Evliligin ilk senesi neden bu kadar zor?

bide geçende suratı düşüktü sofrada yine. bende senin gibi ''neyin var'' dedim.tersledi beni ''sanane neyim varsa var deşeleme ''dedi. hiçbişey söylemeden çıktım odadan.en iyisi hiç sormamak.söz verdim kendime bi daha sormayacağım anlatırsa kendisi anlatır. sinirlenince gözü birşey görmüyor,kırılcak mı diye düşünmüyor ağzına geleni söylüyor.:mymeka: ben onu kırmayayım diye düşünerek konuşurum ,kötü hiçbişey söylemem ama o maşallah yani...klava: erkekler böyle canım malesef:teselli:

canım bide cinsel konuya gelince, her gece sexi geceliklerden giyip arkanı dönüp yat. bakalım ne kadar dayanabilecekdene bakalım bunua.s.

canım seni çok iyi anlıyorum.bende 1 yıılık evliyim.evliliğin ilk zamanları hep ii geçer diye bi düşünce vardır ben bunları yaşayamadım malesef.eşimle 5 yıl flört ettik.birbirimizi tanıdık o zamanda anlaşamadığımız konular vardı ama aynı evde yaşamak ve sorumluluklar gerçekten çok farklıymış anladım.ben ailemden uzağa gelin geldim benimde pek kimsem yok burada ve evliliğin ilk aylarında zor şeyler yaşadım.eşim işten çıkarıldı daha 2 aylık evliydik aileme söyliyemedim öğretmenim tayinim olmuştu neyseki.iş arama stresi falan.onun verdiği gerginlik ve üzüntüyle geçti.bu iş için eşimin ailesinin yeni aldığı evde oturmayıp başka bi yere gelmiştik kiraya çıkıp.eşimin rahat tavırları çok canımı sıkmıştı.sonuçta ben çalışıyorum o 2 ay kadar evde oturuyor düzen bozuluyor falan.neyseki işe girdi çok şükür.benim aldığım maaşın yarısı kadar alıyor ve ünv mezunu.biraz hırslı ol kpss falan çalış dedim rahatlığından dinlemedi.işten yorgun geliyormuş falan.evde de çok fazla yardım etmez pazara ben gidiyorum arabayla gitmemiz gereken alışverişe beraber gidiyoruz.ben ikimimizde çalıştığımız için bazı şeyleri birlikte yapmak istiyorum ama nafile.evde yediğini içtiği kaldırmaz düzen yok.temizlikte yardım et dediğimde nazla niyazla yapıyor ondada söyleniyor.fatura ödeme bazılarını otomatik ödeme verdim.su ve tel ben ödüyorum tabi öğretmen olduğum için erken çıkıyorum ona göre.ama bir erkek en azından eve gelen faturalarla ilgilenmeli son ödeme tarhi ne zamanmış die kontrol etmeli die düşünüyorum.ben hepsini nasıl takip ediyim dimi.bende sonuçta ailemin yanında bu tarz şeylerle ilgilenmiyordum yemek yapmayı öğrendim gayet ii yapmaya çalışıyorum.herşeye yetişmeye çalışıyorum eşimin evdeki görevi ise işten gelip tv başına geçmek.bende yorgun geliyorum sonuçta işten destek bekliyorum.çoook rahat biri onu seviyorum evet ama evlilikte bazı sorumlulukları üstlenmek gerektiriyor.Sevgisinden de şüphem yok ama rahat yetiştirilmiş.Alışamıyor sanırım şimdi.bu şekilde yorulduğumu hissediyorum.gezmek,farklı bişeyler yapmak istiyorum ondan da pek hoşlanmıyor.her seferinde ısrar etmekten bıktım.kırıldığımda gelip özür diliyor çaba gösteriyor ama çok değişme yok.yavaş yavaş olucak diyor sen herşeyin bir anda mükemmel olmasını istiyorsun diyor.Böyle tartışmalar olunca arada soğukluk giriyor araya tabii.bilemiyorum arkadaşlar bende mi bir yanlış var çok mu fazla şey bekliyorum.yorum yaparsanız memnun olucam.gerçekten ihtiyacım var.herkese sevgiler...

