Evlilik aşamasında maddi sorunlar

Mühendislerin maaşı o kadar
Bizde mühendisler 6 anca alıyor
Adamda yatırım kafası yok açık ve net. 8 bin ve Türkiye şartlarında resmen hazine :) ailesine ne kadar yardımcı olursa olsun ister kredi borcu olsun nice insanlar var 3 bin TL maaşla 1.500 TL kredi ödeyen ama yine de geçinen. Dikkat edin altından başka bisey çıkmasın.
Benim teyzem de asgari ücretle çalışıyor aynı yukarıda yazdiginiz gibi hemen hemen, 1600 kredi ödüyor kızıyla birlikte kredi cekip ev aldilar kalanla da geçinmeye çalışıyorlar ki daha eve gecemediler bile çünkü abonelikleri yeni alıyorlar, daha nakliye ücreti falan da var yani ona ragmen idare ediyorlar
Evlilik teklifi bile almadan nişanlanmıs konu sahibi Şubat Ayı'nda.

Adam acele ediyor çünkü maddi açıdan toparlanmak için nişanlısına ihtiyacı var.
Aslinda böyle bir adama evlilik.sözleşmesiyle gitmek gerekir
Evlenmeden önceki borclar senindir en gec 1 yılda bitecek
Ev gecimi ortak
Evlilik icindeki birikim herkesin kendine diye
Adam ardina bakmadan kacar çünkü kendi harcarken evlendigi insan da arkasini toplasin diye bekleyecek!
Boyle bir adamin borcunu yuklenecegime yalniz basima keyfimce yasamayi tercih ederim ki ben de yalnız yaşıyorum kira, fatura ve bir sürü gidere rağmen birikim de yapiyorum üstelik maasim da mühendis kadar değil yani

Borsada eridi cevabı yalan bence...Detayı olmayan cevaplar yalandır genelde...

Borsaya birikimle girilir, Ne kadar birikimi varmış, hepsini ne zaman kaybetmiş? .Krediyi tekrar kazanmak için mi çekmiş yoksa borsaya en başta kredi çekip mi girmiş? En başta kredi çekerek girdiyse, maaşından birikim hiç mi yokmuş? Bu soruların cevapları yoksa konu borsa değildir.

Yani bu adam borsa için kredi bile çektiyse, borsayı an be an takip eden, bağımlısı gibi bişi olması lazım ve bunu senin farketmiş olman lazım. Mesela telefondan sürekli borsaya bakar bu tipler, sen buna hiç şahit olmadıysan borsa yalandır..Öyle borsada eridi deyip geçmekle olmuyor...

Ama maddi durumu falan geç te gitmiş nişan yüzüklerini sen almışsın, sebebi de onların gelecek olması...Yaşadıkları yer dağ başı mıydı da alıp gelemedi? Sen alıyorsun, sonra parasını da vermiyor konu kapanıyor...Sen de iban isteyince hemen niye yazmadın? İşine gelmiş onun...böyle biriyle evlilik olmaz...Nişan düşündüğün kişinin hayatını, neler yaptıgını, geçmişini vs cok iyi bilirsin ama sen bişi bilmiyorsun.. Bu şekilde nişan bile olmaz

Benim burda dediğim yüzük tektaştı... gerçi nişan yüzüğümüde kendim aldım onlar şehir dışından geleceklerdi aynı gece nişan yapacağız diye yüzüklerimizi önceden kendimiz aldık... o bana gönderecekti bir kaç iban istedi yollamadım.sonra konu kapandı...
Öyle şey olur mu? Sizin ilk evliliğiniz değil mi? Böyle mi gelin gideceksiniz?
Benimde eşimin öyle aman aman bir birikimi yoktu ama yine evlenirken üstüne düşen görevleri yaptı. Tektaş aldı, gelinliğimi, gelin çiçeğimi, tacımı aldı. makyajımı, saçımı ödedi. Nikah şekeri ve davetiyeleri yaptırdı. Sonraki aylarda da maaşıyla bunların borcunu ödedi.
Borsa bilinçsiz oynandığında kumardan farksızdır. İnsanlar tablolar, grafiklerle takip ediyor borsayı. Çok parametreleri var. Ha iddia, at yarışı bağımlısı ha borsa bağımlısı. Farkı yok.
Siz niye size hiçbir vaadde bulunmayan biriyle evlenmek istiyorsunuz? O kadar mı çaresizsiniz?

Benim burda dediğim yüzük tektaştı... gerçi nişan yüzüğümüde kendim aldım onlar şehir dışından geleceklerdi aynı gece nişan yapacağız diye yüzüklerimizi önceden kendimiz aldık... o bana gönderecekti bir kaç iban istedi yollamadım.sonra konu kapandı...

