Evliligin ilk senesi neden bu kadar zor?

Aynen:)) Ben esime sinirlenince bazen yemek yapmam bi öğün mesela oda icimden gelmez hicbirşey yapmak ondan...Esim o esnada dolapta yoğurt,kahvaltı gibi seyleri yediğini görünce icim acır.Sonrasında diğer öğünde yaparım yemek..Bu herzaman olmuyor tabi..Ama inanın erkeklerin eline yakışmıyor bence yemek yapmak,iş yapmak...yazık sanki..Kadının fıtratında var bence eline yakısıyor her iş:))

evliliğin ilk seneleri zor bi kaç yıl sonra eskiyince de zor Allah aşkına bu evliliğin bi iyi tarafı yok mu yaaaaaaaaaaaaakötükedihüso

5 aylık evliliğinde ihanete uğramışsın bence bu taşınacak yük değil bunun alttan alınacak bir yanı yok.

İhanet olsa ben inanmıyorum ki bu zamanda katlanılsın..Anneannemizin zamanında değiliz..Ne beni ne de eşimi tanımnıyorsunuz..Bence ihanet konusunda bu kadar kesin konuşmanız mantıksız..Bekarsınız şuan bir çok şey size sadece varsayım olarak var..Evlendiğiniz zaman eminim ne demek istediğimi anlarsınız..Ben eşim beni alDAtıyor demedim güvenimi sarstı dedim..Güven sadece eşinizin size sadakat göstermesi değildir..Bir olay karşılığında verdiği tepki de sizin güveninizi sarsabilir..Güven bence göreceli bir kavram ve siizn için sadece ihanetten ibaret..Bu yüzden fazla yorum yapacak bişey yok )

evliliğin ilk seneleri zor bi kaç yıl sonra eskiyince de zor Allah aşkına bu evliliğin bi iyi tarafı yok mu yaaaaaaaaaaaaakötükedihüso

Merak etmeyin mükemmel yanları da var =)) Sadece ailesinden biraz oturmak gerek he he :dance::dance::dance::dance::dance::dance:

Bir hafta sonu adalara gidip bisiklet sürmEk..kayık ile açılıp balık tutmak..Akşam koşuya çıkmak..Birlikte uzanıp film izlemek vs. vs...
Birlikte her ne yaparsanız yapın küçücük bişey bile olsa sizi mutlu edebiliyor..Siizn ona yaptığınız süprizler onun size yaptığı süprizler..Mükemmel bişey evlilik bazen kızıyorum erken evlendiğim için pişman da oluyorum..AMA yine herşeye rağmen evlilik çok çok güzel bişey..Rabbim kimselere huzursuzluk vermesin..

Güvenin benim için ihanetten ibaret olduğunu bilecek kadar sende beni tanımıyorsun. Güven benim için sadece ihanetten ibaret değildir. Ben aldatma lafını bile kullanmadım. ıhanet ve yalan göreceğime ölüm haberini almayı tercih ederdim dedin bende ihanet kelimesini kullanarak yorum yaptım ne aldatma dedim ne güven. Üstelik bana göre ihanetin her türlüsü çirkindir. ınsan yeri gelir öyle bir ihanete uğrar ki keşke aldatılsaymışım bile der. Ama ölüm haberini almayı tercih edeceğim bir adamla yani bana bu kadar büyük ihanet eden bir adamla hala evlilik yürütmek bana mantıksız geldi. Tabi eşini tanımıyorum belki dünya iyisidir bilemiyorum sadece senin o ölüm lafına göre yorum yaptım.

Son düzenleme:

Anladım teşekkür ederim arkadaşım..O gün ciddi anlamda kötüydümm..Ve bazı sözlerinden dolayı, düşüncelerinden dolayı yalan olduğunu düşündüm..Ben evlenmeden önce eşimden 2 şey istedim 1 sadakat 2 yalansız bir hayat..Allah razı olsun eşim bana bu konuda sıkıntı yaşatmadı o gün de tamamen benim kötü olduğum bir gündü..Ve eşiminden bir suçu yalanı yokmuş malesef ki geç öğrendimm..
Benden bekar arkadaşlara tavsiye kulaklarına küpe mi yaparlar boyunlarına zincir mi bilmiyorum ama eşinin ailesi ile aynı binada hatta aynı semtte oturmasınlar..Kıskanç ya da her ne ise kayınvalideniz yüzünden her türlü sıkıntıyı yaşarsınız yetmez boşanırsınız..