bende 1 yıllık evliyim ve anladımki tek sorun yasayan çift biz degilmişiz..
sebepler farklı ama sorunlar hep aynı..
benim esimde cok fazla titiz evet ev işlerinde bana elinden geldigince yardımcı olur ama on kezde yaptıgı işten dolayı basıma kakar.
konuyu ilk acan arkadasımız gibi benim eşimde birden sinirlenir birden parlar sinirliyken agzına ne geliosa söler hiç düsünmez karsımdaki benim karım alınırmı üzülürmü die sonra cok gecmeden hatasını anlar özürdiler ama 1 kere 2 kere diil herzaman magdem özürdileceksin nie agır kelimeler kullanıyosunki diorum sinirliyken kendimi tutamıyorum dior...
bide asırı derecede kıskanc. pantolanların üstüne hep uzun seler giycekmişim hatta gecen gün diz altı kısa olmayan etek giydin üzerinede güzel bi gömlek giymez olaydım neymiş nie gömlegim kısaymıs sacmalama etekin üzrine uzun ne giycem dedim olmaz öle dedim bu sefer cok yakısmıs üzeriime neymiş cok güzel olmusum dikkat cekiyomusum halbusiki hani öle cok dikkat cekicek kadar ne bi güzelligim var nede giydigim kıyafet dikkat cekici..
bazen evde bile kısa elbiselerle sortlarla dolastırmaz beni camdan perdenin arkasından bile beni göreceklerinden korkkar..
ve böle bircok sey yüzünden tarısmaya baslarız sonunda agır bi laf eder (küfür,hakaret,küçük düşürücü laflar ) ve kavgamıs buu seferde ondan baslar yani 1 yıl boyunca bir kere söle huzurlu 1 hafta gecirmedim hep tartısma hep didiş.. tabiki iyi günlerimizde oldu ama 1 haftanın 4 günü iyiysek diger günler didişme içerisinde gecti..
artık bende anladım ki ben onu degiştiremicem koy verdim gitti kavgalarda hhiç uzatmamaya calısıyorum sölediklerini duymamaya calısıyorum dayanabildigim kadar tabi ki.zamanla evliligmiz düzelio belki ama aslında aynı seyleri hala yasıyoruz ama ben artık eskisi kadar takmıyorum kafama bu yüzden herseey yolunda gibi gözüküyor

amma uzattım ama içimden anlatmak geldi kızlar kusura bakmayım yordum gözlerinizi :çok üzgünüm:

canım yaaaa herkes bişeylerden şikayetçi.. benim eşimde hiç beni kıskanmaz yada hiç belli etmez bende bundan şikayetçiyim:bbo: ayrıca bencede değişmiyorlar sadece biz alışıyoruz huylarına ve takmamaya başlıyoruz.. böyle oluncada sanki herşey biraz daha iyiye gidiyormuş gibi geliyor bize:umursamaz:

Arkadaşlar bende 2 yıl sonra evlenmeyi düşünüyorum çok gözüm korktu şimdi. Gerçekten evlilik bu kadar zor mu?

Anlatilanlarin hepsi bizim evde aynen yasaniyor. Bence erkekler hic bi zaman ay karim yoruldu azcik yardim edeyim cumlesini hergun kuramaz. Kuramiyorlar iste. Malesef boyle. En guzeli hissettirmeden sunu yapar misin gibi ricalari hergun ama hergun kullanmak. O zaman farkinda olmadan degisir bazi seyler. Mesela gecenlerde esim yatagi toplamis. Sok oldum. Hatta endiselendim, bana bisey mi ima ediyor diye:) Saka bir yana belki de yatagi toplarken onu da cagirdigim icindir. Kac kere ayni seyi yaptim. Sunu ucundan tutsana gibi. Bence nasil alisilirsa oyle gidiyor bu isler. Bastan saglam tutmak gerekiyor. Ben yaparim modunda olmamak lazim.

