olmuştur ama sıkıntıdan patlamışımdır) görümcem taa oturduğu sehirden bana telefon acıp tabiri caizse agzına geleni saydı..Ne yapacan hic birsey...
aynenn öyle canım ya biz aynı binada oturuyoruz.. akrabalar arasında gün yapıyorlardı beni de kattılar zorla..Neyse dedim şimdi de geldi "yine göğsün açık yeni aldığımız elbiseyi giyersin diye düşünmüştüm hep aklım da o var ben o bu kıyafeni hiç görmemiştim bu da güzel olmuş " dedi gel de çıldırma ya sanane demi bir kere de karışma ne giydiğime ne taktığıma daral geldi valla ve üstelik ben normalde tesettürlüyüm sadece bayanlar arasında açık giyiniyorum..Anlamıyorum Rabbimin helal kıldığını o kim oluyor da sorguluyor yok öyle yapma etme ayyyy çenem düştü ama daraldım ya deli oluyorum inanın..:mymeka::mymeka::mymeka::mymeka:
Ben de 2 yıllık evliyim arkadaşım. İlk yıl benim de seninkine benzer hayal kırıklıklarım olmuştu. Ama keşke tek sorun öyle şeyler olsaydı. ileri gittikçe işin boyutu değişiyor, farklı şeyler bekliyorsun. inşallah seninki öyle olmaz. ben şunu öğrendim: bazen herşeyi açık açık söylemek kırıcı olabiliyor. çok söylemek de karşı tarafta vurdumduymazlık yaratabiliyor. en iyisi kendini doğru şekilde ifade etmek ve sınırlarını çizmek. bir de eşinin olumlu hareketlerini vurgularsan pekiştirmiş olursun, devamının gelme olasılığı artar. olumsuz şeylere odaklanırsan bir süre sonra sadece olumsuz düşünürsün. herkesin arada bir gelgitleri olur. bence önemli olan seni sevip sevmediğidir. erkekler duygularını pek dışa vurmazlar. ama sen arada birhissedersin. onun seni sevdiğini biliyorsan herşey hallolur. her evlilikte sorunlar vardır. ama onları yönetmek senin elinde...
Benim esim hep ailesinin yanında erkekliğini gösterme meraklısıdır.Bugün mesala pikniğe gittik abisine sen laytsın, ben layt değilim onların yanında bana bi çalım atıyor ki..O kadar zor geliyor ki katlanmak bazen basımı alıp gidesim geliyor.Ama nereye? kime? Biz doğuluyuz bizde hicbirsey kolay değil...Hem evliliğim bitsin istemem ama bu sekilde yürütmek cok amA cok yıpratıcımafoldumben Gün demişsin ya ben kayınvalidemle altın gününe yada onun istedikleri yere gitmiyorum diye( ki gittiğim cok olmuştur ama sıkıntıdan patlamışımdır) görümcem taa oturduğu sehirden bana telefon acıp tabiri caizse agzına geleni saydı..Ne yapacan hic birsey...
Ben de 2 yıllık evliyim arkadaşım. İlk yıl benim de seninkine benzer hayal kırıklıklarım olmuştu. Ama keşke tek sorun öyle şeyler olsaydı. ileri gittikçe işin boyutu değişiyor, farklı şeyler bekliyorsun. inşallah seninki öyle olmaz. ben şunu öğrendim: bazen herşeyi açık açık söylemek kırıcı olabiliyor. çok söylemek de karşı tarafta vurdumduymazlık yaratabiliyor. en iyisi kendini doğru şekilde ifade etmek ve sınırlarını çizmek. bir de eşinin olumlu hareketlerini vurgularsan pekiştirmiş olursun, devamının gelme olasılığı artar. olumsuz şeylere odaklanırsan bir süre sonra sadece olumsuz düşünürsün. herkesin arada bir gelgitleri olur. bence önemli olan seni sevip sevmediğidir. erkekler duygularını pek dışa vurmazlar. ama sen arada birhissedersin. onun seni sevdiğini biliyorsan herşey hallolur. her evlilikte sorunlar vardır. ama onları yönetmek senin elinde...
