- 10 Kasım 2006
- 6.246
- 1.616
- 373
kızlar yazdıklarınızı okurken resmen yüreğim sıkıştı.
evlilik bu kadar da mecburi hizmet bişey mi ya? erkekler neden kadınlara böyle davranıyor? Biz mecbur muyuz peki evlendik diye her şeyi alttan almaya?
Benim biraz hırçın bir yapım vardır. Gözüm karadır. Şimdiye kadar ciddi ilişkilerim oldu bir kaç kere ve bir kere soğuyunca hiç arkama bakmadan bitirdim. Üstelik 2 sefer de evlilik teklifi almışken ve işler bu derece ciddiyken.
Evlenmekten korkuyorum zaten, bir de bu anlattıklarınızla karşılaşırsam herhalde dah 2.gün babamın evine dönerim. Hiç çekemem bir erkeğin üzerimde baskı kurmasını. Kendi kişiliğimden ödün veremem. Karşılıklı fedakarlık, özveri, alttan almaktan bahsetmiyorum bunlar elbette olmalı. Yoksa değil evlilik hiçbir ilişki yürümez. Ama bir erkek beni asla küçümseyemez, ezemez, evlendik diye kölesi olmamı bekleyemez. İnşallah büyük konuşmuyorumdur ama kendimi biliyorum çok inatçıyımdır gözü karayımdır. Gemileri yakmakta hiç tereddüt etmem.
O yüzden lütfen biraz da evliliğin güzel taraflarından bahsedin kızlar. Çünkü ciddi bir ilişkm var ve sevgilim y.dışında yaşıyor. Evlenince ben de jenny gibi sırf onu sevdiğim için her şeyi bırakıp peşinden gidicem. Bu yüzden çok korkuyorum. Burda yazılanları okuyunca evlilik sanki askerlik gibi algıladım ve çok içim daraldı.
Ben tam 6 gün sonra 5 aylık evli olacağım..Hiç olmadığım kadar pişmanım erken evlendiğim için..Eşimle severek evlendik..Onu hala seviyorum..Ama bazı olaylardan dolayı güvenim sarsıldı..Onun öncesinde ailesi ile ilgili çok ciddi sıkıntılar yaşadım..Sanırım tahammül çok erken zamanda bitti..Öyle çok keşkelerim var ki öyle çok pişmanlıklarım 23 yıldır yaşamadığım kadar çok fazla..Onsuz olduğumda mutsuz olacağımı biliyorum ama evli iken de sevginin bitmesini izlemek ağır bir yük..Bitmesini istiyorum bazen..Ama gidemiyorum..Çok ağır bişey bu güven sarsıldı mı öyle ya da böyle taşlar yerine konmuyor ise konamıyor ise herşey zaten bitecektir..Zamana bırakıyorum..Bitecekse de şimdi çocuk yok iken bitmeli ki arada çocuk var die birbirimize zorunlu tahammül etmek zorunda kalmayalım..Bir gün böyle düşüneceğim asla ama asla aklıma bile gelmezdi..İhanet ve yalan göreceğime Ölüm haberini almayı tercih ederim..Ölesiye Sevmeme Rağmen..
Benden evlenecek arkadaşlara tavsiye..Hiç birşey düşündüğünüz gibi olmuyor..Çok iyi düşünmek gerek..Aynı evde kalmadan bir hayatı paylaşmadan asla ne o sizi tanıyabilir ne de siz onu..Bazen çok sevmek de bişey ifade etmiyor..!!!
Tamam o zaman cok guzel. Sirada iyisiyle kotusuyle sevdigin kisinin yaninda olmak var. Ben sadece ev kadinligina alisamadim. Cunku burda cogu kisinin dedigi gibi esler hanimlarina kendiliginden yardim etmiyor. Hatta cogu zaman kendimi anne gibi hissediyorum. Esim de cocugum. Yuzde 99.99 sabahlari o internette gazete keyfi yaparken ben kahvaltiyi hazirlayip, yatagi topluyorum. Ev temizligi de bana ait, yemek de. Yuzde 0.001 lik kisimda da esim cayin suyunu koyuyor:)) Yardim eder misin dedigimde evet ediyor. Ben neden bunu demek zorunda oldugumu cozemedim. Hayati paylasmayi daha farkli bilirdim. Yani kisacasi boyle hayal etmemistim. Ama boyleymis demek ki diyorum simdi. Sanirim hayat bizi bu sekilde anne olmaya hazirliyor. Ben de senin gibi haksizliga karsi susamam, cok rahatsiz olurum. Bu gunluk problemlerden de cinsel hayatimiz bile etkilendi. Suanda cinsel hayatimiz yoluna girmeye basladi neden biliyor musun? Cunku ben artik susuyorum. Yardim istemiyorum. O yardim etmeyince ben yorgunluktan olmuyorum elbette ama dedigim gibi hayati herseyiyle paylassaydik gazeteyi beraber okuyabilirdik. Susup islerimi bitiriyorum. Anladim ki sustugum zamanlar gul gibi gecinip gidiyoruz.