üzülerek sölemeliyimki erkekler sadece kendi isteklerini önemsiyor.hiçbişeyi umursamıyorlar,onların dünyası çok farklı kadınlar duygusal işde ne yazıkki aynı duygusallıgı onlardan bekliyoruz ama ne yazııkki yaratılış itibarıyla erkekler öle deil.onlara uyacaksın.onlar hiç bir zamn deişmez üzgünümm.

arkadaslar burda yazılanları okuyunca inanın kendımden utandım...(tabi eski tavırlarımdan)
benim de aksıne o kadar anlayıslı,sabırlı bir eşim var ki,evine bağlı,bensiz gezmeye gıtmeyen,kahve kültürü olmayan,aılme ve bana saygılı,hiçbir konuda ısrarcı olmayan,gıydıgıme yedıgıme karısmayan,,aılesını karıstırmayan,
çıkmaya basladıgımız zamanlarda eşim bana seni asla istedıgım bır kalıba sokmaya calısmıcam dedı.ve gercektende öyle yaptı.oldugum gıbı kabullendı.degıstırmeye calısmadı..
biz de 5 yıllık evliyiz ılk zamanlar tabii bizimde tartısmalarımız oldu ama hep benden kaynaklı,hepsini ben cıkarmısımdır...su an çalısmıyorum..eşim ev işlerine pek yardım etmıyor..ama ben yapmayınca da neden yapmadın demez..öyle klasık erkek tıplerınden degıldı..aksam eve gelınce acsın tv yı otursun maç izlesın..böyle seyler yok tu allaha şükür..benı severdı ılgılenırdı..sevgısı ve ılgısı hiç degısmedı
aksıne oğlum olduktan sonra ben uzaklastım ondan,onu cok ıhmal ettıgımı farkedıyorum,,eskısı kadar ılgı gösteremıyorum.bazen oluyorkı hiç konusmadıgım bıle oluyor.ama konusmadıgım farkına bıle varmıyorum...dizi izlemekten,vs....
cevremdekı ınsanlara bakıp ve yazılanları okuyup cok sanslı oldugumu düşünüyorum..ama yıne de eşimin kıymetını bılemıyorum...sankı hakettıgı degerı veremıyormusum gıbı gelıyor...sanırım ben çok bencıl bır ınsanım..
ona karşı ilk adımı atamıyorum..çekindiğimden ya da öz güvenım omadıgından degıl..ondan beklıyorum işte öyle de bır ınat var.bir küsüyorum sebepte yokken..haftalarca konuşmasam gık demem..katır inadı resmen...ona ragmen okadar sabırlıkı...
bu huylarımı nasıl kırabılırım bılmıyorum...

Arkadaşlar bende 2 yıl sonra evlenmeyi düşünüyorum çok gözüm korktu şimdi. Gerçekten evlilik bu kadar zor mu?

Yaa ne sandın öyle Amerikan romantik filmlerindeki gibi el ele sarılarak uyumalar, öpüşerek birbirini uyandırmalar,romantik akşam yemekleri, öpüşerek oynaşarak sofra hazırlamalar, aşkım aşkım diyen ve hiç çekinmeden yardım eden bir koca, romantik tatiller falan evliliği böyle mi sanıyorsunuz. Anneler, teyzeler evliliği böyleymiş gibi anlatırlar yalaannnn :) Bunlar belki 3 ay veya en fazla 1 sene sürsün ama bu kadar da süreceğini sanmıyorum..

Evin tüm işi tüm yük kadının üstünde. Allah korusun vajinismus derdi de var, yada sevişmesini bilmeyen yada seks konusunda tek kendi zevkini düşünen karısının ne hissettiğini öenmsemeyen bir koca da çıkabilir..

Evlen evlen diye başımın etini yiyen teyzeme anlatıyorum ben evliliğin ne olduğunu yani ömür boyu hizmetçilik demek olduğunu(tamam yaparsın ama göze de görünmüyor ki, kıymetini bilen mi var yooo) biliyorum. Sen kendi başını yakmışın benim de başımı yakmak istiyorsun ama yakmayacağım diyorum kadın kuduruyo...