Evet aynı ortamd,a aynı evde, aynı mahallede oturulmaması bencede cok iyi olur.Bastan kabul etmek kolay ama sonradan cok problem...

Evet aynı ortamd,a aynı evde, aynı mahallede oturulmaması bencede cok iyi olur.Bastan kabul etmek kolay ama sonradan cok problem...

aynenn öyle canım ya biz aynı binada oturuyoruz.. akrabalar arasında gün yapıyorlardı beni de kattılar zorla..Neyse dedim şimdi de geldi "yine göğsün açık yeni aldığımız elbiseyi giyersin diye düşünmüştüm hep aklım da o var ben o bu kıyafeni hiç görmemiştim bu da güzel olmuş " dedi gel de çıldırma ya sanane demi bir kere de karışma ne giydiğime ne taktığıma daral geldi valla ve üstelik ben normalde tesettürlüyüm sadece bayanlar arasında açık giyiniyorum..Anlamıyorum Rabbimin helal kıldığını o kim oluyor da sorguluyor yok öyle yapma etme ayyyy çenem düştü ama daraldım ya deli oluyorum inanın..:mymeka::mymeka::mymeka::mymeka:

Benim esim hep ailesinin yanında erkekliğini gösterme meraklısıdır.Bugün mesala pikniğe gittik abisine sen laytsın, ben layt değilim onların yanında bana bi çalım atıyor ki..O kadar zor geliyor ki katlanmak bazen basımı alıp gidesim geliyor.Ama nereye? kime? Biz doğuluyuz bizde hicbirsey kolay değil...Hem evliliğim bitsin istemem ama bu sekilde yürütmek cok amA cok yıpratıcımafoldumben Gün demişsin ya ben kayınvalidemle altın gününe yada onun istedikleri yere gitmiyorum diye( ki gittiğim cok olmuştur ama sıkıntıdan patlamışımdır) görümcem taa oturduğu sehirden bana telefon acıp tabiri caizse agzına geleni saydı..Ne yapacan hic birsey...

Son düzenleme:
Ben de 2 yıllık evliyim arkadaşım. ılk yıl benim de seninkine benzer hayal kırıklıklarım olmuştu. Ama keşke tek sorun öyle şeyler olsaydı. ileri gittikçe işin boyutu değişiyor, farklı şeyler bekliyorsun. inşallah seninki öyle olmaz. ben şunu öğrendim: bazen herşeyi açık açık söylemek kırıcı olabiliyor. çok söylemek de karşı tarafta vurdumduymazlık yaratabiliyor. en iyisi kendini doğru şekilde ifade etmek ve sınırlarını çizmek. bir de eşinin olumlu hareketlerini vurgularsan pekiştirmiş olursun, devamının gelme olasılığı artar. olumsuz şeylere odaklanırsan bir süre sonra sadece olumsuz düşünürsün. herkesin arada bir gelgitleri olur. bence önemli olan seni sevip sevmediğidir. erkekler duygularını pek dışa vurmazlar. ama sen arada birhissedersin. onun seni sevdiğini biliyorsan herşey hallolur. her evlilikte sorunlar vardır. ama onları yönetmek senin elinde...

ne güzel yazmıssınız.İnş uygulamak nasip olur

Aşağı yukarı anlıyorum seni bende Malatyalıyım..Eşin sadece gövde gösterisi yapıyor..Ama bilmiyor ki seni çok üzüyor..Evliliğini yıpratıyor..Allah'ım hepimize kolaylık versin sabır versin..Ben artık zorlanıyorum anlamakda sabır etmekte..Ciddi anlamda zor..Eşimi çooook sevmeme rağmen çokğu kez ailesi yüzünden pişmanlık yaşadım erken evlendiğimiz için.. :sinifsinif:

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

eğer konuşmak derdini anlatmak işe yaramıyorsa sen de onun yaptıklarını yap sen de aşagıla onun bu şekilde senin yasadığını anlamasını sağla.Yaptığının ne kadar acı verici olduğunu görünce vaz gecer belki.

