Evet zaten butun sorunlar ilgisizlikle basliyor. Hep derim kadinlarin kalbini calmak aslinda cok kolay diye. Ben erkek olsaydim neler yapmazdim diye dusunurum hep. Ama evet ben de senin gibi dusunuyorum artik. Hatta sonuc da aliyorum sanirim. Hic ilgilenmiyorum. Bakiyorum ilgisizlikten yanima geliyor bir sure sonra. Ama o dedigin diger unsurlar bence degismez. Yani sinirliyken benim esimde ne dusunurse soyler. Once dusunup sonra konusma olayi yoktur. Sofrada tek kelime etmeme durumu da var tabi. O lokmalar bogazima dizilir. neyin var diye sordugumda iyice tavir alir. En guzeli neyi oldugunu merak etmemek. Hatta umursamamak. Bu belki bir savunma seklidir ama bana kendimi iyi hissettiriyor. Evlillik kesinlikle cok zor, insan sabretmeyi, sinirlerini kontrol etmeyi ogreniyor.
bende 1 yıllık evliyim ve anladımki tek sorun yasayan çift biz degilmişiz..
sebepler farklı ama sorunlar hep aynı..
benim esimde cok fazla titiz evet ev işlerinde bana elinden geldigince yardımcı olur ama on kezde yaptıgı işten dolayı basıma kakar.
konuyu ilk acan arkadasımız gibi benim eşimde birden sinirlenir birden parlar sinirliyken agzına ne geliosa söler hiç düsünmez karsımdaki benim karım alınırmı üzülürmü die sonra cok gecmeden hatasını anlar özürdiler ama 1 kere 2 kere diil herzaman magdem özürdileceksin nie agır kelimeler kullanıyosunki diorum sinirliyken kendimi tutamıyorum dior...
bide asırı derecede kıskanc. pantolanların üstüne hep uzun seler giycekmişim hatta gecen gün diz altı kısa olmayan etek giydin üzerinede güzel bi gömlek giymez olaydım neymiş nie gömlegim kısaymıs sacmalama etekin üzrine uzun ne giycem dedim olmaz öle dedim bu sefer cok yakısmıs üzeriime neymiş cok güzel olmusum dikkat cekiyomusum halbusiki hani öle cok dikkat cekicek kadar ne bi güzelligim var nede giydigim kıyafet dikkat cekici..
bazen evde bile kısa elbiselerle sortlarla dolastırmaz beni camdan perdenin arkasından bile beni göreceklerinden korkkar..
ve böle bircok sey yüzünden tarısmaya baslarız sonunda agır bi laf eder (küfür,hakaret,küçük düşürücü laflar ) ve kavgamıs buu seferde ondan baslar yani 1 yıl boyunca bir kere söle huzurlu 1 hafta gecirmedim hep tartısma hep didiş.. tabiki iyi günlerimizde oldu ama 1 haftanın 4 günü iyiysek diger günler didişme içerisinde gecti..
artık bende anladım ki ben onu degiştiremicem koy verdim gitti kavgalarda hhiç uzatmamaya calısıyorum sölediklerini duymamaya calısıyorum dayanabildigim kadar tabi ki.zamanla evliligmiz düzelio belki ama aslında aynı seyleri hala yasıyoruz ama ben artık eskisi kadar takmıyorum kafama bu yüzden herseey yolunda gibi gözüküyor
amma uzattım ama içimden anlatmak geldi kızlar kusura bakmayım yordum gözlerinizi :çok üzgünüm:
Arkadaşlar bende 2 yıl sonra evlenmeyi düşünüyorum çok gözüm korktu şimdi. Gerçekten evlilik bu kadar zor mu?
Yaa ne sandın öyle Amerikan romantik filmlerindeki gibi el ele sarılarak uyumalar, öpüşerek birbirini uyandırmalar,romantik akşam yemekleri, öpüşerek oynaşarak sofra hazırlamalar, aşkım aşkım diyen ve hiç çekinmeden yardım eden bir koca, romantik tatiller falan evliliği böyle mi sanıyorsunuz. Anneler, teyzeler evliliği böyleymiş gibi anlatırlar yalaannnn :) Bunlar belki 3 ay veya en fazla 1 sene sürsün ama bu kadar da süreceğini sanmıyorum..
Evin tüm işi tüm yük kadının üstünde. Allah korusun vajinismus derdi de var, yada sevişmesini bilmeyen yada seks konusunda tek kendi zevkini düşünen karısının ne hissettiğini öenmsemeyen bir koca da çıkabilir..