Son düzenleme:
brsnz arkadaşım belli ki evliliğinde sorunların var ama bu kadar da gözünü korkutma bekarların,iyi ki evlenmişim dediğin bir an hiç olmuyor mu hayatında?sırf onun için bile değer bence...
evet ben de hizmetçilik ettiğimi düşünüyorum bazen ama karşılıklı bunlar,şu an benim ihtiyacım var mesela,evin her işini eşim yapıyor

Arkadaslar ben mi acaba herseye aliniyorum yoksa gercekten esim mi anormal? Dun gece bi vampir filmi izledik. Sonra esim beni vampirlerin nasil oldugunu bilmedigim icin kucumsemeye basladi. Herkesin bildigi seyi senin bilmemene sasiriyorum dedi ve basladi sen simdi bunu da bilmezsin sunu da bilmezsin diye alayci bi ifadeyle konusmaya. Ben zannediyordum ki gun isigina cikamiyorlar, oysaki sadece o degilmis vs vs. Yani gercekten guluyorum neleri tartisiyoruz diye ama esimin beni her firsatta kucumsemesi cok gucume gidiyor. Sen zevk aliyorsun insanlari asagilamaktan, boyle yaparsan cevrende kimse seni sevmez diyorum. Ne diyeyim ki? Hic konusmadan yattim uyudum artik. Sabah da hicbirsey olmamis gibi sempatiklikler yapiyor. Tavir alirsam sorun cikaran ben oluyorum. Mutlulugumuzu bozan da.Her davranisina gulup geceyim mi yani? Insan da gurur birakmiyor. Bugun de bi arkadasi is yerine tatli getirmis. Esime getirdi sandim, evde tadariz dedim. Sana degil isyerine getirmis diyip guldu. neden boyle antipatik davrandigini anlayamiyorum. Ben de tatmadim. Tavir aldigimi bile anlamiyor.

Evlilik nasıl birşey, erkekler evlenince nasıl değişir hiç bilmiyorum. Benm 5 yıllık bir ilişkim var yeri geldi aynı evde yaşadık genelde iş paylaşımı yaptık mesela o yemek yapmayı çok sever yemek onun işidir ben isterim yapmak bayan olduğumu hissetsin diye ama o keyif alıyor yapıyor. mesela sofrayı kur kaldırdan hoşlanmaz onuda ben yaparım. Yada ikimizde ütü yapmaktan hoşlanmayız 2 ütü masası vardır karşılıklı yapar bitiririz. Tabi bu evlilik değil resmileşince ilişkimiz nasıl olur bilemem. Böyle şeyler duyunca ciddi ciddi evlilikten korkuyorum evlenmeden böyle gitsin diye düşünüyorum bazen. Bilmiyorum umarım burda yazılanlar gibi olmaz, evliliğimiz başladığı gibi bitmez.
Bu arada Amerikan romantik filmlerini hiç sevmem. El ele tutuşup uyuyup öpüşerekte uyanmak istemem. Bütün işi benm üstüme yığıp sıyrılmayacak kadar insan olsun, gerçek olsun yeter sahtekarlığa gerek yok.

bir türkle evlenince insan bosanmamak icin zaman icinde baskasina bedava hizmetcilik yaparak mutlu olmayi ögreniyor

Ben tam 6 gün sonra 5 aylık evli olacağım..Hiç olmadığım kadar pişmanım erken evlendiğim için..Eşimle severek evlendik..Onu hala seviyorum..Ama bazı olaylardan dolayı güvenim sarsıldı..Onun öncesinde ailesi ile ilgili çok ciddi sıkıntılar yaşadım..Sanırım tahammül çok erken zamanda bitti..Öyle çok keşkelerim var ki öyle çok pişmanlıklarım 23 yıldır yaşamadığım kadar çok fazla..Onsuz olduğumda mutsuz olacağımı biliyorum ama evli iken de sevginin bitmesini izlemek ağır bir yük..Bitmesini istiyorum bazen..Ama gidemiyorum..Çok ağır bişey bu güven sarsıldı mı öyle ya da böyle taşlar yerine konmuyor ise konamıyor ise herşey zaten bitecektir..Zamana bırakıyorum..Bitecekse de şimdi çocuk yok iken bitmeli ki arada çocuk var die birbirimize zorunlu tahammül etmek zorunda kalmayalım..Bir gün böyle düşüneceğim asla ama asla aklıma bile gelmezdi..ıhanet ve yalan göreceğime Ölüm haberini almayı tercih ederim..Ölesiye Sevmeme Rağmen..