Aslında birini bulamamak endişesi değil de başlarda bu kadar kötü değildi... son zamanlarda çok değişti...
ne bılıym
teneke bıle olsa yuzugu nısanlın almalıydı

Benimde eşimin öyle aman aman bir birikimi yoktu ama yine evlenirken üstüne düşen görevleri yaptı. Tektaş aldı, gelinliğimi, gelin çiçeğimi, tacımı aldı. makyajımı, saçımı ödedi. Nikah şekeri ve davetiyeleri yaptırdı. Sonraki aylarda da maaşıyla bunların borcunu ödedi.
Borsa bilinçsiz oynandığında kumardan farksızdır. İnsanlar tablolar, grafiklerle takip ediyor borsayı. Çok parametreleri var. Ha iddia, at yarışı bağımlısı ha borsa bağımlısı. Farkı yok.
Siz niye size hiçbir vaadde bulunmayan biriyle evlenmek istiyorsunuz? O kadar mı çaresizsiniz?
ayenen evlenıp aynı evde kavga gurultu..
konu sahıbı sevıyo galıba nısanlısını

askın gozu kor kulagı sagırdır..
kendıne guvenıyorsa cekıp cevırsın nısanlısını..

Borsada eridi cevabı yalan bence...Detayı olmayan cevaplar yalandır genelde...

Borsaya birikimle girilir, Ne kadar birikimi varmış, hepsini ne zaman kaybetmiş? .Krediyi tekrar kazanmak için mi çekmiş yoksa borsaya en başta kredi çekip mi girmiş? En başta kredi çekerek girdiyse, maaşından birikim hiç mi yokmuş? Bu soruların cevapları yoksa konu borsa değildir.

Yani bu adam borsa için kredi bile çektiyse, borsayı an be an takip eden, bağımlısı gibi bişi olması lazım ve bunu senin farketmiş olman lazım. Mesela telefondan sürekli borsaya bakar bu tipler, sen buna hiç şahit olmadıysan borsa yalandır..Öyle borsada eridi deyip geçmekle olmuyor...

Ama maddi durumu falan geç te gitmiş nişan yüzüklerini sen almışsın, sebebi de onların gelecek olması...Yaşadıkları yer dağ başı mıydı da alıp gelemedi? Sen alıyorsun, sonra parasını da vermiyor konu kapanıyor...Sen de iban isteyince hemen niye yazmadın? İşine gelmiş onun...böyle biriyle evlilik olmaz...Nişan düşündüğün kişinin hayatını, neler yaptıgını, geçmişini vs cok iyi bilirsin ama sen bişi bilmiyorsun.. Bu şekilde nişan bile olmaz
Ben kendiminkini aldım o kendininkini ... ayrıca bilezik istemiştik 8000 liraya bilezik aldı onu söylemeyi unutmuşum...

Herşeyi beraber yaparız diye düşündüm... benim kendi arabam da var... ailemin durumuda iyi :))) kendi ailesine yardım etmesinde bir sakınca görmedim ancak bu kadar ekside olması garip geliyor bana... ilk işe başladığı zamanlarda kredi çekip borsaya yatırmış bir kısmını orda kaybettim diyor...
Borsa bagimliik yapıyor oraya hala yatırıyor olabilir

Herşeyi beraber yaparız diye düşündüm... benim kendi arabam da var... ailemin durumuda iyi :))) kendi ailesine yardım etmesinde bir sakınca görmedim ancak bu kadar ekside olması garip geliyor bana... ilk işe başladığı zamanlarda kredi çekip borsaya yatırmış bir kısmını orda kaybettim diyor...

Şimdi sakınca görmüyorsun. Ama sen ortak evi geçindirmek için ihtiyaçlarını ertelerken (bu içeceğin pahalı bir kahveden bir ayakkabıya kadar değişir) o ailesine para verdiğinde emin ol sakınca göreceksin.
Evlenmeden netleştirmen lazım
Adam sonradan sana beni böyle kabul ettin, bilerek evlendin derse o zaman haklı olur.

Kaç yıldır çalışıyor ama borç içinde. Nişan için acele ediyor ama kredi çekip öderiz diyor. Hayatınızı paylaşacağınız insana iki soru sorunca da "bencilsin, kendini düşünüyorsun". Kimi düşünecektin? Nereye olduğunu bilmediğin borçların ödeme planını mı? Bunların bir de "paragözsün" diyen modeli var. İkisi de hatalı üretim. İade edilemediği için piyasada kalmış. Görmezden gelin.