Arkadaslar ben mi acaba herseye aliniyorum yoksa gercekten esim mi anormal? Dun gece bi vampir filmi izledik. Sonra esim beni vampirlerin nasil oldugunu bilmedigim icin kucumsemeye basladi. Herkesin bildigi seyi senin bilmemene sasiriyorum dedi ve basladi sen simdi bunu da bilmezsin sunu da bilmezsin diye alayci bi ifadeyle konusmaya. Ben zannediyordum ki gun isigina cikamiyorlar, oysaki sadece o degilmis vs vs. Yani gercekten guluyorum neleri tartisiyoruz diye ama esimin beni her firsatta kucumsemesi cok gucume gidiyor. Sen zevk aliyorsun insanlari asagilamaktan, boyle yaparsan cevrende kimse seni sevmez diyorum. Ne diyeyim ki? Hic konusmadan yattim uyudum artik. Sabah da hicbirsey olmamis gibi sempatiklikler yapiyor. Tavir alirsam sorun cikaran ben oluyorum. Mutlulugumuzu bozan da.Her davranisina gulup geceyim mi yani? Insan da gurur birakmiyor. Bugun de bi arkadasi is yerine tatli getirmis. Esime getirdi sandim, evde tadariz dedim. Sana degil isyerine getirmis diyip guldu. neden boyle antipatik davrandigini anlayamiyorum. Ben de tatmadim. Tavir aldigimi bile anlamiyor.
Esim degil ama ben ikizler burcuyum
Hımm benim nişanlım da ikizler burcu bilirsin ikizler burcunun bir özelliği de herşeyi en çok kendilerinin bildiğini sanmalarıdır sanki karşısındaki hiçbirşey bilmiyormuş gibi anlatırlar sen ne kadar bilirsen bil ondan daha az biliyosundur ikizler burcuna göre ondan söyledim, benim nişanlım da iyidir hoştur ama işte bazen keninden fazla emin davranışları olmuyo mu sinirleniyorum neyse yanlış tahminmiş bu arada kendini de hafife alma canım ya ikizler burcu hakketen zor bir burç yani var mıdır senin de öyle ani çıkışlar sinirlenmeler, değişen ruh halleri falan benim nişanlım ikizlerin tüm özelliklerini taşıyor da ondan zor dedim yanlış anlamakaydirigubbakcemile5
Eskiden anneme babama yapardim. Yani aniden sinirlenmeler sonra sakinlesmeler. Simdi inan birak ikizleri hergun baska bi tip oluyorum. Esim beni ani cikis konusunda gecti masallah. Ama dikkatimi birsey cekti. Ben ondan daha cok sesimi yukseltince susuyor. Guc kavgasi mi nedir anlamadim ki. Bu sabah caydanligi yika dedim diye olay cikti. Kahvaltiyi hazirlar misin dedim. Acaip sasirdi. Ben mi dedi. Boyle biri iste. Basimi egsem sorun yok ama tukeniyorum iste.
kızlar yazdıklarınızı okurken resmen yüreğim sıkıştı.
evlilik bu kadar da mecburi hizmet bişey mi ya? erkekler neden kadınlara böyle davranıyor? Biz mecbur muyuz peki evlendik diye her şeyi alttan almaya?
Benim biraz hırçın bir yapım vardır. Gözüm karadır. Şimdiye kadar ciddi ilişkilerim oldu bir kaç kere ve bir kere soğuyunca hiç arkama bakmadan bitirdim. Üstelik 2 sefer de evlilik teklifi almışken ve işler bu derece ciddiyken.