Bence sen onun yaptıklarını yapma. inan iş daha da kötüleşir eşin senden soğur. ben bir zamanlar onun gibi yaptım ama hiç işe yaramadı, dediğim gibi oldu gittikçe soğuklaştı. ne zaman ki masum tavır takındım, o zaman normale döndü, beni üzdüğünü anladı. sen bunları haketmiyordun dedi. siz asabi oldukça o davranışları hakediyormuşsunuz gibi oluyo erkeklerin gözünde. yani dırdırcı, laf sokan ve hatta sürekli ağlayan kadınları sevmiyor erkekler...

son cümlelerin çok doğru asabi oldukça erkekler hakediyosun tavrı takınıyor birde evet sürekli ağlayan kadınlar bana bile itici geliyor ki erkeklere nasıl gelmesin...

Evlilikterapisti falanmısınız:) Tesbitleriniz cok doğru..Ama bunları uygulamak cok zor gercekten..Bunları uygulamak ne kadar sürenizi aldı sorabilir miyim?

yok terapist falan değilim :))) bunları uygulamak 2 senemi aldı. ama sonuçta insanız her zaman uygulamak zor tabiki. bende her zaman uygulayamıyorum. eşimin bana dün söylediği şeyleri paylaşayım: benim en çok neyimi seviyorsun diye sorduğumda bana masum olmanı seviyorum dedi. istediğiniz şeyi güzel bir dille söyleyebildiğiniz zaman çok etkili oluyor. yine eşimin bana dün söylediği bir şeyi aynen yazıyorum: "Benden istediklerini ya da hoşuna gitmeyen şeyleri küserek ya da sinirlenerek söyleme, tatlı tatlı söyle..."
sanırım bu sözler her şeyi anlatıyor arkadaşlar. Ne demişler "tatlı dil erkeği dize getirir." :1hug:

Benim eşimde böyle söylüyor.Ama lafı nasıl söyliyeceğini bilmek bence bi sanattır. Ama o sanatı öğrenmek hemen olmuyor galiba .Ben eşimi ve kendimi iyi tanımlıyabiliyorum tabiri caizse hatalarımın farkındayım sadece sinirime hakim olamıyorum fevri hareket ediyorum.Ama bence insanı bişey adam edecekse oda evlilik ediyor galiba..Zamanla kişiliğiniz oturuyor,olgunlaşıyorsunuz tabi bu evliliği yürütebilenler icin...bu arada sizin lafınız bana bi hikayeye anımsattı paylaşmak istiyporum;

Padişah, bir gece rüyasında tüm dişlerinin döküldüğünü, yemek bile yiyemez hale geldiğini görür. Sıkıntı içinde uyanır. Vezirini çağırıp sarayın rüya tabircisinin hemen huzuruna getirilmesini buyurur.

Uyku sersemi tabircibaşı yanına gelince, padişah düşünü anlatıp sorar:
"Tabircibaşı, bu rüya hayır mıdır, şer midir? Neye işarettir, hele bir söyle."

Tabircibaşı biraz düşünür; sonra utana sıkıla:
"Şerdir, Padişahım" der.
"Uzun yaşayacaksınız; ama ne yazık ki, tüm yakınlarınızın gözlerinizin önünde birer birer ölüp sizi yapayalnız bıraktıklarını göreceksiniz."

Bir an sessizlik olur; ardından padişah kükrer:
"Tez atın şunu zindana, felaket habercisi olmak neymiş öğrensin!"

Tabircibaşı, yaka paça götürülüp zindana atılır. Padişah bir başka tabircinin bulunmasını emreder. Huzura getirilen ikinci tabirciye de rüyasını anlatıp sorar:
"Hayır mıdır, şer midir?" der.

İkinci tabirci de önce biraz düşünür; ama sonra yüzü aydınlanır:
"Hayırdır, Padişahım!" der. "Bu rüya, tüm yakınlarınızdan daha uzun yaşayacağınızı gösterir. Daha nice seneler boyu ülkenizi yönetebileceksiniz."
Padişah, ağzı kulaklarında buyurur: "Bu tabirciye iki kese altın verin!"

Başından sonuna durumu izleyenler, tabirciye sorar:
"Aslında sen de tabircibaşı da aynı şeyi söylediniz. Neden onu cezalandırdı da seni ödüllendirdi?"

Tabirci güler:
Elbette aynı şeyi söyledik; ama önemli olan ;
kimilerine NE söylediğin değil, NASIL söylediğindir...

Son düzenleme:

alkisalkisalkis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…