Kaç yıldır çalışıyor ama borç içinde. Nişan için acele ediyor ama kredi çekip öderiz diyor. Hayatınızı paylaşacağınız insana iki soru sorunca da "bencilsin, kendini düşünüyorsun". Kimi düşünecektin? Nereye olduğunu bilmediğin borçların ödeme planını mı? Bunların bir de "paragözsün" diyen modeli var. İkisi de hatalı üretim. İade edilemediği için piyasada kalmış. Görmezden gelin.

Hayır günahını almak istemem ama bunun sebebi hemen evlenelim, eve bir maaş daha girsin borçlarımı ödensin bile olabilir
İyi araştırmak lazım

Hayır günahını almak istemem ama bunun sebebi hemen evlenelim, eve bir maaş daha girsin borçlarımı ödensin bile olabilir
İyi araştırmak lazım
Ben de öyle düşünürüm. Borç içindeyken evlenmeye kalkması başka nasıl açıklanabilir? Terk etme numarası çok sürmez. Yakında arar .

Merhaba arkadaşlar bir konuda yorumlarınızı rica edeceğim...geçen şubat ayında nişanladım ve planımız temmuz ağustos gibi evlenmekti... nişanlım kamuda memur yaklaşık 8000 tl maaşı var ve 6 yıldır çalışıyor... benim sorunuma gelecek olursak hiçbir birikimi yok hesabı sürekli ekside hala devam eden kredisi var...hesabının ekside olduğunu da bana evlenme teklif etmedin ve evlilik için hiçbir hazırlığımız ypk dediğimde durumumu biliyorsun hesabım ekside cevabıyla öğrendim ve kırıldım sonuçta ortalama bir maaşı var ve bir yüzük almak zor olmasa gerek... ailesinin ekonomik durumunun oldukça kötü olduğunu onlara yardımcı olduğunu biliyorum... ancak 32 yaşında bir adamın evliliğe bu kadar hazırlıksız olmasına rağmen nişan konusunda bu kadar ısrarcı olmasını anlayamadım... ilk başlarda bana karşı çok iyiydi ancak son zamanlarda maddi durumları sorgulamamla beraber bencil sadece kendini düşünen oluyorum...tüm eşyaları yarı yarıya öderiz altını sen alırsın diye konuşmuştuk...bu kadarını da yapması gerekmez mi? İleride bir evi geçindirebilecek mi bunun tedirginliğini yaşıyorum... sizce haksız mıyım??? Yardımcı olabilir misiniz? Bu arada kendimde aynı kurumda mühendisim... ekonomik bir beklentim yok...
6 yıl calısıpta bırıkımı olmaması buyuk bır sorun.Bunun sebebını size acıklayabılmelı .Bence evlenmeden once ıyı dusunun.Ya sizden para saklıyor yada o paraların bır sebenı vardır.Bunu sıze acıklayamayan erkeklede evlenmeyın.Hep ole olur zaten ya paragöz yada bencıl olursunuz.Gerek yok boylelerıyle ugrasılmaz .Nutcemızı sordugumda bana açmısın açıkdamısın bır kocam vardı .Boşadım kurtuldum

aceleye getirmeyin.
hem eksideyim diyor hem açıklama yapmıyor, sanki sormanız abesmiş gibi bir de sizi suçlu çıkarıyor. bağırıp suçlayarak kendi suçunu bastırıyor. maaşı düşük olsa ya da ailesi için kredi çekmiş ödüyor, bitecek gibi bir durum olsa hadi neyse. ama nereye gittiği belli değil, ne kadar gideceği belli değil. belki bir bağımlılığı var? yakmayın kendinizi...

Bizde mühendisler 6 anca alıyor

Benim teyzem de asgari ücretle çalışıyor aynı yukarıda yazdiginiz gibi hemen hemen, 1600 kredi ödüyor kızıyla birlikte kredi cekip ev aldilar kalanla da geçinmeye çalışıyorlar ki daha eve gecemediler bile çünkü abonelikleri yeni alıyorlar, daha nakliye ücreti falan da var yani ona ragmen idare ediyorlar

Aslinda böyle bir adama evlilik.sözleşmesiyle gitmek gerekir
Evlenmeden önceki borclar senindir en gec 1 yılda bitecek
Ev gecimi ortak
Evlilik icindeki birikim herkesin kendine diye
Adam ardina bakmadan kacar çünkü kendi harcarken evlendigi insan da arkasini toplasin diye bekleyecek!
Boyle bir adamin borcunu yuklenecegime yalniz basima keyfimce yasamayi tercih ederim ki ben de yalnız yaşıyorum kira, fatura ve bir sürü gidere rağmen birikim de yapiyorum üstelik maasim da mühendis kadar değil yani
Kurumdan kuruma değişiyor, tazminatsiz 7960 yatmış bu ay bana, 350 de tazminat yatıyor, dediğim gibi daha fazla ya da daha az yatan kurumlarda var. Tabi ben 1/1 im ( yaşım ortaya çıktı 🙄)