Evlenmekten korkuyorum zaten, bir de bu anlattıklarınızla karşılaşırsam herhalde dah 2.gün babamın evine dönerim. Hiç çekemem bir erkeğin üzerimde baskı kurmasını. Kendi kişiliğimden ödün veremem. Karşılıklı fedakarlık, özveri, alttan almaktan bahsetmiyorum bunlar elbette olmalı. Yoksa değil evlilik hiçbir ilişki yürümez. Ama bir erkek beni asla küçümseyemez, ezemez, evlendik diye kölesi olmamı bekleyemez. İnşallah büyük konuşmuyorumdur ama kendimi biliyorum çok inatçıyımdır gözü karayımdır. Gemileri yakmakta hiç tereddüt etmem.
O yüzden lütfen biraz da evliliğin güzel taraflarından bahsedin kızlar. Çünkü ciddi bir ilişkm var ve sevgilim y.dışında yaşıyor. Evlenince ben de jenny gibi sırf onu sevdiğim için her şeyi bırakıp peşinden gidicem. Bu yüzden çok korkuyorum. Burda yazılanları okuyunca evlilik sanki askerlik gibi algıladım ve çok içim daraldı.
Elbetteki kizmiyorum hicbirinize. Farkli fikileri almak bilhassa hosuma gidiyor.Benim anlayamadigim sey su: Cok yakinda ben de calisan biri olacagim. Hem de esimden cok daha yogun bi tempo ile. Esim isyerine araba ile 5 dk'da varirken ben 1 saat yol gidecegim. Kisacasi hayat zaten beni yeteri kadar yoracak. Esim normalda cok becerikli, titiz,cogu seye eli yatkin biridir. Oyle olduguna cok fazla eminim. Caydanlik sadece bir ornekti. Basit, zaman almayan kisa bir is..Ben zaten butun islerimi kendim yapiyorum hem de fazlasiyla. Hatta vaktim cok oldugu icin degisik yemekler deniyorum surekli. Esim de cok mutlu oluyor. Neden olmasin ki! Ben is yapmaktan olmem ama beni rahatsiz eden ne biliyor musunuz? Esimin egoistce davranmasi. Buna tahammul edemiyorum. Benim tuvalet ovdugumu/mesgul oldugumu goruyor. Kahvalti yapmicak miyiz diyor? Ben de rica ettim, kahvaltiyi sen hazirlayabilir misin diye. O kadar sasirdi ki. Bazilariniz diyor ya onu da o yapacaksa sen ne yapacaksin diye. Bir erkek yeri geldiginde kahvalti da hazirlar, evi de supurur. Bu her zaman boyle olacagi anlamina gelmez. Ama insan bazen icinden gelmeyen seyleri de yapmak zorundadir. Evlilik iki tarafin da cabasiyla yurur. Sorumluluklar surekli tek kiside oldugu zaman cok buyuk problemler cikar. Ben vijdanli bir insanim. Onun calisma saatlerinde zaten yemegimizi yapar, kahvemizi yaparim. Meyve dograr herseyi yaparim. Yeterki konsantrasyonu bozulmasin . Seve seve. Ama bencillik varsa bi yerde, o zaman sorgularim.
Kiz cocuklari hep babalariyla karsilastirirmis ya eslerini. Dusunuyorum da benim babam da kendiliginden bisey yapmaz zaten anlamaz da ama bisey rica edilirse de yapmaya calisir. Illaki zevk almasi gerekmiyor. 1 senedir evle ilgili herseyi ben yaptigim icin esim iyice kaybetti becerilerini. Ben yapamam ki demeye basladi. Halbuki oyle yeteneklidir ki. Istedigi zaman neler yapabildigini ben bilirim.
Neyse zaten biliyorum benimkisi bosa isyan. 2 ay sonra ben de hem ise gitmeye hem de evimin kadini olmaya alismis olacagim.
Bu arada bir arkadas bana calismadigim icin bos bos oturdugumu soylemis. Ya da oyle oldugunu zannetmis. Suanda bikac hafta sonra girecegim bir sinava hazirlaniyorum. Onun haricinde yabanci yayinlari okuyorum. Ingilizceyi unutmamak icin Spora gidiyorum vs vs. Yani aslinda hayatim ev islerinden ibaret degil. 2 ay sonra da hem master'a hem de ise basliyorum. Istedigim tek sey esimle bu gunluk sorumluluklari paylasarak biraz daha basit yasamak ve kendi islerime konsantre olmak. Bu sekilde hayatin daha kolay gececegine inaniyorum. Yanimda ailem de olmadigi icin esimden baska kimse bana yardimci olamaz.
Neyse, bu forumu acarken benim gibi sorunlari olanlarin nasil cozumler buldugunu merak etmistim. Fikirleriniz icin cok tesekkur ederim. Hepiniz sevgiyle kalin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?