Evlen evlen diye başımın etini yiyen teyzeme anlatıyorum ben evliliğin ne olduğunu yani ömür boyu hizmetçilik demek olduğunu(tamam yaparsın ama göze de görünmüyor ki, kıymetini bilen mi var yooo) biliyorum. Sen kendi başını yakmışın benim de başımı yakmak istiyorsun ama yakmayacağım diyorum kadın kuduruyo...
Merhaba xexexe. Esim 12 senedir Amerika'da. Doktora vs sebebiyle gelmis zamaninda. Ben de 10 aydir burdayim. Ingilizcem var cok sukur ancak cok yanlizim, malum Turk arkadas bulmak zor.Yabanci arkadas nerdeyse hic yok cunku simdilik evdeyim. Master'a baslicam kismetse. Insallah o zaman bu problemlerden uzak kalabilirim. Sinirlerim cidden cok bozuldu.
Bugun esimle konustum. Bana ev islerinde daha fazla yardimci olursa mutlu olacagimi soyledim. Bunlar hayatin getirdigi mecburiyetler, evde yemek de pisecek, camasir da yikanicak vs vs. Herseyi yapmasan bile ucundan dokunsan, azcik yardim etsen cok iyi olur dedim. Mesela ben yemek hazirlarken sen salata yapabilirsin dedim. Cok sey istiyorsun dedi bana. Bu kadar rahatsiz oldugunu bilmiyordum dedi. Ben bekarken de yapmazdim. Simdi de yapamam. Sen de istemezsen yapmazsin dedi. Inanamadim. Tam bagirip cagirmalik bir durum. Ben de bana haksizlik yapiyorsun dedim. basladim soylenmeye. Nedense kadinlar soylenmeye baslayinca hakli olsalar bile erkekler bir anda dirdir ettiklerini dusunup dinlemiyorlar bile. Ama ben sunu anladim arkadaslar. Hani diyoruz ya evliligin ilk 2 senesi tehlikeli, uyum suresi vs. Aslinda hersey ayni devam ediyor ve edecek. Zamanla degisen sadece biz kadinlariz. O bekar hayatimizdaki annemizin bize yaptigi kekler caylar hepsi geride kaldi. Kadinlar zaman ile baskasinin oglunun bedava hizmetcisi olmayi ogreniyor malesef. Ben esimi cok sevdim. Sevmesem taa cehennemin bi ucunda yasamaya cesaret edemezdim. Hala da cok seviyorum ancak sevgi malesef yetmiyor. Evlilikte bazi temel unsurlar olmayinca. Saygi, vicdan, hayati her yonuyle paylasmak.
taçsız prenses ne güzel ifade etmişsin olumunekankayizsmile ben 4 yıllık evliyim ve evlilike romantik hayallerin yeri yok bunu söyleyeyim mantıklı düşüneceksiniz 4 yılda ben bunu öğrendim ister çok sevin ister 5 yıl çıkın ister bilmem kaç yıl birlikte yaşayın işin içine resmiyet girdiğinde aileler çevre kültür herşey giriyor ve işte asıl sorunlar ondan sonra başlıyor maalesedkafamçokkarıştı
kızlar yazdıklarınızı okurken resmen yüreğim sıkıştı.
evlilik bu kadar da mecburi hizmet bişey mi ya? erkekler neden kadınlara böyle davranıyor? Biz mecbur muyuz peki evlendik diye her şeyi alttan almaya?
Benim biraz hırçın bir yapım vardır. Gözüm karadır. Şimdiye kadar ciddi ilişkilerim oldu bir kaç kere ve bir kere soğuyunca hiç arkama bakmadan bitirdim. Üstelik 2 sefer de evlilik teklifi almışken ve işler bu derece ciddiyken.
Evlenmekten korkuyorum zaten, bir de bu anlattıklarınızla karşılaşırsam herhalde dah 2.gün babamın evine dönerim. Hiç çekemem bir erkeğin üzerimde baskı kurmasını. Kendi kişiliğimden ödün veremem. Karşılıklı fedakarlık, özveri, alttan almaktan bahsetmiyorum bunlar elbette olmalı. Yoksa değil evlilik hiçbir ilişki yürümez. Ama bir erkek beni asla küçümseyemez, ezemez, evlendik diye kölesi olmamı bekleyemez. İnşallah büyük konuşmuyorumdur ama kendimi biliyorum çok inatçıyımdır gözü karayımdır. Gemileri yakmakta hiç tereddüt etmem.
O yüzden lütfen biraz da evliliğin güzel taraflarından bahsedin kızlar. Çünkü ciddi bir ilişkm var ve sevgilim y.dışında yaşıyor. Evlenince ben de jenny gibi sırf onu sevdiğim için her şeyi bırakıp peşinden gidicem. Bu yüzden çok korkuyorum. Burda yazılanları okuyunca evlilik sanki askerlik gibi algıladım ve çok içim daraldı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?