Benden evlenecek arkadaşlara tavsiye..Hiç birşey düşündüğünüz gibi olmuyor..Çok iyi düşünmek gerek..Aynı evde kalmadan bir hayatı paylaşmadan asla ne o sizi tanıyabilir ne de siz onu..Bazen çok sevmek de bişey ifade etmiyor..!!!

taçsız prenses ne güzel ifade etmişsin olumunekankayizsmile ben 4 yıllık evliyim ve evlilike romantik hayallerin yeri yok bunu söyleyeyim mantıklı düşüneceksiniz 4 yılda ben bunu öğrendim ister çok sevin ister 5 yıl çıkın ister bilmem kaç yıl birlikte yaşayın işin içine resmiyet girdiğinde aileler çevre kültür herşey giriyor ve işte asıl sorunlar ondan sonra başlıyor maalesedkafamçokkarıştı

kızlar yazdıklarınızı okurken resmen yüreğim sıkıştı.
evlilik bu kadar da mecburi hizmet bişey mi ya? erkekler neden kadınlara böyle davranıyor? Biz mecbur muyuz peki evlendik diye her şeyi alttan almaya?
Benim biraz hırçın bir yapım vardır. Gözüm karadır. Şimdiye kadar ciddi ilişkilerim oldu bir kaç kere ve bir kere soğuyunca hiç arkama bakmadan bitirdim. Üstelik 2 sefer de evlilik teklifi almışken ve işler bu derece ciddiyken.
Evlenmekten korkuyorum zaten, bir de bu anlattıklarınızla karşılaşırsam herhalde dah 2.gün babamın evine dönerim. Hiç çekemem bir erkeğin üzerimde baskı kurmasını. Kendi kişiliğimden ödün veremem. Karşılıklı fedakarlık, özveri, alttan almaktan bahsetmiyorum bunlar elbette olmalı. Yoksa değil evlilik hiçbir ilişki yürümez. Ama bir erkek beni asla küçümseyemez, ezemez, evlendik diye kölesi olmamı bekleyemez. ınşallah büyük konuşmuyorumdur ama kendimi biliyorum çok inatçıyımdır gözü karayımdır. Gemileri yakmakta hiç tereddüt etmem.
O yüzden lütfen biraz da evliliğin güzel taraflarından bahsedin kızlar. Çünkü ciddi bir ilişkm var ve sevgilim y.dışında yaşıyor. Evlenince ben de jenny gibi sırf onu sevdiğim için her şeyi bırakıp peşinden gidicem. Bu yüzden çok korkuyorum. Burda yazılanları okuyunca evlilik sanki askerlik gibi algıladım ve çok içim daraldı.

Malesef ki resmiyete ne zaman döküldü işte o zaman sorunlar Çıktı aldı başını gitti..Bazen keşke imkan olsa da eşimi de alıp gitsem diyorum..Ama mümkün değil tabi ki..

Bende senin gibi olduğum için bazen sorunlar daha da büyüyor..Evlilik şimdi ki hayatın gibi olmuyor şimdi arkanı dönebilirsin ama evlendiğinde bunu yaparsan eşini kaybedebilirsin..Bu sadece bayanlar için beyler içinde geçerli..Onlar malesef ki malesef bizler gibi ince ve ayrıntı düşünemiyor..

nE KADAR tanır isen tanı evlenmeden asla birbirinizi tanıyamazsınız..Bana bunu söylediklerinde gülüyordum ve şimdi bende evli bir bayan olarak böyle düşünüyorum canım..Seviyor isen elini bırakma derim..Ama bir yandan çok iyi düşünmelisin..yerimseniben

ilişkinin bozulmaması için yapabileceğin herşeyi ve daha fazlasını yapmışsın gibi görüyorum , gururundan taviz vermişsin , alttan almışsın , karşılık vermemişsin , yakın olmaya çalışıyorsun , kendini düzgün ve anlaşılır şekilde ifade ediyorsun , güzelmişsin de..
o zaman sorunun kaynağı sen olmayabilirsin..
eşin evliliğe adapte olamamış hala kendini bekar gibi hissediyor yada hissetmek istiyor olabilir?
içine kurt düşürmek istemiyorum kesinlikle ama eşini biraz yakın takibe almalısın gibime geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…