Evlilik çekincesi

saturnun halkasi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2021
241
174
23
Erkek arkadaşımla 1 buçuk senedir birlikteyiz. Ben 24 o 29 yaşında. Birbirimizi çok seviyoruz ve gerçekten çok güzel bir ilişkimiz var. Ne desem yapar, her adımını bana göre atar. Çevresindeki herkes beni biliyor. Gel gelelim erkek arkadaşımın evlilik konusunda ön yargıları var ve korkuyor. Etrafında hiç mutlu bir evlilik görmediği için bu konuda çekindiğini ifade etti. Ben de zaten en az 5 yıl içinde bir evlilik düşünmüyorum daha farklı plânlarım var ama onun bu tutumu kafamı karıştırmıyor değil. Ben seninle evlenmem demiyorum ama sana 5 sene sonrasının ne olacağını da kesin net söyleyemem diyor. Ne düşüneceğimi şaşırdım biraz. Belki onun bakış açısını anlayabilmemi sağlayacak kullanıcılar vardır burada. Kırıcı yorumlar yapmazsanız sevinirim.

Uza uza uza uza. Sevmiyor. Seven adamda korku morku kalmıyor, ne adamlar evlendi gözümüzün önünde inanamazsın.

Kırılacak bir şey yok.

Sen de çocuk değilsin farkındasın her şeyin.

Adam bir anda “ben kendime bir yol çizdim” deyip çekip gider,sosyal medyada damatlıkla fotoğrafını görebilirsin ya da aniden sana sürpriz evlenme teklifi edebilir.

Maalesef net olmayan insanlar hep yorucu oluyor.

Burada karar mercii sen olmalısın. Hayatını ona göre değil kendi arzularına göre şekillendir.

Allahım gönlüne göre versin inşallah.

Şu an evleniriz diyip 5 sene sonra evlenmekten de vazgeçebilirdi. Bence seven insanda da korku olabilir. Şahsen bende büyük bir çekince var. Ama ileriyi konuştuğumuzda yine beraber plan yapıyoruz.
Gelecek planlarına evlilik dışında dahil misiniz değil misiniz onu gözleyin.

Her planına dahilim. Benim için yaşadığı şehri ki çok seviyor değiştirmeyi bile göze aldı. Sevgisinden hiçbir şüphem yok

Konusu açıldığı için konuştuk.
Beni de söyleme şekli huzursuz ettiği için canım sıkıldı aslında. Evliliğin ilişkileri zedeledigine tanık olmuş yakın çevresinde. Bu yüzden nedenleriyle açıkladı. Asla olmaz demiyor ama çekincesi olduğunu söylüyor

Evet yorucu gerçekten ama bağımız gerçekten kuvvetli olduğu için kestirip atamam.

Iyi dilekleriniz ve gerçekçi yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Evlendiği zaman bı aile olucaksiniz ve bunun maddi manevi sorumlulukları var. Hem evine bakması gerekecek hem ömrünün sonuna kadar sana bağlı kalması gerekecek. Şuan ise sen zaten onunlasin. Hiç bir sorumluluğu yok. Boyle kafası rahat ne yapsın evliliği. Ama çok seven bir erkek zaten hemen evlenmek ister sevdiği hep yanında olsun ister. Hayatını sevdiği kadın ile yürümek ister. Bence bu ilişkiyi iyi sorgula derim

Seninle evlenmeyi düşünmüyor.
Hayatım boyunca hiçbir erkekle evlenmek için ölüp bitmedim. Ama kendime de şu lafı dedirtmezdim. 5 sene sonrasını garantileyemezmiş yürüsün gitsin.
Ben de sana bayılmıyorum der salardım ipini senin yerinde olsam.
Her ilişki evliliğe gidecek diye bir şey yok. Ama net olmayan insanlardan ben korkarım.

Ben de böyle büyük konuşurdum hep :)

Sahsen cevremden gördüklerim: Kendine güvenen ve seven adamlar evlilikten de korkmuyor. Maddi kismi korkutucu gelebilir, ekonomi malum, ama evlenmek isteyen onun da caresine bakar. Bence korkular ne o önemli. Ama 5 sene sonra ne olur bilemem demesi kritik. Olabilir olmayadabilir. Bunu göze alabiliyorsaniz ne ala. Sahsen istemezdim. 30 yasimdan sonra evlendim. Dogru adamla o zaman tanistim. Ama esimi bes sene evvel tanisam evlenmek isterdim cünkü o zaman evliligi oturtup öyle evlat sahibi olmak daha rahat oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…