Arkadaslar ben mi acaba herseye aliniyorum yoksa gercekten esim mi anormal? Dun gece bi vampir filmi izledik. Sonra esim beni vampirlerin nasil oldugunu bilmedigim icin kucumsemeye basladi. Herkesin bildigi seyi senin bilmemene sasiriyorum dedi ve basladi sen simdi bunu da bilmezsin sunu da bilmezsin diye alayci bi ifadeyle konusmaya. Ben zannediyordum ki gun isigina cikamiyorlar, oysaki sadece o degilmis vs vs. Yani gercekten guluyorum neleri tartisiyoruz diye ama esimin beni her firsatta kucumsemesi cok gucume gidiyor. Sen zevk aliyorsun insanlari asagilamaktan, boyle yaparsan cevrende kimse seni sevmez diyorum. Ne diyeyim ki? Hic konusmadan yattim uyudum artik. Sabah da hicbirsey olmamis gibi sempatiklikler yapiyor. Tavir alirsam sorun cikaran ben oluyorum. Mutlulugumuzu bozan da.Her davranisina gulup geceyim mi yani? Insan da gurur birakmiyor. Bugun de bi arkadasi is yerine tatli getirmis. Esime getirdi sandim, evde tadariz dedim. Sana degil isyerine getirmis diyip guldu. neden boyle antipatik davrandigini anlayamiyorum. Ben de tatmadim. Tavir aldigimi bile anlamiyor.
Bence sen onun yaptıklarını yapma. inan iş daha da kötüleşir eşin senden soğur. ben bir zamanlar onun gibi yaptım ama hiç işe yaramadı, dediğim gibi oldu gittikçe soğuklaştı. ne zaman ki masum tavır takındım, o zaman normale döndü, beni üzdüğünü anladı. sen bunları haketmiyordun dedi. siz asabi oldukça o davranışları hakediyormuşsunuz gibi oluyo erkeklerin gözünde. yani dırdırcı, laf sokan ve hatta sürekli ağlayan kadınları sevmiyor erkekler...
Bence sen onun yaptıklarını yapma. inan iş daha da kötüleşir eşin senden soğur. ben bir zamanlar onun gibi yaptım ama hiç işe yaramadı, dediğim gibi oldu gittikçe soğuklaştı. ne zaman ki masum tavır takındım, o zaman normale döndü, beni üzdüğünü anladı. sen bunları haketmiyordun dedi. siz asabi oldukça o davranışları hakediyormuşsunuz gibi oluyo erkeklerin gözünde. yani dırdırcı, laf sokan ve hatta sürekli ağlayan kadınları sevmiyor erkekler...
Benim eşimde böyle söylüyor.Ama lafı nasıl söyliyeceğini bilmek bence bi sanattır. Ama o sanatı öğrenmek hemen olmuyor galiba .Ben eşimi ve kendimi iyi tanımlıyabiliyorum tabiri caizse hatalarımın farkındayım sadece sinirime hakim olamıyorum fevri hareket ediyorum.Ama bence insanı bişey adam edecekse oda evlilik ediyor galiba..Zamanla kişiliğiniz oturuyor,olgunlaşıyorsunuz tabi bu evliliği yürütebilenler icin...bu arada sizin lafınız bana bi hikayeye anımsattı paylaşmak istiyporum;yok terapist falan değilim :))) bunları uygulamak 2 senemi aldı. ama sonuçta insanız her zaman uygulamak zor tabiki. bende her zaman uygulayamıyorum. eşimin bana dün söylediği şeyleri paylaşayım: benim en çok neyimi seviyorsun diye sorduğumda bana masum olmanı seviyorum dedi. istediğiniz şeyi güzel bir dille söyleyebildiğiniz zaman çok etkili oluyor. yine eşimin bana dün söylediği bir şeyi aynen yazıyorum: "Benden istediklerini ya da hoşuna gitmeyen şeyleri küserek ya da sinirlenerek söyleme, tatlı tatlı söyle..."
sanırım bu sözler her şeyi anlatıyor arkadaşlar. Ne demişler "tatlı dil erkeği dize getirir." :1hug:
yok terapist falan değilim :))) bunları uygulamak 2 senemi aldı. ama sonuçta insanız her zaman uygulamak zor tabiki. bende her zaman uygulayamıyorum. eşimin bana dün söylediği şeyleri paylaşayım: benim en çok neyimi seviyorsun diye sorduğumda bana masum olmanı seviyorum dedi. istediğiniz şeyi güzel bir dille söyleyebildiğiniz zaman çok etkili oluyor. yine eşimin bana dün söylediği bir şeyi aynen yazıyorum: "Benden istediklerini ya da hoşuna gitmeyen şeyleri küserek ya da sinirlenerek söyleme, tatlı tatlı söyle..."
sanırım bu sözler her şeyi anlatıyor arkadaşlar. Ne demişler "tatlı dil erkeği dize getirir." :1hug:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?