Soruyorum aslında net cevap alamıyorum... iş kavgaya gelincede bencil oluyorum kendisi hata yapmış oluyor... bitirelim ben hatalarımın bedelini ödeyeyim tarzında konuşuyor... açıkçası kendimi suçlu hissettim bu yüzden danışmak istedim... sonuçta hepimiz eşit şartlarda dünyaya gelmiyoruz... ancak bende kafamdan belirsizlikler gitsin istiyorum... nelerle karşılaşacağım bilmek istiyorum... ama malesef olmuyor...
Demek istediği; beni çok oyalama ,zamanım dar ..evlenip düze çıkmak için yeni hamleler yapmalı,başkalarına yatırım yapmalıyım !! Yoksa senin kaygılarını anlıyor ve hak veriyorum ,o zaman gelecek yıl nişanlanalım o arada da birikim yapar ,herşeyi senin içine sinecek şekilde yaparız demiyor erkek arkadaşın. Göz göre göre de sevgilinin yaşam kalitesini yükseltmek için evlenme. Eşim asker ,çok sevdiği yaşça bizden küçük bir mesai arkadaşı var.Çocuk bekar ,eli yüzü düzgün ,eğlenceli,iyi muhabbetli ama hiçbir bekar kız arkadaşımla tanıştırmadım çünkü çocuk kumar bağımlısı.Hep ekside ,ailesi onun arkasını toplamaktan helak oldu,bir kapattılar borcunu..iki kapattılar en sonunda ne halin varsa gör dediler ,göndermiyorlar para. Başka bir örnek vereyim; kadın iş arkadaşımın eşi bipolar ..internette ne görse alıyor adam.Kadıncağız elli küsur yaşında her ay sonunda evinin kirasını nasıl ödeyeceğini hesaplıyor çünkü senin hesap "eşi ile birlikte çektiği" kredileri de arkadaşım ödüyor.İyi düşün taşın derim.

Demek istediği; beni çok oyalama ,zamanım dar ..evlenip düze çıkmak için yeni hamleler yapmalı,başkalarına yatırım yapmalıyım !! Yoksa senin kaygılarını anlıyor ve hak veriyorum ,o zaman gelecek yıl nişanlanalım o arada da birikim yapar ,herşeyi senin içine sinecek şekilde yaparız demiyor erkek arkadaşın. Göz göre göre de sevgilinin yaşam kalitesini yükseltmek için evlenme. Eşim asker ,çok sevdiği yaşça bizden küçük bir mesai arkadaşı var.Çocuk bekar ,eli yüzü düzgün ,eğlenceli,iyi muhabbetli ama hiçbir bekar kız arkadaşımla tanıştırmadım çünkü çocuk kumar bağımlısı.Hep ekside ,ailesi onun arkasını toplamaktan helak oldu,bir kapattılar borcunu..iki kapattılar en sonunda ne halin varsa gör dediler ,göndermiyorlar para. Başka bir örnek vereyim; kadın iş arkadaşımın eşi bipolar ..internette ne görse alıyor adam.Kadıncağız elli küsur yaşında her ay sonunda evinin kirasını nasıl ödeyeceğini hesaplıyor çünkü senin hesap "eşi ile birlikte çektiği" kredileri de arkadaşım ödüyor.İyi düşün taşın derim.
Bende bir örnek vereyim,benim can ciğer arkadaşım erkek, eşi de çalışıyor. Ek iş de yapıyor, ama en son maaş hesabı -17.000 deydi. 2 sene önce benden borç aldı, ödeyemedi, kredi kartları odenemiyor, bankalar kredi vermiyor. Eşinin ailesi destek olmasına rağmen ne evi var ne arabası ki 15 yıllık memur. Ne yaptı derseniz sadece tek başına gezdi. Yedi, içti, işe taksiyle gelir, öğlen 150 liralık yer, ne görse alır. Artık sinirimden bende karismiyorum.
Yani degismiyorlar. Evin bütçesi bende olur, ben dizginlerim derseniz evlenin. Bu arkadaşımın eşi yerine ben olsam dayanamazdim ama bu kadın 3 maymunu oynuyor resmen. Yoksa uzak durun derim.

Back
X